2022-12-06 352 瀏覽
踏入12月終於涼快了兩天,當然要襯機會吃火鍋吧!牛大人台灣火鍋吃到飽 是一間很多人推薦的台式火鍋放題店之前還沒有開那麼多分店時,上網超難book位,所以就一直沒吃到。最近終於給我Book到平日晚市8點和朋友去吃。入座前要先選好吃哪個套餐和想要什麼湯底,鴛鴦鍋的話要+$50我們選了 台灣鳳梨雞鍋 感覺很有台灣古早味道,以鳳梨配苦瓜熬制的雞湯,還有半隻雞。套餐則選了 美國特級安格斯 ($288) 三款牛中最推薦 安格斯特選牛板腱因為脂肪比例不多又很有咬口,牛肉味也很濃的喔!其次推薦紐西蘭羊卷肉,羊羶味不會太重,口感很幼嫩,翻點了幾次。火鍋醬料的話是自助的,亦有部份的火鍋配料是要自己拿。像是丸類、豆腐、蔬菜、菇類等,這裡有口感脆嫩的西洋菜,現在火鍋店都較少見。既然是台灣火鍋,當然不會少了王子麵吧 (笑)飲品同樣有分自行QR Code下單和在自助區的雪櫃自己拿。酸梅汁、金桔椰果 - 下單時可以選少冰 / 走冰 / 少甜。在雪櫃拿的冷泡茶都不錯,桂花烏龍、洛神花茶。除了肉類,亦有台灣在地直送的火鍋配料,像是 私房鴨血口感十分嫩滑,而且麻辣湯汁的味道很入味。章魚珍珠漿、澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿,第一
踏入12月終於涼快了兩天,當然要襯機會吃火鍋吧!
牛大人台灣火鍋吃到飽 是一間很多人推薦的台式火鍋放題
最近終於給我Book到平日晚市8點和朋友去吃。

我們選了 台灣鳳梨雞鍋 感覺很有台灣古早味道,
以鳳梨配苦瓜熬制的雞湯,還有半隻雞。
因為脂肪比例不多又很有咬口,牛肉味也很濃的喔!
台灣鳳梨雞鍋
安格斯特選牛板腱

火鍋醬料的話是自助的,亦有部份的火鍋配料是要自己拿。
既然是台灣火鍋,當然不會少了王子麵吧 (笑)

飲品同樣有分自行QR Code下單和在自助區的雪櫃自己拿。
在雪櫃拿的冷泡茶都不錯,桂花烏龍、洛神花茶
酸梅汁、金桔椰果
桂花烏龍、洛神花茶

除了肉類,亦有台灣在地直送的火鍋配料,像是 私房鴨血
口感十分嫩滑,而且麻辣湯汁的味道很入味。
章魚珍珠漿、澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿,第一款那個點一次後就沒了 ... 也較彈牙。
第二款那個有吃到花枝粒,口感頗豐富;另外一款倒好像吃到魚骨 ...
另外還有爽脆的美人花膠和香脆炸魚皮。不用另外加錢也有海鮮,像是沙白和海蝦。
私房鴨血
章魚珍珠漿、澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿

最後30分鐘店員讓客人先結帳和放下甜品
除了兩款MÖVENPICK雪糕外,還有一款是期間限定和仙草凍。
然後期間限定其實是Häagen-Dazs的西瓜士多啤梨雪糕
我吃的是 仙草凍,紅豆有點甜,仙草頗Q彈、珍珠則很有煙韌感。
仙草凍
題外話/補充資料: 因為其他火鍋配料都很吸引,反而肉吃得少,感覺選$248那款也可。 湯底的話,當日應該有不少客人選麻辣鍋,香得有興趣試試看 順帶一說這裡上食物還是收碟的速度也很快。
2022-12-01
$316.8 (晚餐)
桂花烏龍、洛神花茶
私房鴨血
仙草凍
2022-12-03 143 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑一直無得去台灣旅行,但嚟咗呢度令我覺得好似去咗台灣一轉咁!因為無論裝修定食材都有台灣特色,好有氣氛!叫咗佢哋嘅極上和牛吃到飽套餐,都係$308,非常超值✅湯底佢哋有好多湯底都想試,今次就揀咗牛大人紅燒牛骨鍋,經過慢燉細熬後湯底清香濃厚,散發出濃郁嘅牛骨香味,而且同火鍋配料好夾✅肉類套餐提供澳洲和牛,M5牛肩卷軟嫩而且牛味濃郁,而除咗呢款仲有好多選擇,包括上腹牛五花、安格斯特選牛板腱同西班牙豬五花片等,絕對食得又飽又滿足!✅火鍋配料呢度好多食材都係台灣直送,所以可以食到好多台灣地道嘅配料例如澎湖花枝漿、士林豬血糕同屏東水蓮菜,喺其他火鍋餐廳都食唔到㗎! 係獨一無二嘅風味✅小吃提起台灣食物又點少得地道小吃,呢度有士林鹽酥雞、魚香皮蛋豆腐同真豬小香腸,每樣都充滿台灣情懷,而且即點即食,全程都無唔會淨係等嘢食熟

