2021-09-07 299 瀏覽
位於荃灣漢堡小店既裝修雖然簡約,但臥虎藏龍,美食非常好味̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)絕對值得再次Encore (๑¯◡¯๑)(溫馨小提示:餐廳只接受現金方式,要帶定足夠彈藥先進入餐廳💛)食評:8.5/10 💛💛💛💛價錢:7.5/10 💛💛💛推薦度:8/10 💛💛💛💛🔺型男漢堡 HKD$64 💛💛💛💛型男果然很有「內涵」٩(ˊᗜˋ )و配料份量十足,例如使用100%新鮮美國牛肉漢堡、流心蛋、沙律菜等等o(〃’▽’〃)o作為👵🏻既小女子口細,一口不能食曬,要分開切黎食慢慢享用(O ^ ~ ^ O)漢堡非常熱騰騰(o゜▽゜)o☆牛肉漢堡肉厚、味道非常濃厚;但煙肉偏鹹Σ(°ロ°)兩種肉配在一起會互相搶奪大家既特點,小女子認為二選其一已很滿足(☉∀☉)流心蛋流心效果一流(◑‿◐)溶溶地既芝士既味道濃厚(^ω^)在漢堡中加入紅菜頭呢一點非常特別、抵讚\(^∀^)メ(^∀^)ノ紅菜頭甜蜜帶少少酸,配合新鮮既沙律菜、番茄,中和漢堡牛肉、煙肉本身既鹹味,令口感不會過膩(o゜▽゜)o☆食完型男漢堡,唔知小女子有冇機會真係轉角位撞到位型男呢?!👉🏻👈🏻🔺特濃花生奶昔 HKD$38 💛💛💛💛💛整間餐廳必叫飲料\^o^/花生

食評:8.5/10 💛💛💛💛
價錢:7.5/10 💛💛💛
推薦度:8/10 💛💛💛💛

🔺型男漢堡 HKD$64 💛💛💛💛

🔺特濃花生奶昔 HKD$38 💛💛💛💛💛
整間餐廳必叫飲料\^o^/
花生奶昔係餐廳中非常少有,花生味道濃郁,口感Creamy,飲曬成杯都不會有過膩既感覺,值得再次Encore (^U^)ノ~YO

🔺細沙律 (購買漢堡加正價飲料附送) 💛💛💛💛
沙律菜非常新鮮,點上芝麻醬果然係絕配 o(〃’▽’〃)o
2021-07-30 3952 瀏覽
係荃灣行街緊係要醫埋個肚~介紹好受歡迎嘅「轉角‧見」,主打食漢堡包,唔知食完會唔會轉角遇到愛呢😚?(又係暴露年齡系列⋯)店舖唔算好大/裝修好靚,但美食就係隱藏喺呢啲小店㊙️,幸好坐到窗邊高檯位,有自然光助攻影食物特別靚,亦都可以要求坐喺出面露天位~————————————————👅型男漢堡($64)👍🏻 望到呢外流晒蛋汁同芝士,真係口水直流🤤,食到千島沙律醬味、滑浖浖蛋白同煙肉鹹香,牛肉質感係鮮牛肉又多汁水💦。因為好多材料同口感複雜,紅菜頭唔算好加分,要認真食先feel到👍🏻加正價飲品送細薯條/細沙律🍟,所以叫埋飲品好似抵啲,薯條呈鱗片狀,比普通薯片薄脆👅轉角特選早餐($79)👍🏻 重蛋味嘅忌廉滑蛋,全日早餐配蒜蓉包少見啲,食食吓諗到新食法💡,滑蛋包都好幾食,蔬菜方面就有多汁蕃茄同炒蘑菇👍🏻兩大片厚得嚟有咬口嘅煙三文魚,煙肉單食鹹咗啲🥓,加埋兩條大碌腸,鍾意白色腸肉汁多啲,香草味都重啲👍🏻All day breakfast配熱檸茶/熱柚子蜜/Nescafé 咖啡👅特濃花生奶昔($38)👍🏻好濃嘅SKIPPY花生醬味🥜,我估用粗粒花生醬打,因為順滑中有粒粒口感,尾段帶奶味,唔錯喔~————

————————————————
👅型男漢堡($64)
型男漢堡

👅轉角特選早餐($79)
轉角特選早餐

👅特濃花生奶昔($38)

————————————————
🚩總結:呢個burger有中上水平!
————————————————
🌟注意:即叫即做,要耐心等候喔!

