2023-12-10 1404 瀏覽
👨🏻‍🍳轉角‧見 (荃灣)📍荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖 「荃灣隱世惹味burger🍔」 位於荃豐中心一帶的昌寧大廈地下,有一美味漢堡店😋已經encore左幾次!! 🍔漢堡加正價飲品🍹送細薯條🍟或細沙律🥗+$6可轉👍🏻🍽️蕃薯條 (必轉😻外脆內腍,好濃蕃薯味!!) 👍🏻🍽️型男漢堡 Aussie Burger $68Grilled meat patty with sweet beetroot slices, tomato slices, Américan bacon, suny side up egg, cheddar cheese and mesclun greens (漢堡牛扒、紅菜頭、蕃茄、芝士、美國煙肉、流心蛋、沙律菜) 👍🏻🍽️芝士蘑菇漢堡 Alpine Burger $64Grilled meat patty, tomato slices, onion.mushrooms, cheddar cheese and mesclun greens (漢堡牛扒、蕃茄、芝士、磨菇、炒洋蔥、沙律菜) 2個漢堡都好大份,牛堡好juicy😋蔬菜好fresh!!醬汁搭配
👨🏻‍🍳轉角‧見 (荃灣)
📍荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

「荃灣隱世惹味burger🍔」

位於荃豐中心一帶的昌寧大廈地下,
有一美味漢堡店😋
已經encore左幾次!!
芝士蘑菇漢堡

蕃薯條

👍🏻🍽️芝士蘑菇漢堡 Alpine Burger $64

2個漢堡都好大份,牛堡好juicy😋
蔬菜好fresh!!醬汁搭配得岩岩好👍🏻
佢地既煙肉偏腍身,吾系煎到乾身脆薄個種‼️
Iced  Rose  Dolong  tea

👍🏻🍹Iced Rose Dolong tea $30
好fresh😻加左小小糖,微甜😋
青檸梳打

之前點過milkshake同青檸梳打,不過無乜印象🙈

即叫即整,需時,但系值得!!😋
食素既朋友可以+$10轉素肉,好貼心🫶🏻

#轉角見 #香港burger關注組 #香港漢堡關注組 #香港漢堡推介

2023-11-26
芝士蘑菇漢堡
型男漢堡
蕃薯條
Iced  Rose  Dolong  tea
青檸梳打
2023-12-23 590 瀏覽
今日同同事食lunch 見到呢間小店好似坐得幾舒服就入左黎,叫左個all day breakfast ,味道不過不失,炒蛋好香牛油味,加上香草令味道層次更為豐富,煙肉煎得好香脆,磨菇用牛油炒香,呢度都不失為一個坐得幾舒服既地方=)
2023-12-10 392 瀏覽
今屆DSE考試終於完結同我補習嘅學生食飯,無論成績如何,你哋嘅努力唔會白費,繼續加油!proud of you!🍚型男漢堡個burger好大個入面既 紅菜頭 流心蛋都唔錯塊漢堡就正常🍚芝士磨菇漢堡 (走洋蔥)學生話好食👍薯條咸度正常👌🏻💛轉角.見荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖#burger #西餐 #漢堡 #荃灣#黃店 #openrice #foodie #foodphotography #食好西 #foodporn #food
今屆DSE考試終於完結
proud of you!

🍚型男漢堡
個burger好大個
入面既 紅菜頭 流心蛋都唔錯
塊漢堡就正常

🍚芝士磨菇漢堡 (走洋蔥)
學生話好食👍
薯條咸度正常👌🏻

💛轉角.見
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

#burger #西餐 #漢堡 #荃灣
2023-11-27 375 瀏覽
難得昨晚和老公二人世界,去了多年無去的轉角見,叫了漢堡,花生奶昔加薯條。質素仍有水準,好味,價錢也公道。漢堡肉大塊有肉汁,配菜新鮮,薯條即炸熱烘烘,花生奶昔有花生粒濃郁。會多D去!
2023-10-03 697 瀏覽
又到晚餐時間推薦。荃灣區小店😉不論早上或晚上都可以食到全日早餐的店都適合朋友聚餐🥳型男漢堡。$68配Oreo奶昔肉量十足,蔬菜滿滿🥬🤤⭐️⭐️⭐️⭐️轉角特選早餐。$79配柚子蜜煙燻香味的菇菌及煙肉🥓分量十足,食得飽飽🙃🤤⭐️⭐️⭐️⭐️
又到晚餐時間
推薦。荃灣區小店😉
不論早上或晚上都可以食到全日早餐的店
都適合朋友聚餐🥳

