已經第三年嚟食大閘蟹放題,因為媽媽鍾意食,食過第一次覺得好抵就再嚟,而且不停有改善,第一年得一個煲,火鍋同蟹唔可以同時食,要食夠一樣再換煲。第二年食,終於廚房蒸好晒蟹,客人淨係食火鍋。今次第三年食,新野就係多咗蒸海鮮,不過係一次,唔係放題。任食就大閘蟹,廚房蒸好,每次每人最多叫2隻,4人即係每次可叫8隻,上得好快,10分鐘內有。任食火鍋有牛、豬、雞,海鮮有帶子、沙白、蜆、螺、小聖子、蟹棒、青口、廣島蠔、大頭蝦、海蝦、水魷、鮑魚。出面自助吧有大量汽水、韓式台式罐裝飲品、大量醬汁、沙律、蔬菜。先上蒸海鮮有龍蝦、帆立貝、蟶子、沙白、花甲、藍青口、虎蝦、鮑魚、魚啲海鮮都幾鮮味,冇腥冇臭,龍蝦肉蝦肉都彈牙唔霉,龍蝦鉗都有肉跟住會上花膠雞湯好多花膠飲完就會上火鍋湯底,可以開始點火鍋肉同配料,蟹就當然一坐低已經即刻叫左火鍋,胡椒豬骨湯美國特選牛肩胛火鍋海鮮蠔比較腥,其他ok,叫得最多係帶子主角大閘蟹唔好expect太大隻,因為始終任食又無限時食,上得好快,叫完大約10分鐘就會有,所以食完先叫都得,幾個鐘一定食到夠。同埋幾乎全部都係公,即係唔會好似乸咁一搣開勁多膏好靚咁。但每隻都有膏,唔會空空如也,都

先上蒸海鮮
有龍蝦、帆立貝、蟶子、沙白、花甲、藍青口、虎蝦、鮑魚、魚

跟住會上花膠雞湯

好多花膠

火鍋,胡椒豬骨湯

美國特選牛肩胛

火鍋海鮮
蠔比較腥,其他ok,叫得最多係帶子

主角大閘蟹
但每隻都有膏,唔會空空如也,都有膏食,任食嚟講算係咁,淨食膏嘅話每人可以食30隻,上得好快,唔會唔夠時間食,係睇你食唔食到

串燒任食,即燒熱辣辣

即蒸點心任食,叫一兩舊試吓得

炸物任食,好多口味嘅雞翼
QR code落單,方便,上菜快,服務唔錯,唔係黑面/好串,收碟快,有個兜裝蟹殼、垃圾,都換得好快。1730開始可以食到2200,好抵食
2023-11-29
2024-04-04 198 瀏覽
當晚特登來吃,被龍蝦同蒸氣鍋燒到了當日星期一,去到時發現只有幾台客地面頗油,走路時要小心去到的時候會先吃花膠湯、蒸蛋、雞煲和蒸氣鍋花膠湯就是如圖,每碗一塊,湯較稀,不太似煲花膠原本煲湯,花膠偏硬,未煮淋蒸蛋來到時發現裡面還是蛋汁,叫佢地再整,第二次來到時熟到蛋都硬了當我們表示想叫一些串燒類,想要落單的qr code,蒸氣鍋都食到一半了但佢地表示要完全食哂先可有qr code蒸氣鍋嘅海鮮都唔錯龍蝦都係彈牙雞煲就普通,裡面有龍蝦的鉗,原來蒸氣鍋沒有鉗是來這裡了呀湯底和qr code終於來到之後就是不太好的食材東風螺很腥,已經肉很粉,不爽,似乎是開始變質油炸類食物不知道為什麼有很重的油益味,感覺要換炸油了看照片後方就知個湯飲了一口就冇人再飲過其他麵、丸和菜在外面拿,沒甚麼特別雪糕是大桶自己「筆」,但放雪糕勺的碗子裡的水似乎很久沒換水飲品是最滿意的因為有可樂
當晚特登來吃,被龍蝦同蒸氣鍋燒到了
當日星期一,去到時發現只有幾台客
地面頗油,走路時要小心
去到的時候會先吃花膠湯、蒸蛋、雞煲和蒸氣鍋

