正呀喂!成班朋友約咗嚟西環相馬打邊爐仼食,知道相馬超多嘢食,仲要無時間限制,今次肥肥啦🐷🐷先嚟一煲🌟任食惹味羊腩煲🌟,真心濃味,羊肉羊皮全部都入哂味,LamLam脷有得飲食,開心開心🌞🌞接下來係🌟清蒸海鮮🌟,海鮮大大隻好新鮮,肉質彈牙都不得了,全無腥味🌊🌊打邊爐可以勁食肉,豚肉係我最愛🌟肥膏位爽彈有咬口,重豬味正呀🐷🐷咁多嘢食唔好俾佢停!大量🌟日韓炸物🌟,炸丸、午餐肉、春卷、蝦卷、蝦多士,全部都卜卜脆,今餐多嘢食到不得了!

2024-02-20 125 瀏覽
食得多台式火鍋都會想食翻日式火鍋口,所以我今次介紹嘅係”相馬”牛放題+海鮮放題💠先飲胡椒花膠湯💠呢個湯真係超級超級推薦!!因為真係超好食同超抵食!冬天食真係啱曬,啲雞湯好濃夠曬暖胃,而且入面超足料,有好多花膠,而且啲雞都好滑唔會韌,食完覺得皮膚都滑左😂💠任食惹味羊腩煲💠羊腩不腥不膻啖啖肉,軟爛入味,連羊皮羊脂一齊入口都唔會有肥膩感,配菜有枝竹,馬蹄,竹筍,冬菇,吸收了醬汁精華,同樣香濃入味😍💠蒸海鮮💠蒸海鮮有扇貝/沙白/蝦/鮑魚/魚/貴妃蚌,扇貝好鮮味,鮑魚蒸得剛剛好,有鮑魚味,其他海鮮都蒸得啱啱好,好鮮味😎💠牛肩胛💠結合日本和牛的油香與美國頂級黑安格斯黑牛的口感,油脂比例平均,入口肉味濃厚,柔嫩多汁😍💠進口牛肉💠油花較少,肉質鮮嫩爽滑,不會過膩🥰💠串燒💠全部都係即叫即燒,上枱既時候熱辣辣好香😋💠炸物💠都非常唔錯,全部都炸得啱啱好!脆卜卜!好食👍🏽💠單骨雞翼💠好嫩滑,得一條骨,食落好方便😆