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅湯底

✅肉類

火鍋配料

✅小吃
2022-11-30 145 瀏覽
極上和牛吃到飽 (二人) $656今次揀左牛大人紅燒牛骨湯🐮想食多種口味嘅我就再加左$50要鴛鴦鍋揀埋台灣濃香蕃茄湯🍅~可以得閒淥唔同口味過癮啲呀嘛~🥩佢呢個set主要係食以下呢幾款肉類:-▫️澳洲和牛M5牛肩卷▫️安格斯牛小排👍🏼▫️手切封門柳▫️安格斯一口牛柳粒▫️北海道十勝豚 (當日售罄 就試唔到啦🥲)🐮我地就最推薦牛肩卷同牛小排,特別係牛小排!肉味真係好重 好好食🤤ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ🍢佢仲有好多小食同熟食嗌~例如:糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯🥔、魚香皮蛋豆腐、士林鹽酥雞🐓等等。一如既往,極力推薦鴨血💕🥬除左落單嗌野食之外, 佢個自助區仲有好多丸同蔬菜揀,萵筍係我地每次必攞嘅!🍹飲品方面我地就攞咗白桃烏龍,好香白桃味!除咗白桃烏龍,仲有好多其他茶揀㗎,例如:洛神花茶、桂花烏龍、菊花普洱等等。食到有少少滯就可以飲返啖茶解膩然後繼續食啦!😋🤵🏼啲staff都好有禮貌好爽手,好快就安排入座,離座前30分鐘就會比定甜品紙你揀,可以揀movenpick雪糕或者仙草凍🍨我地之前試過一次仙草凍,但就覺得唔太啱我地口味,所以今次就揀咗雪糕🤤💡呢個set仲會免費送2粒澳洲和牛牛丸,超濃牛味同好多汁,加錢encor
極上和牛吃到飽 (二人) $656

🥩佢呢個set主要係食以下呢幾款肉類:-
▫️澳洲和牛M5牛肩卷
▫️安格斯牛小排👍🏼
▫️手切封門柳
▫️安格斯一口牛柳粒
▫️北海道十勝豚 (當日售罄 就試唔到啦🥲)
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

💡呢個set仲會免費送2粒澳洲和牛牛丸,超濃牛味同好多汁,加錢encore都絕對唔過份!
💡當日我地見到只要like&follow牛大人嘅page就即送一杯黑糖珍珠鮮奶🧋!!! 所以我地就即係like同follow咗,我地好快就飲哂杯野飲,不過建議大家唔好飲咁快!唔係嘅話就好快飽啦☹️
🌟餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽📍地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至四12:00 - 16:00 & 17:00 - 23:00                            星期五至日12:00 - 16:00 & 17:00 - 23:45📱電話:3953 9340呢幾日涼咗好多,最岩食乜?? 就緊係我既至愛打邊爐啦!同朋友行完銅鑼灣,shopping咗成個下就,梗係要食返餐盡興既先走~今次一於去「牛大人」吃到飽!!————————————————🔹放題套餐餐廳提供3款120分鐘吃到飽套餐,任君選擇~我地就緊係食最豐富既「澳洲極上和牛」套餐啦!可以歎盡每一款人氣澳洲和牛及美國特級安格斯,而且每位仲贈送2粒限定既澳洲M9和牛牛丸!!超JUICY!!除左肉類,一個價錢仲可以食盡台灣在地直送美食、台式特色小吃等,另外仲可以係自助區揀選各種蔬菜/丸類/粉麵及多款醬料!仲等? 即刻用QR Code 落單先!!———————————————————🔹湯底提供多達10款台式湯底,各式養生、麻辣、酸辣湯底都有提供~女仔要養生🤞😌就緊
🌟餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽
📍地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
💰價位:$101-200
📱電話:3953 9340

