2023-01-02 473 瀏覽
牛大人真係百吃不厭🤣,今日收工近近地去咗銅鑼灣嘅牛大人食晚飯😆唔食得辣嘅我今次有個新嘗試,就係叫咗牛大人專屬嘅紅燒牛骨濃湯😋,佢係有少少辣度,但食落份外香濃惹味,滾熟嘅食物都沾上牛骨湯味,其實唔洗再蘸醬汁都好夠味👍🏻之後二話不說衝出去雪櫃攞牛大人自家製冷泡茶🫖同台灣直送嘅牛丸🤤,而白桃烏龍冷泡茶係每一次都必飲的💯最貴嘅$328餐已經轉走咗十勝豚🥲,喺今期嘅期間限定係牛胸爽&SRF美國黑牛後腿肉。牛胸爽嘅質感比較爽口,又未爽到軟骨咁脆🤣,牛嘅油脂超豐富。除咗牛肉之外,台灣直送墨魚漿、脆鯇魚腩、鱔片、海蝦、蜆肉都係我必吃嘅海鮮😁,鮮甜彈牙又唔怕肥~蔬菜就一定要叫水蓮!出面買勁貴,呢度任食就啱哂🤭最後係甜品,一定係要食仙草凍,紅豆、啫喱、椰果、珍珠,口感超滿足🥰

蔬菜就一定要叫水蓮!出面買勁貴,呢度任食就啱哂🤭

2022-11-17
冬天真係成日想打邊爐聖誕食左幾日西餐又想食火煱了~ 次次去牛大人都係點鳳梨雞鍋,今次試下台中蒜頭雞鍋,除左勁多蒜頭仲有蟲草花、杞子、娃娃菜,湯頭香濃,冬天飲好暖胃。點埋澳洲極上和牛吃到飽套餐最驚喜多左d 期間限定🥓SRF美國黑牛後腿肉-牛味香濃🥓牛胸爽-口感爽滑黑松露海鮮漿-鮮味彈口,加埋黑松露更滋味🥓安格斯牛小排-濃厚肉味🥓澳洲和牛M5牛肩卷-肉面紋理鮮明 🥓手切封門柳-油脂含量少肉質純鮮,相對軟嫩同時間食盡多個牛部位滿足牛魔皇之食慾💕澳洲M9和牛牛丸一人有兩粒,外層爽彈漲卜卜牛肉餡鮮爆汁脂香牛味膨湃花雕酒雞件冬令進補之選-花雕雞雞肉浸透花雕酒香台灣鱸魚片肉厚緊實仲有鮮甜大沙白、大蝦最中意重口味既豬腸、鴨血滑溜鴨血夠香辣甜中帶咸好入味牛筋帶彈性又有膠質香滷過豬腸掛汁惹味蔬菜除左自助之外,仲有台灣水蓮,一條條爽口清脆。最後食埋雪糕,飽飽完滿!
冬天真係成日想打邊爐
聖誕食左幾日西餐又想食火煱了~
次次去牛大人都係點鳳梨雞鍋,
今次試下台中蒜頭雞鍋,
除左勁多蒜頭仲有蟲草花、杞子、娃娃菜,
湯頭香濃,冬天飲好暖胃。

點埋澳洲極上和牛吃到飽套餐
最驚喜多左d 期間限定
🥓SRF美國黑牛後腿肉-牛味香濃

🥓牛胸爽-口感爽滑

黑松露海鮮漿-鮮味彈口,加埋黑松露更滋味

🥓安格斯牛小排-濃厚肉味
🥓澳洲和牛M5牛肩卷-肉面紋理鮮明
🥓手切封門柳-油脂含量少
肉質純鮮,相對軟嫩

同時間食盡多個牛部位
滿足牛魔皇之食慾💕

澳洲M9和牛牛丸
一人有兩粒,外層爽彈漲卜卜
牛肉餡鮮爆汁
脂香牛味膨湃

花雕酒雞件
冬令進補之選-花雕雞
雞肉浸透花雕酒香
台灣鱸魚片肉厚緊實
仲有鮮甜大沙白、大蝦

最中意重口味既豬腸、鴨血
滑溜鴨血夠香辣
甜中帶咸好入味
牛筋帶彈性又有膠質
香滷過豬腸掛汁惹味

蔬菜除左自助之外,仲有台灣水蓮,
一條條爽口清脆。

最後食埋雪糕,飽飽完滿!