型男漢堡。$68
配Oreo奶昔
肉量十足,蔬菜滿滿🥬
🤤⭐️⭐️⭐️⭐️

轉角特選早餐。$79
配柚子蜜
煙燻香味的菇菌及煙肉🥓
分量十足,食得飽飽🙃
🤤⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-07-30 957 瀏覽
今天去了城門水塘行石澗 行完之後我們一行三人已經很餓 便坐小巴到荃灣吃下午茶 走了幾個商場後來到了這家cafe入座時原來剛好是下場時間 全部員工都在吃飯 但他們還是示意我們入座 我們亦懶得再找餐廳就坐下了朋友二人點了all day breakfast 而我點了炸魚薯條 過了十多分鐘後 朋友們的餐都已經到齊了 只有我的還沒到 當朋友吃到一半的時候 店員才說我點的餐已經沒有了 然後我轉了跟朋友們一樣的餐 但朋友已經吃完許久 我的餐還沒到 由轉餐開始計起碼等了30分鐘 到最後終於上菜時 店員完全沒有絲毫歉意或覺得不好意思我們入座時 算上我們只有2到3桌客人 而鄰座客人已經差不多吃完 我強烈懷疑廚師及店員都是暑期工 店員完全沒有基本禮儀和待客之道 廚師連自己食材存量都不能掌握 難道上一個客人點最後一份炸魚柳時他會沒留意到那已經是最後一塊嗎? 怎麼可能點餐後十幾二十分鐘才知道已經沒那樣食材? 然後這麽簡單 大部分食材都是煎的all day breakfast怎麼需要幾十分鐘才能做出一份? 總括而言 食物普通 價錢偏高 服務... 無服務可言 同一商場或鄰近商場有更多更好的選擇

2023-07-27 590 瀏覽
26/7號,天氣極悶熱、悶焗,太太推薦食呢間叫轉角見嘅餐廳,去到門口望入去已經停一停,啲檯又亂、餐廳感覺唔似係一間俾人舒服嘅休閑小店,反而似係一間九十年代茶餐廳。唯一好處係無乜人,坐邊都得。拎起餐牌,唔⋯⋯有層油𣺉𣺉嘅感覺。點咗卡邦尼意粉,太多醬,食落口好油膩。用嘅意粉係扁意粉,軟硬適中,只係扁身唔係我預期。跟餐正價叫咗杯熱柚子蜜,個size配唔上佢三十幾蚊嘅身價。好!主菜嚟了!傳統經典漢堡配薯條份餐一到,試下薯條,硬、非常硬!唔係脆身,係硬,用叉拮入去,要用力先拮得入。慶幸薯條入面係仲有薯仔,唔係空心。個漢堡,塊肉乾到裂,用刀一切,啲肉扒變咗肉碎,打開塊包,入面係完全唔完整嘅一塊肉扒,乾到好似啲湖乾旱咁。塊包係好食嘅、蕃茄、炒洋蔥嗰啲都正常。塊肉真係仲衰過M字漢堡店。跟餐黑牛,可樂似糖水,唔似係可樂。
拎起餐牌,唔⋯⋯有層油𣺉𣺉嘅感覺。

