2024-04-24 40 瀏覽
男朋友帶我到西環嘅火鍋店慶祝生日,好開心!一到相馬日式火鍋,見到佢日式環境真係好有feel,牆上有吊燈、有紅酒,又有佢地火鍋調理嘅過程,好獨特嘅氣氛!食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍就嚟整晚係火鍋放題。頭盤有個芝士龍蝦湯茶碗蒸,芝士嘅濃感同龍蝦嘅鮮甜融合得剛剛好,等我一試就愛上------------------滋補花膠雞湯,暖暖嘅湯液一直滑入肚,冇怪味,我完全都唔想停口!跟住就係極尚龍蝦蒸海鮮,俾我帶埋面前,海鮮就發出佢哋獨特嘅甜香味,令人口水直流呀!而家嚟嘅係火鍋嘅部份嚟喇!我地選咗甜豉油湯底,濃郁嘅醬油香氣令人食指大動,火候控制得剛剛好,完全保留低食材嘅鮮味😋😙之後試完美國特選肩胛肉,肉質一流,你可以想象一下,就系咁蘸少少調料就食落去,口感嘅扎實和嘅滑潤,完全令人為之一亮👌最後呢個魚蛋,我點都要贊一贊,彈牙有口感,而家仲有返佢嘅甜美味道,真係好食到停唔到口!如果你想慶祝生日或者有個浪漫嘅晚餐,火鍋之旅絕對系相馬日式火鍋啊!

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