但佢地表示要完全食哂先可有qr code
蒸氣鍋嘅海鮮都唔錯
龍蝦都係彈牙

雞煲就普通,裡面有龍蝦的鉗,原來蒸氣鍋沒有鉗是來這裡了呀

湯底和qr code終於來到
之後就是不太好的食材
東風螺很腥,已經肉很粉,不爽,似乎是開始變質
油炸類食物不知道為什麼有很重的油益味,感覺要換炸油了

看照片後方就知個湯飲了一口就冇人再飲過

其他麵、丸和菜在外面拿,沒甚麼特別
雪糕是大桶自己「筆」,但放雪糕勺的碗子裡的水似乎很久沒換水
飲品是最滿意的因為有可樂
2024-03-26 211 瀏覽
本身睇琴廣告好似好吸引咁 於是就走黎試下一黎到飲左個花膠雞湯,都算可以之後食左個蒸蛋,蛋都滑既到到去食個雞煲,個味認真麻麻食完之後佢比左個蒸海鮮食啲蜆有沙🤮 啲蝦霉到咬一啖就掉鮑魚就不過不失到去打邊爐同任叫龍蝦啲牛肩有牛味都可以再到手機落龍蝦,叫4-5轉先黎一次?我認真吾知啲同事系比錯枱定真系禁隔離枱啲人都已經疑惑系咪比錯🤷🏻‍♀️因為太少人黎所以枱號都記錯?啲同事全部匿埋一2邊吾系做禁想搵個人都要自己行過去搵人真系試完一次吾想曬時間去再食又吾系特別好味情願比貴少少出去食其他自助餐
本身睇琴廣告好似好吸引咁
於是就走黎試下
一黎到飲左個花膠雞湯,都算可以
之後食左個蒸蛋,蛋都滑既

到到去食個雞煲,個味認真麻麻
食完之後佢比左個蒸海鮮食
啲蜆有沙🤮 啲蝦霉到咬一啖就掉
鮑魚就不過不失

到去打邊爐同任叫龍蝦
啲牛肩有牛味都可以
再到手機落龍蝦,叫4-5轉先黎一次?
我認真吾知啲同事系比錯枱定真系禁

隔離枱啲人都已經疑惑系咪比錯🤷🏻‍♀️
因為太少人黎所以枱號都記錯?

啲同事全部匿埋一2邊吾系做禁
想搵個人都要自己行過去搵人

真系試完一次吾想曬時間去再食
又吾系特別好味
情願比貴少少出去食其他自助餐

2024-03-08 315 瀏覽
成日見到朋友去日本旅行,又提醒咗我好想食日本菜,尤其係日本海鮮。見網上介紹間日式蒸海鮮火鍋放題餐廳,所以特登叫埋同事放工一齊去試下,呢間餐廳叫相馬,餐廳環境乾淨舒適,裝修又靚,仲好多日式擺設,真係好似去左日本💁🏻‍♀️首先好欣賞火鍋材料選擇多,有非常靚仔既蓮藕,舊舊都十分完整,食落拉到好多蓮藕絲添!🙌🏻跟住最吸引係follow ig 有得任食牛舌,真係好抵!牛舌質素高,肉質軟嫩,滑溜可口,配埋火鍋湯好惹味,每食一啖都食到停唔到口,真係越諗越回味啊🙆🏻‍♀️最先食既任食羊腩煲,羊腩油脂細膩,非常香口。配埋大量既蔥,直頭係人間美食,羊肉肉質咬落爽口彈牙,吸收晒煲內既汁,每啖咬落帶有濃濃羊肉味嘅汁流晒出嚟,越食越滋味🙋🏻‍♀️繼續再食蒸海鮮有扇貝、沙白、海蝦、貴妃蚌、魚,食完羊腩煲,再食清蒸海鮮,感覺清新,成個人喚然一新,可以繼續再戰任食火鍋💁🏻‍♀️然後戰鬥任食火鍋,有美國特選牛肩胛、豚肉、雞腿肉。肉類都新鮮又好味,特別最愛美國特選牛肩胛,牛味濃郁,十分香口,帶有牛脂更感美味🤰🏻啱啱睇返啲相又想再戰了,真係超抵食,已經約定同事下次食慶功宴🥳

