最近喺網上見到好多人介紹位於西環相馬日式火鍋,今日順便經過就去試吓。💥芝士龍蝦湯茶碗蒸💥呢個茶碗蒸香味撲鼻,單看佢嘅漂亮色彩就知道味道一定一流。禁滑既龍蝦,加上滿滿芝士香味,一入口,已經好滿足👍🏽💥任食惹味龍蝦雞煲💥龍蝦雞煲真係好特別,個湯底已經香到我要流口水,把鮮美既龍蝦同味美既雞配埋,出來嘅湯底就係完美啦!💥滋補花膠雞湯💥次滋補花膠雞湯就簡直係空前絕後,花膠足料,雞湯味道濃郁,一飲落去,簡直係唔知點形容,太好喝😋 💥極尚龍蝦蒸海鮮💥再嚟就係極尚龍蝦蒸海鮮,一看到盤面滿滿既海鮮,我就知道我今晚會飽嘅。龍蝦、扇貝、貴妃蚌都係新鮮無比,實在係又肥又滑👍🏽💥火鍋湯底:豬骨湯💥最後就係豬骨湯底,熱辣辣嘅湯底,對住飯後壽司店嘅我來講,簡直係最好嘅補湯。湯底豐富,湯味濃厚,細膩到冇得再細膩,實在係好好味😋 試完之後覺得,相馬日式火鍋真係值得介紹比人,不止海鮮種類多,而且分量足,價錢又實在,用餐環境又好,實在係一間難得嘅好店👍🏽

💥芝士龍蝦湯茶碗蒸💥
💥任食惹味龍蝦雞煲💥

💥滋補花膠雞湯💥
💥極尚龍蝦蒸海鮮💥
💥火鍋湯底:豬骨湯💥
過去禮拜我同三五知己喺西環發現到呢間名為《相馬日式火鍋》嘅放題火鍋館,餐廳氣氛悠閒,完全無壓力!話說返,你哋鍾唔鍾意食海鮮🦞?特別係新鮮嘅海鮮火鍋🍲?真材實料嘅火鍋一定要試下佢地嘅菜式! 😍 💜 環境 💜店鋪環境好乾淨,都係日本風格嘅擺設,有種好似原地飛到東京嘅感覺,服務員都好有禮貌,非常細心,確保每位客人都食得舒服開心。🍶💜 菜式一:芝士龍蝦湯茶碗蒸 💜第一道芝士龍蝦湯茶碗蒸!杯面蒸出嚟粉Q彈,散發住新鮮龍蝦嘅味道,而芝士嘅味道同蒸蛋完美配合,每一口都感覺得到太平洋嘅鮮美。好難得有咁有創新嘅食品!🦞💜 菜式二:任食惹味龍蝦雞煲 💜龍蝦雞煲,口感豐濃,湯底醇厚,煮出號味喺我嚟講非常好。牡丹雞肉嫩滑爽口,入面嘅海鮮同雞肉完全將湯底嗰種濃濃嘅海鮮風味帶出嚟,讓人心情好好‼️🐔💜 菜式三:滋補花膠雞湯 💜滋補花膠雞湯對於要保養要養生嘅女士,佢可以說係你唔可以錯過嘅一道菜。花膠味道濃郁,雞湯溫和,將花膠嘅濃厚嘅口感完美嘅呈現。喝完喺係雞湯裡面滿滿的花膠,真係感覺到全身充滿活力啊! 💕💜 菜式四:極尚龍蝦蒸海鮮 💜而且無論係龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、還是蝦,呢度嘅海鮮都十分新鮮,每一口都令人十