📍 轉角‧見
地址:荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
🗺地區:#bem荃灣
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_101至200蚊
  • 型男漢堡
2021-07-28 535 瀏覽
呢間burger店真係好隱世,搵咗一陣先至搵到🤣🌟經典雞堡通常出邊其他舖頭嘅雞堡都係炸雞堡,呢間嘅雞堡係煎嘅雞髀扒,雞扒都幾大嚿而且多汁,配埋番茄同沙律菜都幾fresh,啱晒我心水😋薯條係粗薯條,夠熱,外脆內軟都幾好食😚🌟蒜香雞翼本身一心係諗住嚟試burger,點知呢個蒜香雞翼有驚喜,外皮炸到好酥脆,有香濃嘅牛油味,上面仲有炸碎蒜,啱啱炸好熱辣辣咬落去十分Juicy😍嘢食質素唔錯價錢又唔貴,下次會再嚟支持💛
呢間burger店真係好隱世,搵咗一陣先至搵到🤣

🌟經典雞堡

薯條係粗薯條,夠熱,外脆內軟都幾好食😚

🌟蒜香雞翼

嘢食質素唔錯價錢又唔貴,下次會再嚟支持💛
2021-07-28 507 瀏覽
轉角‧見係荃灣都算係一間幾出名既漢堡黃店,價錢以手工漢堡黎講算平,而且足料得黎又好食,飲品同小食都唔錯😋1⃣️型男漢堡($64)除左手打牛肉漢堡之外,仲有紅菜頭、蕃茄、芝士、煙肉、流心蛋同埋沙律菜。成個漢堡好厚好大個,流心蛋食落蛋漿好正,配埋紅菜頭好特別,紅菜頭既味道唔算好突出,食落唔會感覺好突兀。成個漢堡食落味道好豐富,芝士、醬汁、牛肉既肉汁,所有野一齊食好滿足🤤包有牛油香,而且牛肉唔會乾唔會鞋,肉味香👍CP值高。  2⃣️煙肉漢堡($60)呢個漢堡有漢堡扒、蕃茄、芝士、煙肉、炒洋蔥同埋沙律菜。芝士半溶既狀態,加埋煙肉、牛肉漢堡,好好食!好抵食。  3⃣️特濃花生奶昔($38)呢個奶昔好驚艷😍花生味道好濃🥜飲落好creamy仲食到粒粒花生碎粒😌  4⃣️凍玫瑰桂花烏龍茶($28)玫瑰桂花味道清清甜甜地,好清好解渴。  5⃣️棒棒雞槌($38)炸雞雞皮有啲厚,入面既雞肉比較少同埋乾,但係佢既BBQ醬汁好惹味,用黎點個雞槌食好唔錯。 6⃣️蒜香牛油雞翼($38)呢個好好味!牛油味好香,炸得夠香脆,面頭仲灑上左炸蒜🤩雞翼肉質依然嫩滑,呢個大推!

1⃣️型男漢堡($64)
型男漢堡

2⃣️煙肉漢堡($60)
煙肉漢堡

3⃣️特濃花生奶昔($38)

4⃣️凍玫瑰桂花烏龍茶($28)
玫瑰桂花味道清清甜甜地,好清好解渴。

5⃣️棒棒雞槌($38)

