2023-01-02 475 瀏覽
牛大人真係百吃不厭🤣,今日收工近近地去咗銅鑼灣嘅牛大人食晚飯😆唔食得辣嘅我今次有個新嘗試,就係叫咗牛大人專屬嘅紅燒牛骨濃湯😋,佢係有少少辣度,但食落份外香濃惹味,滾熟嘅食物都沾上牛骨湯味,其實唔洗再蘸醬汁都好夠味👍🏻之後二話不說衝出去雪櫃攞牛大人自家製冷泡茶🫖同台灣直送嘅牛丸🤤,而白桃烏龍冷泡茶係每一次都必飲的💯最貴嘅$328餐已經轉走咗十勝豚🥲,喺今期嘅期間限定係牛胸爽&SRF美國黑牛後腿肉。牛胸爽嘅質感比較爽口,又未爽到軟骨咁脆🤣,牛嘅油脂超豐富。除咗牛肉之外,台灣直送墨魚漿、脆鯇魚腩、鱔片、海蝦、蜆肉都係我必吃嘅海鮮😁,鮮甜彈牙又唔怕肥~蔬菜就一定要叫水蓮!出面買勁貴,呢度任食就啱哂🤭最後係甜品,一定係要食仙草凍,紅豆、啫喱、椰果、珍珠,口感超滿足🥰

蔬菜就一定要叫水蓮!出面買勁貴,呢度任食就啱哂🤭

2022-11-17