💜 環境 💜

💜 菜式一:芝士龍蝦湯茶碗蒸 💜
💜 菜式二:任食惹味龍蝦雞煲 💜

💜 菜式三:滋補花膠雞湯 💜
💜 菜式四:極尚龍蝦蒸海鮮 💜
而且無論係龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、還是蝦,呢度嘅海鮮都十分新鮮,每一口都令人十分優質。佢哋嘅火鍋湯底-清湯,味道身清淡醇,可以將每種海鮮嘅美味完全
今晚首度踏足相馬,當我走入呢間日式火鍋店,內裡裝修跳脫傳統😜!喺茫茫人海中有種安定的感覺!以往嚟到火鍋店多數都重味口,但今次我想試下清淡一點嘅選擇!食品第一款就係「極尚龍蝦蒸海鮮」,多款海鮮配合一起勁有層次感!😇鮑魚味道好濃,咬一口就feel到個清新海鮮味湧上嚟!海鮮新鮮之餘,味道極其豐富!「滋補花膠雞湯」喝落去就有種熱騰騰嘅感覺滲入心肺,彷彿身處寒冷嘅冬日中,突然間暖意上襲!雞湯做得好香,每一口都甜到心!🔸 芝士龍蝦湯茶碗蒸,超有芝香味!😉龍蝦湯味道好濃,湯香之下又帶有芝士的味道!配埋龍蝦湯更加提昇咗味道,令人欲罷不能!🔸 此外, 火鍋湯底中華辣湯,真係超喜歡!食完後整個人都暖和起來!湯料清新自然,搭配火鍋食物間非常匹配!配著優質豚肉🍖🍖一絕!🔸龍蝦雞煲。入口楚楚的口感令人忍不住再找牠的味道! 每一包龍蝦肉都夠味,清甜的湯底配搭得宜的調料!非常毋庸置疑!🔸 美味嘅海鮮包括魚、貴妃蚌、扇貝、蝦!全都係那麼鮮美,十足嘅海洋風味! 新鮮海鮮跳躍於舌尖,魚肉紮實有嚼感。極鮮味,haha !😊綜合來說,相馬日式火鍋確實係一間值得一試嘅日式火鍋!食物新鮮到位,裝修特別,環境清爽開揚,絕對係食火鍋

綜合來說,相馬日式火鍋確實係一間值得一試嘅日式火鍋!食物新鮮到位,裝修特別,環境清爽開揚,絕對係食火鍋嘅好選擇! 🙌
2024-05-08 0 瀏覽
🔥全部都係海鮮🦞!餐廳以海鮮火鍋同埋火鍋配料為主打!一入門口已經叫到超多吸引眼球嘅美食,忍唔住好想即刻開食!📸 打卡就唔用話啦!💫開胃小食唔好講咁多,即刻叫啲精選小食嚟試吓先!1️⃣芝士龍蝦湯茶碗蒸。一定係新鮮!一定係新鮮!如果唔係點會咁澎湃呀⁉️芝士龍蝦一試就知,滑溜溜嘅口感直接俘虜你嘅味蕾💦哈哈哈!🤣2️⃣滋補花膠雞湯。念念不忘嘅湯頭。花膠雞湯濃郁香滑!每一口都係滿滿嘅滋味,一嘥剛剛好,非常下飯☺️!💫主餐當然主打海鮮火鍋,梗係要黎試下!3️⃣任食惹味龍蝦雞煲。超熱賣💖,龍蝦肉肥美彈口,一啖一啖都係龍蝦味,真係超值!份量超大!每一啖都能感受到海鮮的新鮮!😍4️⃣極尚龍蝦蒸海鮮。好似嚟咗海底世界咁,海鮮爽口,重海鮮味!每一種海鮮都超新鮮,真係鮮味十足!😌啖啖肉好食!真心推介👍個Menu仲有好多其他特色配料同飲品,去一次真係唔夠,仲有好多嘢想食,下次叫多幾個朋友一齊黎先💟💟!

💫開胃小食

唔好講咁多,即刻叫啲精選小食嚟試吓先!

💫主餐
當然主打海鮮火鍋,梗係要黎試下!
就喺媽媽嘅壽星日,我哋全家人約好嚟西環嘅相馬日式火鍋食飯🥳。放題嘅海鮮加上豐富嘅火鍋湯底,真係話嚟就好有家嘅感覺。🍲開始就食我哋嘅豬骨湯底,呢一種豬骨湯色白,豬骨熬出嚟嘅湯底富有口感又豐富,熱騰騰嘅湯就好似媽媽嘅雞湯咁,飲落去感覺好溫暖。🦞嚟到主餐,我哋就食龍蝦,呢隻龍蝦係特別為媽媽準備嘅理想生日大餐,食落去爽口又滑,連媽媽都讚到停唔到口😄。🍲緊接著就有滋補花膠雞湯,花膠充滿口感同香味,飲落去就好似媽媽嘅護膚卷咁,女人都會讚好。🥩美國特選牛肩胛同芝士龍蝦湯放落火鍋入面,個肉質嫩滑得嚟又好味,可以話係火鍋嘅完美配搭,一次過滿足到我哋嘅口腹之慾。🥤黎到消暑嘅熱紅茶,又嗌濃郁啱口嘅茶香味,用嚟沖走個口膩感,一流👌!整晚都食到好滿意,媽媽都讚好,真係滿載而歸。我哋一家人今晚唔單只係食飯咁簡單,更係享受真摰嘅家庭時刻。睇嚟相馬日式火鍋真係我哋之間嘅第二個家咁👩‍👩‍👦‍👦。😊