6⃣️蒜香牛油雞翼($38)
蒜香牛油雞翼
蒜香牛油雞翼
2021-07-09 567 瀏覽
今日去開荃灣買野,又好想食漢堡包,我簡直係漢堡包迷🍔🍔 搵到呢間小店,一於入去食先Chocolate milkshake and matcha milkshake兩杯奶昔都好濃郁,抹茶味都重,朱古力味就相對甜啲,口感順滑芝士磨菇burger漢堡包有驚喜,塊漢堡好juicy,亦都好重牛味!仲有芝士、蕃茄同生菜,塊面包幾軟熟,面頭仲有芝麻,食落更加香口,夾埋其他配料一齊食好好味,一口咬唔晒!伴碟仲有薯條,仲要係粗個隻,新鮮熱辣,好正好滿足All day breakfast deluxe好豐富,有炒蛋、煎蕃茄、煙肉、蘑菇、煎腸仔、煙三文魚同埋蒜蓉包!正常發揮,蒜蓉包脆卜卜,炒蛋都幾滑,腸仔有兩款,唔同口味唔錯呀整體食物質素唔錯,份量都好足,個人比較推薦食burger,會有驚喜d!!! 而且餐廳環境唔錯,幾適合同朋友傾偈

兩杯奶昔都好濃郁,抹茶味都重,朱古力味就相對甜啲,口感順滑

芝士磨菇burger

All day breakfast deluxe

2021-07-04 435 瀏覽
.📍轉角.見📍 #饅頭去荃灣 #饅頭食西餐 #饅頭與cafe培養感情系列 呢間Cafe位置頗隱世,價格相比其他Cafe嘅漢堡算抵,質素都唔錯,再點1杯嘢飲就可以免費配薯條或者沙律😙。------------------------------型男漢堡 ($64)Size都唔細,餡料除咗漢堡手扒之外,仲有芝士、煙肉、紅菜頭、雞蛋同埋蔬菜,非常豐富。佢哋嘅包底係烘過,但感覺入面嘅水份未蒸發夠,面層嘅包可能再烘耐少少會更香🍞,亦冇咁濕潤。漢堡牛扒扎實juicy,煎得幾香💯,牛脂味道濃郁,筋部亦唔多可以增加嚼口;半溶嘅芝士味道突出🧀;煙肉唔會過硬過油,煙燻味為漢堡增添香氣🥓;紅菜頭係呢個漢堡嘅特別點睛之筆,清甜易咬,同牛肉意外地match,仲有助解膩😆;比較遺憾嘅係流心蛋係熟咗嘅,而且生菜亦唔夠脆口。------------------------------特濃花生奶昔 ($38)小編認識呢杯嘢飲係呢度嘅必叫之選,冰冰涼咁❄,簡直係夏天消暑恩物。濃郁嘅花生醬同牛奶好夾😍,唔會太甜,仲有顆粒增加層次,正!如果質地可以再稠啲就更perfect。--------------------------
型男漢堡 ($64)

特濃花生奶昔 ($38)
薯條 (跟餐)
薯條都係極力推薦👍🏻,大大條炸到金黃色咁,外脆內軟唔會淋曬😋,鹽份量適中,原材料味道明顯,冇油膉味。

整體而言我覺得配菜比漢堡好食😂,但質素還是不錯的。
整體評分:8.2/10
小編回頭率:7/10

小編發現自己去Cafe比較鐘意嗌漢堡。
型男漢堡、薯條
型男漢堡、薯條
特濃花生奶昔
搬離荃灣前to-eat list其中一間餐廳就係轉角見🥺🍔呢間真係閒日嚟都要排隊等位,今次等得耐少少,大概20分鐘🤔🍔 蘑菇牛堡 $58🍔 沙爹雞堡 $52今次我難得試下食沙爹雞堡🔥出面就算有雞堡都唔見有沙爹醬呢個組合,沙爹醬有少少花生粒好香口,雞扒超大塊又嫩滑,加埋熟洋蔥做配料,極度開胃,好欣賞呢個咁新穎嘅配搭🤤麵包一如既往地烘得鬆脆,真係完勝連鎖快餐店嘅麵包😎🍟 芝士薯條 $38只不過芝士薯條相對之下完全冇驚喜,淨係上面灑咗芝士粒同用火槍燒咗面層浸芝士。佢個兜咁高咁窄,換言之下面啲薯條根本沾唔到芝士,同食普通薯條冇乜分別,有點失望😰不過佢薯條的確粗幼適中,熱辣辣幾好食,建議淨係叫普通薯條就夠了🤭

