2024-01-17 896 瀏覽
九龍城係泰菜集中地相信好多人都知,但係有啲舖頭收得貴,有啲舖頭坐得比較迫,有啲就好似冇咁乾淨衛生,各人都有唔同嘅考量。呢間泰國菜位置呢就唔喺果幾條泰菜街之中,而係近大馬路巴士站的啟德道!可能因為咁就被人忽略咗,無乜人知道原來呢個地方都有間咁好食嘅泰國菜。係餐廳門口見到個一蚊餐牌已經好興奮🤩 適逢係星期一,可以一蚊食到條明爐烏頭,點會唔心動!但係其實原價都係只需$169,比某些泰菜館真係經濟實惠👍🏻舖頭裏面夠大,座位好寬敞,坐得好舒服呢☺️泰式明爐烏頭🐟好正好好食!個湯底呢唔會過鹹或者酸,好香香茅味仲好潤,我飲到見底🙈🙈 啲椰菜又甜~ 魚肉夠嫩,加埋D香菜西芹一齊食好好食🤤🤤泰式拼盤 $149有蝦餅魚餅春卷香葉包雞各2件蝦餅彈牙鬆脆,魚餅無落辣青椒,我食得好開心😆香葉塊雞估唔到咁滑,竟然唔乾唔‘鞋’口😋咖喱海鮮脆包盅 $148好大一個包,海鮮有青口蝦魷魚同埋魚塊😚咖喱又係唔辣的,鍾意食辣嘅朋友就有啲失望,但係對我嚟講就very good 😁 剪開一塊包沾滿個咖喱汁一齊食好香好滿足~

舖頭裏面夠大,座位好寬敞,坐得好舒服呢☺️

泰式明爐烏頭🐟

泰式拼盤 $149
有蝦餅魚餅春卷香葉包雞各2件
蝦餅彈牙鬆脆,魚餅無落辣青椒,我食得好開心😆
香葉塊雞估唔到咁滑,竟然唔乾唔‘鞋’口😋

咖喱海鮮脆包盅 $148
好大一個包,海鮮有青口蝦魷魚同埋魚塊😚
  • 泰式明爐烏頭魚
  • 泰式拼盤
2023-10-30 1267 瀏覽
同朋友約在九龍城,打算食下泰國菜,見到呢間泰國餐廳裝修企理,可以慢慢坐,所以決定試一試。泰皇咖哩炒肉蟹 $335咖喱汁香濃惹味,蟹肉新鮮鮮甜,味道沒有挑剔的地方。焗蒜蓉包(5件)。$40泰皇咖哩炒肉蟹有大量咖喱汁,加點蒜蓉包沾汁食。蒜蓉包表面塗上了蒜蓉醬,加咖喱汁,味道更佳。牛油薄餅 $40牛油薄餅比焗蒜蓉包出色,有明顯的牛油香,更香脆,配上咖喱汁,味道更美味。雜錦串燒 $89雞肉、牛肉及豬肉各2串, 燒得乾身但不會太鞋口,肉質不錯。單食已經很香口,沾醬更香沙嗲花生味道。炭燒豬頸肉 $92豬頸肉厚身帶有炭燒香味,肉質彈牙有肉汁,加上開胃的泰式沾醬,味道不會油膩,十分推薦。香葉辣椒炒河粉 $78香葉同辣椒香味明題,有明顯的辣度,加上闊身河粉及豬肉,調味出色,味道濃郁,鑊氣十足,是惹味之選。餐廳環境同食物質素不錯,可以一試。
泰皇咖哩炒肉蟹 $335
咖喱汁香濃惹味,蟹肉新鮮鮮甜,味道沒有挑剔的地方。
焗蒜蓉包(5件)。$40
牛油薄餅 $40