好!主菜嚟了!傳統經典漢堡配薯條

跟餐黑牛,可樂似糖水,唔似係可樂。
2023-07-26
[✨轉角·見荃灣隱世小店🍔]放工搵食,咁岩路過呢間隱世小店就入去試下,有驚喜呀! !🤩🤩💕🍔磨菇芝士漢堡 $64牛肉好juicy👍🏻,咬落去肉汁爆哂出嚟,配搭上蔬菜、蕃茄、芝士,剛好唔油膩。😋磨菇味就唔算太重,可能比佢嘅牛味COVER哂,薯條係粗薯條嚟嘅,夠熱夠脆,都有薯仔味!💫💫🍹檸檬茶$ 26檸檬片新鮮夠Flash,正常水平。☺️💕☕️Cappuccino $36咖啡味香濃,大杯抵飲,正常發揮。🙂💕✨✨整體好足料,100蚊都唔洗嘅漢堡,有咁嘅質素真係唔係咁多地方搵到!👍🏻💕
[✨轉角·見荃灣隱世小店🍔]

🍔磨菇芝士漢堡 $64

🍹檸檬茶$ 26
檸檬片新鮮夠Flash,正常水平。☺️💕

☕️Cappuccino $36
咖啡味香濃,大杯抵飲,正常發揮。🙂💕

2023-07-22 330 瀏覽
我估我哋係做早個批幫襯嘅客人,當時極力推介俾朋友。但疫情後食物質素急劇下降,塊漢堡未上枱已經散晒,成個漢堡淡而無味。上一次已經同佢哋反映過,佢哋話下次可以要求多啲汁。今次再嚟食,根本唔係多汁少汁嘅問題,係佢哋根本唔識煮嘢食,我估係已經轉咗手。我認為係最好味嘅漢堡包,再見了😭

我認為係最好味嘅漢堡包,再見了😭

2023-07-22
疫情前成日食, 幾年後嘅今日再黎, 估唔到差左咁多, 令人非常失望。。。。磨菇芝士漢堡以前:勁多芝士,牛肉又juice..現在:肉鞋少量芝士炸魚薯條以前:勁大舊炸魚, 好多薯條現在:縮水縮量, 只有以前嘅2/3卡邦尼意粉係少左dd, 最接近以前黑牛金牛都係咁啦, 呢個應該無得縮得去邊其實如果為左要賺多d, 我寧願佢加價, 好食的話俾錢都起碼會舒服d, 依家就好似俾人呃左咁。。。 令人失望。。。荃灣好食嘅漢堡又少一間了。。。
磨菇芝士漢堡
以前:勁多芝士,牛肉又juice..
現在:肉鞋少量芝士
炸魚薯條
以前:勁大舊炸魚, 好多薯條
現在:縮水縮量, 只有以前嘅2/3
卡邦尼意粉
係少左dd, 最接近以前
黑牛金牛
都係咁啦, 呢個應該無得縮得去邊

荃灣好食嘅漢堡又少一間了。。。

2023-07-08
如果我早啲見到差評,真係唔會特登入去,因為就住食物,環境,員工態度,都同以往一樣冇改變。本身見到咁多公仔,都對餐廳有d信心。可惜,並唔代表食物質數,只代表價錢便宜。首先,上餐速度慢,等4個字有漢堡,意粉要等半個鐘。仲要唔按落單次序上餐,所以要比耐性等待重頭器:招牌燶邊意粉!對住呢碟野真係得啖笑。味道當然對得住「招牌」2字,魚肉乾,鞋颯颯。再試埋個雞漢堡,同樣雞排鞋颯颯,漢堡包十分脆,乾身。整體奶昔係最好的,不過去M字頭既快餐店同呢間無差,40幾蚊杯,不了

本身見到咁多
公仔,都對餐廳有d信心。可惜,
並唔代表食物質數,只代表價錢便宜。

再試埋個雞漢堡,同樣雞排鞋颯颯,漢堡包十分脆,乾身。整體

2023-04-05 1323 瀏覽
偶然路過的小店,原本只打算飲杯咖啡,但坐底又忍唔住食埋嘢~食物質素比想像中好:經典牛堡: 份量偏細,漢堡肉夠juice ,一般水準炸魚薯條: 薯條夠熱夠脆,而且味道濃厚,炸魚外型差少少,一上枱以為油炸鬼,但味道非常香口,不過炸漿有少少厚,眼看份量不多,但食完足夠飽肚。除了食物,服務亦相當不錯,我見有幾位客人問店員可否徵求其他客人同意調位,以便佢哋坐埋一齊,店員表示他們店不會這樣詢問和要求客人,以免打擾客人,這個值得一讚~咖啡:選了凍Latte, 熱Flat White, 對不常飲咖啡的我來說味道不俗,淡而不甜,適合我口味。
偶然路過的小店,原本只打算飲杯咖啡,但坐底又忍唔住食埋嘢~