🍔 蘑菇牛堡 $58
🍔 沙爹雞堡 $52

🍟 芝士薯條 $38
沙爹雞堡
沙爹雞堡
  • 沙嗲雞堡
2021-06-21 692 瀏覽
招牌型男漢堡除左牛肉之外,加上紅菜頭,芝士,流心蛋,生菜,煙肉,蕃茄。特別喜愛紅菜頭,不常見之餘,有解油膩的感覺,感覺更fresh,亦去了紅菜頭的腥味。漢堡味道層次豐富,濕潤多汁。除了型男漢堡,推介的還有芝士蘑菇漢堡🍄,都是我常叫的漢堡。薯條是粗薯條,外脆多肉。飲品較為遜色,試過幾款都不是我口味,圖中籃球雪糕波子汽水,已是最好喝的一款。最近推出左催淚蝦堡🍤,睇落都唔錯😗記得不要坐外面露天的地方,衛生較差,可能會遇到昆蟲🤭所以記得要坐室內!

型男漢堡

除了型男漢堡,推介的還有芝士蘑菇漢堡🍄,都是我常叫的漢堡。

型男漢堡
👍🏻經典牛堡 $58好足料!牛肉又大塊又厚😋Juicy唔乾身食落有好香既洋蔥味,配埋酸瓜芝士,成個burger勁惹味🤪如果芝士再濃啲同份量多啲會仲好👍🏻👍🏻味道:8/10性價比:9/10-👍🏻煙肉漢堡 $60煙肉漢堡一樣係有大大塊漢堡牛扒!只係將酸瓜轉左做煙肉,更適合食肉獸🤪煙肉煎到脆卜卜,啲油香令成個包更加好食😋味道:8/10性價比:9/10-👍🏻轉套餐 (藍牛+薯條) +$32薯條係粗薯條,即叫即炸黎到熱辣辣😍口感外脆內軟,就算食到後面凍左都一樣咁脆!藍牛係波子汽水加雲呢拿雪糕,大大杯雪糕溶左之後飲落似奶昔,味道有啲忌廉溝鮮奶🤪味道:7/10性價比:7/10-📍#轉角見荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #黃店 #荃灣黃店 #黃色經濟圈 #荃灣小食 #荃灣小店
👍🏻經典牛堡 $58
好足料!牛肉又大塊又厚😋Juicy唔乾身
食落有好香既洋蔥味,配埋酸瓜芝士,成個burger勁惹味🤪
如果芝士再濃啲同份量多啲會仲好👍🏻👍🏻
味道:8/10
性價比:9/10

👍🏻煙肉漢堡 $60
煙肉漢堡一樣係有大大塊漢堡牛扒!
只係將酸瓜轉左做煙肉,更適合食肉獸🤪
煙肉煎到脆卜卜,啲油香令成個包更加好食😋
味道:8/10
性價比:9/10

👍🏻轉套餐 (藍牛+薯條) +$32
薯條係粗薯條,即叫即炸黎到熱辣辣😍
口感外脆內軟,就算食到後面凍左都一樣咁脆!
藍牛係波子汽水加雲呢拿雪糕,大大杯
雪糕溶左之後飲落似奶昔,味道有啲忌廉溝鮮奶🤪
味道:7/10
性價比:7/10

📍#轉角見
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

2021-06-18
  • 經典牛堡
  • 煙肉漢堡
2021-06-17 504 瀏覽
荃灣小商場內的小店,主打漢堡包,另有All Day Breakfast、小食、沙律等。有室內及室外座位,可帶寵物到室外進餐🐕經典牛堡💰約58🔸💯%新鮮牛肉🥩、番茄🍅、芝士🧀、酸青瓜🥒、炒洋蔥🧅、沙律菜🥗🔸漢堡如加正價飲品送細薯條 / 沙律🔸牛肉厚身多汁🔸牛肉原汁原味,牛味濃郁,食落啖啖肉🔸薯條入口香脆🔸即叫即整,新鮮熱辣🔸漢堡足料,份量大🙂員工服務質素佳🙂客人離開後員工會消毒檯面‼️店鋪座位數量有限,需在門口排隊輪候,等左約30分鐘先有得入座。

