2020-05-24 991 瀏覽
正垃圾 由頭至尾叫佢上D牛肉 佢話一路食一路上 跟住D牛食完唔叫就一定冇人理你既 選擇性無視 就算你要求佢加 都係擺你半個鐘頭先慢慢得上一兩碟 加埋都係得個幾塊 同埋D串燒 落左十串都係上得個一二串 大佬寫的來放題邊有得咁樣呃人架 以後唔會再幫襯
2020-05-23
星期日晚於荃灣第一次光,食物正常,唔係差,但發生左些少插曲!感覺員工不太老實!由於想問清楚是否第二位半價,所以打去問價錢,服務生(男)清楚表達2位 total $57x (包括任食海鮮的最低消費),服務生禮貌說如現在訂位有QR code, 確保半價,當時我說要跟同伴確定一下先。1. 我們無再book位,而是直接walk in,服務員(女)禮貌說第二位是半價後入坐,並詢問我們要什麼湯底,但她拿出來的,全是要加$的湯底🤔,我問没有不加$的嗎?!她才拿出來讓我們揀。2. 然後到選肉,我問她是否$3xx的便可任食海鮮,她說是,我便說要這種。3. 結賬時服務生(男)禮貌地希望我們可以用現金,因為公司現金流不足…我說嘗試找找,他便忙別的走開了…可是我望到賬單不是打去問的$5xx(共2張賬單,一張是368加一,另一張是半價後以正價加一,我須要自己加總和,total$6xx)我問服務生(女),為何跟先前打來問的價錢不一樣,她說因為我們吃的是黑豚肉,貴30@🤣!我說: 可我不知我點的是黑豚肉,而且妳給我看的,只是有4個價錢的餐牌(是我粗心,當時一心諗住3xx的價格是任食海鮮,便不理會直接order,無諗

我說: 可我不知我點的是黑豚肉,而且妳給我看的,只是有4個價錢的餐牌(是我粗心,當時一心諗住3xx的價格是任食海鮮,便不理會直接order,無諗過會有第二個餐牌 ;共8個價錢)
她說: 是呀!我有問你們食唔食黑豚,你哋話食呀!所以加30@🙄
(老實說,我無印象她有問)

就這樣,我埋單算了,反正我真係食左,而且只是相差不過$100……但感覺被騙
其實食物正常ok,但這個價錢,本人覺得不算優惠,可以有其他選擇,除非食最平的級數,及自己睇&問清楚價錢才order……
2020-04-29 588 瀏覽
近日在FB見呢間【相馬日式火鍋】狂賣廣告,旅是入OpenRice 訂枱仲有75折,咪到荃灣一試,心覺係中伏1) 75折不適用至低級別牛肉(相片中是$248) 睇落唔肥好骨子,但全冇牛肉味。2) 我入坐20:30但炸物中嘅虾 & 雞軟骨卻沽 清。3) 串燒~雞腎過硬雪藏味重,豬脷充當牛舌。4) 丸類全冇標示,都唔知攞唔攞好。5) 慶幸冇upgrade 海鮮,因為見其他枱嘅海 鮮全是急凍貨…青口、小墨鱼……6) 甜品亦冇標示,望落似裝飾唔多新鮮冇 興趣嘗試。7) 飲品…可樂、雪碧,high C外,其他是 大家久違了嘅Yeo's 清涼爽、馬碲爽…8) 雪糕仲差: 自助筒裝只有兩款不知名 (仍冇標示名稱) 加埋數款Apollo 雪條。老實講呢個價錢都冇乜期望,但今次真係有点失望。連鮮虾都冇跟每人兩隻,真係幫唔到佢囉。最後失敗係埋單竟然唔收信用咭,只收現金囉。如果冇現金咪……死火

