上次想試呢間餐廳時去錯咗最盡頭的Browny Cafe,一直覺得若有所失,趁再有機會同狗狗出荃灣,就嚟呢度一試。嚟到時係開始營業的半小時後,室外未擺檯櫈,估計可能係當室內唔夠位或客人有特別要求時先會喺外面時set up。我、狗狗爸爸、狗狗齊「人」入座後就點食物,然後就等食。。。不過,雖然入座同落單都算快,但等食呢一part就有少少磨人,因為我哋等咗大約25分鐘,店員喺呢段期間只係拎咗啲刀叉出嚟。最後喺落單後半個鐘頭先有嘢飲嘢食送到,我覺得有少少慢。。。我選經典牛堡,漢堡轉素肉加$10,用的係Impossible meat。Impossible meat的調味同Beyond meat比始終爭啲,以製作漢堡嚟講,用Beyond meat明顯好食啲、飽足啲,而Beyond meat素肉漢堡的一絲絲咬感亦明顯得多。不過,對比狗狗爸爸點的經典雞堡,佢個飽就更細,感覺唔係好夠飽。狗狗爸爸話雞堡入面的雞脾肉都滑,但配料較少,得2樣,而且呢度的漢堡冇落醬汁。呢度的漢堡對我而言欠缺驚喜,可能因為我期望過高,所以覺得漢堡的水準只係一般咋。點漢堡加正價飲品的話就會變成套餐,會送沙律或薯條,而我哋就每樣各一。
,趁再有機會同狗狗出荃灣,就嚟呢度一試。

。狗狗爸爸話雞堡入面的雞脾肉都滑
,但配料較少,得2樣
,而且呢度的漢堡冇落醬汁

經典牛堡轉素肉

經典牛堡轉素肉

經典雞堡

點漢堡加正價飲品的話就會變成套餐,會送沙律或薯條,而我哋就每樣各一。沙律新鮮,不過材料單調
,只得生菜同埋1個切半的蕃茄仔,芝麻醬另上。薯條雖然份量唔大,但炸到外脆內軟,幾好食,滿意!

(套餐送)沙律

飲品我哋點咗凍朱古力同玫瑰咖啡。凍朱古力味道ok,不過唔係濃朱古力,比較好的係佢亦唔算甜。玫瑰咖啡好好飲,淡淡的玫瑰味,味道唔會好假或好「搶」,又唔會俾咖啡味蓋過
,所以我覺得呢度的咖啡應該唔錯。
凍朱古力

玫瑰咖啡

整體嚟講,因為呢間餐廳出名漢堡,就呢一點,我覺得坊間有唔少漢堡飽店整得更好食,用料更足。不過,佢值得欣賞的地方係可加錢轉素肉,素食者friendly
。飲品方面,玫瑰咖啡真係幾好飲,但呢度的咖啡選擇唔多,例如:原本我想點Dirty而呢度就冇供應,而非咖啡及茶的飲品選擇亦有限。帶狗狗嚟一齊開餐的話,舖頭除咗沙律就冇乜食物可以同狗狗共享
,另外,佢的室外檯櫈較細張,而且舒適度一般。我覺得呢度係可以一試既,而唔試亦唔係話大損失,食物的水準係不過不失咁啦~~
2023-01-02
經典雞堡
2022-12-01 562 瀏覽
見到餐廳名,第一時間諗起「轉角 遇到愛」小編食完後,都有戀愛既感覺🥰.今次叫左兩個Burgee Set+飲品❇️ 型男漢堡 $66入面有牛扒,紅菜頭,蕃茄,芝士,煙肉,流心蛋,沙律菜.❇️經典雞堡 $52入面有雞扒,蕃茄,沙律菜佢既Burger好大個,肉都好多好多👍🏼味道幾特別👍🏼粗薯條都好正.另外仲叫左mint chocolate,同chocolate milkshake mint chocolate無咩mint味而milkshake有點失望😭 似奶比較多
見到餐廳名,第一時間諗起「轉角 遇到愛」
小編食完後,都有戀愛既感覺🥰
今次叫左兩個Burgee Set+飲品
❇️ 型男漢堡 $66
入面有牛扒,紅菜頭,蕃茄,芝士,煙肉,流心蛋,沙律菜
❇️經典雞堡 $52
入面有雞扒,蕃茄,沙律菜
佢既Burger好大個,肉都好多好多👍🏼
味道幾特別👍🏼
粗薯條都好正
mint chocolate無咩mint味
而milkshake有點失望😭 似奶比較多
2022-11-29 375 瀏覽
🍴Carbonara $607.2/10意粉軟硬度適中,煮得唔錯🫶🏼Carbonara蛋黃味濃,亦都好掛汁,不過都唔會好「溜」👍👍🍴型男漢堡 $646.8/10材料豐富,但係牛肉偏薄,導致牛肉味唔夠出🥹個包烘得幾好,幾香脆,又唔會因為配料嘅水分而淋左👍👍整理食落幾fresh 冇乜油膩感😆薯條炸得都香脆(注意⚠️冇叫嘢飲唔會送小薯條,$64只係漢堡單價)🍴Oreo milkshake6/10冇乜特別,有奶味但係唔係太濃,有Oreo味😂
🍴Carbonara $60
7.2/10