經典牛堡💰約58
🔸漢堡如加正價飲品送細薯條 / 沙律
🔸牛肉厚身多汁
🔸牛肉原汁原味,牛味濃郁,食落啖啖肉
🔸薯條入口香脆
🔸即叫即整,新鮮熱辣
🔸漢堡足料,份量大

經典牛堡

🙂員工服務質素佳
🙂客人離開後員工會消毒檯面

2021-04-07
經典牛堡
2021-06-13 250 瀏覽
上網見呢間小店有好多好評,適逢放假,就同老婆一齊去試下佢啦!呢間小店一D都唔顯眼,我地都搵左一輪先搵到店鋪入口。店舖雖然細,但都有唔小捧場客,係疫情下,職員係每枱都有提供消毒洗手液。我地就叫左呢度出名既型男漢堡同埋台灣鳳梨蝦堡。牛肉好Juicy,配上流心蛋、煙肉、紅菜頭、蕃茄、芝士等等,成個口感好豐富呀!薯條剛炸起又熱又脆!另外個蝦堡配埋新鮮菠蘿,食落好fresh,味道好夾!野飲方面老婆就叫左個特濃花生奶昔,奶昔有好香既花生醬味,creamy 得黎又有小小花生粒粒,好飲好特別!我叫左個ice cream latte,latte上有個雪糕球,latte咖啡味亦都好香,飲完好滿足!總括嚟講,今餐性價比十分高,之後會再幫襯!
總括嚟講,今餐性價比十分高,之後會再幫襯!
2021-06-12
  • 特濃花生奶昔
返荃灣之前都聽過轉角見個大名,但真係冇動力專程去食。佢位於一個街坊商場地下,如果唔係專程去食應該都唔會路過。lunch hour都要排10-15分鐘左右,可見佢都幾受歡迎。腦細話想人地讚佢型男,所以嗌咗型男漢堡(一人一個最尷尬嘅食物名)🤡,我就穩穩陣陣叫咗經典牛堡,睇相你都見到啲生菜青bibi幾咁新鮮🥬牛堡夾埋半溶芝士好juicy,個包烘到脆脆地完勝m記同shake shack扁撻撻嘅包🤤同埋性價比真係極高,坐得又算舒服🤑經典牛堡 $58型男漢堡 $64青檸梳打 $28(送薯條)

經典牛堡 $58
型男漢堡 $64
青檸梳打 $28(送薯條)
經典牛堡  型男漢堡
經典牛堡  型男漢堡
  • 芝士蘑菇漢堡
  • 沙嗲雞堡
2021-06-04 342 瀏覽
每次去轉角 • 見,總係大排長龍,無他,因為食物性價比高。上次去叫咗經典牛堡,呢度嘅漢堡比較特別嘅地方,係洋蔥唔係生嘅而係炒過,較為香口,另外,蔬菜方面,唔係剩係得塊生菜,而係有幾款沙律菜,再加埋番茄同酸青瓜,鍾意蔬菜嘅應該覺得好豐富,不過同時水份亦都較多,食嘅時候漏哂出嚟,有啲狼狽😂。當然,漢堡扒質素亦頗高,牛味夠,配埋芝士,味道偏濃,幸好有大量蔬菜中和。叫多杯正價飲品送薯條,我叫咗凍咖啡,認呢杯質素就稍遜,可能係熱咖啡就咁加冰落去整凍佢,上枱時杯飲品係室溫,要叫店員另外再畀冰我,不過加咗咁多冰,飲到一半,就已經好淡😂。