雜錦串燒 $89

炭燒豬頸肉 $92

香葉辣椒炒河粉 $78

香葉辣椒炒河粉
餐廳環境同食物質素不錯,可以一試。
2023-10-29
下午茶
香葉辣椒炒河粉
2024-04-18 0 瀏覽
✨九龍城·Orange Elephant Thai Restaurant✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹這家餐廳的菜色真是多樣豐富!我們點了柚子蝦沙律,酸甜的柚子果肉和鮮蝦完美結合,清爽又開胃。接下來也品嚐到了椰汁青咖哩海鮮,咖哩味道濃郁,搭配上新鮮的海鮮,味道真是美味極了。馬拉盞炒菜苗是我第一次嘗試的料理,每一口都帶著微辣的辛香味,讓我愛不釋口。而泰式臘腸蝦醬蛋炒飯的香氣總是讓人胃口大開,每一口都讓人陶醉。最後,熱紅棗茶和特選椰青也為整餐帶來了完美的結尾,讓人心滿意足。總而言之,這家餐廳的菜色和服務都十分出色,下次還會再來品嚐其他的美食。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-03-25 90 瀏覽
呢間餐廳已喺九龍城屹立多年,價錢大眾化環境企理,以往食經常要大排長龍,今晚嚟開九龍城見唔駛排隊就入去開餐。⭐️泰式豬肉生菜包豬肉瘦而爽口,泰式香料味濃,炒得乾爽不油膩,跟6-7大片生菜足夠包晒成碟肉。跟足泰式口味偏辣,食得辣嘅會大滿足,唔食得辣嘅切記落單時講明小辣。⭐️泰式蝦球炒金邊粉泰式炒金邊粉要整得好味,phad Thai 醬要正宗兼甜酸度適中,炒到每條金邊粉帶汁之餘不能過濕或過乾,極考師傅炒功。呢間餐廳做到晒以上要求之餘,四隻大蝦爽口入味,金邊粉份量亦多,喺區內食過嘅泰菜館中以佢整得最好食兼抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⭐️炸蝦餅餐廳最抵食推介係每晚有一款加$1就食到嘅菜,食滿$200就叫得,星期五輪到炸蝦餅當然要叫。雖說近乎免費,但一碟六件絕無偷工減料,即叫即炸香脆不油膩,蝦膠帶蝦肉大件厚身飽滿彈牙,好味 👍🏻👍🏻👍🏻⭐️青檸梳打味道正常,大杯得嚟少冰扺飲。以咁嘅質素同環境晚飯時間人均只係百零蚊就食到三樣嘢,性價比高。

⭐️泰式豬肉生菜包

⭐️泰式蝦球炒金邊粉

⭐️炸蝦餅

⭐️青檸梳打
味道正常,大杯得嚟少冰扺飲。

2024-03-22
  • 泰式蝦球炒金邊粉
晚上路過見到有一蚊加購食物,而且星期一係魚,見到十分吸引,所以入咗去,點知條魚十分腥,心諗只係$1仲想點,所以并沒有向店員表示。到埋單時,原來係條魚係正價價錢加一,姐原本168元的魚,到埋單時係加17元,姐唔係$1啦!我而家唔係介意加嗰$17,介意嘅位係條魚真係好難食!如果落單時店員可以告知係要正價加一,我可以選擇要定唔要。而店員不斷強調岀面塊牌有寫,但睇番,原來係最低果粒蚊型咁細嘅字。原本唔打算寫食評,平時亦沒有影相習慣,今次食飯體驗真的很差。希望大家進食時看清楚。老實說,你要請人食就大方啲,唔好搞咁多小動作!再唔係係點餐時講聲好難?九龍城好食既泰國嘢有好多,無必要可以唔洗食呢間。
2024-03-18
2024-03-21 77 瀏覽
Orange elephant Thai restaurant 黎到九龍城當然要試下thai food.今次就去左orange elephant Thai restaurant 食😋😋,環境都唔錯。牛油薄餅:呢個牛油薄餅真係超正!個皮薄脆,入口即化。牛油嘅香味麵好濃郁,同埋配上啲香脆嘅邊邊😛海鮮金邊粉🐟:金邊粉煮得彈牙,唔會太軟或者太硬,食落去好有嚼勁。炒嘅時候,加入啲豬肉絲、蝦同埋蔬菜,令味道更加豐富。炒金邊粉嘅醬汁好特別,有啲醬油嘅味道同埋啲燒味香氣,令粉嘅味道更加濃郁。青咖哩牛腩🥩:呢道青咖哩牛腩真係好有特色!牛腩煮得好軟,入口即化。青咖哩醬汁香濃好滋味,有啲微微咸香同埋辣味。連薄餅一齊食非常夾。泰式明爐鳥頭🐟:鳥頭烤得香脆,肉質鮮嫩多汁。醬汁好特別,有啲酸酸辣辣嘅味道,同埋啲喇沙香料嘅香氣。每一口都能夠感受到鳥頭嘅香味,真係令人垂涎欲滴。如果你鍾意喇沙,,呢個一定唔可以錯過!😛😛😛椰青:椰青好清涼好解渴!妹新鮮!啲椰肉腍滑,有啲淡淡嘅椰香。價錢:$ 500/2person 分數:9/10地址:九龍城啟德道31-33號地