2024-03-05 272 瀏覽
早年幾前食過這家放題覺得不錯!剛好上月有朋友生日再次幫襯!跟以前簡直兩回事!食物質素差個一個點!雞煲雞肉是沒味只是靠個汁!沒想到連海鮮想失望原全不夠新鮮d蝦是梅的!鮑魚細到好似蜆一樣!連燒物也差到不堪一擊!天婦羅d蝦也是梅的!蝦多士是番炸所以食到成口油!炸流心之芝丸個皮是硬皮!想着燒一字雞翼沒那麼差!有5款每款都點了少量!殊不知連燒雞翼也放不落口!總之4佰幾蚊位完全不值!簡直食垃圾落肚!永不會再回頭!
2024-02-26
生日
2024-03-05 195 瀏覽
同班朋友睇廣告好似好吸引 ,點知去到門口感覺唔對路,入到去痴笠笠又黑地下又濕 ,環境相當差! 諗住食物質素會好,點知同環境一樣差食物好污糟,完全唔想拎出面火鍋區既食物主題話係龍蝦雞煲,全部得龍蝦腳,又難食又梅,去到食火鍋食材都唔新鮮,無晒胃口。甜品可以食下,但儲存放式太恐怖,為免肚痛都係skip左呢部份。價錢仲要388一位,俾100蚊就差唔多!
諗住食物質素會好,點知同環境一樣差
食物好污糟,完全唔想拎出面火鍋區既食物
胃口。
價錢仲要388一位,俾100蚊就差唔多!
2024-03-01 192 瀏覽
今日約咗閨蜜係荔枝角附近食飯,就系呢間超級正既馬相喇!每次來都食得好飽,而且食物既質素都好高。【暖羊羊海鮮火鍋放題--先飲胡椒花膠湯--任食惹味羊腩煲--蒸海鮮--任食肉類海鮮火鍋】🍊首先要介紹個美國牛肩胛 🍊真系覺得肉質鮮嫩🍊牛肉🥛味非常香濃,同個湯底出奇地夾,配搭埋一齊之後,唔會覺得好漏。另外,🍊多款海鮮任食,連鮑魚也可以,鮑魚肉質真系好爽口,因為夠新鮮所以點少少醬油已經好味爆燈!真系可以涮餐飽🍊 🍊蔬菜都唔錯架,脆肉瓜,玉米等等,全部都系任食,超新鮮🍊羊腩煲🍊 🍊,超級濃味,夠曬惹味!真係值得一試!🍊任食🍊次次都一定係叫佢。食物評分:8/10        環境評分:9/10                 總體評分:8.2/10