過咗條馬路,行到相馬日式火鍋嘅門口,一路上都在想點樣用語言去描寫我即將經歷嘅呢一頓晚餐。嗰一刻我感到好興奮,因為我知道我即將品嚐到幾份令人驚豔嘅美食。🏮😍首先,我哋品嚐咗一份「芝士龍蝦湯茶碗蒸」,光聽名字就覺得豪華。呢個菜結合咗豐富嘅芝士同新鮮嘅龍蝦,再加埋秘製嘅湯茶,整個感覺就像係一場美妙嘅音樂會。🦞🍵😋接著,我哋嚟到嘅係一份「任食惹味龍蝦雞煲」,嚟到相馬日式火鍋就一定要試試佢哋嘅火鍋,畢竟呢度嘅名字已經話明一切。呢個火鍋菜喺咁多種口味之中一定係你我最唔容易忽視嘅。道道鮮美嘅食材,加上獨特嘅湯頭,成就咗呢個道地嘅美食。🍲🔥😍再者,我哋嘅「滋補花膠雞湯」簡直就係滋養之源,一飲落肚即刻感到暖烘烘。佢嘅口感緊身,味道十足,根本就係我地一直都在追求嘅滋味。雖然個個都食得好好,但都忍不住要對佢嘅美味讚賞一下。🐔👌最後,相馬日式火鍋當然唔能夠錯過佢招牌嘅「極尚龍蝦蒸海鮮」。海鮮組合包括新鮮嘅龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦,精心烹調後,佢哋嘅味道真係完全超出我哋嘅期望。「極尚龍蝦蒸海鮮」絕對算係我飲食生活中的「五星評級」。絕對值得一試,一份獨特嘅香氣,一份無可比擬嘅口感。🍤👏😋將呢間餐廳納入經常

將呢間餐廳納入經常光顧嘅名單係一件無比憂愁嘅事,因為佢哋嘅每一款菜式都令人想再多食一份。但係,佢哋嘅「優質豚肉」、「廣島蠔」、「日本帶子」、「沙白」、「灰蜆」、「螺」、「青口」、「海蝦」、「蟹棒」及「水魷」等一系列嘅海鮮同肉類都用料實至,特別好味,滿足我對食物嘅渴望。喺相馬日式火鍋用餐,每一時刻都好似一場美食嘅旅程,返到屋企都會回味起嚟。😄🎊

如果下一次你有機會喺西環行經,記得嚟試試相馬日式火鍋,一定唔會令你失望㗎!😁👍
同朋友聚一聚,一嘗相馬日式火鍋,果然一食驚為天人!🙀🙀 🦞🍲🥩🥦火鍋實在太誘人, 喺度我哋有無窮無盡嘅選擇!😋嚟頭前,一試芝士龍蝦湯茶碗蒸,芝士滋味豐富,龍蝦夠味又甜,每一咬都過癮!😋再試滋補花膠雞湯,湯濃郁又巧妙嘅帶出雞肉嘅甜味,真正滋補飲品。我一飲敢保暖心窩!😄我哋嘅話題中心,極尚龍蝦蒸海鮮,一試就知味道一流🥰。優質嘅食材加埋好味嘅烹調,一班朋友大快朵頤!😋🦞🦐🦀任食豚肉同牛肩胛唔會唔試,新鮮嘅肉質配上火鍋湯底,即燒即食,好有滿足感🥩🥓! 啲海鮮仲包括青口,水魷,單骨雞翼等等,食物新鮮得黎,份量又足夠,一食就知有幾滿足🙂。 美味嘅火鍋美食,加上環境清雅,服務體貼,我實在無法拒絕呢個誘人嘅美食仙境🌈👌。最重要嘅,甜品一定會喺我哋嘅餐單上!我哋嘅消化道絕對留有一帶後勁嘅甜蜜回味!🍰🍩🍦結論:食物真心好好味️💟,我必定會再嚟😋,你又等咩?一齊食啦! 🙌🏼🙌🏼
同朋友聚一聚,一嘗相馬日式火鍋,果然一食驚為天人!🙀🙀

