2024-03-16 532 瀏覽
我最近去了位於銅鑼灣的牛大人食牛肉火鍋放題。這家餐廳的面積相當寬敞,整個場地都擠滿了人,其中有些大學生比較吵鬧。然而,這並沒有影響到我對餐廳的整體印象。首先,我要說的是他們的食物真的非常好吃且新鮮。他們的水蓮、脆肉鯇、炸腐皮卷、海蝦、魚滑和鴨血都給我留下了深刻的印象。而且,他們的牛肉任食選擇也相當不錯。除了食物,我付費叫了一杯少爺啤,打算收工啤啤佢,也非常好喝。免費的白桃烏龍及洛神花茶我都喜歡。每種食材都有不同的選擇,真的讓人感到物超所值。綜合以上種種,我一定會再次光顧這家餐廳,而且我也會毫不猶豫地向他人推薦牛大人食牛肉火鍋放題。整體而言,這是一個令人印象深刻的用餐體驗。

每種食材都有不同的選擇,真的讓人感到物超所值。

2024-03-15
  • 私房鴨血
2024-03-09 723 瀏覽
今日同2個舊同事食晚飯,選了銅鑼灣的牛大人食放題火鍋。預約左7點半,一去到就即刻有位,其實walk in都ok,因為都唔多人,全場都有一半吉位。可能少人,環境都乾淨企理。我地要左麻辣及牛骨湯底,另外即刻叫左澳洲和牛,蝦,蝦膠,蜆,魚。。。d澳洲和牛味道ok唔un,蝦都新鮮唔霉,肉質堅實,蝦膠都唔錯,真係手打。其它咩就不過不失。最後叫左個湯丸,花生味,黑芝麻2款我都覺得好好食,可能之前太油又重口味,食番d甜甜地嘅野覺得特別好味。最後就係佢d樽裝茶,白桃烏龍白桃味都ok,清清d唔錯。洛神花茶就覺得無咩味一般般。手機叫嘅酸梅汁同烏梅汁都值得一試酸酸地,幾開胃。最後價錢3個埋單HK$1005,人均每人HK$335,限時2個鐘就覺得有d貴,因唔食得好多,出面散叫可能可食到便好質素同可慢慢食
今日同2個舊同事食晚飯,選了銅鑼
灣的牛大人食放題火鍋
最後價錢3個埋單HK$1005,人均每人HK$335

2024-03-04
  • 甜品
  • 鮮甜海蝦
明明中午12點打電話去訂左位,更在電話確認多次電話號碼,一心準時到達現場,佢話找不到我電話號碼,比張票我重新排隊同walk-in一齊排,咁其實係你職員落單落錯號碼,錯失都係你職員問題,現在我準時到達訂枱時間,你們出錯要個客重新排過,咁訂枱有咩意思,這是第一次訂這間,服務咁差,更好食都唔會再去。嬲嬲地唔等走左。
2024-02-07
2024-02-06 837 瀏覽
放假同家人出嚟逛街,經過銅鑼灣 知道牛大人原來有長者優惠👴🏻,帶住家中長老,就去一試!大約七點嚟到,雖然滿滿是人,但只係等了一兩分鐘就有位👍是次我地嗌左個最抵食既套餐$248,未加一,長者$148,超抵。選擇雖然比起另外兩個套餐少,但都足夠。材料頗新鮮,有四款肉類,雞 牛 豬 羊,最基本選擇都有👍 亦有海鮮魚蝦蜆,最鍾意啲蜆夠新鮮又大隻,任叫任食任飲😋Like 社交平台 仲可以每人送一杯 近期熱門鴨屎香檸檬茶,正。叫左個蕃茄湯底,估唔到味道咁濃郁,似用咗好多蕃茄去熬製出嚟咁,酸酸甜甜 好鍾意呢個味道👅。除咗手機點餐,外圍仲有各款蔬菜 丸子 粉麵 飲品 任拎。估唔到仲有新鮮手打牛肉漿,海鮮漿,墨魚漿...最鍾意呢度有花生同芝麻湯圓,加落火鍋度,好特別。最後每人仲有一個雪糕或台灣仙草甜品揀。台灣水蓮 非常爽口。

大約七點嚟到,雖然滿滿是人,但只係等了一兩分鐘就有位👍

除咗手機點餐,外圍仲有各款蔬菜 丸子 粉麵 飲品 任拎。

估唔到仲有新鮮手打牛肉漿,海鮮漿,墨魚漿...