呢幾日涼咗好多,最岩食乜?? 就緊係我既至愛打邊爐啦!
————————————————
🔹放題套餐

🔹湯底
提供多達10款台式湯底,各式養生、麻辣、酸辣湯底都有提供~
女仔要養生🤞😌就緊係揀佢地既招牌「阿嬤養生濃湯鍋」,湯底白雪雪,配料有蟲草花、娃娃菜等,滲透著淡淡藥膳味道,好滋補又養生!!

🔹肉類
手切封門柳
花雕醉雞件
北海道十勝豚
西班牙豬梅肉片

實在太豐富太多選擇啦!! 不能盡錄!!

我就最鍾意澳洲和牛M5牛肩卷同埋美國SRF黑牛後腿肉!
澳洲和牛M5牛肩卷 - 牛味香濃,脂肪分佈非常平均,牛味與油香好平衡,大推!
美國SRF黑牛後腿肉 - 啖啖肉,脂肪較少而牛味極濃且有嚼勁,好大塊好滿足~

🔹各種台式火鍋配料及台式小吃
除左花膠、蝦、沙白蜆、魚片及各種台式手打魚/海鮮漿外,仲可以經QR code 落單,叫埋鹽酥雞、台式香腸、老油條,鴨血及水蓮菜等等具有台灣特色既食物提供,太豐富了吧!!
另外,佢地個自助區真係不得了,提供多款台式丸類,蔬菜及麵類!超多選擇呢~
我既至愛就係佢地台灣直送既芋頭貢丸,大大粒,一咬開就充滿綿滑既芋泥及芋粒,口感豐富,好彈牙啊!

🔹飲品區
除提供各式飲品外,仲有多款無糖冷泡茶及熱飲,我地仲另外叫埋黑糖珍珠奶茶,咁就先夠台式風味呀嘛~哈哈
最鍾意白桃烏龍無糖冷泡茶,入口清香白桃味,解膩一流,必飲之選!

🔹甜品
呢度既甜品亦要讚下!餐廳提供每人一杯Haagen Dazs 雪糕或台式芋圓仙草凍供選擇。
而且今日仲有期間限定既士多啤梨西瓜味Haagen Dazs,加多碗台式芋圓仙草凍同朋友開心share超滿足~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
牛大人既食物水準好穩定,材料新鮮,而且台式直送食物種類多不勝數,猶如置身台灣夜市一樣!每一次諗起台式火鍋,都必定黎呢度 (除非太多人訂唔到位哈哈~),大推😙😙
2022-11-23
2022-11-28 108 瀏覽
同親朋友去打邊爐佢哋好多時都會揀牛大人. 貪佢野食同野似款式都好多呢排好熱氣生哂飛滋嘅我地揀咗健康既蕃茄湯. 如果覺得蕃茄味唔夠重可以去自助區加蕃茄落去滾. 咁個湯就愈嚟愈有味啦今次重送珍珠奶茶🥰珍珠煙韌有咬口. 黑糖味都好香叫呢個餐其中一個重點係佢既和牛牛丸🤤真係好好食呀. 牛脂嘅香氣超級濃. 一咬落去啲肉汁漏哂出嚟如果可以任食就好啦🥺安格斯牛小排同澳洲和牛M 5牛肩卷都好正🤤肉味濃郁食落油脂味香最驚喜嘅係呢道竟然有牛胸爽😍油脂味香又爽口彈牙. 即刻要食多幾碟每次必飲嘅烏梅汁同台灣飲嘅味道一模一樣. 打邊爐嘅時候飲真係好解膩. 而且香港好少地方有得飲呢道台式餃類嘅選擇都好多. 蛋餃係我最愛另外我仲好鍾意食佢哋啲新竹米粉. 浸落蕃茄湯到超級入味🍅食落酸酸甜甜最後再嚟多碗仙草凍嚟做結尾真係好滿足🤤