🦞🍲🥩🥦火鍋實在太誘人, 喺度我哋有無窮無盡嘅選擇!😋

✨ 個芝士龍蝦湯茶碗蒸, 味道十足,超好食! 滋滋味味,簡直好似置身於天堂般的滋味!大哥,你個口水拍咗出嚟啦!🤤👌✨ 你有無見過咁好食的龍蝦雞煲,份量超大?味道滋味一流,啱啱好的溫度,龍蝦同雞嘅配合,就算你唔係火鍋控都要心動呀!😣😣 🦞🍲✨""滋補花膠雞湯"",話晒你知!攞個湯係可以令你從頭到尾,始終掛住口用緊啲表情形容都覺得唔足夠,1碗已經唔夠飲,你應該要試下10碗先夠!😝🍵✨ 極尚蒸海鮮呀兄弟!用料大方都唔止,每一種海鮮都保持得咁新鮮,真係少見!同呢個價比呢,真的係超抵食!😍 🦞🦐🐠✨ 好像一碗豬骨湯,加上美國特選牛肉同埋優質豚肉。湯底與肉香結合,美味極了!一鍋烚得令人食指大動,味道香濃誘人,真的係無得輸!🔥🥩如果你問我香港火鍋放題最值得去的餐廳,我必定會毫不猶豫地推介「相馬日式火鍋」!🥳 張大個口,飲啖火湯,食每款菜式嘅滋味,亦陰陰相和。好味!好味!真是好味!👍👏
朋友總是對相馬日式火鍋讚不絕口,話佢地嘅每款菜色都非常特色,而且價格公道。聽囉咁說,我趕緊帶埋家命嚟試下。特別推介大家試以下呢幾款嘅特色火鍋配料,包括:美國特選牛肩胛推介指數🌿🌿🌿🌿🌿以其質優而多汁嘅口感,配合火鍋的清香,更顯其優雅風味。滋補花膠雞湯推介指數🌿🌿🌿🌿係一道享譽人心嘅滋補湯品,充滿雞湯嘅香味,濃郁卻不油膩,美味無比。極尚龍蝦蒸海鮮推介指數🌿🌿🌿惹味的鮮味配上豐富的口感,佢啲海鮮(包括龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝及蝦)都令人感到為之懾服。芝士龍蝦湯茶碗蒸推介指數🌿🌿🌿滿滿的芝士配上鮮嫩的龍蝦,味道獨特,讓人回味無窮。這些火鍋配料的鮮美味道,配合他們精心烹煮的湯底,令人垂涎欲滴。我們大伙儿都食到忍不住再三跨讚。

特別推介大家試以下呢幾款嘅特色火鍋配料,包括:
美國特選牛肩胛
推介指數🌿🌿🌿🌿🌿
以其質優而多汁嘅口感,配合火鍋的清香,更顯其優雅風味。

滋補花膠雞湯
推介指數🌿🌿🌿🌿
極尚龍蝦蒸海鮮
推介指數🌿🌿🌿
芝士龍蝦湯茶碗蒸
推介指數🌿🌿🌿
滿滿的芝士配上鮮嫩的龍蝦,味道獨特,讓人回味無窮。
呢間相馬日式火鍋就係我最新嘅發現,獨特日本風格嘅環境同專業好口味火鍋,我食完之後就瞬間變左忠實粉絲,忍唔住要再唔斷回嚟!👌🏻首先,餐廳嘅裝修原汁原味日本品味,好有風格嗰種。再者,特別推介佢地火鍋放題,食材任你揀,即使你要求再高,都幾抵食!介紹下其中幾種我覺得好出色嘅:🦞芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞一試成主顧,嫩滑龍蝦透出濃郁海洋味,同芝士湯完美配搭,好似食到日本產嘅獨特風味。🍵經典惹味龍蝦雞煲🍵佢雞湯炖得好滋補,配埋新鮮嘅龍蝦,令人一試難忘。那種味道,已久不見,係文化美食嘅經典呈現。🥣滋補花膠雞湯🥣飲到中嘅湯温熱滑順,花膠燉到既滋味又營養,可以話係佢地嘅招牌。🍤極尚龍蝦蒸海鮮🍤呢個就係一個驚喜,不論鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝或者蝦,你話你要,呢度都可以揾到,全都steam到剛剛好。🍲中華辣湯火鍋湯底🍲最後,一定要試下佢地嘅湯底,濃郁嘅湯底強烈推薦做火鍋底,配埋佢地嘅新鮮食材,瞬間就體驗到好有日式風味。相馬日式火鍋好誘人,火鍋嘅選材同烹調都好到位,無論你係火鍋控定係日本菜控,我相信你一定會嚟相馬日式火鍋找尋你個喜好!😍👍🏻

