2024-01-17 944 瀏覽
九龍城係泰菜集中地相信好多人都知,但係有啲舖頭收得貴,有啲舖頭坐得比較迫,有啲就好似冇咁乾淨衛生,各人都有唔同嘅考量。呢間泰國菜位置呢就唔喺果幾條泰菜街之中,而係近大馬路巴士站的啟德道!可能因為咁就被人忽略咗,無乜人知道原來呢個地方都有間咁好食嘅泰國菜。係餐廳門口見到個一蚊餐牌已經好興奮🤩 適逢係星期一,可以一蚊食到條明爐烏頭,點會唔心動!但係其實原價都係只需$169,比某些泰菜館真係經濟實惠👍🏻舖頭裏面夠大,座位好寬敞,坐得好舒服呢☺️泰式明爐烏頭🐟好正好好食!個湯底呢唔會過鹹或者酸,好香香茅味仲好潤,我飲到見底🙈🙈 啲椰菜又甜~ 魚肉夠嫩,加埋D香菜西芹一齊食好好食🤤🤤泰式拼盤 $149有蝦餅魚餅春卷香葉包雞各2件蝦餅彈牙鬆脆,魚餅無落辣青椒,我食得好開心😆香葉塊雞估唔到咁滑,竟然唔乾唔‘鞋’口😋咖喱海鮮脆包盅 $148好大一個包,海鮮有青口蝦魷魚同埋魚塊😚咖喱又係唔辣的,鍾意食辣嘅朋友就有啲失望,但係對我嚟講就very good 😁 剪開一塊包沾滿個咖喱汁一齊食好香好滿足~

舖頭裏面夠大,座位好寬敞,坐得好舒服呢☺️

泰式明爐烏頭🐟

泰式拼盤 $149
有蝦餅魚餅春卷香葉包雞各2件
蝦餅彈牙鬆脆,魚餅無落辣青椒,我食得好開心😆
香葉塊雞估唔到咁滑,竟然唔乾唔‘鞋’口😋

咖喱海鮮脆包盅 $148
好大一個包,海鮮有青口蝦魷魚同埋魚塊😚
  • 泰式明爐烏頭魚
  • 泰式拼盤