今次重送珍珠奶茶🥰珍珠煙韌有咬口. 黑糖味都好香

如果可以任食就好啦🥺

呢道台式餃類嘅選擇都好多. 蛋餃係我最愛

最後再嚟多碗仙草凍嚟做結尾真係好滿足🤤

2022-11-27 177 瀏覽
以為間間牛大人一樣,總算去過三間不同的了,但這間銅鑼灣的真的不一樣。原本時間上要食60分鐘定食的,但這間去到說沒有,只有硬食90分鐘牛豬放提。其實第一次前有打電話問清楚的,但他們電話長期沒人接聽,那試過就知了。但座低找雪糕,職員說他們這間沒有的,真是暈,不就是牛大人嗎。其他食物質素是一樣的,收費也是一樣,但就是沒了雪糕。沒雪糕,但有燒鮮草,也好,但吃完時再問,職員說每人只限一碗的,也真是暈。以後不再去了。

其他食物質素是一樣的,收費也是一樣,但就是沒了雪糕。

以後不再去了。
2022-11-27
2022-11-26 104 瀏覽
天氣變冷又是打邊爐的季節了🫶🏻一口氣點了最貴的澳洲極上和牛吃到飽套餐— 任食120分鐘!套餐包括任食澳洲和牛M5牛肩卷、牛五花、安格斯牛板腱、牛小排等,所有牛肉都非常高質!湯底選了台灣鳳梨雞鍋和蕃茄湯底。推介台灣鳳梨雞鍋,清清的養生又健康,內裏還有半隻雞!除了凍櫃的任食蔬菜丸類之外,推介台灣小食包括梅甘酥脆薯、炸午餐肉、豬大腸、甜不辣、鹽酥雞等等,全都是我的最愛,令我太想念台灣夜市了!飲品方面,極上和牛套餐會贈送兩杯黑糖珍珠鮮奶(原價$25/1),性價比超高,很好喝!除了有我最愛的蘋果西打外,當然有精心泡製的無糖冷泡茶:洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍等。甜品選了Movenpick & 一客仙草紅豆凍,內有椰果和花生,充滿台灣的感覺。

天氣變冷又是打邊爐的季節了🫶🏻
一口氣點了最貴的澳洲極上和牛吃到飽套餐— 任食120分鐘!

牛大人呢個名,相信大家都唔會陌生🤤每隔幾個月通常都會食一次,有時我諗唔到食乜嘢,但係又想打邊爐🥘可以任食,又有好多牛🐄,好多選擇🤗💪佢哋係用qr code落單,方便又快捷,食咁多次,今次第一次坐包廂,地方都幾闊落幾舒服,冷氣夠大,一路打邊爐都唔會覺得熱/焗👍👍兩個人食揀咗個極上和牛吃到飽,湯底係台灣鳳梨雞鍋,個湯底真係有唔少雞,足👍👍佢地既牛🐄就新鮮不在話下,不過食咁多次都未食過油炸鬼,估唔到攞嚟打邊爐都幾正🤤另外,我個人幾推介,可以試下佢個皮蛋豆腐,口感幾得意,又唔會話太鹹味道啱啱好,而且豆腐好滑,值得一試❤️💮上菜速度/收碟速度都快,幾個鐘頭食都食得飽,而且好滿足👍👍✨✨