1) 75折不適用至低級別牛肉(相片中是$248)
睇落唔肥好骨子,但全冇牛肉味。
2) 我入坐20:30但炸物中嘅虾 & 雞軟骨卻沽
清。
3) 串燒~雞腎過硬雪藏味重,豬脷充當牛舌。
4) 丸類全冇標示,都唔知攞唔攞好。
5) 慶幸冇upgrade 海鮮,因為見其他枱嘅海
鮮全是急凍貨…青口、小墨鱼……
6) 甜品亦冇標示,望落似裝飾唔多新鮮冇
興趣嘗試。
7) 飲品…可樂、雪碧,high C外,其他是
大家久違了嘅Yeo's 清涼爽、馬碲爽…
8) 雪糕仲差: 自助筒裝只有兩款不知名
(仍冇標示名稱) 加埋數款Apollo 雪條。
老實講呢個價錢都冇乜期望,但今次真係

2020-04-29
2020-04-22 3404 瀏覽
最近天氣乍暖還寒,特別想食打邊爐,因為疫情唔敢約朋友,就同星仔黎個二人邊爐。相馬係一間日式火鍋,120分鐘火鍋放題價錢由$168至$468,分別在於牛肉種類。我地揀左美國頂級牛小排($328),除左有豬牛雞肉其他火鍋串燒炸物料野飲甜品之外,連海鮮都有得任食。除左肉類同海鮮係order之外,其他火鍋料蔬菜麵食野飲甜品同醬料都係喺自助區自取。哩度嘅野飲選擇唔算多,汽水涼茶韓牌飲野每樣兩三款。如果唔想加錢湯底有六款選擇,我地揀左番茄拼泡菜,番茄酸香味幾突出,泡菜辣辣地又惹味。美國頂級牛小排雪花紋好靚,口感好滑,因為牛肉比較薄身,所以即使一人一碟都仲有大把位食其他野,想回本起碼每人食返一碟。除左牛小排,海鮮都係回本位,拼盤包括魷魚、帶子、青口、蠔同大蝦,全部都大大隻,就算灼熟左都仲好有睇頭,其中我最鍾意大蝦,肉質夠晒結實。豚肉比較鞋口,可以不試。雞肉幾靚,肥瘦適中,灼熟左肉質都唔會太鞋。除左火鍋料,相馬仲有得任食串燒同炸物。我地樣樣叫左啲黎試。任食質素唔可以要求太高,佢地嘅串燒每串份量較少,我比較鍾意有咬口嘅雞腎同雞軟骨。炸物炸得夠香脆,炸粉唔會太厚,質素都可以。其他火鍋料可以喺出面自助區自己

