就喺媽媽嘅壽星日,我哋全家人約好嚟西環嘅相馬日式火鍋食飯🥳。放題嘅海鮮加上豐富嘅火鍋湯底,真係話嚟就好有家嘅感覺。🍲開始就食我哋嘅豬骨湯底,呢一種豬骨湯色白,豬骨熬出嚟嘅湯底富有口感又豐富,熱騰騰嘅湯就好似媽媽嘅雞湯咁,飲落去感覺好溫暖。🦞嚟到主餐,我哋就食龍蝦,呢隻龍蝦係特別為媽媽準備嘅理想生日大餐,食落去爽口又滑,連媽媽都讚到停唔到口😄。🍲緊接著就有滋補花膠雞湯,花膠充滿口感同香味,飲落去就好似媽媽嘅護膚卷咁,女人都會讚好。🥩美國特選牛肩胛同芝士龍蝦湯放落火鍋入面,個肉質嫩滑得嚟又好味,可以話係火鍋嘅完美配搭,一次過滿足到我哋嘅口腹之慾。🥤黎到消暑嘅熱紅茶,又嗌濃郁啱口嘅茶香味,用嚟沖走個口膩感,一流👌!整晚都食到好滿意,媽媽都讚好,真係滿載而歸。我哋一家人今晚唔單只係食飯咁簡單,更係享受真摰嘅家庭時刻。睇嚟相馬日式火鍋真係我哋之間嘅第二個家咁👩‍👩‍👦‍👦。😊