過咗條馬路,行到相馬日式火鍋嘅門口,一路上都在想點樣用語言去描寫我即將經歷嘅呢一頓晚餐。嗰一刻我感到好興奮,因為我知道我即將品嚐到幾份令人驚豔嘅美食。🏮😍首先,我哋品嚐咗一份「芝士龍蝦湯茶碗蒸」,光聽名字就覺得豪華。呢個菜結合咗豐富嘅芝士同新鮮嘅龍蝦,再加埋秘製嘅湯茶,整個感覺就像係一場美妙嘅音樂會。🦞🍵😋接著,我哋嚟到嘅係一份「任食惹味龍蝦雞煲」,嚟到相馬日式火鍋就一定要試試佢哋嘅火鍋,畢竟呢度嘅名字已經話明一切。呢個火鍋菜喺咁多種口味之中一定係你我最唔容易忽視嘅。道道鮮美嘅食材,加上獨特嘅湯頭,成就咗呢個道地嘅美食。🍲🔥😍再者,我哋嘅「滋補花膠雞湯」簡直就係滋養之源,一飲落肚即刻感到暖烘烘。佢嘅口感緊身,味道十足,根本就係我地一直都在追求嘅滋味。雖然個個都食得好好,但都忍不住要對佢嘅美味讚賞一下。🐔👌最後,相馬日式火鍋當然唔能夠錯過佢招牌嘅「極尚龍蝦蒸海鮮」。海鮮組合包括新鮮嘅龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦,精心烹調後,佢哋嘅味道真係完全超出我哋嘅期望。「極尚龍蝦蒸海鮮」絕對算係我飲食生活中的「五星評級」。絕對值得一試,一份獨特嘅香氣,一份無可比擬嘅口感。🍤👏😋將呢間餐廳納入經常

將呢間餐廳納入經常光顧嘅名單係一件無比憂愁嘅事,因為佢哋嘅每一款菜式都令人想再多食一份。但係,佢哋嘅「優質豚肉」、「廣島蠔」、「日本帶子」、「沙白」、「灰蜆」、「螺」、「青口」、「海蝦」、「蟹棒」及「水魷」等一系列嘅海鮮同肉類都用料實至,特別好味,滿足我對食物嘅渴望。喺相馬日式火鍋用餐,每一時刻都好似一場美食嘅旅程,返到屋企都會回味起嚟。😄🎊

如果下一次你有機會喺西環行經,記得嚟試試相馬日式火鍋,一定唔會令你失望㗎!😁👍