哩度嘅野飲選擇唔算多,汽水涼茶韓牌飲野每樣兩三款。

番茄拉泡菜湯底

海鮮
豚肉比較鞋口,可以不試。
豚肉

雞肉幾靚,肥瘦適中,灼熟左肉質都唔會太鞋。
雞肉

串燒

炸物炸得夠香脆,炸粉唔會太厚,質素都可以。
炸物

其他火鍋料可以喺出面自助區自己夾,我揀左啲比較少見嘅丸,其中我最鍾意下面黃色圓扁形嘅沙律丸同左邊嘅麻辣肉丸,麻辣味夠突出好惹味。
丸類

打邊爐蔬菜同豆品都唔少得,全部賣相都正正常常。
蔬菜和豆品
麵類已經預先分左一碗碗,份量唔多志在過下口癮,烏冬幾軟腍又夠滑。
甜品有雪糕同雪條,肚量有限我就只試左芝麻雪糕同抹茶雪糕,雪糕唔會太甜,雪得夠凍。
雪糕
總結,食物質素唔錯,特別係牛小排同海鮮,其他火鍋料雖然唔係咩貴價貨,但款式都特別睇得出有誠意。重點係餐廳座位都係卡位,坐得舒服又餘又唔怕同其他食客太近,食得更放心。
番茄拉泡菜湯底
海鮮
雞肉
2020-04-20 358 瀏覽
同朋友釣完魚好餓,所以打算去食雞煲。係樓下睇梗雞煲係幾樓嘅時候 ,有個排梗隊嘅人同我哋講21樓第二位半價,好抵架。所以就咁被人呃左上去,原本我哋諗住睇下餐牌先再決定,點知一上到去就直接帶咗埋位到簡湯底。我哋叫左個黑豚同黑松露牛乳湯底,然後叫左個每位278嘅套餐。佢哋啲蔬菜,丸同配料都好少,無乜選擇。叫人加肉加湯都無人應,叫左嘅野又上得慢。到埋單啦,又計錯數喎,個計法又奇怪。正常應該係:湯底138+人頭278×3(因為我地4個人食)=972972×1.1(加一服務費)=1069.2但佢係:人頭服務費:278×4×0.1=111.2湯底服務費:138×0.1=13.8湯底138+(278×3)+111.2+13.8=1097最初仲諗住收我地$1375,食完好不爽,又唔係話特別好食,但又收得貴。對比返,如果食雞煲700蚊有找,仲要又飽又食得開心。
到埋單啦,又計錯數喎,個計法又奇怪。

正常應該係:
湯底138+人頭278×3(因為我地4個人食)=972
972×1.1(加一服務費)=1069.2

但佢係:
人頭服務費:278×4×0.1=111.2
湯底服務費:138×0.1=13.8
湯底138+(278×3)+111.2+13.8=1097

2020-04-18 193 瀏覽
同朋友去食打邊爐,因為想食下日式既Shabu Shabu, 比相像中一般!由openrice訂位,因為有8折優惠,選了$278套餐,可以揀選一人一鍋或者大鍋!湯底原來要另收費的,大家要留意,我跟朋友沒留意原來黑松露牛奶鍋要收$98/位 ,如果一個大鍋就平好多了!因為我們3個人有2位都選黑松露牛奶鍋,感覺上蠢了😫另一位朋友選辛豚肉鍋加$18!最抵之選!火鍋配料:牛不太特別有牛味,豚肉還好跟黑松路牛奶好夾,雞肉普通,出面自助丸類及菜類都沒太大驚喜😂串燒:Overcooked 叫左一轉,都唔係再想叫😂自己試吓啦甜品:蛋糕見到好乾,唔敢食,雪糕綠茶味正,加朱古力做脆皮唔錯唔錯飲品:選擇小,全部甜既飲料,冇茶類,呢個需要改進下,得芬達,可樂,七喜,檸檬茶,清涼茶,酸妹湯等等埋單每人$314左右,呢個價錢可以有好多選擇,如果唔揀貴湯底就會非常抵食。要讚既係服務員好好禮貌,而家好小有咁熱心既服務員了。

另一位朋友選辛豚肉鍋加$18!最抵之選!

火鍋配料:

串燒:

Overcooked 叫左一轉,都唔係再想叫😂自己試吓啦

甜品

蛋糕見到好乾,唔敢食,雪糕綠茶味正,加朱古力做脆皮唔錯唔錯

飲品:

要讚既係服務員好好禮貌,而家好小有咁熱心既服務員了。
黑松露牛奶鍋
2020-04-11 156 瀏覽
荃灣出名多放題火鍋店朋友住附近成日介紹我去嗰間餐廳跟住出媽媽生日我哋唔去茶樓食飯一反傳統去咗任食打邊爐到慶祝一下我哋首先嗌咗湯底先我個人就比較喜歡壽喜燒湯底,貪佢甜甜地而媽媽就鍾意番茄湯底,額外仲加咗好多蕃茄落去, 所以個湯底都好濃郁除咗牛肉同豬肉之外, 其餘都係出邊自取嘅食物種類繁多,所以分開咗幾個區域攞嘢食間接咁樣可以分散吓啲人流牛肉質地唔錯,肉質嘅雪花紋你都幾分明,色澤紅卜卜唔會有魚魚黑黑嘅色肥豬肉就切到好薄,幾好貪佢好快就熟比起出邊放喺唔同嘅佢就多咗雞肉,中規中矩不過不失我哋嗌嗰個款式仲包埋串燒,種類都幾多。但係個人覺得打邊爐先係重點甜品區域望落都有十幾款,到尾因為食到太飽我淨係食咗啲雪條就已經停咗手啦🤣
荃灣出名多放題火鍋

