2022-12-20 378 瀏覽
打邊爐,牛肉係第一選擇!用靚牛肉打邊爐,呢間’牛大人‘的確可以滿足到我哋平民百姓!😍好彩今日有定位,準時6:15到場!餐廳門外人頭湧湧,餐廳入邊熱氣騰騰!入座後開始計時,120分鐘放題!我哋4人揀咗最貴的: 澳洲極上和牛套餐 @328/ 位餐廳需要手機掃碼點餐,之前要先揀定湯底,我哋揀咗 白玉酸菜鍋👇🏿👇🏿(锅入邊啲肉丸係自取料,原湯底冇㗎)先點湯底,再得到以下點餐用嘅微信二維碼👇🏿👇🏿 要讚一下呢度啲調料供給,全部免費任攞,豉油及各種生鮮醬料,仲包括我打邊爐啲至愛:芫茜🌿飲品任攞,種類繁多,不下10幾款!因為人多擠逼又趕時間,此亮點都冇拍照📷牛大人來了………掛住食,沒來得及影相,第一輪上檯的牛肉已經被我哋一掃而光,直到第二輪,先醒起拍翻d相!大家一致認為呢度啲牛肉品種多,但店家標籤啲M5和牛似乎唔係最討好,我哋特別推薦以上第三牛圖嘅牛肩卷,其肉質好軟熟,薄身易化,口感特別輕鬆👍除咗各種大份牛肉,我哋不停歇啲order咗其他食材:鮮蝦,脆魚腩,羊肉,鴨血,豆腐,蛋餃,牛肚,餛飩,韭菜餃,海帶,炸魚皮,台灣香腸,蕃薯,鹽酥雞/豬,爆汁牛肉丸👍……幾乎每一種都有fans。由於客人多,收銀忙

先點湯底,再得到以下點餐用嘅微信二維碼👇🏿👇🏿

飲品任攞,種類繁多,不下10幾款!
因為人多擠逼又趕時間,此亮點都冇拍照📷

牛大人來了…

……

由於客人多,收銀忙碌,我哋食咗1個鐘鬆啲,殷勤啲靚仔哥哥就提前送來了帳單👇🏿👇🏿

免費的甜品係品牌雪糕, 我哋都揀咗朱古力味👇🏿👇🏿,but,本人口感啲雪糕似乎過度冰凍,似嚼木渣,毫無味道,quality麻麻,我只食咗兩啖,放棄😝

最後總結:在牛大人家可以任性食牛!
醃尖啲挑剔一下:座位好逼~時間好趕~😝

2022-12-19