牛油薄餅:

海鮮金邊粉🐟:

青咖哩牛腩🥩:

泰式明爐鳥頭🐟:

椰青:

椰青好清涼好解渴!妹新鮮!啲椰肉腍滑,有啲淡淡嘅椰香。

價錢:$ 500/2person
分數:9/10
地址:九龍城啟德道31-33號地
今日一行四大一小去orange Elephant食飯,呢間餐廳已經開咗好耐,去九龍城食泰國菜一定會諗起佢~因為坐得舒服,同埋價錢相宜😆青檸梳打&龍眼冰兩款都大大杯,青檸梳打唔會太甜,濃濃嘅青檸味又夠氣。龍眼冰有粒粒龍眼果肉,朋友話好好飲😍牛油薄餅嗌嚟俾小朋友食,佢好鍾意🤭餅皮唔會太硬有牛油香🧈串燒拼盤分別有雞牛豬各兩串,肉質嫩滑,加埋沙嗲醬一流,好惹味🤭小食拼盤有春卷、魚餅、蝦餅同埋葉包雞,樣樣都好好味,特別鍾意春卷好多餡料,又唔會炸到好乾👍🏻冬陰功要讚吓呢個冬陰功好夠味,酸同埋辣啱啱好👍🏻仲有唔少蝦,但我哋叫咗大,四個人都飲唔晒😂青檸香茅明爐烏頭🐟呢度好貼心嘅係俾咗一兜醬汁你另外加,烏頭都幾大條,魚肉嫩滑,香茅青檸調味亦都足夠👍🏻蛋網海鮮金邊粉金邊粉嘅醬汁酸酸甜甜好開胃,有魷魚青口等,金邊粉都好彈牙,呢個必叫😋椰子海鮮焗飯外型好吸睛,係用椰青裝住😍粒粒飯都包裹住椰汁,仲有唔少嘅海鮮:魷魚、魚、青口等等,飯入邊仲混入咗椰青肉,增加咬口🤪總括來講真係好滿意,嗌咗咁多嘢人均只係二百多,同埋帶小朋友去都好啱,有提供BB凳,下次食泰國菜都會再黎~

青檸梳打&龍眼冰

牛油薄餅
嗌嚟俾小朋友食,佢好鍾意🤭餅皮唔會太硬有牛油香🧈

串燒拼盤
分別有雞牛豬各兩串,肉質嫩滑,加埋沙嗲醬一流,好惹味🤭

小食拼盤

冬陰功

青檸香茅明爐烏頭🐟

椰子海鮮焗飯

2024-03-13 45 瀏覽
九龍城出名泰國菜店林立,要突圍而出當然要味道好,環境好和地點好啦橙象是位置近巴士站附近的,所以地點很好,容易找到而店鋪的裝潢都有花心機,周圍都放了大象公仔,很代表到泰國今次點了金邊粉,海鮮焗飯,冬蔭公湯,小食拼盤,烏頭,串燒和龍眼冰小食拼盤內有魚餅,蝦餅,春卷和雞肉其中最好食的是蝦餅,口感扎實之餘又彈牙,食完一件又一件椰子海鮮焗飯焗飯的表面有少少焦脆感份量很多,配上椰汁有甜甜的味道,入面有好多海鮮,包括有青口,魷魚,蝦,魚肉,腰果,提子乾等等,好多材料,令到成個飯味道很出眾蛋網海鮮金邊粉 金邊粉再配上海鮮和蛋網,成碟金邊粉賣相出眾,配上好多海鮮,包括魷魚,青口和蝦來炒,味道很好,而蛋網可增加成道菜式口感層次雜錦串燒豬肉,牛肉,雞肉每款2串, 肉質燒到剛剛好,保留左肉汁之餘又有點香口,配上濃郁的沙嗲醬,零舍好食青檸明爐烏頭烏頭很大條,配上青擰泰式醬很開胃,魚肉煮得剛剛好肉質很滑,不會過火冬蔭公湯很出色的冬蔭公湯,份量大之餘材料亦很多,蝦都有幾隻而且很大隻,個湯酸酸甜甜丙再配上微辣,食欲大增整體來說,質素非常好,真的性價比很高
橙象是位置近巴士站附近的,所以地點很好,容易找到
而店鋪的裝潢都有花心機,周圍都放了大象公仔,很代表到泰國