朋友住附近成日介紹我去嗰間餐廳
跟住出媽媽生日我哋唔去茶樓食飯
一反傳統去咗任食打邊爐到慶祝一下
我哋首先嗌咗湯底先
我個人就比較喜歡壽喜燒湯底,貪佢甜甜地

除咗牛肉同豬肉之外, 其餘都係出邊自取嘅

食物種類繁多,所以分開咗幾個區域攞嘢食
間接咁樣可以分散吓啲人流
肥豬肉就切到好薄,幾好貪佢好快就熟
比起出邊放喺唔同嘅佢就多咗雞肉,中規中矩不過不失
我哋嗌嗰個款式仲包埋串燒,種類都幾多。
但係個人覺得打邊爐先係重點
甜品區域望落都有十幾款,到尾因為食到太飽
我淨係食咗啲雪條就已經停咗手啦🤣
荃灣大鴻輝向來都係火鍋店芸集之地,隨著疫情火鍋店亦大受影響,不過忍左甘耐都係想去打邊爐。黎到呢間相馬日式火鍋放題,兩人被安排的座位超闊落。客人寥寥可數,像包場一樣。選了美國特選牛肉放題 $268 包美國特選牛肉、日本鹿兒島頂級黑豚肉、雞肉。6款免費湯底,我地選左大家都必點甜豉油,無論肉類或菜類味道都會勁夾。除火鍋外,還有炸物及串燒即點即做,串燒提供醬燒、鹽味、味增三種口味。飲品櫃種類唔算好多,酒類飲品需另收費。蔬菜種類很多~丸類分兩個雪櫃,亦有簾封好,乾淨衛生。另一邊廂仲有雪糕同朱古力噴泉添。雞翼、炸雞唐揚最好味。除了牛舌燒得乾了少少外,其他味道也不錯。雞翼及蔥段豚肉卷都好好味。鹽燒雞皮最邪惡,叫左兩次。一開始,各款肉類都會俾一碟。菜類最特別推介有花生芽、蟲草花及萵筍。鹿兒島黑豚肉超出色,嫩滑有肉味,勁飽都追加多一碟先夠滿足。

飲品櫃種類唔算好多,酒類飲品需另收費。

蔬菜種類很多~

丸類分兩個雪櫃,亦有簾封好,乾淨衛生。

另一邊廂仲有雪糕同朱古力噴泉添。

雞翼、炸雞唐揚最好味。

鹽燒雞皮最邪惡,叫左兩次。

鹿兒島黑豚肉超出色,嫩滑有肉味,勁飽都追加多一碟先夠滿足。
2020-03-18
  • 串燒
  • 豚肉
2020-03-28 127 瀏覽
好耐無食日式火鍋了,好掛住淥淥下既日子忍唔住同朋友決定去怒食牛🙈-被安排坐窗邊位,座位好舒適寛敞每枱相隔既位都相當闊-我地揀左美國特選牛肉呢個餐😻-湯底方面有好多選擇,海老湯底係少見!最後決定還原基本步,一於甜豉油🤪🤪-火鍋配料採用自助既形式,蔬果類好多選擇見到呢個紅蘿蔔少女心出哂黎🙈好可愛!-兩個人食,個火鍋好大盆!-套餐包括放題美國特選牛肉、日本鹿兒島頂級黑豚肉同埋雞肉最令我驚喜既係黑豚肉,薄切得黎豚肉味十足😻😻😻-同一般既日式火鍋唔同既係,呢度原來有埋炸埋串燒任點🎃🎃🎃好邪惡!打邊爐其實已經8分飽,但見到串燒無理由唔點!!!-炸蝦必點 炸粉恰度好處 大大隻炸蝦好味道🍤-串燒好豐富☺️☺️幾乎每款都係必點items!!!露荀腩肉卷好juicy!!!-食得太飽,見到呢個朱古力噴泉想食但我真係食唔落啦🙈下次再黎先試!
好耐無食日式火鍋了,好掛住淥淥下既日子
忍唔住同朋友決定去怒食牛🙈
被安排坐窗邊位,座位好舒適寛敞
每枱相隔既位都相當闊
我地揀左美國特選牛肉呢個餐😻