牛大人台灣火鍋吃到飽 🐮[120分鐘極上和牛吃到飽🐄 $328/位]每次去牛大人都覺得選擇豐富,超幸福!!😍🇹🇼今次叫了醍醐蕃茄酸辣鍋🍅!小辣🔥✨QR Code下單超方便🥰✨上菜速度快、店員服務態度好好👍😍💕超高效率地清理客人吃完的碟🍽️✨分店位置遍佈全港九新界📍✨選擇超級豐富😍🥘火鍋配料推介:第一次試「極上和牛吃到飽」,和牛果然特別濃牛味、嫩🐄🥳澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒🐮🐄特別推介澳洲和牛牛丸!!🐮第一次食超濃牛味、真材實料的牛丸!😍😍除了牛之外,亦有豬、雞🐓、海鮮🦞、蔬菜🥬、丸、餃子🥟很多食材都寫明台灣直送,連蛋餃、豬肉糕、新竹米粉、王子麵都有!!🥹🍢小食:梅甘酥脆薯🍠很多甘梅粉😍🇹🇼士林鹽酥雞🐓酥脆!真豬小香腸💕台灣夜市必食甜不辣煙煙韌韌🥰🥤飲品:大量選擇!!✨可以QR Code下單:冬瓜茶、酸梅汁、黑梅汁、金桔椰果(大推!!不是平時紙包飲品的甜味!)或出去雪櫃拿最近流行的OHA、可樂🥤、蘋果西打🧃、牛大人獨家的冷泡茶:「白桃烏龍🍑」、「洛神花茶💜」⋯⋯亦有熱飲提供🔥+$25一杯黑糖珍珠鮮奶🧋,珍珠煙韌又不會太難咬,充滿黑糖香🤎🥰感覺比一些珍奶
牛大人台灣火鍋吃到飽 🐮

[120分鐘極上和牛吃到飽🐄 $328/位]
✨QR Code下單超方便🥰
✨分店位置遍佈全港九新界📍
✨選擇超級豐富😍

🥘火鍋配料推介:
第一次試「極上和牛吃到飽」,和牛果然特別濃牛味、嫩🐄🥳
除了牛之外,亦有豬、雞🐓、海鮮🦞、蔬菜🥬、丸、餃子🥟

🍢小食:
梅甘酥脆薯🍠很多甘梅粉😍🇹🇼
士林鹽酥雞🐓酥脆!
真豬小香腸💕台灣夜市必食
甜不辣煙煙韌韌🥰

🥤飲品:
大量選擇!!✨
+$25一杯黑糖珍珠鮮奶🧋,珍珠煙韌又不會太難咬,充滿黑糖香🤎🥰感覺比一些珍奶店還好喝🙈

醬料:
就是應有盡有!!
🥺🫶太開心吧

最後還有甜品😍
Movenpick 雪糕/ 仙草一碗
相信🥰朱古力🍫/士多啤梨🍓 Movenpick 雪糕🍦是很多人的all-time favourite! 🤎❤️

#銅鑼灣foodhealsme
#港島foodhealsme
#九龍foodhealsme
#新界foodhealsme

#台灣foodhealsme

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
難得遇到高質任食火鍋🍲😍價錢超合理
不論兩個人/一班朋友/家人聚會都是很適🈴️🫶🫰!

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓(B出口)

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點二期) (元朗)
元朗元龍街9號形點二期3樓A316號舖

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
  • 澳洲和牛牛丸
  • 糖醋甜不辣
  • 極上和牛吃到飽套餐
2022-11-22 90 瀏覽
Looking for an AYCE hot pot? Check out this famous chain in HK! They have wide range of beef, like short rib, wagyu, American beef, Australian beef, wagyu beef balls, you name it! What I also love is they have a self served veggie area to fill your plate with delicious hot pot items! If you do go though, you must try their garlic sauce for beef! It adds a nice spice to all the beef you cook. We got the ginseng chicken soup, which is delicious (recommend to drink some before adding some beef). The best part of it all, is you can add $25 to get 黑糖珍珠鮮奶 🤤🤤 felt like an authentic Taiwanese meal. I ordered a bunch of wagyu beef, it was so soft and tender. Service was super quick, please do note there is a max time limit to eat! Other than that - this is my go to hotpot AYCE place!
🍲 AYCE Hot Pot ($328 per person)
Revisit? Yes 🙌🏻
📌 - CWB (lots of other branches)

