2023-07-27 595 瀏覽
26/7號,天氣極悶熱、悶焗,太太推薦食呢間叫轉角見嘅餐廳,去到門口望入去已經停一停,啲檯又亂、餐廳感覺唔似係一間俾人舒服嘅休閑小店,反而似係一間九十年代茶餐廳。唯一好處係無乜人,坐邊都得。拎起餐牌,唔⋯⋯有層油𣺉𣺉嘅感覺。點咗卡邦尼意粉,太多醬,食落口好油膩。用嘅意粉係扁意粉,軟硬適中,只係扁身唔係我預期。跟餐正價叫咗杯熱柚子蜜,個size配唔上佢三十幾蚊嘅身價。好!主菜嚟了!傳統經典漢堡配薯條份餐一到,試下薯條,硬、非常硬!唔係脆身,係硬,用叉拮入去,要用力先拮得入。慶幸薯條入面係仲有薯仔,唔係空心。個漢堡,塊肉乾到裂,用刀一切,啲肉扒變咗肉碎,打開塊包,入面係完全唔完整嘅一塊肉扒,乾到好似啲湖乾旱咁。塊包係好食嘅、蕃茄、炒洋蔥嗰啲都正常。塊肉真係仲衰過M字漢堡店。跟餐黑牛,可樂似糖水,唔似係可樂。
拎起餐牌,唔⋯⋯有層油𣺉𣺉嘅感覺。

好!主菜嚟了!傳統經典漢堡配薯條

跟餐黑牛,可樂似糖水,唔似係可樂。
2023-07-26