湯底方面有好多選擇,海老湯底係少見!
最後決定還原基本步,一於甜豉油🤪🤪

火鍋配料採用自助既形式,蔬果類好多選擇
見到呢個紅蘿蔔少女心出哂黎🙈好可愛!

兩個人食,個火鍋好大盆!

套餐包括放題美國特選牛肉、日本鹿兒島頂級黑豚肉同埋雞肉
最令我驚喜既係黑豚肉,薄切得黎豚肉味十足😻😻😻

打邊爐其實已經8分飽,但見到串燒無理由唔點!!!

炸蝦必點 炸粉恰度好處 大大隻炸蝦好味道🍤

串燒好豐富☺️☺️幾乎每款都係必點items!!!
露荀腩肉卷好juicy!!!

食得太飽,見到呢個朱古力噴泉想食但我真係食唔落啦🙈
下次再黎先試!
2020-03-18
  • 炸物
  • 串燒
  • 豚肉
2020-03-26 146 瀏覽
第一次去用Open Rice訂位所以有折,第二次無訂位,無任何折扣。幫襯第二次原因係因為我欣賞佢燒物既燒雞皮。而其他既牛肉就一般,佢嗰度共有四款牛同分別四個價錢。第一、二款唔包海鮮。第三、四款價錢包海鮮。我第一次去係食第三款價錢包海鮮那隻,但覺得啲牛唔係特別好,而且啲牛仲刨到薄過紙😅。所以第二次就試隻平啲既牛,但平啲既牛反而刨得厚啲,食落有啲口感,唔會好似之前嗰隻好似食風咁😆。但呢兩個價錢既牛 感覺唔到好大差別。所以你唔食海鮮,就揀第二款ok啦!但重點我唔會再幫襯既原因就係,呢間鋪明明係寫明可以收信用卡💳但兩次都迫人比現金埋單。第一次就算,第二次佢又係咁,問佢明明門口寫住可信心卡付款 點解要比現金?個職員竟然答你有冇現金吖?我哋訂貨叫牛都係比現金,所以想收現金。咁既時世咁小人外出食飯,成個場得三、四張枱,埋單既時候竟然咁回答我⋯大家自己諗啦⋯⋯仲有,最後生啤唔夠凍,唔駛加錢飲生啤啦!要飲酒🍻就飲佢包埋既罐裝師威啦!
2020-03-12
  • 炸物
無飯情侶搵嘢食👫🏻打邊爐唔駛煩🍲係呢個非常時期成場只有2-3組客人唔駛等就可以入座❣️應該都夠安全衛生👍🏻我地揀咗美國特選牛肉$268套餐❣️套餐包括美國進口牛肉👍🏻日本鹿兒島頂級黑豚肉👍🏻雞肉任食❣️至於湯底我地就揀咗鴛鴦鍋🍲有甜鼓油➕豚骨❣️開餐啦❣️🔺肉類🔺1️⃣美國牛肉夠肥美同鮮嫩👍🏻2️⃣黑豚肉都非常嫩滑而且新鮮❣️3️⃣雞肉有驚喜😍好滑呀而且煮得耐都唔會鞋👍🏻⚠️辣得嘅朋友要試下沾秘製辣醬❣️配埋肉嘅鮮甜係有另一種口感🤤🔺配料🔺自助區有唔少蔬菜🥬🥒🌽🥕🥦同丸可以自取哦👍🏻種類繁多‼️個人特別中意食淮山🤤無意中發現原來用甜鼓油湯底去淥淮山幾好味👍🏻因為淮山吸哂湯底精華又甜甜地好開胃❣️最緊要又健康就算食多多個胃都唔會有負擔❣️🔺炸物🔺超推雞翼🍗炸粉唔會太厚又唔會炸過龍🐲表面金黃色睇到都流口水🤤重點係有黑松露醬點❣️個醬有少少酸甜可以中和油膩感👍🏻🔺串燒🔺雞皮係男友至愛❣️脆到好似薯片😌其餘串燒都燒得唔錯👍🏻個人比較中意鹽燒🤣可以食到最原始嘅食材味道‼️最後甜品區有唔少雪糕🍦但我真係食得太多肉食唔落🤣下次要留返啲肚食先得❣️