💠先飲胡椒花膠湯💠
💠任食惹味羊腩煲💠
💠蒸海鮮💠
💠牛肩胛💠
💠進口牛肉💠
油花較少,肉質鮮嫩爽滑,不會過膩🥰
💠串燒💠
全部都係即叫即燒,上枱既時候熱辣辣好香😋
💠炸物💠
都非常唔錯,全部都炸得啱啱好!脆卜卜!好食👍🏽
💠單骨雞翼💠
好嫩滑,得一條骨,食落好方便😆
2024-02-20 97 瀏覽
等咗成年終於都出bonus。第一時間梗係帶埋屋企人去食餐好嘅慶祝一下😍!今次我就揀咗喺西環嘅相馬日式火鍋👍🏻。羊腩煲🥘-羊腩煲味道香濃😋,每一舊羊腩🐑都炆得好腍好入味👍🏻。入邊仲有海量嘅枝竹🎋。兩樣一齊食,味道冇得彈!串燒 🍢- 我哋分別叫咗金菇肥牛卷🐄,雞腎🐓,韭菜豬肉卷🫔。廚師將個火候校到啱啱好👍🏻,燒出嚟唔會太乾。入口仲係非常多汁爽口🤤。蒸海鮮🦐-非常足料,海鮮都係勁新鮮,入邊有貴妃蚌🐙,鮮蝦🦐,魚🐟,蜆🐚,扇貝🐚,同鮑魚🦪。全部都又大又鮮甜!啱晒鍾意食海鮮嘅朋友🤣火鍋 🍲- 食物嘅種類超多選擇,但我最鍾意就係芋絲🥥,芝士腸🌭同進口牛肉🐄。芋絲🥥爽口,吸晒湯嘅精華。入口鮮味👍🏻。芝士腸🌭淥到啱啱熟,咬開啲芝士🧀爆曬出嚟,超好味。牛肉片🐄就厚薄適中,淥一淥就食得。牛肉味🥩超濃郁😍。我都忍唔住食咗勁多。蔬菜類燒物🍖- 叫左有翠玉瓜🥒,粟米🌽同菠蘿🍍。全部燒到微微燶。味道鮮甜又惹味👍🏻。
2024-02-18 137 瀏覽
年初三 諗住簡單附近食下火鍋 同朋友叫左 美國牛肉放題一座底 明明得幾枱客湯底來左覺得奇怪 咁耐都未滾原來他地擺底嘅時候無幫我地開爐都唔緊要又話有串燒 海鮮 放題 成差唔多$400 幾蚊肉類選擇好少 牛得兩樣豬一樣 雞肉一樣蔬菜又唔新鮮d大蔥勁老 話d海鮮好 得蝦,青口,帶子同生蠔揀點知叫來係 件上都好嘅,因為隔離有個牌寫住唔好浪費食物 每100g 罰$20串燒又係 勁hea 無咩選擇脆肉瓜 無落調味 諗住叫雞翼實無死點知乾到爆 好彩真係叫咗一隻生蠔 煮左好耐 食完 番到屋企肚痾😣唔會有下次
年初三 諗住簡單附近食下火鍋

肉類選擇好少 牛得兩樣
豬一樣 雞肉一樣

蔬菜又唔新鮮
d大蔥勁老

話d海鮮好 得蝦,青口,帶子同生蠔揀
點知叫來係 件上
都好嘅,因為隔離有個牌寫住
唔好浪費食物 每100g 罰$20

生蠔 煮左好耐
食完 番到屋企肚痾😣
唔會有下次
2024-02-16 94 瀏覽
相馬而家做緊嘅任食套餐真係勁吸引,除咗火鍋仲有其他炸物串燒都係任食!🫶🏻蒸氣海鮮🫶🏻各種新鮮既海鮮都有得食,包括扇貝、沙白蜆等,海鮮種類豐富,蒸氣海鮮就最能保持海鮮既鮮味,原汁原味!👏🏻任食火鍋海鮮👏🏻生蠔到青口,應有盡有,扇貝又係新鮮美味,鮮嫩口感,鮮香直達味蕾!👍🏻任食火鍋肉類👍🏻火鍋除佐有海鮮任食,唔同肉類都係任食,就好似進口牛肉,口感有韌勁,牛味重,肥美香濃!🫰🏻任食羊腩煲🫰🏻另一樣不得不提既招牌菜,選用上等既羊腩,搭配獨特既調味料,慢慢燉煮而成,肉質做到鮮嫩無比,完全唔鞋,同湯底既香料結合,彷彿置身於一片羊群草原!
🫶🏻蒸氣海鮮🫶🏻
👏🏻任食火鍋海鮮👏🏻

👍🏻任食火鍋肉類👍🏻
🫰🏻任食羊腩煲🫰🏻
2024-02-16 71 瀏覽
成日見到朋友食羊腩煲,又提醒咗我冬天到了!見網上介紹間日式蒸海鮮火鍋放題餐廳,仲有任食羊腩煲,所以約左同事放工一齊去試下,呢間餐廳叫相馬日式火鍋餐廳🍴。餐廳環境乾淨舒適,裝修好多日式擺設,猶如身處於日本之中🗾首先好欣賞蒸海鮮💦,款色多,有非常靚既鮑魚、沙白、蜆等等,全部都非常鮮甜,鮮味十足,海鮮既汁真係令人好清新😽然後有好吸引既燒物🔥,有燒菠蘿、粟米同翠肉瓜,真係好抵食!燒物香甜又惹味,每食一啖都食到停唔到口,越食越回味😻仲有豚肉同牛舌都好高質。肉質爽口仲帶有濃濃既豚肉同牛肉味🥩,越食越上癮🙀重要follow ig 可以任食牛舌,不得了!極期待既任食羊腩煲,羊腩香口惹味,肉質仲非常軟腍,好多蔥,勁香口,仲要吸收晒煲內既羊汁,每啖者令人越食越不能夠停手😼價錢同食物質素嚟講真係超抵食,性價比極高,要盡快再嚟食先得!