2022-12-29 404 瀏覽
呢間餐廳位於銅鑼灣既打邊爐,黎呢度最好訂定位,如果唔係就要早一個鐘黎WALK IN等先有得食,朋友幫我訂左位,湯底可以自己選,有好多唔同選擇,我地選左牛骨湯底,牛肉味香濃,我地叫左任食極上和牛吃到飽套餐,仲有澳洲M9和牛牛丸跟餐,和牛牛丸好淋好有肉味,脆鯇魚片薄片好彈牙,花膠都好入味,鴨血好淋,羊肉片好香羊肉味,另外出面仲有多款配菜,飲品可以自取,食物選擇超多,炸魚皮脆卜卜,小食更有台灣地道小食可選,小編推介黑松露肉丸好香濃黑松露味。
2022-12-26 305 瀏覽
經牛大人官方網站訂咗五位成人 點知入座安排張四人枱加主席位 問有冇枱轉 同事表示六個人座位坐七個人成餐飯又逼又趕 人頭費就收到足 位又唔俾人Walk-in 就話要焗住坐 大家張就下逼啲 唔明點解我book咗位都要咁樣坐 Confirm Booking又唔講over seating 👎🏻👎🏻想逼就去啦
經牛大人官方網站訂咗五位成人

唔明點解我book咗位都要咁樣坐

👎🏻👎🏻
想逼就去啦

2022-12-24 269 瀏覽
冬天打邊爐點可以少左牛大人🥰放工相約屋企人近近地去銅鑼灣食返個打邊爐😋暖笠笠咁☺️我地揀左極上和牛吃到飽嘅餐,入面可以揀唔同款嘅牛同海鮮類都可以任叫🤗我地先點左澳洲和牛M5 牛肩卷,SRF美國黑牛後腿肉同牛胸爽,M5和牛雪花均勻,牛味濃,牛胸爽e個係第一次食,千祈唔好以為佢係脂肪,其實佢係牛胸前肋骨中間的軟骨部位,食落十分爽口,好香牛味,可以補充下骨膠原😋👍🏻🌸手切封門柳,色澤好靚,肉嫩☺️🌸海鮮方面,我地點左海蝦,沙白同脆肉鯇魚腩,海蝦超大隻,沙白夠鮮甜同冇沙,魚腩好爽脆,啖啖肉😋🌸 瓜仔雞水餃&台式蝦餃台式餃子食落皮簿同埋餡料都有特式☺️🌸 黑松露海鮮漿&蟹籽墨汁漿&章魚珍珠漿台式嘅漿其實係我地火鍋嘅滑😏我覺得章魚珍珠漿真係必點🤗🌸餐廳仲有各款台式地道小食,自助區仲有飲品同各式丸類蔬菜😆

🌸手切封門柳,色澤好靚,肉嫩☺️

🌸 瓜仔雞水餃&台式蝦餃
台式餃子食落皮簿同埋餡料都有特式☺️

🌸 黑松露海鮮漿&蟹籽墨汁漿&章魚珍珠漿
台式嘅漿其實係我地火鍋嘅滑😏我覺得章魚珍珠漿真係必點🤗

🌸餐廳仲有各款台式地道小食,自助區仲有飲品同各式丸類蔬菜😆
2022-12-20 375 瀏覽
打邊爐,牛肉係第一選擇!用靚牛肉打邊爐,呢間’牛大人‘的確可以滿足到我哋平民百姓!😍好彩今日有定位,準時6:15到場!餐廳門外人頭湧湧,餐廳入邊熱氣騰騰!入座後開始計時,120分鐘放題!我哋4人揀咗最貴的: 澳洲極上和牛套餐 @328/ 位餐廳需要手機掃碼點餐,之前要先揀定湯底,我哋揀咗 白玉酸菜鍋👇🏿👇🏿(锅入邊啲肉丸係自取料,原湯底冇㗎)先點湯底,再得到以下點餐用嘅微信二維碼👇🏿👇🏿 要讚一下呢度啲調料供給,全部免費任攞,豉油及各種生鮮醬料,仲包括我打邊爐啲至愛:芫茜🌿飲品任攞,種類繁多,不下10幾款!因為人多擠逼又趕時間,此亮點都冇拍照📷牛大人來了………掛住食,沒來得及影相,第一輪上檯的牛肉已經被我哋一掃而光,直到第二輪,先醒起拍翻d相!大家一致認為呢度啲牛肉品種多,但店家標籤啲M5和牛似乎唔係最討好,我哋特別推薦以上第三牛圖嘅牛肩卷,其肉質好軟熟,薄身易化,口感特別輕鬆👍除咗各種大份牛肉,我哋不停歇啲order咗其他食材:鮮蝦,脆魚腩,羊肉,鴨血,豆腐,蛋餃,牛肚,餛飩,韭菜餃,海帶,炸魚皮,台灣香腸,蕃薯,鹽酥雞/豬,爆汁牛肉丸👍……幾乎每一種都有fans。由於客人多,收銀忙