🔺肉類🔺
1️⃣美國牛肉夠肥美同鮮嫩👍🏻
2️⃣黑豚肉都非常嫩滑而且新鮮❣️
3️⃣雞肉有驚喜😍好滑呀而且煮得耐都唔會鞋👍🏻

🔺配料🔺

🔺炸物🔺

🔺串燒🔺

2020-03-23
同事介紹喺荃灣大鴻輝21樓有間火鍋店只係168蚊,就可以任食美國進口牛肉,仲有非常高質嘅日式串燒同即點即炸嘅日式炸物任食,個重點係每張枱之間嘅距離都非常充足,啱哂喺疫情之下餓咗好耐嘅邊爐友。剔完串燒之後就出去自助區度睇下有乜嘢食,各式新鮮嘅時蔬,腸仔餐肉丸類自然不可或缺, 醬料同埋飲品嘅選擇亦都好多,啲野食唔會話一次過放好多出嚟,由店員頻繁地作適時 refill,保持衛生;丸類除咗一般大路嘢都有得之外,比較特別嘅係呢個薑蓉丸,鐘意薑蓉切雞嘅朋友必試。返到去坐低已經見到第一 round 嘅美國進口牛肉、豚肉同埋雞肉送上,呢度好在食完一 round 先再嗌下一 round,咁就可以確保每一片肉都咁新啦,美國進口牛肉果然夠哂牛味,令人意想不到嘅係豚肉同雞肉比牛肉質素仲更加高,忍唔住 encore 咗幾碟。食咗幾塊牛之後串燒同炸物已經送上,炸物裏面最好食係炸蝦同炸雞唐揚,串燒嚟講就全部都咁好食,,高下難分,串燒肉卷肉汁極其豐富,串燒牛舌同雞腎同個醬燒好夾,贏在全部即叫即燒,擺到入口都仲係熱嘅,放題仲要有賣相有擺盤,個淺木色嘅小托充滿東瀛嘅風味,以放題嚟講係我食過最高質嘅一次,沒有之一。 食飽仲

食飽仲有朱古力噴泉、milktop 雪糕、涼粉啫喱同木糠布甸,梗有一樣啱你口味。
2020-03-25 38 瀏覽
My wife suggested to have shabu shabu as she has a craving for it. I planned to go Soma Shabu Shabu as I was working around that area today. It was located at Chung On Street, several minutes walk from Tsuen Wan MTR.For their dinner buffet, they have few pricing, depending on the type of beef chose. It ranged from $168 to $458. In the end, we chose US prime short rib meat. Besides that, we have unlimited seafood, chicken, pork, deep fried food and skewers etc. Near the entrance of the store, we

Near the entrance of the store, we can take vegetables, noodles, balls, drinks and desserts etc.

For our soup base, we chose half tomato and half kimchi. Both were flavourful and clear.