2024-02-16 58 瀏覽
好耐沒黎既《馬相》又要食了, 呢間餐廳真係我會不斷推介既餐廳。今次餐廳推介左一個好抵食既暖羊羊海鮮火鍋放題,個人覺得性價比超級高,值得推介!~~~~~~坐低沒多久就可以飲胡椒花膠湯,然後就系任食惹味羊腩煲,再來蒸海鮮最後就系任食肉類海鮮火鍋~~~~~~保證你滿意!店員話佢地大部分食材都系時令食材,保證新鮮同埋品質!我地迫不及待叫左個牛肩胛肉片油花分佈細密均勻,食牛既人都特別中意呢個部位,雪花好好, 入口即溶, 我只係放左入湯10秒 岩岩好。口感軟嫩柔滑、肉汁豐富!全部野同個湯底都非常夾!海鮮--扇貝/沙白/蝦/鮑魚/魚/貴妃蚌,都好新鮮。其他特色食物包括各式丸子,單邊雞翼同埋羊腩煲,都系推介之選。另外,D 服務姐姐都好有禮周到,想試好快D訂位啦!

另外,D 服務姐姐都好有禮周到,想試好快D訂位啦!
2024-02-06 113 瀏覽
呢度嘅火鍋好豐富,任食配料有唔小,任食既牛肩胛同豚肉就相當吸引,留下難以忘懷既記憶,每一啖既牛肉肉質都鮮嫩多汁,肉香四溢,豚肉亦夠晒肥美,柔嫩口感,再配搭埋唔同既蔬菜,絕對係美味體驗(^з^)而同樣吸引既當然有任食羊腩煲,完全係被濃郁既羊肉香氣包圍,羊肉柔嫩無比,亦唔會過騷,味道一感,絕佳美食(≧▽≦)另外蒸氣海鮮亦好有驚喜,唔同既大蝦、魚柳、沙白蜆同埋鮑魚,海鮮既魅力盡顯無疑,蒸氣既溫度將呢啲鮮嫩多汁既海鮮完美上佳咁保留並凸顯出來,豐富既海鮮鮮味係口腔爆發呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)首先要提嘅就係啲大蝦🦐,新鮮嘅大蝦用蒸氣煮起身嚟肉質嫩滑又彈牙,天然嘅鮮甜味道令人一試難忘。咁仲有啲魚柳🐟,肉嘅質感幼嫩,輕輕咬落去已經滑落喉嚨,魚肉入口即溶,一啲腥味都無。另外啲沙白蜆🐚都係人氣之選,肉質鬆軟,蒸完之後啲蜆肉更加吸收晒啲湯汁嘅精華,味道濃郁。最後,講到鮑魚,真係壹流👍🏼!蒸氣令鮑魚嘅口感更加柔軟,嚼勁十足,惹味十足。即刻蒸嘅火鍋令啲食材保持住佢哋最佳狀態,熱氣騰騰嘅時候食,真係食指大動😋。仲有,啲湯底用料十足,香氣四溢👃🏻,一路食物一路享受住淡淡嘅湯味。而家只要一諗起蒸氣火鍋,塘街嘅味道就湧上心頭,
另外蒸氣海鮮亦好有驚喜,唔同既大蝦、魚柳、沙白蜆同埋鮑魚,海鮮既魅力盡顯無疑,蒸氣既溫度將呢啲鮮嫩多汁既海鮮完美上佳咁保留並凸顯出來,豐富既海鮮鮮味係口腔爆發呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)首先要提嘅就係啲大蝦🦐,新鮮嘅大蝦用蒸氣煮起身嚟肉質嫩滑又彈牙,天然嘅鮮甜味道令人一試難忘。咁仲有啲魚柳🐟,肉嘅質感幼嫩,輕輕咬落去已經滑落喉嚨,魚肉入口即溶,一啲腥味都無。另外啲沙白蜆🐚都係人氣之選,肉質鬆軟,蒸完之後啲蜆肉更加吸收晒啲湯汁嘅精華,味道濃郁。最後,講到鮑魚,真係壹流👍🏼!蒸氣令鮑魚嘅口感更加柔軟,嚼勁十足,惹味十足。即刻蒸嘅火鍋令啲食材保持住佢哋最佳狀態,熱氣騰騰嘅時候食,真係食指大動😋。仲有,啲湯底用料十足,香氣四溢👃🏻,一路食物一路享受住淡淡嘅湯味。而家只要一諗起蒸氣火鍋,塘街嘅味道就湧上心頭,真係食得唔厭😍!