最鍾意呢度有花生同芝麻湯圓,加落火鍋度,好特別。

最後每人仲有一個雪糕或台灣仙草甜品揀。

台灣水蓮 非常爽口。

2024-02-04
2024-02-05 571 瀏覽
入座的時候,女接待員已是一副厭世的嘴臉,但當時我沒有太在意。食物種類不多,但是有很多茶類飲料(例如桂花烏龍、白桃烏龍),而不是只有汽水或高糖份的飲品。牛板腱其實還不錯,這裏比其他地方特別一點的是他有一些即食的小吃,例如台灣腸、鹽酥雞等。也有王子麵,吸收了火鍋湯汁,很好吃。不過,相比之下我認為 x涮鍋,馬旦x,x氣的肉類和蔬菜種類及質素都比較好,沒有任何原因要再次到訪牛大人。最大問題是服務太差90分鐘的用膳時間,在入座45分鐘的時候,有一位職員放下帳單要求先結帳。然後另一位職員經過的時候,我們便向他遞上信用卡,但職員問我們是否已經不再加單,因為付款後就不能再自行下單。 大約再過了10-15分鐘,一位長髮女職員過來催促付款,我們詢問「請問係唔係畀咗錢就落唔到單?因為我哋仲會嗌少少野」,那女職員突然以強硬的態度回應:「邊個話你聽呀?我想知係咩人咁同你講喎!男定女吖?你埋左單可以人手幫你落!邊個同你講呀?」 即使當時我們表示不想追究任何人,她仍是再三的要求我們指出是哪位職員。老實說,如果是餐廳內部培訓出了問題,或是員工之間有積怨,應該內部自行處理,不應把顧客牽進其中,那女職員也不應把個人情緒帶

最大問題是服務太差

90分鐘的用膳時間,在入座45分鐘的時候,有一位職員放下帳單要求先結帳。然後另一位職員經過的時候,我們便向他遞上信用卡,但職員問我們是否已經不再加單,因為付款後就不能再自行下單。 大約再過了10-15分鐘,一位長髮女職員過來催促付款,我們詢問「請問係唔係畀咗錢就落唔到單?因為我哋仲會嗌少少野」,那女職員突然以強硬的態度回應:「邊個話你聽呀?我想知係咩人咁同你講喎!男定女吖?你埋左單可以人手幫你落!邊個同你講呀?」 即使當時我們表示不想追究任何人,她仍是再三的要求我們指出是哪位職員。老實說,如果是餐廳內部培訓出了問題,或是員工之間有積怨,應該內部自行處理,不應把顧客牽進其中,那女職員也不應把個人情緒帶到食客身上。

另外提醒openrice訂枱的客人 ,牛大人有不合理標記缺席的陋習,之前有好幾個食評也有提到,建議大家小心。( 不知道是否因為訂座要向openrice付佣金,反正牛大人就是不根據事實來記錄,我最後要直接電郵openrice 證明真的有出席,記錄取改為事實情況,牛大人的不誠實行為讓我覺得很反感)

由於食物質素普通,同時服務極度惡劣,我和朋友以後都不會再光顧了。

2024-02-04 376 瀏覽
想受气就去食垃圾服务唔怪得啱啱开业个阵时就多人 依家就唔系太多人光顾服务从门口开始差 好差好差好差!!!!!如果要食真系不如去旺角服务好午餐仲有雪糕食系呢间就系受气而且book咗台早点去食就坚决唔肯算我地出席一点都唔人性化一个食咗咁多次牛大人嘅人表示今次体验极差一向都唔锺意俾负评 觉得大家返工都唔容易D唔开心嘅嘢就唔需要太计较但今次真系方方面面都唔开心 建议大家去之前对服务都冇抱有任何希望食材都算好 去认真食肉🉐
想受气就去食
垃圾服务
唔怪得啱啱开业个阵时就多人
依家就唔系太多人光顾
服务从门口开始差
好差好差好差!!!!!
如果要食真系不如去旺角

建议大家去之前对服务都冇抱有任何希望
食材都算好 去认真食肉🉐

2024-02-04
2024-02-01 480 瀏覽
食物質素係可以,款式都好足夠,但服務態度極為恐怖,由入座開始已經感受到。早到成場有位都要等,截單時間極早職員會係夠鐘5分鐘前開始搶煲,搶碗,全枱野全收,問都冇問過一句,又會係你進食期間,大大力收拾碗碟,我帶左剛來香港的朋友來吃,成餐飯變得好尷尬,總之你想食到似乞衣咁,就幫襯啦。。。。。。。。。。。。。真心幫襯過同幢另一間火鍋店,坐得舒服又好禮貌,呢一間店就不會再幫襯,上次去一行4人仲要搭枱😮‍💨