🍴型男漢堡 $64
6.8/10
(注意⚠️冇叫嘢飲唔會送小薯條,$64只係漢堡單價)

🍴Oreo milkshake
6/10
冇乜特別,有奶味但係唔係太濃,有Oreo味😂
2022-11-24 411 瀏覽
今日去咗間開咗幾耐既漢堡cafe, 幾年前已經開始食緊去,疫情之後就少去咗,而且放假去一定大排長龍,今日平日再去返,少人啲,一去到就有位。今次叫咗個型男漢堡同經典牛堡,因為即叫即整,所以都等左一陣,一個餐有配薯條同野飲,一個散叫。型男漢堡既分別就係有芝士,個包都幾大,男士食會好啲。經典牛堡就啱女士多點,薯條係粗薯條,好脆!其實仲有all day breakfast, 見隔離枱食,賣相都唔差。飲品叫左個抹茶奶昔,唔太甜不錯!服務態度良好,衛生都ok.環境略嫌有啲暗🙈
服務態度良好,衛生都ok.環境略嫌有啲暗🙈
經典牛堡
2022-10-26 437 瀏覽
今日同個Foodie好友一齊來到荃灣吃brunch! 大家不約而同在幾年前已經曾經試過這間小店,這次有機會再來訪我們很期待😚我們點了:🤍芝士蘑菇漢堡 $62 超級好味!麵包🥯鬆軟,塗上牛油後烘熱,做到外脆內軟的感覺! 牛肉漢堡有肉味,多肉汁而不膩👍🏻蘑菇和洋蔥的比例都多,配上新鮮蔬菜和芝士,整個漢堡的味道層次10分豐富,推介!❤️🤍型男漢堡 $66材料10分豐富,所以整個漢堡非常大份!配料包括有紅菜頭、蕃茄🍅、芝士🧀、流心蛋🍳、沙律菜🥗、煙肉🥓,紅菜頭的比例算多,有點搶過了漢堡的味道,流心蛋煎得剛剛好,同樣地,麵包都是經過烘烤,不過可能材料太多了,所以整體口感比較濕潤。我會比較推介芝士蘑菇漢堡🥰❤️點正價飲品 即送細薯條或沙律🍟薯條粗切,新鮮即炸 ! 非常金黃香脆,但是仍然留有薯仔香,是整餐飯的神來之筆! 🥗沙律新鮮爽口凍美式咖啡☕️ $30 朋友形容是一大杯水滴了💧幾滴咖啡進去的味道,非常淡口🤣🤣🤣玫瑰咖啡 🌹 $32味道偏甜,不難看,也沒有非常好喝🤣不過不失! 如果不怕卡路里高的話,我們會推薦奶昔🤤以前試過,是非常之吸引! ! 整體來說,小店的價錢不貴,食物製作用心,但是咖啡類的飲品有待

