令人驚艷嘅晚餐,就係喺相馬日式火鍋,一間火鍋店喺西環佔據住一片美食風光。 大家都知嘅,我對日本食物有一種無盡的追求,連火鍋都唔例外! 🍲👍🍤 芝士龍蝦湯茶碗蒸:首先上菜的是芝士龍蝦湯茶碗蒸,獨特的配方,嚐起來口感鮮美,濃濃的芝士味配上煮熟的龍蝦,真的是醉人的美味。 😄🍤🥘 任食惹味龍蝦雞煲:全場推介的龍蝦雞煲,特別誘人。 龍蝦燜得十分入味,雞肉也很嫩,上面覆蓋的醬料更增加了幾分鮮味,燉煮得恰到好處,十分美味。😋👌🍲 滋補花膠雞湯:湯底是用豬骨熬制的,燉得極為醇香。而花膠雞湯不僅味道醇美,而且對身體極其有益,真的是一種舒心的享受。 🥘🦞 極尚龍蝦蒸海鮮:結合龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、蝦等多種海鮮,新鮮丶入口即化,尤其是那個蝦,外皮爽脆,吃進口裡的肉質鮮嫩,讓人留下深刻印象。🦞😍🥩 美國特選牛肩胛:肉質優質,口感鮮嫩,配上火鍋湯底,滋味無窮。加埋各種配菜,真係食完之後好滿足。💯😊食呢餐,你踏入咗一個無邊無際,充滿美食嘅旅程。喺呢度,一齊來品味人生。大家記住要去試試啦!😄👍