先點湯底,再得到以下點餐用嘅微信二維碼👇🏿👇🏿

飲品任攞,種類繁多,不下10幾款!
因為人多擠逼又趕時間,此亮點都冇拍照📷

牛大人來了…

……

由於客人多,收銀忙碌,我哋食咗1個鐘鬆啲,殷勤啲靚仔哥哥就提前送來了帳單👇🏿👇🏿

免費的甜品係品牌雪糕, 我哋都揀咗朱古力味👇🏿👇🏿,but,本人口感啲雪糕似乎過度冰凍,似嚼木渣,毫無味道,quality麻麻,我只食咗兩啖,放棄😝

最後總結:在牛大人家可以任性食牛!
醃尖啲挑剔一下:座位好逼~時間好趕~😝

2022-12-19
牛大人於多區都有分店,早已聽聞銅鑼灣店最爆場! 一到門口已經見到擠滿人,原來店外、店內分別排了2條隊,店外隊是walk in客等籌號,店內隊是已預約並準備入座和選放題套餐連湯底的食客~120分鐘澳洲極上和牛吃到飽(19:30前離座) $298送 : 澳洲M9和牛牛丸 有10款湯底選擇單鍋湯底 +$0轉鴛鴦湯底 +$50選了招牌之一,牛大人红燒牛骨鍋,牛骨湯底味道濃郁,充滿八角及龍眼乾香,又有花椒油香氣,喜歡!淥牛肉時可以完美帶出肉味!🍲 任食:除了QR Code order食物,自取食品區亦有供應各款不同口味的台式丸類及多種新鮮蔬菜。 另外,有王子麵、雞絲麵、米粉、烏冬、響鈴供自取。 又有多於十款選擇的調味料供自行調配火鍋醬🧋 任飲:(凍)有罐裝汽水、罐裝及紙包茶飲,仲有牛大人自家茶 (白桃烏龍、桂花烏龍,洛神花茶)自取,又可於QR Code order 金桔椰果、酸梅汁(熱)黑糖薑母茶、枸杞養生茶🍨 甜品(每人限選一件) : MÖVENPICK® / Häagen-Dazs™ / 台中仙草凍大胃JK心水 : 澳洲和牛M5牛肩卷SRF美國黑牛後腿肉 (期間限定!)安格斯牛小排手切封門柳

120分鐘澳洲極上和牛吃到飽(19:30前離座) $298

🍲 任食:

🧋 任飲:
(凍)

(熱)
黑糖薑母茶、枸杞養生茶

🍨 甜品(每人限選一件) :

大胃JK心水 :
澳洲和牛M5牛肩卷
SRF美國黑牛後腿肉 (期間限定!)
安格斯牛小排
手切封門柳
新鮮沙白
爽脆炸魚皮
蟹籽墨汁漿
真味牛肉漿
黑松露海鮮漿 (期間限定!)
魚香皮蛋豆腐
山水滑豆腐
鮮甜海蝦
脆肉鯇魚片
真台灣鯛魚片
水蓮
牛胸爽 (期間限定!)

_______________

牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓

_______________
2022-12-17
陷阱! 明明打電話訂位確定講明是7:30前時段的優惠,六點前到達入座,7:15叫買單以為就應該是7:30前的時段,給張credit 卡20分鐘後才拿回來簽名,一不小心沒有看清楚賬單付了款才發現俾人屈,因為離座時間超過7:30 就不可以享有7:30前的優惠,問副經理他說雖然你信用卡打出來的時間是7:25但是你離座的時間超過7:30了,真是無言! 尤其遇到那位無賴的Assistant Manager , 真的是🙄🙄
2022-12-15 394 瀏覽
今日凍凍地同朋友仔一齊去咗銅鑼灣試食牛大人嘅打邊爐午市套餐,睇完價錢牌之後就揀咗中間㗎嘅午市套餐$178,另外揀咗鴛鴦鍋一邊再打肉一邊就打菜,感覺非常好,非常滿意。雖然得90分鐘,但係都可以任食任飲時間都叫做足夠,最後仲送咗台式嘅甜品。總括嚟講牛嘅質素唔錯,有口感,選擇多,蔬菜種類又多,飲品都唔錯,我自己就最鍾意飲洛神花茶好開胃,啱晒食到飽,用嚟燒製。呢個可以下次再去。今次第一次去⋯⋯用左多時間去落單,所以食得比較急,下次佢可以省卻好多時間,可以食得更加輕鬆,因為其實90分鐘都好快過,值得推介俾朋友。