我們點了:
🤍芝士蘑菇漢堡 $62
超級好味!麵包🥯鬆軟,塗上牛油後烘熱,

🤍型男漢堡 $66

我會比較推介芝士蘑菇漢堡🥰

❤️點正價飲品 即送細薯條或沙律

🥗沙律新鮮爽口

凍美式咖啡☕️ $30
朋友形容是一大杯水滴了💧幾滴咖啡進去的味道,非常淡口🤣🤣🤣

玫瑰咖啡 🌹 $32

整體來說,小店的價錢不貴,食物製作用心,但是咖啡類的飲品有待改善!店員貼心,亦非常有禮貌。大家如果行經荃灣,推薦可以試試。(*ˉ︶ˉ*)
2022-10-25
  • 型男漢堡
  • 芝士蘑菇漢堡
2022-10-20 296 瀏覽
荃灣必食!隱世漢堡小店呢間點解叫「隱世漢堡店」呢由於荃昌中心嘅食肆大多數聚集喺2樓 呢間漢堡店喺地下,要行入一條小路先見到型男漢堡 $64 芝麻漢堡包稍微烘過,漢堡扒肉汁豐富,質感唔會好實好乾配上 紅菜頭、蕃茄、芝士、煙肉、流心蛋、沙律菜煙肉煎到脆卜卜,就咁都聞到啲煙肉香一下咬落去,流心蛋即刻爆晒啲蛋汁出嚟雖然食到成手都係好污糟 但係勝在隔離就有洗手間漢堡加正價飲品配薯條🍟薯條好好食,大大條,新鮮即炸 夠晒味道,唔會得啲淡嘅薯仔味會配埋茄汁俾你,好細心
荃灣必食!隱世漢堡小店

呢間點解叫「隱世漢堡店」呢
由於荃昌中心嘅食肆大多數聚集喺2樓
呢間漢堡店喺地下,要行入一條小路先見到

型男漢堡 $64
芝麻漢堡包稍微烘過,漢堡扒肉汁豐富,質感唔會好實好乾
配上 紅菜頭、蕃茄、芝士、煙肉、流心蛋、沙律菜

煙肉煎到脆卜卜,就咁都聞到啲煙肉香
一下咬落去,流心蛋即刻爆晒啲蛋汁出嚟

雖然食到成手都係好污糟
但係勝在隔離就有洗手間

漢堡加正價飲品配薯條🍟
薯條好好食,大大條,新鮮即炸
夠晒味道,唔會得啲淡嘅薯仔味
會配埋茄汁俾你,好細心

2022-09-29
  • 特濃花生奶昔
  • 型男漢堡+ 薯條
2022-10-14 222 瀏覽
已經bookmark左呢間舖好耐!座位唔算少,但排隊都要排20分鐘先入到場但係一試就知點解會排咁多人!漢堡有滿滿肉汁,而且個包烘得好好帶到麵包嘅香氣出黎,又唔會好乾薯條都係熱辣辣新鮮炸出黎而且價錢貼地,性價比超高,路過荃灣都可以食下

已經bookmark左呢間舖好耐!
座位唔算少,但排隊都要排20分鐘先入到場
但係一試就知點解會排咁多人!
漢堡有滿滿肉汁,而且個包烘得好好
帶到麵包嘅香氣出黎,又唔會好乾
薯條都係熱辣辣新鮮炸出黎
而且價錢貼地,性價比超高,路過荃灣都可以食下
轉角·見💛芝士蘑菇漢堡 $58型男漢堡 $64轉素肉 +$10Chocolate milkshake $38正價飲品 即送細薯條人均消費: $85 (2人)-😮‍💨:芝士蘑菇漢堡🍔OK 幾好味🤤冇乜嘢可以挑剔個包應該係有搽牛油去烘嘅🧈同pantry嘅包差唔多(其實我唔知pantry嘅包係點🤣)佢個漢堡扒幾好味😋樣樣嘢都好好味會想再去食😚·型男漢堡 (轉素肉)🌱🍔都幾大份下😝個橫切面幾靚😋佢個包可能係屬於甜餐包🥖佢係比較淋身嘅一撳就可以撳扁 唔會彈返上嚟嗰種佢嗰個係煎蛋🍳 不過唔夠流心佢係想流心 但係結咗所以流心唔到🤣不過都好靚嘅 因為係橙黃色嘅蛋黃😍好surprise嘅係🎉佢嗰個扒同煙肉真係好似真嘅一樣!煙肉好有煙熏嘅香味🥓入邊仲有紅菜頭同蕃茄🍅可以減少嗰種油膩感紅菜頭偏向多汁 新鮮同甜🤤可以令到成個包食落去冇咁乾整體幾好味😋另外 所有burger可以變素不過要加$10但佢冇特別講過要加錢淨係講可以轉素🥺可能下次呢樣嘢要留意下~·Chocolate milkshake🍫🥤佢好環保♻️ 係用粗紙飲管可以落多啲冰去打🧊有啲杰 唔係好夠凍飲到底比較液體啲 多沙冰去到底感覺上啲沙冰感覺上比較cr
轉角·見💛
芝士蘑菇漢堡 $58
轉素肉 +$10
Chocolate milkshake $38
正價飲品 即送細薯條
人均消費: $85 (2人)
😮‍💨:

芝士蘑菇漢堡🍔
OK 幾好味🤤
冇乜嘢可以挑剔
個包應該係有搽牛油去烘嘅🧈
同pantry嘅包差唔多
(其實我唔知pantry嘅包係點🤣)
佢個漢堡扒幾好味😋

佢係想流心 但係結咗
所以流心唔到🤣
不過都好靚嘅 因為係橙黃色嘅蛋黃😍
好surprise嘅係🎉
佢嗰個扒同煙肉真係好似真嘅一樣!
煙肉好有煙熏嘅香味🥓
另外 所有burger可以變素
不過要加$10
但佢冇特別講過要加錢
淨係講可以轉素🥺
可能下次呢樣嘢要留意下~

Chocolate milkshake🍫🥤

希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-09-21
2022-09-14 356 瀏覽
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡呢間荃灣漢堡小店雖然比較隔涉~但burger價錢相宜🫶🏻品質十分唔錯.ᐟ.ᐟ平日夜晚去唔算多人 室內室外都有座位 去開荃灣都可以試吓 不過始終係小店~ 所以收拾餐盤、清理垃圾都要自助的喔.ᐟ.ᐟ😚⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ Wasabi催淚蝦堡 $138 (3.8/5)炸蝦餅厚肉冇雪味🦐入面足料 有滿滿嘅蝦肉~ wasabi都幾攻鼻但就唔係好辣 略嫌醬料唔夠多.ᐟ.ᐟ配埋炸過嘅蝦餅有少少乾身😣 側邊嘅薯條係幼身嗰種~ 仲連埋少少薯皮🍟夠乾身唔油膩.ᐟ.ᐟ 而且熱辣辣份量都算多😍⊶ ⊷ ⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶•͈౿•͈ 經典牛堡 $58 (4/5)對比起上面嘅蝦堡~ 牛堡性價比更加高.ᐟ.ᐟ牛肉厚身得嚟夠juicy 煎得夠香口🥩 配埋蕃茄、生菜、芝士、炒洋蔥呢啲基本嘅配料~牛味更加突出.ᐟ.ᐟ而且大大個🍔burger店嚟講性價比高🙌🏻⊶ ⊷ ⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶📍 轉角‧見 (荃灣)荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖#香港美食 #荃灣美食 #hkfood
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ Wasabi催淚蝦堡 $138 (3.8/5)

⊶ ⊷ ⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶

•͈౿•͈ 經典牛堡 $58 (4/5)

⊶ ⊷ ⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶

📍 轉角‧見 (荃灣)
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

#香港美食 #荃灣美食 #hkfood
2022-08-25 525 瀏覽
荃灣真係有好多好嘢食呀~今次呢間嘅burger出咗名又平又好食🥰性價比極高。除咗burger之外,奶昔都好似唔錯,不過位置都幾隱閉吓🤫店舖入面雖然唔算好大,但唔會有壓迫感,都坐得舒服😌🍔芝士蘑菇漢堡配薯條 $58芝麻麵包有稍微烘過,邊位脆脆哋,而入面就非常軟熟💗漢堡扒牛味香濃,肉汁豐富而不膩,但質感唔算結實,有少少散咗🥲蘑菇同炒洋蔥嘅份量好多,味道亦都突出😋醬汁酸酸哋咁,配埋芝士嘅鹹香🧀再加上新鮮沙律菜、蕃茄,感覺更清新,每一啖都勁滿足,完全停唔到口呀~食晒成個都唔滯,正👍🏻🍔經典漢堡 $58呢個就係有基本嘅漢堡扒、芝士、蕃茄同沙律菜💕雖然組合非常簡單,但牛味反而更加突出🤤加埋醬汁一齊食,超級開胃,同樣都好出色,絕對對得起個價錢😚果然冇令我失望😉🥜特濃花生奶昔 $38一開頭都有d猶豫,驚又甜又鹹會好古怪🤔但飲咗一啖之後,超有驚喜呀🤩花生味非常濃厚,質地唔會好杰,飲落都幾smooth✨奶味就比平時嗰d冇咁濃,而且唔會太甜😆同埋真係好大杯,不過飲完之後個肚都唔會頂住,值得一試~🍵抹茶奶昔 $38第一啖口感偏冰感,飲落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲灑咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感覺,同樣唔會太甜同

