今日一行四大一小去orange Elephant食飯,呢間餐廳已經開咗好耐,去九龍城食泰國菜一定會諗起佢~因為坐得舒服,同埋價錢相宜😆青檸梳打&龍眼冰兩款都大大杯,青檸梳打唔會太甜,濃濃嘅青檸味又夠氣。龍眼冰有粒粒龍眼果肉,朋友話好好飲😍牛油薄餅嗌嚟俾小朋友食,佢好鍾意🤭餅皮唔會太硬有牛油香🧈串燒拼盤分別有雞牛豬各兩串,肉質嫩滑,加埋沙嗲醬一流,好惹味🤭小食拼盤有春卷、魚餅、蝦餅同埋葉包雞,樣樣都好好味,特別鍾意春卷好多餡料,又唔會炸到好乾👍🏻冬陰功要讚吓呢個冬陰功好夠味,酸同埋辣啱啱好👍🏻仲有唔少蝦,但我哋叫咗大,四個人都飲唔晒😂青檸香茅明爐烏頭🐟呢度好貼心嘅係俾咗一兜醬汁你另外加,烏頭都幾大條,魚肉嫩滑,香茅青檸調味亦都足夠👍🏻蛋網海鮮金邊粉金邊粉嘅醬汁酸酸甜甜好開胃,有魷魚青口等,金邊粉都好彈牙,呢個必叫😋椰子海鮮焗飯外型好吸睛,係用椰青裝住😍粒粒飯都包裹住椰汁,仲有唔少嘅海鮮:魷魚、魚、青口等等,飯入邊仲混入咗椰青肉,增加咬口🤪總括來講真係好滿意,嗌咗咁多嘢人均只係二百多,同埋帶小朋友去都好啱,有提供BB凳,下次食泰國菜都會再黎~

青檸梳打&龍眼冰

牛油薄餅
嗌嚟俾小朋友食,佢好鍾意🤭餅皮唔會太硬有牛油香🧈

串燒拼盤
分別有雞牛豬各兩串,肉質嫩滑,加埋沙嗲醬一流,好惹味🤭

小食拼盤

冬陰功