2022-12-15
$223.5 (午餐)
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
  • 甜品
  • 極上和牛吃到飽套餐
  • 凍豆腐
⋰牛大人台灣火鍋吃到飽;獨佔鰲頭!初嚐牛大人晚市?⋰食到第五次牛大人先第一次食晚市。為慶祝閨蜜第一次食牛大人,特意嗌鴛鴦鍋大肆慶祝一番。試過旺角、尖沙咀、沙田分店,今次銅鑼灣呢間迫到水泄不通,以為自己行緊維園年宵。開咗咁多間分店情況都無改善,then you know打邊爐嚟講牛大人真係無敵。𖦹 澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328 鴛鴦湯底 +$50阿嬤養生湯鍋清香鮮甜,非常養生;招牌嘅牛大人紅燒牛骨鍋牛骨味濃郁,帶胡椒嘅辣勁,惹味至極!叫得最貴嘅餐當然主力食牛:澳洲M5和牛肩肉、安格斯牛小排、手切封門柳,特別推介SRF美國黑牛後腿肉,油花豐富,肉嫩。第一次食屬於稀有部位嘅牛胸爽,口感爽脆。每人獲得兩粒和牛丸,彈牙多汁,再叫就要課金啦。新試咗鱸魚片,由台灣直送,魚味特濃,完全唔腥。呢度嘅魚滑依然係咁耐以嚟打邊爐食過最多種、最好味嘅魚滑,今次encore返其貌不揚但令人驚嘆嘅蟹籽墨魚漿,以及新嚟嘅黑松露海鮮漿,以松露香更突顯海鮮嘅鮮甜。小食一如既往地因為太多嘢食而被果斷放棄。嘢飲除咗白桃烏龍等樽裝茶,仲多咗落單嗌嘅選擇,例如酸梅汁、金桔椰果等。最驚喜係有黑糖珍珠鮮奶,竟然毫不馬虎
⋰牛大人台灣火鍋吃到飽;獨佔鰲頭!初嚐牛大人晚市?⋰

𖦹 澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328
鴛鴦湯底 +$50

阿嬤養生湯鍋清香鮮甜,非常養生;招牌嘅

嘢飲除咗白桃烏龍等樽裝茶,仲多咗落單嗌嘅選擇,例如酸梅汁、金桔椰果等。最驚喜係有黑糖珍珠鮮奶,竟然毫不馬虎,珍珠超煙韌呢,最後食埋杯movenpick 雪糕就是個perfect ending。
2022-12-12
  • 私房鴨血
  • 澳洲和牛牛丸
  • 白桃烏龍
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
2022-12-15 1991 瀏覽
上次食過牛大人火鍋放題非常之唔錯,今日趁住天氣涼涼哋又口痕痕,約咗朋友再來到銅鑼灣店😂 我哋今次食極上和牛吃到飽套餐,五點鐘食價錢係$298/人,非常之親民😌 呢個餐可以歎盡每一款人氣澳洲和牛及美國特級安格斯,而且每位仲送2粒限定澳洲M9和牛牛丸,超濃牛味,係真材實料😍 🌟湯底一共有十種選擇,我地加50🦟鴛鴦鍋,一邊係唔辣嘅阿嬤養生鍋,一邊係牛大人秘方麻辣鍋中辣,簡直係絕配😎 一邊清香鮮味十足,一邊辣中帶有麻香,好開胃😍 🌟肉類有十幾款豐富選擇,牛肉,豬肉,雞肉,我就最鐘意澳洲和牛M5牛肩卷同埋美國PRIME極級肩裡肌。和牛M5牛肩卷牛味香濃脂肪均勻,入口即溶😘 🌟美國極級肩裡肌有啖啖肉,牛味好濃香👍 🌟除咗肉類仲有各種台灣直送美食,台式小吃,台式火鍋配料。 🌟特別推薦期間限定黑鬆露海鮮漿,花枝超鮮,鬆露超香,口感爽彈,口齒留香絕對一食就愛上😎 🌟鹽酥雞小食酥脆👍 甜不辣煙煙韌韌👍 全部好有台灣風味,材料新鮮👍 🌟最後甜品都好正,可以每人揀一杯雪糕或台式芋頭仙草凍,我地揀台式芋圓,好好味,又好解膩👍 下次有朋友聚會都會想再黎食,上餐速度快!開心😁