US prime short rib meat was surprisingly good, tender and juicy. When boiled with the soup base, it absorbed the essence of the soup and need not add any seasoning. Chicken was soft and smooth and pork was cut till very thin in slices, juicy too. For their seafood, it came with scallop, squid, oysters, mussel and prawn. They were fresh and juicy, chewy as well.

For the skewers, I chose beef, pork, bacon asparagus roll and enoki mushroom beef rolls. As they were marinated with sauce before skewed, they were juicy and flavourful.

For the fried items, I have chicken wings, chicken, onion rings and prawns. They were deep fried till the skin was crispy and yet the inside was juicy.

For the ice cream, they carried milk top brand. Matcha tea and black sesame ice cream were smooth and creamy, good for desserts serving.
2020-03-23 35 瀏覽
久了沒有外出 吃飯,特別掛念火鍋🍲😛😛今天趁家人一起放假 :就到大鴻輝打邊爐😎😎選擇了相馬日式火鍋,因為老公想吃壽喜燒湯底位😆😆位於最高層21樓 ,座位寛闊,景觀很開揚!店員服務都好友善,我們揀了美國特選牛肉,放題來說質素算是很高呢👍👍牛味濃郁,很香油脂切得夠薄,口感一流 👍👍每人起碼吃到六七碟呢 🤫🤫還有豚肉是很不錯的選擇,豬味濃郁,同樣切得夠薄,未去到入口即溶,但是 口感卻非常豐富😃配上壽喜燒湯底或者麻辣湯湯底都很配合 丸類蔬菜類和甜品都是自助形式 ,另外遼有即叫即做串燒和炸物 確保新鮮,日本食店,十幾元一串呢😋😋我們吃了三十幾吋 哈哈~~值回票價!
久了沒有外出 吃飯,特別掛念火鍋🍲😛😛

2020-03-23 36 瀏覽
雖然呢排全城抗疫,但可能情況穩定咗,發現多返人出街食飯,無他嘅,日日係屋企食,多咗都悶嘅,間唔時出去食返有兩餐都可能嘅,小心啲咪得囉,今日我地都要出嚟唞下氣,食返餐為自己打打氣近近地揀咗荃灣大鴻輝嘅相馬日式火鍋,揀佢因為食物質素唔差,款式頗多,尤其蔬菜系列好得我心,另外又有串燒同炸物可以點,啱晒想放縱吓嘅我哋。menu:湯底:要咗豚骨湯,清得嚟幾香,又唔會油,平平地點咗238嘅特選牛肉餐,亦包埋豚肉同雞肉,仲提供十五款串燒同十款炸物,抵食喇雖然價錢平但啲肉嘅質素一啲都唔差牛肉薄薄地,但係都有牛味,唔會un,豚肉亦幾香,食落唔。至於串燒,有幾款口味,鹽燒,醬燒同味噌燒可選,自己偏向醬燒同鹽燒多啲,睇你點嘅食物以定,醬燒嘅雞翼同埋蘆筍胸肉卷好食,鹽燒雞皮同雞軟骨亦好正。炸物方面個人覺得多春魚、炸蝦同埋洋蔥圈一定要點嚟試吓,最特別係佢跟埋松露醬,令成件事提升不少另外仲有幾十款火鍋食了可以自己攞,最得我心嘅蔬菜系列,有蘆筍、䈑筍、蟲草花、冬瓜、粟米等等,蔬菜都有四、五款俾你選擇,另外丸類、餃類同埋腐竹等等,每樣都攞咗少少,食晒個肚都突埋,飽到嘔最後提一提鍾意食辣嘅朋友 佢有個秘製辣醬,感覺上有

menu:

最後提一提鍾意食辣嘅朋友 佢有個秘製辣醬,感覺上有啲食餃子嗰啲辣菜甫咁樣,好惹味、好開胃,不妨攞嚟試吓

當然汽水、茶嗰啲梗係任飲啦,咁嘅價錢,加上環境好闊落,唔會坐得好迫,啱晒而家出去食飯嘅準則,不妨一試。