而且呢度好好坐,環境好好,仲有其他任食嘅炸物同串燒,豐富滿足!
2024-02-06 83 瀏覽
今日一班朋友聚會,黎到西營盤瑧璈1樓的相馬火鍋,呢度有好多火鍋放題套餐選擇。當中有一個暖羊羊海鮮火鍋放題套餐,有多種食物絕對令人食得飽食得開心。惹味羊腩煲美味指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️首先是任食惹味羊腩煲。這道羊腩煲具有豐富的羊肉味道,每一口都充滿了肉汁的鮮美。羊肉鮮嫩多汁,不僅口感極佳,而且沒有難聞的腥味。此外,煲裡還加入了腐竹、蓮藕和生菜等配料,這些食材的加入使得整個火鍋更加豐富和美味。胡椒花膠湯美味指數🩷🩷🩷🩷🩷胡椒花膠湯飲落去暖笠笠,入面充滿花膠,花膠充滿膠質,正呀蒸海鮮美味指數🦐🦐🦐🦐🦐有多種海鮮嘅蒜蓉蒸海鮮鍋,包括有魚,貴妃蚌,沙白蜆,蝦,鮑魚和扇貝,非常多款豐富。沙白蜆最鮮甜,食落去彈牙又惹味,鮑魚都係啖啖肉,好有口感。扇貝肉柔軟,鮮甜十足。任食肉類海鮮火鍋美味指數🍲🍲🍲🍲呢個乜都有得食嘅肉類海鮮火鍋,最基本嘅牛肉豬肉和雞肉,仲有各種丸,蔬菜,蓮藕,芝士丸,墨魚丸,炸魚蛋,呢啲都食得好滋味。單骨雞翼美味指數🐓🐓🐓🐓🐓單骨雞翼都唔可以錯過,有多種口味總有一款你鍾意,佢哋全部都好好味,而且好方便食😋
惹味羊腩煲
美味指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

胡椒花膠湯
美味指數🩷🩷🩷🩷🩷
胡椒花膠湯飲落去暖笠笠,入面充滿花膠,花膠充滿膠質,正呀
蒸海鮮
美味指數🦐🦐🦐🦐🦐
任食肉類海鮮火鍋
美味指數🍲🍲🍲🍲
單骨雞翼
美味指數🐓🐓🐓🐓🐓
2024-02-02 142 瀏覽
西環西營盤有一間好出名嘅任食火鍋放題店,就係呢間❤️相馬日式火鍋❤️。受歡迎嘅原因除咗因為食物嘅選擇多元化,亦都因為真係好高CP值💯🔻暖羊羊海鮮火鍋放題🉐任食肉類海鮮火鍋火鍋嘅肉同埋配料都係任食,肉類嘅話好鍾意食佢哋嘅豚肉、牛肩胛、進口牛肉、雞腿肉!真係無論係牛肉豬肉定係雞肉都一樣咁好食。🉐蒸海鮮呢到嘅海鮮性價比都好高,超級新鮮,用蒸方法嚟煮就原汁原味!海鮮有扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌。🉐惹味羊腩煲今次呢個新推出嘅套餐仲會有得食埋羊腩煲,羊腩煲份量勁多,羊腩又腍又入汁,好正。