小食拼盤
內有魚餅,蝦餅,春卷和雞肉
其中最好食的是蝦餅,口感扎實之餘又彈牙,食完一件又一件

椰子海鮮焗飯
焗飯的表面有少少焦脆感

青檸明爐烏頭

冬蔭公湯

整體來說,質素非常好,真的性價比很高
2024-03-12 35 瀏覽
Orange Elephant Thai Restaurant柚子蝦沙律海量柚子肉,味道清甜,灑上花生蝦米,層次勁豐富,非常香口,配上秘製泰式酸辣汁,清新醒胃,夏日必食雜錦串燒豬雞牛有三款肉類,豬、牛、雞,每款肉也嫩口入味,沾上秘制沙嗲汁,更滋味泰式蝦球炒金邊粉蝦肉新鮮大隻、彈牙爽口,金邊粉炒至乾身,不會黏著一起,粉質有嚼勁,不會過腍,混入芽菜、蔥,口感豐富,整體不會過油,必食原隻芒果椰汁糯米飯芒果非常鮮甜爆汁,軟糯既糯米飯配上香濃椰漿和脆米,芒果既香甜+煙韌糯米飯,口感豐富味道鮮味芒果冰特飲芒果味香濃,感覺清新,甜度適中,解油膩感Orange Elephant Thai Restaurant (啟德道)📍九龍城啟德道31-33號地舖

柚子蝦沙律

雜錦串燒豬雞牛

泰式蝦球炒金邊粉

原隻芒果椰汁糯米飯

芒果冰特飲
芒果味香濃,感覺清新,甜度適中,解油膩感

📍九龍城啟德道31-33號地舖
2024-03-10 31 瀏覽
今日就同朋友去左九龍城既橙象食飯餐廳由泰國人主理,環境好有泰國風情, 用咗橙色為主調, 超級地道生蝦刺身蝦肉配搭秘製嘅辣醬, 蝦肉鮮甜, 加埋苦瓜蒜頭, 清爽得嚟又令辣味更加有層次雜錦串燒分別有豬牛雞各2串, 燒得啱啱好, 保留咗鮮嫩肉質, 沙嗲醬椰香味濃郁生菜包豬肉份量都幾多, 肥瘦適中, 有少少辣, 落左d 香料更惹味, 生菜都夠大塊可以包晒啲豬肉蛋網海鮮金邊粉一打開個蛋網之後,就見到好多海鮮, 包括魚肉, 魷魚同埋青口, 金邊粉索晒啲酸甜汁, 口感爽彈開胃特選椰青椰青水好清甜, 仲可以刮埋旁邊嘅椰青肉食番石榴冰 果味香濃, 飲落香甜清新
今日就同朋友去左九龍城既橙象食飯