🍔芝士蘑菇漢堡配薯條 $58
芝士蘑菇漢堡

🍔經典漢堡 $58
經典漢堡

🥜特濃花生奶昔 $38

🍵抹茶奶昔 $38
第一啖口感偏冰感,飲落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲灑咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感覺,同樣唔會太甜同好漏,奶味亦都唔太重,不過勝在夠大杯☺️

🍪Oreo奶昔 $38
呢杯淨係飲咗一啖,Oreo味好重,甜度適中,口感都幾creamy👍🏻味道就正正常常咁la,不過以呢個價錢嚟講真係唔錯㗎😘

🍟薯條(跟餐)
估唔到連薯條都一樣咁高質,係我至愛嘅厚切薯條呀😍炸得金黃香脆,外脆內軟,而且又唔會好油,以黑椒同鹽作為簡單嘅調味,超有薯味呀🥹

呢間隱世小店果然冇令我失望,食物高質又大大份,價錢親民,真係超級抵食呀😆同埋d店員都好有禮貌,服務態度唔錯😬我一定會再去食~

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️✨
❣️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
芝士蘑菇漢堡
經典漢堡
2022-08-02 550 瀏覽
期間限定,Wasabi 催淚蝦堡($72)芥末適中,唔會真係食到標眼淚。炸蝦餅都有一定大小,外層脆,內裡大量蝦肉,尚算彈牙,但冇咩蝦味。麵包稍稍焗(或煎)過,微脆鬆軟。朱古力奶昔($38)有丁丁失望,唔係唔好飲,但朱古力味唔太濃厚。正價飲品送細薯條或細沙律。要咗薯條,外脆內粉,好味道,老實講質素仲好過burger。
期間限定,Wasabi 催淚蝦堡($72)

朱古力奶昔($38)
有丁丁失望,唔係唔好飲,但朱古力味唔太濃厚。

Wasabi 催淚蝦堡
朱古力奶昔
2022-07-24 367 瀏覽
想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻 #petfriendly #vegan 🪑可以帶寵物坐係室外 👍🏻 不過就無冷氣星期六去食lunch都唔洗等位 🤑價錢約$50-$100 唔會好貴Ⓙ沙嗲雞堡$52呢個絕對唔辣 幾creamy 雞肉多到滿瀉出黎🤪Burger加正價飲品會送沙律🥗或薯條🍟今次試左朱古力milkshake同沙律朱古力milkshake 好飲 飲果陣仲食到少少朱古力碎🍫證明真材實料 唔會好假Ⓙ芝士磨菇漢堡$58呢個可以加錢轉配植物肉 Gum我就試佢正常的漢堡扒 幾豐富 個burger大到要一層層切黎食 唔會太鹹 麵包皮亦淋淋地 🥯 幾易入口
👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻

Gum我就試佢正常的漢堡扒
幾豐富 個burger大到要一層層切黎食
唔會太鹹 麵包皮亦淋淋地 🥯 幾易入口
2022-07-14 365 瀏覽
【轉角遇到漢堡小店🍔〰️】/////轉角‧見位於荃灣一個舊式商場 屬於平民價位嘅漢堡包店 多年嚟經過時都會有人係門口排隊 隔左一年再番去 食物質素進步左👏🏻除左有主打嘅漢堡包 都有意粉😝配埋邪惡奶昔或者其他特飲真係會好飽好滿足 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).👉🏻經典牛堡 ($58)包體新鮮軟熟 加左大量芝麻幾香口🤤漢堡扒牛味濃郁 上面有塊芝士夠晒惹味 洋葱煎至熟透冇辛辣味 沙律菜🥬同番茄🍅平衡到千島醬嘅酸甜味道 食晒成個都唔膩.只要叫杯正價飲品就可以免費享用沙律菜/細薯條 沙律菜幾新鮮 口感爽口 開胃之選~.👉🏻鮮奶抹茶🍵 ($28)拉花圖案好高難度 有好多個心心💖奶泡稍嫌薄左少少🤏抹茶味道香濃回甘 甜度適中!!———-📍轉角‧見 (荃灣)荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
【轉角遇到漢堡小店🍔〰️】
/////