🔻暖羊羊海鮮火鍋放題
🉐任食肉類海鮮火鍋
🉐蒸海鮮
🉐惹味羊腩煲
2024-02-02 113 瀏覽
一大班friends每個人鍾意食嘅嘢都唔同,所以直接食放題就係最好嘅option🫶🏻今晚嚟到♨️相馬日式放題♨️開餐,Let’s eat!!大家速度勁快,嗌咗一堆單骨雞翼、串燒、炸物⚡️單單係雞翼已經有成10隻味,有辣有芝士有港式,食到停唔到🤟🏻🔥惹味羊腩煲嘅菜式真係好正。啱晒啲鍾意食得辣🌶️嘅人。一上嚟個陣,個香味就撲鼻而嚟,見到個羊腩煲煲面仲冒緊煙嚟💨,熱辣辣嘅。用匙羹挖咗一啖,個羊腩煲嘅羊腩肉質好嫩滑🍖,而且香味濃郁,完全冇羶味。佢哋用咗好多秘製香辛料🌿去燉,令到成道菜平衡得好好,辣中帶甜,入口即化。啖啖肉🤤,啖啖香,真係惹味到極點。仲有啲軟綿綿嘅薯仔🥔同洋蔥,揉合住羊肉嘅味道,齊齊爆發喺口腔裡面,食起上嚟賞心悅目👏且滿足。整體嚟講,惹味羊腩煲真係得意嗰種,每一啖都感受到廚師嘅用心同巧手👨‍🍳,絕對值得推介👍。下次再嚟,我一定要再叫份惹味羊腩煲,同埋試吓佢哋嘅其他菜式。🙌🔥蒸海鮮有扇貝/沙白/蝦/鮑魚/魚/貴妃蚌💦隻隻都大大隻,新鮮程度滿分💯唔夠喉仲可以打邊爐時加點海鮮,食盡佢👍🏻

2024-01-29 116 瀏覽
♥️最近來到相馬日式火鍋,都提供了一個極具多樣化和美味的任食體驗,其中以不分先後次序來詳細說一下,當中有美國特選牛肩胛、優質豚肉、優質雞腿肉,這些肉的品質鮮嫩,口感豐富,給人一種嚐到美味的滿足感⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯♥️除了肉類之外,還有任食惹味羊腩煲和蒸海鮮,任食惹味羊腩煲的羊肉鮮嫩多汁,配上惹味的湯底,散發出濃郁的香氣,而蒸海鮮也帶來了海鮮的新鮮風味,讓人可以盡情享受一系列的海鮮口感,任食火鍋也有多種配料選擇,還嚐了翠玉瓜,紅蘿蔔,部份用作火鍋配料也不錯,使得湯底更有風味⋯⋯⋯⋯♥️這個任食火鍋食物齊全,飲品食物豐富多款,還有多種飲料和甜品任均自取,環境乾淨優美,是一間五星級的餐廳,值得推介更多⋯⋯⋯⋯⋯