2022-11-21 90 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓秋冬天氣真係好適合打邊爐尤其是呢幾日又再凍返訂咗位嚟牛大人食餐好🐄極上和牛吃到飽套餐早啲嚟食仲有得平 除咗任食120分鐘之外重送兩粒澳洲和牛牛丸🍅台灣濃香蕃茄鍋湯底有濃郁蕃茄味 酸酸地 同牛肉好襯呢期仲有期間限定嘅食品牛胸爽 即係牛白肉 淥幾秒就食得 好爽口又有香味手切封門柳 有牛肉鮮甜味 厚切有咬口😋澳洲和牛M五牛肩卷可以任食😉油花分明 有肉嘅甜味 忍唔住追加咗幾碟SRF美國黑牛後腿肉 如果鍾意肉味濃郁可以試吓呢款招牌鴨血好似果凍一樣 而且煮得好入味海蝦新鮮 爽口彈牙😍另外飲品都有好多 冷泡茶 罐裝飲品今次另外點左黑糖珍珠鮮奶同喺出面舖頭飲嘅質素一樣咁高鮮奶香甜細滑 黑糖味濃郁🥤最後食飽飽仲有甜品揀 可以揀仙草凍或雪糕🍮 食到捧住個肚走
牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)

📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓

同喺出面舖頭飲嘅質素一樣咁高
鮮奶香甜細滑 黑糖味濃郁🥤

最後食飽飽仲有甜品揀 可以揀仙草凍或雪糕🍮 食到捧住個肚走

2022-11-21 80 瀏覽
進入秋冬季就要瘋狂打邊爐🤤🍲以住食牛大人感覺都不錯不錯,所以今次食就預早Book定位咁就不需要等太久👐🏻之前都食過不同的套餐,今次一於試試「極上和牛吃到飽套餐」🐄🥩 $328/人。湯底方面:總共有10款選擇👐🏻每款都各有特色,之前試過台灣鳳梨雞鍋,清甜唔辣之選,私心推介‼️不過今次想食辣,就叫麻辣鍋,內含大量香料,香辣惹味🌶。👍🏻特別推介🐄澳洲和牛M5 牛肩卷和牛牛脂在口中爆發,牛味非常濃郁,配搭麻辣湯底,更添香辣口感🤤。🐄 牛胸爽第一次食的牛胸爽‼️薄切而口感爽脆,蠻特別,牛味同樣十分重,推介推介這個是重點要叫😂。🐄澳洲和牛牛丸採用和牛製作牛丸,口感紮實,濃郁和牛牛味,而且一咬爆發肉汁內裏Juicy💦。🧋這裏有人氣台式飲品- 黑糖珍珠鮮奶珍珠煙韌,整杯充滿黑糖香味而且不會太甜,適合一邊打邊爐一邊飲。🍲其他火鍋配料多款台灣直送特色漿類- 旗魚漿、海鮮漿、花枝漿、牛肉漿設多款炸物類,特別推介油炸鬼💕浸滿湯底精華海鮮類以蝦、魚類居多,新鮮海鮮肉質彈牙麵類重點推介新竹米粉‼️吸收湯底精華😙

👍🏻特別推介
🐄澳洲和牛M5 牛肩卷

🐄 牛胸爽

🐄澳洲和牛牛丸

🧋這裏有人氣台式飲品- 黑糖珍珠鮮奶

🍲其他火鍋配料

多款台灣直送特色漿類- 旗魚漿、海鮮漿、花枝漿、牛肉漿

設多款炸物類,特別推介油炸鬼💕浸滿湯底精華

海鮮類以蝦、魚類居多,新鮮海鮮肉質彈牙

麵類重點推介新竹米粉‼️吸收湯底精華😙
2022-11-19 76 瀏覽
📍牛大人台灣火鍋吃到飽今次去左牛大人喺銅鑼灣既分店叫左澳洲極上和牛吃到飽套餐醬料區特別嘅有洋蔥牛肉汁,大家可以試吓,拎黎撈烏冬食有另一番風味🤪飲品都有眾所週知既自家樽裝茶,當然可以加錢叫特色飲品/手工啤酒!湯底揀咗麻辣湯,幾過癮,趁住呢度有無限鴨血,咁樣食先至最夾😛當然佢哋嘅牛同埋和牛丸係重點,手切封門柳一定要試吓🤤出面仲有其他台灣丸同配料,都好多野食,我個人就最鍾意芋頭貢丸除左movenpick雪糕之外,呢到既台中仙草凍都好出名,拍得住出面既甜品店,仙草唔會好甜,芋圓又好咬口,咸甜點都好出色🤓今次我仲試咗佢哋嘅黑糖珍珠鮮奶,唔好講少,真係幾出色,唔知以為係出邊嘅台式飲品店買, 珍珠有咬口,唔會粉狀,鮮奶仲要有奶味嗰一種,有驚喜❤️
📍牛大人台灣火鍋吃到飽