食物質素比想像中好:
經典牛堡: 份量偏細,漢堡肉夠juice ,一般水準

炸魚薯條,經典牛堡
炸魚薯條,經典牛堡
  • 炸魚薯條
2023-03-09 950 瀏覽
轉角。見🍔☕地點:荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖▶️地鐡 B3 出口食物:🍔芝士磨茹漢堡--$58✅野食份量好足料🤤,塊牛扒勁大塊,burger都勁大舊!✅口感勁好!一口咬唔完,舊牛扒又啱啱好,唔老唔韌!✅淨食包皮都好好食!原本以為好dry,但佢有稍為烘一烘,外脆内軟✅配料eg.洋葱同番茄&沙律同個包勁夾!🍟薯條(跟正價野飲送)✅幼得黎唔粗,口感唔差!✅係熱嘅🤤外脆内軟,即食一流!🌟備註:呢間餐廳特別要讚!因為所有野都即刻整🤤全部都係熱辣辣嘅!飲品:☕焦糖咖啡--$28✅唔算細杯✅焦糖控必試!!因為佢嘅焦糖咖啡係真係用火槍即燒出黎🥰你係會見到面層真係有層焦糖係到!🤤✅咖啡中規中距,甜度已較~-----個人評分❤️:8.4/10性價比💸:7.8/10環境📷:8/10員工質素🥸:8.5/10總結:雖然對學生黎講略貴左一點qaq,但食物質素好!飲品性價比極高,burger足料,薯條熱辣辣🤤
轉角。見🍔☕
▶️地鐡 B3 出口

食物:
🍔芝士磨茹漢堡--$58
✅野食份量好足料🤤,塊牛扒勁大塊,burger都勁大舊!
✅口感勁好!一口咬唔完,舊牛扒又啱啱好,唔老唔韌!
✅配料eg.洋葱同番茄&沙律同個包勁夾!

🍟薯條(跟正價野飲送)
✅幼得黎唔粗,口感唔差!
✅係熱嘅🤤外脆内軟,即食一流!

🌟備註:
呢間餐廳特別要讚!因為所有野都即刻整🤤全部都係熱辣辣嘅!

飲品:
☕焦糖咖啡--$28
✅唔算細杯
✅咖啡中規中距,甜度已較~

-----

• 焦糖咖啡
  • 芝士蘑菇漢堡
  • Oreo奶昔
2023-03-09 572 瀏覽
1️⃣芝士磨菇牛堡 (💰58)牛好juicy而個包因有菜墊底無咁容易變軟🥰個包有菜同蕃茄會更加清新🍅🥬食完無其他漢堡包店咁濟😋磨菇味唔算太重肉味就濃厚😋薯條反而有驚喜🍟好脆卜卜😋而薯蓉既比例岩岩好👍🏻整體好足料抵食🥳加正價野飲會送細薯條🍟2️⃣經典雞堡(💰50)雞都幾嫩滑亦juicy🤪軟熟香口😚雞扒大塊🤩唔食牛既朋友都可以食雞堡😋3️⃣特濃花生醬奶昔 (💰38)奶昔濃味仲有啲花生粒🥜可以增加飲品既口感😋奶昔唔算杰身飲得多都唔會好濟😝——————————————————小店性價比同人氣高🤩而且座位有限,建議早少少去排隊😤————————————————

1️⃣芝士磨菇牛堡 (💰58)

2️⃣經典雞堡(💰50)

