2022-12-08 192 瀏覽
平時一入冬就會想打邊爐,想大大啖食牛肉,食牛就會諗起非常就腳抵食嘅牛大人☺️ 牛大人平時都出名等得耐,所以今次一收左工就衝去排隊,好彩唔使等勁耐就入得!我同男友嗌咗澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,揀咗2個湯底,分別係台中蒜頭雞鍋同埋眷村白玉酸菜鍋,配料超多,好唔錯👍🏻嚟得牛大人,點可以唔嗌多啲牛🤭 我哋嗌咗好多款,包括有澳洲和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、手切封門柳同牛胸爽,其中最鍾意食係M5牛肩卷,重牛味之餘,仲幾嫩滑,果然係和牛😆 除咗牛,我仲私心推介佢啲私房鴨血,整得好入味,就算放咗落湯煮都唔會無哂味,口感勁滑,必點🤩 另外,佢嘅沙白同即炸午餐肉我都好推薦,沙白大粒又鮮甜,午餐肉炸得香脆又夠厚身😋最鍾意佢啲飲品夠哂多元化,除咗出去拎佢啲自家製泡茶外,仲可以嗌啲台式飲品,我最愛係金桔椰果☺️ 酸酸甜甜唔膩之餘,仲有椰果咬下!最後,點少得食甜品🤭 我嗌咗期間限定嘅Haagen Dazs,男友就嗌咗燒仙草,好滿足🤰🏻