🦞芝士龍蝦湯茶碗蒸🦞
🍵經典惹味龍蝦雞煲🍵

🥣滋補花膠雞湯🥣
🍤極尚龍蝦蒸海鮮🍤
🍲中華辣湯火鍋湯底🍲

2024-04-24 40 瀏覽
男朋友帶我到西環嘅火鍋店慶祝生日,好開心!一到相馬日式火鍋,見到佢日式環境真係好有feel,牆上有吊燈、有紅酒,又有佢地火鍋調理嘅過程,好獨特嘅氣氛!食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍就嚟整晚係火鍋放題。頭盤有個芝士龍蝦湯茶碗蒸,芝士嘅濃感同龍蝦嘅鮮甜融合得剛剛好,等我一試就愛上------------------滋補花膠雞湯,暖暖嘅湯液一直滑入肚,冇怪味,我完全都唔想停口!跟住就係極尚龍蝦蒸海鮮,俾我帶埋面前,海鮮就發出佢哋獨特嘅甜香味,令人口水直流呀!而家嚟嘅係火鍋嘅部份嚟喇!我地選咗甜豉油湯底,濃郁嘅醬油香氣令人食指大動,火候控制得剛剛好,完全保留低食材嘅鮮味😋😙之後試完美國特選肩胛肉,肉質一流,你可以想象一下,就系咁蘸少少調料就食落去,口感嘅扎實和嘅滑潤,完全令人為之一亮👌最後呢個魚蛋,我點都要贊一贊,彈牙有口感,而家仲有返佢嘅甜美味道,真係好食到停唔到口!如果你想慶祝生日或者有個浪漫嘅晚餐,火鍋之旅絕對系相馬日式火鍋啊!

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

令人驚艷嘅晚餐,就係喺相馬日式火鍋,一間火鍋店喺西環佔據住一片美食風光。 大家都知嘅,我對日本食物有一種無盡的追求,連火鍋都唔例外! 🍲👍🍤 芝士龍蝦湯茶碗蒸:首先上菜的是芝士龍蝦湯茶碗蒸,獨特的配方,嚐起來口感鮮美,濃濃的芝士味配上煮熟的龍蝦,真的是醉人的美味。 😄🍤🥘 任食惹味龍蝦雞煲:全場推介的龍蝦雞煲,特別誘人。 龍蝦燜得十分入味,雞肉也很嫩,上面覆蓋的醬料更增加了幾分鮮味,燉煮得恰到好處,十分美味。😋👌🍲 滋補花膠雞湯:湯底是用豬骨熬制的,燉得極為醇香。而花膠雞湯不僅味道醇美,而且對身體極其有益,真的是一種舒心的享受。 🥘🦞 極尚龍蝦蒸海鮮:結合龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、蝦等多種海鮮,新鮮丶入口即化,尤其是那個蝦,外皮爽脆,吃進口裡的肉質鮮嫩,讓人留下深刻印象。🦞😍🥩 美國特選牛肩胛:肉質優質,口感鮮嫩,配上火鍋湯底,滋味無窮。加埋各種配菜,真係食完之後好滿足。💯😊食呢餐,你踏入咗一個無邊無際,充滿美食嘅旅程。喺呢度,一齊來品味人生。大家記住要去試試啦!😄👍

同事們,今天大嘴巴既我,帶來一間在西環絕美滋味火鍋餐廳「相馬日式火鍋」💡餐牌選擇之多,味道之贊,簡直難以置信!✨🌸 開始我哋嘅海鮮之旅,首先要試一下佢哋嘅「芝士龍蝦湯茶碗蒸」。新鮮龍蝦加上忽滑既蛋白,再配上芝士,真係令人猶如置身人間仙境咁,前所未有既美味💯🌸 再黎就係健康而美味既「任食惹味龍蝦雞煲」。清新龍蝦與營養充沛的雞肉完美的融合,味道醇美,一口接一口,完全停不住💚🌸 跟住,我哋試咗個「滋補花膠雞湯」,湯香濃郁,飲落肚一股暖流馬上在胃裏四溢,真正做到了外涼內熱,味道絕對係一流😍🌸 唔得唔提「極尚龍蝦蒸海鮮」,每一樣新鮮海鮮都好得驚人,心心眼見晒佢哋噴香的熱煙,真係食到停唔到口💕🌸 但係,一切都有待我哋搵佢黎湯底:清湯,可以喺一鍋汁裏面盡享各種海鮮,美國特選牛肩胛同優質豚肉,每一種材料都新鮮得不能再新鮮,令味蕾能享受到每一種味道💖今天呢一家「相馬日式火鍋」係絕對值得每一位海鮮火鍋愛好者都去一試,無論係環境、服務定係食物都住到我哋心中最高標準。一試味道就知道無得頂,已經快把我哋當成飯堂了,開心極了!努力推介比大家,大家快D去試試睇啦!🏆🎉