3️⃣特濃花生醬奶昔 (💰38)
——————————————————
小店性價比同人氣高🤩而且座位有限,建議早少少去排隊😤

————————————————
芝士磨菇牛煲
2023-01-12 835 瀏覽
連鎖經營嘅漢堡包店平時就識唔少㗎喇,所以一般放假都唔會選擇食漢堡包,但係今次朋友推薦,我一定要試吓依間漢堡包店,咁趁放假晏晝就去試吓到底有幾出色講真以款式種類嚟講,依間餐廳唔算係有好多款式提供,但始終唔係大型連鎖餐廳,冇可能入定很多食材,為確保新鮮,咁一定要喺其他方面犧牲,所以佢就集中得幾款漢堡包選擇,但其實都已經足夠,因為咁樣先可以確保保持水準。為咗可以盡量嘗試更多唔同嘅味道,所以同朋友分別嗌咗三隻唔同嘅口味,分別係型男漢堡、經典牛堡、煙肉漢堡型男漢堡 $68一睇個名都知有幾巴閉😎朋友一睇到即刻就話要叫依個,食材都係咁多款漢堡包中最多,除咗有厚厚嘅漢堡牛扒之外,仲有煙肉、雞蛋和紅菜頭這些配菜,就算單純睇到都會覺得飽嘅程度,而且就算用竹簽去叉住佢,佢啲食材都因為太多嘅關係,很難完全叉穩佢,所以有少少似比薩斜塔咁傾斜向一則,由此可見基本上冇可能一啖由頂食到最底,不過更加唔可以用刀叉去輔助,唔係就會好似我朋友咁樣,跌到一地都係🤣🤣🤣。一定!一定要用手食,唔好話擔心污糟,唔係你唔用手去食仲污糟呀。不過因為有漢堡扒和雞蛋煙肉這些,就算唔食薯條,單食一個包都已經足夠一個男生覺得飽肚,絕對係抵食之

型男漢堡 $68

不過因為有漢堡扒和雞蛋煙肉這些,就算唔食薯條,單食一個包都已經足夠一個男生覺得飽肚,絕對係抵食之選
而且佢嘅漢堡扒唔係乾柴柴嗰種,食落去有肉味之外,仲會食到滿滿嘅肉汁,只不過點這個的話,可以選擇沙律,避免最後覺得太膩,太飽。同埋雖然寫係流心蛋,但唔知今次係咪師傅失手,所以變成了普通煎蛋。

不過整體來講,這個型男漢堡佢嘅份量和質素都已經完全值得佢依個價錢,絕對係性價比之王

經典牛堡 $64

叫得做經典就知道咩叫做不敗傳說,一間漢堡店好唔好食,出唔出色;最簡單直接嘅方法就係試吓佢嘅經典漢堡好唔好食,因為經典一般都係用最簡單平凡嘅食材製成,絕少會放其他食材。但正正就係因為咁簡單直接才是最困難,冇辦法放其他食材,導致客人一定最食到師傅嘅功力,只要沙律菜不新鮮,漢堡扒煎耐咗這些都係經典款好容易就食得出,因為你冇辨法好似其他款式咁增加其他調味料去掩蓋本身的不足。所以這間餐廳嘅經典牛堡,雖然未去到女好出色,但本身也不差,屬於可以一試。

煙肉漢堡 $66

其實依個和型男漢堡分別不大,就是少了雞蛋,所以一樣都係用手食會方便一點(應該盡量都用手比較好,就算係為咗乾淨啲都好,都係用手食最好,你都唔希望食到一半就已經散晒)佢嘅麵包質地比一般漢堡包嘅麵包軟身少少,所以唔會好吸到漢堡扒嘅肉汁,容易一邊食一邊滴晒啲肉汁落枱,所以要小心啲食。

除此之外,我覺得薯條偏硬同乾,唔太好食,不過如果係硬身薯條嘅人可能會鐘意,所以一般人感覺選擇沙律會比較好

飲品方面就都不過不失,沒甚麼好推介

以上均是我個人觀感,每人觀感並不相同,如有任何問題,敬請見諒