🌟美國極級肩裡肌有啖啖肉,牛味好濃香👍

🌟除咗肉類仲有各種台灣直送美食,台式小吃,台式火鍋配料。

下次有朋友聚會都會想再黎食,上餐速度快!開心😁
2022-12-12
2022-12-11 209 瀏覽
.而家打邊爐最鍾意去牛大人連續兩個月分別食左一次唔過份呀🤭隨住年紀大酒樓既打邊爐任食已經滿足唔到近年多左幫襯台式火鍋而呢d鋪通常係散叫叫叫下就好貴架啦呢間牛大人都係任食但好好食幾個級別既價錢 豐儉由人但其實係牛既分別其他配菜都係一樣架兩次都叫中間價鴛鴦鍋+$50鴨血人人讚好其實點解呢期咁紅?🙈D台灣直送咩咩滑好好食牛係瘋狂地點飲品都好多種類限時兩小時但原來係唔夠食架🤣都幾急因為太多選擇每次都有野未食齊🤫要再食既火鍋店😋Book位真係好難建議都係walk in算第2次去六點收工去拎位 7點差唔多齊人就有台 時間十分配合胃.
而家打邊爐最鍾意去牛大人
要再食既火鍋店😋
Book位真係好難
建議都係walk in算
2022-12-10 214 瀏覽
午市$148 (另收加一)食物款式比晚市少好多呀🥹 鴨血叫左3次無來,要叫職員拎才有。牛肉豬肉幾好,其他食物質素也可以,如果普通食lunch 可以接受不過價錢偏貴。個人喜歡食晚市多D呀😊
  • 私房鴨血
2022-12-08 191 瀏覽
平時一入冬就會想打邊爐,想大大啖食牛肉,食牛就會諗起非常就腳抵食嘅牛大人☺️ 牛大人平時都出名等得耐,所以今次一收左工就衝去排隊,好彩唔使等勁耐就入得!我同男友嗌咗澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,揀咗2個湯底,分別係台中蒜頭雞鍋同埋眷村白玉酸菜鍋,配料超多,好唔錯👍🏻嚟得牛大人,點可以唔嗌多啲牛🤭 我哋嗌咗好多款,包括有澳洲和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、手切封門柳同牛胸爽,其中最鍾意食係M5牛肩卷,重牛味之餘,仲幾嫩滑,果然係和牛😆 除咗牛,我仲私心推介佢啲私房鴨血,整得好入味,就算放咗落湯煮都唔會無哂味,口感勁滑,必點🤩 另外,佢嘅沙白同即炸午餐肉我都好推薦,沙白大粒又鮮甜,午餐肉炸得香脆又夠厚身😋最鍾意佢啲飲品夠哂多元化,除咗出去拎佢啲自家製泡茶外,仲可以嗌啲台式飲品,我最愛係金桔椰果☺️ 酸酸甜甜唔膩之餘,仲有椰果咬下!最後,點少得食甜品🤭 我嗌咗期間限定嘅Haagen Dazs,男友就嗌咗燒仙草,好滿足🤰🏻👉🏻follow埋我ig: sogoodwithfood同你一齊搵更多好嘢食😋

👉🏻follow埋我ig: sogoodwithfood
同你一齊搵更多好嘢食😋
2022-12-07 150 瀏覽
火鍋配料多選擇,由其醬汁種類繁多,例如有腐乳、燒肉汁、沙茶醬等還有其他令人心動的醬汁,肉類都比其他火鍋店新鮮,而種類亦是比一般火鍋店多元化,店員服務質素比較親切,最後一個食物下單後很快送到客人卓上不用等太久,希望他們下次可以再加多一不同的特色的火鍋配料令客人吃到滿載而歸,
2022-12-07
  • 澳洲和牛牛丸