主打嘅係一餐就有靚靚嘅牛肉同美味養生嘅湯底!🤗相馬滋補花膠雞湯第一睇到相馬滋補花膠雞湯,我心裏已經嘅聲音話:呢個湯應該會好養生嘅!🌟果然,一嘗先知,一飲落去嘅感覺真係好rich!😋湯底滿滿嘅都係好滋潤好養生嘅花膠,而且佢們越煮湯底越有味,真係非常值得試吓!👏極尚龍蝦蒸海鮮其實相馬日式火鍋做龍蝦嘅手藝真係好出色,你會好難找到其他火鍋店做得咁好!😆口感豐富而又甜美,令你想再多食幾口,絕對係必試嘅一款菜式!👍美國特選牛肩胛我哋黎到第一個前菜,美國特選牛肩胛, 哇!, 實在太肚餓,點食都係要快點先! 😄牛角儲得好活潑,微炸,金黃酥脆,簡直開胃!👌芝士龍蝦湯茶碗蒸你有冇見過茶碗蒸嘅名入面都含浸龍蝦呢?🤪我哋居然就見識到呢種新鮮嘅烹調方式喇!味道同平時煮嘅區別唔大,但係芝士同龍蝦嘅搭配更係一級棒!優質雞腿肉再然後嚟就係我哋嘅重頭戲啦!💃優質雞腿肉真正好食到一個極點!食落去嘅雞肉味實在太香了,連汁嘅都可以話係絕美!一試即知,唔駛任何嘢加料,已經好滿足!😌😉以上就係我今日激推嘅幾款菜式,雖然我只係分享咗一部分,但相信更多美味仍然等緊你去嘗試!下次再見!👋
主打嘅係一餐就有靚靚嘅牛肉同美味養生嘅湯底!🤗
相馬滋補花膠雞湯
極尚龍蝦蒸海鮮
美國特選牛肩胛
芝士龍蝦湯茶碗蒸
優質雞腿肉

今日我到訪位於西環的相馬日式火鍋,呢間餐廳話說好美味的海鮮火鍋,都叫我好期待😊!一到店舖,首先感覺到舒適嘅氛圍,由裝修、服務到音樂都繞人心扉😌。首先我哋試咗芝士龍蝦湯茶碗蒸,💭濃滑的蛋香襯托出龍蝦和芝士的滋味,又香又美味,拎嚟開胃絕對正確。再來就有任食惹味龍蝦雞煲,💭火烈十足的鮮香煲湯,每一口飲落都充滿著滿滿的海洋香氣,就好似身處於海洋的中心。接著再黎個滋補花膠雞湯,💭滋補中帶鮮甜,湯色澄淸,入口即化,實在讓人回味無窮。極尚龍蝦蒸海鮮就真係難以形容,一次過嚐到咗🦞,鮑魚,🐟等各種海鮮,肉質鮮甜無論咁食定點點豉油都好味。再揀甜豉油湯做火鍋底架,💭甜中帶鮮,仲有一種獨特感覺,好適合海鮮火鍋。之後就見到眼前有一眾份量十足的火鍋食材,當中包括廣島蠔,日本帶子,沙白,灰蜆,螺,青口,海蝦,蟹棒,水魷,魚蛋,南瓜及單骨雞翼等,💭每樣食材都鮮味無比,搭配甜豉油湯底,真係食得好開心。「相馬日式火鍋」整體而言,服務好又舒適,食材新鮮,更加重要嘅係火鍋好味。期待下次再有機會可以黎試試其他嘅食材。😋😍🍴🎉
首先我哋試咗芝士龍蝦湯茶碗蒸,
再來就有任食惹味龍蝦雞煲

接著再黎個滋補花膠雞湯,
💭滋補中帶鮮甜,湯色澄淸,入口即化,實在讓人回味無窮。
再揀甜豉油湯做火鍋底架,
💭甜中帶鮮,仲有一種獨特感覺,好適合海鮮火鍋
💭每樣食材都鮮味無比,搭配甜豉油湯底,真係食得好開心。