👉🏻經典牛堡 ($58)

👉🏻鮮奶抹茶🍵 ($28)

———-
📍轉角‧見 (荃灣)
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
2022-07-05
2022-07-08 265 瀏覽
呢間burger喺荃灣都好出名~抵食味道又唔差!煙肉漢堡🍔 $60(加購正價飲品送薯條或沙律) 好豐富😍有一大塊肉、煙肉、蕃薯、炒洋蔥同菜。size都好大!配埋煙肉,食落調味啱啱好,味道好有層次😋不過麵包有啲硬同乾🥲牛肉餅好厚,牛味都ok而且有肉汁😍略嫌口感有啲太實淨~但整體性價比好高!4/5😋蒜香牛油雞翼✨ $38有四隻,價錢算中等~蒜蓉味好香好重,食落好脆口,雞翼入面好嫩滑😍不過有啲太油,一咬落去會有啲油滲出嚟🥲3.2/5😋蜜椒薯條🍟 $38薯條份量都好多~其實就係蜜糖加黑椒嘅味道!蜜糖包裹住薯條,但入面仍然好脆!所以就知本身啲薯條真係炸得好脆!食落有啲似甜椒嘅味道🤣第一啖有啲新奇,係少少上癮嘅味道!不過最後食落會好膩,最好多啲人share 先好叫!3.6/5😋Oreo 奶昔🥤 $38價錢絕對唔係話好平但好飲!感覺比以前稀咗,如果好似以前咁渴撻撻返少少會再好飲啲!不過佢即使比較稀,但味道都唔會話好淡,同時亦都唔會太甜!oreo 味都好重~希望個口感可以改善返!3.8/5😋總括嚟講兩個人食咗兩個burger,叫咗兩杯嘢飲,兩份小食,俾錢除翻開都係$140左右一個人,真係超抵食!味道雖
呢間burger喺荃灣都好出名~抵食味道又唔差!

煙肉漢堡🍔 $60(加購正價飲品送薯條或沙律)

4/5😋

蒜香牛油雞翼✨ $38

3.2/5😋

蜜椒薯條🍟 $38

3.6/5😋

Oreo 奶昔🥤 $38

3.8/5😋

總括嚟講兩個人食咗兩個burger,叫咗兩杯嘢飲,兩份小食,俾錢除翻開都係$140左右一個人,真係超抵食!味道雖然唔係話超級有驚喜,但想食burger嘅時候絕對可以過下口癮~
2022-06-02
2022-06-18 491 瀏覽
假日再次出動覓食,呢間burger店都真係收到好埋。舖頭都係門口排隊等位,下午時段唔算多人。食物係即嗌即整,大概等咗半個鐘就可以開食喇~型男漢堡 $64型男漢堡份量十足,配料都有成七種,一啖咬落去口感好豐富。漢堡牛扒唔會煎到乾曬,食落係好多肉汁。整體味道都好夾,如果雞蛋再流心啲會更加好。餐牌上嘅漢堡加正價飲品都會送薯條或沙律,薯條都炸到脆脆嘅。芝士磨菇漢堡 $58整個漢堡醬嘅份量剛剛好,唔會令到個包濕曬。漢堡牛扒都係一樣咁juicy,但蘑菇味道就唔太出。值得一提嘅係洋蔥,食落爽口同埋味道甜甜地,感覺都可以解油膩。特濃花生奶昔 $38呢款奶昔口味比較少見,眼見到在場好多人都嗌咗,就決定試試佢。一飲就覺得花生味道非常濃郁,仲會吸到好多花生粒。由於味道都偏甜,飲到最尾有啲膩,但都推薦俾有興趣嘅你。鮮奶抹茶 $28呢杯Latte嘅抹茶味都係偏濃,飲落反而冇乜甜味。拉花好靚,睇得出有用心。

芝士磨菇漢堡 $58
芝士磨菇漢堡