Openrice一直好評如潮嘅隱世小店 令我心思思都想嚟試下😌老實講佢嘅位置都幾偏 路痴嘅我 左搵右搵 兜嚟兜去終於俾我搵到🤣 果然真係轉角-就遇見❤️網友推介必食『型男漢堡』 我當然點咗一份啦 另外加點咗一份 期間限定『催淚蝦堡 』每點一份漢堡 只要嗌一杯正價飲品就會送粗薯條🍟所以我都唔執輸 嗌返杯飲品先😋 飲品餐牌好多選擇 不過我情有獨鍾飲奶昔🥤平時都係飲開「朱古力奶昔」「士多啤梨奶昔」「 oreo奶昔」「香蕉奶昔」今次見到呢杯《特濃花生奶昔》 咁特別 梗係要嗌黎試下啦🥳。型男漢堡( HK$64)餡料非常豐富 包括有(漢堡牛扒、紅菜頭、蕃茄、芝士、美國煙肉、流心蛋、沙律菜)餡料配搭得非常好 沙律菜新鮮爽脆 第一次食漢堡入面會加紅菜頭 估唔到味道配搭得都唔錯 至於漢堡扒個人認為煎得老火左小小 有D乾 欠缺肉汁 不過加埋流心蛋 嘅蛋香味 令到成個漢堡錦上添花👍加返吾少分🤣。期間限定 催淚蝦堡( HK$72)呢款催淚漢堡非常之貼題🤭我食第一啖 已經即時催淚😹蝦堡非常爽脆彈牙 漢堡入面搽左wasabi醬 食落口真係幾攻鼻🙊 但整體黎講 純粹催淚 冇乜芥辣味😬。特濃花生奶昔(HK$38)花生味
老實講佢嘅位置都幾偏 路痴嘅我 左搵右搵 兜嚟兜去
終於俾我搵到🤣 果然真係轉角-就遇見❤️
每點一份漢堡 只要嗌一杯正價飲品
就會送粗薯條🍟所以我都唔執輸 嗌返杯飲品先😋
飲品餐牌好多選擇 不過我情有獨鍾飲奶昔🥤
平時都係飲開「朱古力奶昔」「士多啤梨奶昔」
「 oreo奶昔」「香蕉奶昔」今次見到呢杯《特濃花生奶昔》
咁特別 梗係要嗌黎試下啦🥳

型男漢堡( HK$64)

期間限定 催淚蝦堡( HK$72)
呢款催淚漢堡非常之貼題🤭我食第一啖 已經即時催淚😹

特濃花生奶昔(HK$38)
花生味超濃 但又唔會好「杰 」
飲落口仲有花生粒粒係入面 口感超正🤤極力推薦🤩

食物:7/10
價錢:8/10
環境:6/10

轉角‧見
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
  • 型男漢堡
2021-05-15 1010 瀏覽
上網見到有人介紹話好食,就心思思同朋友嚟試吓如果我平時經過一定會miss咗呢間餐廳,因為個門口唔係對住大馬路😅返到當然要試吓招牌嘅「型男漢堡」,另外揀咗個芝士蘑菇漢堡🍔 叫埋杯嘢飲可以送薯條🍟或者沙律🥗因為天氣好熱我叫咗杯朱古力奶昔消吓暑等咗十幾分鐘左右就有得食啦!其實食漢堡最怕中間塊漢堡扒好乾,但呢間做得唔錯,都幾juicy,蘑菇咬落都好香,成個味道好夾啲薯條係粗身嗰種,即叫即炸🍟,好食型男漢堡入邊有好多料,最特別嘅係有個流心蛋🍳,除咗塊漢堡扒嘅牛肉汁之外,加埋啲蛋汁成個包好Juicy好好食煎香左嘅煙肉片又增添左口感當你覺得好滯嘅時候又會有生菜🥬、蕃茄🍅同紅菜頭解膩成個包好豐富嘅口感係值得推薦嘅附送嘅沙律就中規中矩啦,都幾新鮮🥗
上網見到有人介紹話好食,就心思思同朋友嚟試吓

返到當然要試吓招牌嘅「型男漢堡」,另外揀咗個芝士蘑菇漢堡🍔

叫埋杯嘢飲可以送薯條🍟或者沙律🥗

因為天氣好熱我叫咗杯朱古力奶昔消吓暑

等咗十幾分鐘左右就有得食啦!

啲薯條係粗身嗰種,即叫即炸🍟,好食
芝士蘑菇漢堡

煎香左嘅煙肉片又增添左口感
當你覺得好滯嘅時候又會有生菜🥬、蕃茄🍅同紅菜頭解膩
成個包好豐富嘅口感

係值得推薦嘅

附送嘅沙律就中規中矩啦,都幾新鮮🥗

芝士蘑菇漢堡