2024-01-29 83 瀏覽
成日去開嘅相馬日式火鍋做緊暖羊羊海鮮火鍋放題。作為忠實fans嘅我當然要即刻去食!🥳今次嘅火鍋放題同之前一樣咁正😍!先飲佢秘製嘅胡椒花膠湯😋先。跟住就係食羊腩煲🥘!羊腩煲🐑真係不得了,羊肉🐑口感軟腍,味道微膻。入面嘅炸枝竹索哂羊腩汁嘅味道。真係滋味無窮。食完羊腩之後就係蒸海鮮🦞!入邊有唔同款式嘅海鮮🦞,分別有扇貝🐚,沙白🐚,蝦🦐,鮑魚🦪,魚🐟,貴妃蚌🐚等。全部都鮮甜美味!跟住就係打邊爐🍲。我叫左心愛嘅牛肩胛🐮,豚肉🐷同雞腿肉🐔!牛肩胛🐮有好重嘅牛肉味。口感岩岩好👍🏻,唔會太靭!豚肉🐷肥膏同豬肉嘅比例啱啱好,味道同口感都冇得輸!雞腿肉🐔就好嫩滑可口。值得一試。
2024-01-19 175 瀏覽
📒🛍話說我系西環附近返工,有時放工經過呢間餐廳附近即刻被非常香既味吸引左,見到呢度食物全部自家新鮮製作,風味十足,所以今日決定試下!套餐:暖羊羊海鮮火鍋放題湯品:先飲胡椒花膠湯主食:任食惹味羊腩煲,蒸海鮮,任食肉類海鮮火鍋👅我地叫左超級多野食!👀叫左羊腩煲,古唔到羊肉個味道同調味料可以咁夾,擺盤精美,份量十足!🫦魚蛋非常入味,呈淡淡海水香,肉質好嫩滑。【海鮮】配搭豐富,非常惹味❗帶子肉質香嫩,👅食落微微彈牙。💋最得我歡心既當然就系呢個蝦肉,👏🏻,好嫩滑,入口滿滿香味,好正。【雞腿肉/豚肉/牛肩胛】食肉獸一定唔可以錯過喇~,肉質非常彈牙而且好入味,口味一流!所有菜式都很精美,餐廳侍應也很貼心💓真系超值。👅👅
套餐:暖羊羊海鮮火鍋放題
湯品:先飲胡椒花膠湯
主食:任食惹味羊腩煲,蒸海鮮,任食肉類海鮮火鍋

👅我地叫左超級多野食!

所有菜式都很精美,餐廳侍應也很貼心💓真系超值。👅👅
2024-01-17 144 瀏覽
💯【原味海鮮,暢享盛宴】蒸海鮮有魚柳,海蝦,鮑魚,扇貝,沙白蜆等等,搭配新鮮,細膩入味,口感鮮美,絕對係一場海鮮既盛宴,盡情滿足味蕾既渴望,想要品嘗最純粹既海洋味道就一定要黎試!💯【烤串新風尚,串燒任你嚐】任食串燒有金菇肥牛卷,牛柳粒,雞肉,豬肉等等,新鮮食材現場烤制,選擇孜然等調味料,每一啖串燒都充滿誘人香氣,中意肉質既口感就真係唔可以錯過!💯【香脆可口,炸物多多】任食炸物有炸午餐肉,炸魚蛋,炸牛丸,炸春卷等等經典美味,每一啖炸物都散發著香脆可口既誘人氣息,金黃香脆,咬落去嘅嗰一刻直接勾起你既味蕾滿足感,無需擔心炸物會帶黎既油膩感,絕對係乾身香酥!💯【霸氣爆表,羊腩煲無限暢享】任食羊腩煲,爐火熊熊下煲煮嘅多塊羊腩鮮香撲面而來,搭配上湯底中既各種食材,令成個煲底呈現出豐富多樣既層次感同口感,係味蕾同靈魂既雙重享受,燉煮過程中濃香撲鼻,簡直係一場舌尖上既盛宴!
💯【原味海鮮,暢享盛宴】
💯【烤串新風尚,串燒任你嚐】
💯【香脆可口,炸物多多】
💯【霸氣爆表,羊腩煲無限暢享】