今次去左牛大人喺銅鑼灣既分店叫左澳洲極上和牛吃到飽套餐

天氣涼涼地又係時候食肥自己過冬的時候,今次叫咗$388套餐,鍾意食咪隨便叫,無限食和牛🐮秘方麻辣鍋牛夫人秘方麻辣鍋用以辣乾、大紅袍花椒、郫縣豆瓣及三十多種中藥材熬成。先烤後煮的牛骨帶有濃郁香味,氣味醇香,今次食小辣,已經好滿足。必食推介一坐低就送的牛丸印象最深刻,澳洲和牛肉丸,肉味濃郁爽口彈牙齒頰留香,真係一試難忘,再試無妨,可惜每人只送兩粒,遇到為食的朋友要小心自己粒丸。至於套餐內,包括安格斯牛小排,牛香味夠濃澳洲和牛M5牛肩卷🐂 入口嫩滑且帶油脂感S R F美國黑牛後腿肉安格斯特選牛板腱美國PRIME 極級肩里肌排名不分先後都係小編最喜愛嘅部位牛胸爽,係今次的新嘗試感覺比較爽口咁多款高質和牛/安格斯,任食黎講真係好高質~ 除咗牛之外,仲有好多台灣小食牛媽秘製滷牛筋,牛肚蟹籽墨汁漿千貝鮮魚漿章魚珍珠漿士林鹽酥雞梅甘酥脆薯真豬小香腸魚香皮蛋豆腐雖然未買到機票去旅行,唯有食住啲小食頂住檔先最後梗係唔少得,食返個甜品先走今期有Häagen-Dazs士多啤梨西瓜味限定同Movenpick 士多啤梨味飲品方面,有珍珠奶茶同冷凍茶

秘方麻辣鍋

必食推介

至於套餐內,包括
安格斯牛小排,牛香味夠濃
澳洲和牛M5牛肩卷🐂 入口嫩滑且帶油脂感
S R F美國黑牛後腿肉
美國PRIME 極級肩里肌
排名不分先後都係小編最喜愛嘅部位
牛胸爽,係今次的新嘗試感覺比較爽口

咁多款高質和牛/安格斯,任食黎講真係好高質~

除咗牛之外,仲有好多台灣小食
牛媽秘製滷牛筋,牛肚
蟹籽墨汁漿
千貝鮮魚漿
章魚珍珠漿
士林鹽酥雞
梅甘酥脆薯
真豬小香腸
魚香皮蛋豆腐
雖然未買到機票去旅行,唯有食住啲小食頂住檔先

最後梗係唔少得,食返個甜品先走
今期有Häagen-Dazs士多啤梨西瓜味限定
同Movenpick 士多啤梨味

飲品方面,有珍珠奶茶同冷凍茶

講唔停已經嚟過牛大人好多次🤩 每次去嘅人潮都好似比上次多咁 今次9:30食完見到門口仲有一對人等緊 真係好誇張😲✔️極上和牛吃到飽 $338平時食呢一個價位嘅話講唔停都會不停encore澳洲和牛M5 牛肩卷🤩 不過今次有個期間限定更加吸引‼️ 就係牛胸爽 牛胸爽帶點軟骨 口感爽口 入口牛脂味極重😍真係超級正🥰豬頸肉都係必點之選~漿類方面 花枝滑繼續係MVP😝 墨魚粒好多 好彈牙❣️ 今次仲試咗牛肉滑 食落味道有啲似漢堡扒🤔另外佢哋個海蝦都係超大隻新鮮🦐 小食亦都係一如既往正常發揮 講唔停覺得最好食係個脆薯😚估唔到而家佢哋仲有埋黑糖珍珠奶茶🧋 唔會太甜 珍珠都唔會太粉 都可以一試👍🏻

✔️極上和牛吃到飽 $338