今日我到訪位於西環的相馬日式火鍋,呢間餐廳話說好美味的海鮮火鍋,都叫我好期待😊!一到店舖,首先感覺到舒適嘅氛圍,由裝修、服務到音樂都繞人心扉😌。首先我哋試咗芝士龍蝦湯茶碗蒸,💭濃滑的蛋香襯托出龍蝦和芝士的滋味,又香又美味,拎嚟開胃絕對正確。再來就有任食惹味龍蝦雞煲,💭火烈十足的鮮香煲湯,每一口飲落都充滿著滿滿的海洋香氣,就好似身處於海洋的中心。接著再黎個滋補花膠雞湯,💭滋補中帶鮮甜,湯色澄淸,入口即化,實在讓人回味無窮。極尚龍蝦蒸海鮮就真係難以形容,一次過嚐到咗🦞,鮑魚,🐟等各種海鮮,肉質鮮甜無論咁食定點點豉油都好味。再揀甜豉油湯做火鍋底架,💭甜中帶鮮,仲有一種獨特感覺,好適合海鮮火鍋。之後就見到眼前有一眾份量十足的火鍋食材,當中包括廣島蠔,日本帶子,沙白,灰蜆,螺,青口,海蝦,蟹棒,水魷,魚蛋,南瓜及單骨雞翼等,💭每樣食材都鮮味無比,搭配甜豉油湯底,真係食得好開心。「相馬日式火鍋」整體而言,服務好又舒適,食材新鮮,更加重要嘅係火鍋好味。期待下次再有機會可以黎試試其他嘅食材。😋😍🍴🎉
首先我哋試咗芝士龍蝦湯茶碗蒸,
再來就有任食惹味龍蝦雞煲

接著再黎個滋補花膠雞湯,
💭滋補中帶鮮甜,湯色澄淸,入口即化,實在讓人回味無窮。
再揀甜豉油湯做火鍋底架,
💭甜中帶鮮,仲有一種獨特感覺,好適合海鮮火鍋
💭每樣食材都鮮味無比,搭配甜豉油湯底,真係食得好開心。