生蝦刺身

生菜包

特選椰青
椰青水好清甜, 仲可以刮埋旁邊嘅椰青肉食

番石榴冰
果味香濃, 飲落香甜清新
2024-03-04 30 瀏覽
周一和老婆大人一起下班後,我們決定去九龍城的Orange Elephant泰式餐廳共享一頓美味的晚餐。這家餐廳位於啓德道31-35號地下,傳統的泰式裝潢和舒適的環境為我們帶來了愉快的用餐體驗。我們先點了招牌菜之一的泰式海南雞~$128。這道菜以半隻雞肉為基底,搭配濃郁的泰式配料,口感鮮嫩多汁,香氣四溢。每一口都能品味到雞肉的鮮美和香料的獨特風味,讓我們彷彿置身於泰國的街頭小攤,享受著地道的泰式美食。緊接著,我們還點了鮮菠蘿雞肉炒飯~$82。這道菜色彩繽紛,菠蘿的酸甜和雞肉的嫩滑完美結合,帶來一種獨特的口感。每一口都充滿了菠蘿的清新和雞肉的鮮美,讓我們彷彿置身於泰國的沙灘,享受著陽光和海風的愜意。另外,我們還品嚐了蛋網海鮮金邊粉~$94。這道菜以金邊粉為基底,搭配豐富的海鮮和蛋網,口感鮮嫩,味道鮮美。金邊粉的滑順和海鮮的鮮甜相得益彰,蛋網的酥脆則為整道菜增添了一絲的口感層次。為了解渴,我們還點了新鮮椰皇水~$44和凍泰式奶茶~$32。新鮮椰皇水清涼解渴,帶有淡淡的椰香,味道鮮美。而凍泰式奶茶濃郁香醇,帶有獨特的茶香和奶香,令人回味無窮。最後,我們享用了一道甜品,原隻芒果椰汁糯米飯~$70

最後,我們享用了一道甜品,原隻芒果椰汁糯米飯~$70。這道甜品以新鮮的芒果和糯米飯為主要材料,搭配椰汁的香甜,口感綿密,十分美味。每一口都能品味到芒果的鮮甜和糯米飯的香糯,讓我們彷彿置身於泰國的芒果園,享受著甜蜜的滋味。

在這裡用餐經驗讓我們仿佛置身於泰國的美食街頭,品味著地道的泰式美食。在這個溫馨的環境中,與老婆大人共享晚餐,大人非常滿意,相信未來的日子我會得到大人更好的待遇。
【九龍城•Orange Elephant Thai Restaurant】ππππππππππππππππππππππππππππππ九龍城橙色主題泰國菜餐廳柚子蝦沙律椰汁青咖哩海鮮馬拉盞炒菜苗泰式臘腸蝦醬蛋炒飯熱紅棗茶及特選椰青柚子蝦沙律:這道菜肴口感上層次豐富,柚子的清新果香與蝦肉的鮮美與微妙的鹹甜相結合,給味蕾帶來了愉悅的驚喜。蝦肉經過精心調理,保持了其彈性和多汁感,與柚子那獨特的果香和微微苦澀的後味混合,實為這道沙律錦上添花。椰汁青咖哩海鮮:色澤鮮艷的青咖哩在椰汁的滋潤下,呈現出一種溫和而誘人的辣味,配上新鮮多樣的海鮮如蝦子、魷魚和貝類,每一口都是極致的饗宴。海鮮的嫩滑與咖哩的濃郁在口中完美交融,椰香餘韻令人回味無窮。馬拉盞炒菜苗:馬拉盞那鹹香濃烈的味道與嫩綠菜苗的清甜搭配得恰到好處。炒得爽口的菜苗在馬拉盞的加持下變得更加魅力十足,若是喜愛獨特深厚味道的食客必定會為之一試。泰式臘腸蝦醬蛋炒飯:泰國風味的臘腸與蝦醬的鹹香堪稱絕配,炒飯粒粒分明,臘腸的微辣與蝦醬的鮮味讓整道菜肴的味道層次豐富。熱紅棗茶及特選椰青:一頓飽餐後,熱紅棗茶的甜香暖意十足,溫潤而不燥熱,解膩養身,為美食之旅
九龍城橙色主題泰國菜餐廳

椰汁青咖哩海鮮:

馬拉盞炒菜苗:

泰式臘腸蝦醬蛋炒飯:

熱紅棗茶及特選椰青:
一頓飽餐後,熱紅棗茶的甜香暖意十足,溫潤而不燥熱,解膩養身,為美食之旅劃上完美句點。而特選的椰青則是美味的補充,清甜的椰水與軟糯的椰肉,不僅能夠補充流失的水分,還帶來了熱帶海島的風情。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 600(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#九龍城美食 #Orange Elephant Thai Restaurant #web3九龍城
九龍城啟德道31-33號地舖
2024-02-28 33 瀏覽
原來大角咀分店不知不覺搬去九龍城繼續有🈹$1加配指定菜式優惠,認真抵打😏識揀就一定係星期一嘅泰式明爐烏頭魚🐟用左大量香茅、南薑、辣椒、芫荽、青檸等香料,湯底酸酸辣辣咁泰皇炒大蝦🦐 當中嘅咖喱更加埋雞蛋預先炒過,質地比較稠身,入口甜香,而且將大蝦開邊,食起嚟幾方便另外豬脾粉絲煲亦好入味肉質qq入口仲有微微八角同蒜香* 泰式明爐烏頭魚 $1 (原價$169)*泰皇咖喱炒大蝦 $198*泰式滷水豬脾焗粉絲煲 $114*椰青 $42
原來大角咀分店不知不覺搬去九龍城
繼續有🈹$1加配指定菜式優惠,認真抵打😏

識揀就一定係星期一嘅泰式明爐烏頭魚🐟
用左大量香茅、南薑、辣椒、芫荽、青檸等香料,湯底酸酸辣辣咁

另外豬脾粉絲煲亦好入味
肉質qq入口仲有微微八角同蒜香

* 泰式明爐烏頭魚 $1 (原價$169)
*泰皇咖喱炒大蝦 $198
*泰式滷水豬脾焗粉絲煲 $114
*椰青 $42
2024-02-23 44 瀏覽
相信個個想食最正宗嘅泰國嘢一定會去九龍城,但係除咗一兩間出名嘅之外對其他都唔係好熟悉,都係見間餐廳算精神就入去試吓,因為我都係呢類人。🫣嗰晚竟然俾我撞到一間超高質價錢又抵食嘅泰國嘢,佢嘅位置距離地鐵站大概限5分鐘,唔算太近,又唔係太遠。⭐️ 強烈推薦咖喱海鮮脆包盅 (💰$155),當日嗌係因為屋企人好鍾意食麵包,而我就麻麻哋,尤其是冧咗嘅麵包。呢間真係做得好好出色,就算浸咗落啲咖喱汁度個麵包都係依然咁脆,仲要有多碗咖喱汁,超多海鮮!!⭐️ 跟住嗌咗個原個菠蘿海鮮焗飯 (💰$108),依家已經好少會見到成隻菠蘿上,新鮮菠蘿真係唔同啲,我未見過咁多飯同埋咁多海鮮,重點係超多肉鬆😍餐廳嗰日做緊優惠,加一蚊有一個明爐烏頭魚,真係超級抵,雖然我麻麻哋鍾意食烏頭魚,因為有啲似瘦肉,但係個汁酸酸地幾好味同埋價錢真係太低,冇可能唔嗌!最後嗌咗個芒果糯米飯(💰$70),將成個晚餐畫上完美句號。呢間我一定會再幫襯!

2024-02-21 32 瀏覽
👉🏻 椰子Young Coconut $44清新怡人。椰子肉鮮嫩多汁,椰水清甜可口👉🏻椰汁冰Iced Coconut Milk $32椰汁的口感滑順,帶有淡淡的椰香👉🏻咖喱海鮮脆包 $155這道咖喱海鮮脆包帶給我驚喜的美味。脆皮包裹著豐富的海鮮和香濃的咖喱醬,每一口都充滿了濃烈的口味。海鮮的鮮嫩與咖喱的香辣完美結合,令人回味無窮。這道菜展現了烹飪的巧思和創意,絕對是一道令人難以忘懷的佳餚。👉🏻香料燒焗鰂魚 $175精緻的海鮮料理。鰂魚肉質鮮嫩,經過香料的烤製,散發出誘人的香氣。每一口都能夠品嚐到鰂魚的鮮美和香料的風味,令人愉悅。這道菜展示了烹飪的精湛技巧和對食材的細膩呈現。👉🏻蛋網海鮮金邊粉 $94金邊粉麵條細緻彈牙,海鮮鮮嫩多汁,蛋網的脆脆口感增添了整道菜的層次感。海鮮的鮮美和金邊粉的獨特風味,令人垂涎
👉🏻 椰子Young Coconut $44
清新怡人。椰子肉鮮嫩多汁,椰水清甜可口

👉🏻椰汁冰Iced Coconut Milk $32
椰汁的口感滑順,帶有淡淡的椰香

👉🏻咖喱海鮮脆包 $155

👉🏻香料燒焗鰂魚 $175