真心幫襯過同幢另一間火鍋店,坐得
2024-01-23 510 瀏覽
服務極差。 無提醒 多收錢故意不提醒,超时三十秒多收20%。我们其实早吃完了在等结账,但凡他提醒一句也不至于,感觉是故意坑人,避大雷!!之后也没有任何解释,还是我们自己发现的,第一次吃,以后再也不会去了,太赶客了
服務極差。 無提醒 多收錢
故意不提醒,超时三十秒多收20%。
2024-01-06 939 瀏覽
等候時間頗長,但唔係無得改善。四人枱唔識變通拆細兩人枱,導致有枱無人坐,有人無枱坐,老闆可考慮培訓一下員工應變能力,或者多啲落舖睇,咁做法賺少好多,祝生意興隆!
2024-01-06
2024-01-04 838 瀏覽
牛大人訂位7大人1小朋友訂位-有寫安排兒童座椅沒有安排到食完準備付款-發現單上小朋友要收$228(但小朋友只有2歲半)😡問佢先同我們講小朋友(按高度收費)入座時,沒有幫小朋友度尺(也沒有冇講過按高度收費)
牛大人訂位
7大人1小朋友
訂位-有寫安排兒童座椅
沒有安排到
食完準備付款-
發現單上小朋友要收$228
(但小朋友只有2歲半)😡
問佢先同我們講小朋友(按高度收費)
入座時,沒有幫小朋友度尺
(也沒有冇講過按高度收費)
2023-12-30 872 瀏覽
經OpenRice訂套票,去到即刻入坐,上菜速度算快,澳洲M5和牛質素幾好。最重要最重要係鴨血任食,真係正。12:30入坐時唔係好夠冷氣,不過半小時後有改善!抵食,會再去!
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 私房鴨血
2023-12-26 824 瀏覽
牛大人台灣火鍋真是一個美味又實惠的用餐選擇!首先,它的價格非常合理,不論是火鍋料還是其他小菜,都給人一種物超所值的感覺。除了價格之外,牛大人的火鍋湯底也是一大亮點。它們的湯底味道醇厚,香氣四溢,而且非常滋補。在寒冷的冬天,一碗熱騰騰的火鍋湯下肚,瞬間讓人感覺暖洋洋的。除了湯底之外,牛大人的火鍋料也非常新鮮美味。特別是那些牛肉片、羊肉片和各種海鮮,口感細膩,肉質鮮嫩,吃起來真是過癮。除了火鍋料之外,牛大人還提供了各式各樣的小菜和解渴飲品,這些小菜和飲品也非常美味,為整個用餐過程增添了不少樂趣。總體來說,牛大人台灣火鍋真是一個美味又實惠的用餐選擇!如果你也是火鍋的愛好者,不妨來試試牛大人的火鍋,一定會讓你愛上它!

2023-11-07 2003 瀏覽
食物種類多,牛肉又好食,飲品有好多選擇,尤其喜愛自家製嘅茶。本來係一個好好嘅感受,但朋友用OpenRice訂座8:15,我們攞枱時告知OpenRice訂座,店員冇說乜嘢係直接帶我哋入座,當時入座時間係8:28。食到中途朋友收到OpenRice告知缺席,大感不惑。埋單嘅時候同店員講此事,店員話遲到就當缺席😱 仲show俾我哋睇,有人Booking 9:00,9:01未到就已經按缺席!乜唔係寫住hold 枱10分鐘咩?我覺得店員係想去解釋,但係越講越衰!我一直都有用OpenRice訂座,非常少數係會即時按入座或缺席的。雖然我們是遲到,但入座時店員又冇講乜嘢,仲立即帶我們入座。如果此店對於守時係咁嚴謹的,應該唔俾我哋入座啦!
2023-11-07
2023-11-07 1218 瀏覽
入座前講了訂位名字,訂左幾點,完全無理就帶去入座,然後發現openrice話我缺席,個店員根本沒登記,這個都不是重點,帶到埋位講一堆野,只有佢自己聽到嘅聲線,最後只聽到手機落單四個字,幾個年輕服務員態度差劣,黑面已是基本,地面非常滑,我和朋友都差啲滑倒,食物一般,收費是288+1,人均消息$320,不值這個價!
叫做288+1的套餐最靚嘅一款,乾嘅
2023-11-07
2023-10-11 1935 瀏覽
夜市排晒隊不招待一人客,我可以理解。但平日午市,目測座位起碼8成枱係空置,寧願拍烏蠅都都唔做你生意。侍應有禮地表示只接受兩位或以上,其實一人食有咩問題,係唔係會增加你生意成本,下午時間想快速食個火煱,但獨L原來無資格食
夜市排晒隊不招待一人客,我可以理解。