2024-02-28 133 瀏覽
相馬做馬既放題真係抵食到爆,先係暖胃既花膠湯,跟住係任食既羊腩煲,再到蒸海鮮,跟住又係任食既肉類海鮮火鍋,仲有其他炸物串燒甜品飲品,應有盡有!胡椒花膠湯💯一個好有驚喜嘅花膠湯,胡椒配花膠,補身得黎又暖胃,成個湯辣辣地,冬天飲就啱晒,花膠亦都好大隻,好彈牙,充滿膠質,超級鮮味!任食的羊腩煲💯羊腩煲係任食嘅,真係啱晒一班鍾意食羊嘅朋友,羊肉唔會太騷,適量嘅羊味,而且肉質好嫩好腍,點埋自家製嘅腐乳,味道更好!任食的牛💯有唔同嘅任食肉類,好似雞肉豬肉牛肉呢啲都係任食,而且牛肉嘅質素好高,有美國牛小排,每一塊都好肥美,但又唔會太過多肥膏,有適量嘅油香,肉質軟嫩香甜!任食的海鮮💯海鮮有蒸海鮮,而火鍋亦都有任食嘅海鮮,蒸海鮮就最保持到海鮮嘅原汁原味,本身啲海鮮都好新鮮,好似扇貝咁好大隻,好鮮甜,將海鮮香甜嘅原汁都保持鎖住,味道好好!
胡椒花膠湯💯
任食的羊腩煲💯
任食的牛💯
任食的海鮮💯
2024-02-28 93 瀏覽
最近老公上網見到有人介紹荔枝角有間羊腩煲海鮮放題唔錯😻,裝修四正之餘又光猛,於是放工去試一試👏🏻任食惹味羊腩煲⭐️冬天必食既羊腩煲,暖笠笠,羊肉鮮味十足,脂肪分布平均,羊肉味超濃郁,超正。仲要無限添食,超級回味!😽香噴噴蒸海鮮⭐️款式多又新鮮,有我最愛既鮑魚、沙白、海蝦同扇貝。蒸完後保留住海鮮既鮮味,肉質柔嫩又彈牙,尤其我最愛既鮑魚口感爽滑,超鐘意呀😻美國牛肩胛 ⭐️色澤新鮮明亮,而且肉質仲好滑溜,放落火鍋後,肉質依然能保持水平,非常優質,最重要係可以任食,超抵食😸海鮮火鍋配料⭐️任食既材料中仲有蘿蔔同牛丸都非常推介!蘿蔔吸晒啲海鮮同肉嘅精華,非常入味、牛丸十分彈牙。海鮮有廣島蠔、日本帶子、黃蜆、灰蜆、螺、青口、海蝦、蟹棒、水魷,海鮮嘅款式勁多選擇,海鮮多之餘仲可以保持到新鮮,確實令人印象深刻😼每次係屋企打邊爐都好想再快啲食,超難得羊腩煲、海鮮、火鍋都可以任食,真係超抵食😻
任食惹味羊腩煲⭐️
香噴噴蒸海鮮⭐️
美國牛肩胛 ⭐️
海鮮火鍋配料⭐️
2024-02-28 55 瀏覽
同小朋友系附近上完興趣班,甘大家都肚餓了,又想食火鍋,就選擇左呢間馬相。暖羊羊海鮮火鍋放題一定首選喇,胡椒花膠湯好好味,小朋友都飲左好多,羊腩煲好多羊肉,食到好飽。這裏牛的選擇也不少!我們選擇左美國牛肩胛。上枱時見到牛的紋理清晰。單單呢一點,未食都已經知道這質素會不錯。口感覺比見到更加高質素。肉質鮮嫩,牛的回香仍然在口中回味一段時間。海鮮有好多蝦,蜆同埋帶子等等,全部都好新鮮。蝦肉爽口之餘仲好多醬汁。青口肉質Q彈,入口即溶。另外仲有雞腿肉同埋羊腩煲都系每日新鮮之作!總體來講食物高質,菜色擺盤精緻,用餐環境都幾有乾淨,今次食得好滿足。🥂
另外仲有雞腿肉同埋羊腩煲都系每日新鮮之作!

2024-02-28 52 瀏覽
🍤炸物除咗有羊腩煲,花膠湯,火鍋依啲,亦都有唔同嘅炸物,全部都係即叫即炸,夠晒新鮮,好似唔同嘅單骨雞翼,有唔同嘅味道,選擇多多,食得方便而且又香口,好惹味!🍲羊腩煲羊腩煲雖然都係任食,但係質素真係絕對唔差,每一個上枱嘅羊腩煲都有好多件羊腩,而且件件都好大件,又少骨多肉,食落真係啖啖肉,充滿羊味,超級香!🦐海鮮海蝦,水魷,東風螺,青口,蟹柳,生蠔,蜆肉,款款精彩,款款新鮮,海蝦超級大隻,東風螺亦都好爽甜彈牙,生蠔更加係超級肥美,扇貝亦係好大隻鮮甜,真係講到講唔晒!當然仲有其他好似蔬菜呢啲火鍋配料都係好新鮮,當清下腸胃咁去食都相當之啱!
🍤炸物
🍲羊腩煲
🦐海鮮
2024-02-23 82 瀏覽
好耐沒放假既我,終於有得放假,所以約左個朋友去荔枝角食野,我地就book左呢間火鍋🔥。全場滿布著輕快音樂增添不少氣氛,暖羊羊海鮮火鍋放題套餐有好多野食,岩曬我低呢d 大食既人。😊【羊腩煲】味道好重,各式香料茅,大蔥等等,非常滋味,食完羊腩煲仲可以將其他食材放落去打邊爐。【墨魚丸】好大粒,系湯底度涮一陣就熟,好彈牙好索湯。【串燒】新鮮而且好大兜,雞肉串最好食,好淋好入味。【海鮮】蝦肉肉質晶瑩通透,好新鮮、擺落湯底,所以索曬D香料,滋味可口。【單骨雞翼】好多味道選擇,全部都好好食。古五到食物質素好之餘,價格都甘親民,同埋特別中意個秘制湯底,其他店沒試過,大家都可以試試。
【墨魚丸】好大粒,系湯底度涮一陣就熟,好彈牙好索湯。
【串燒】新鮮而且好大兜,雞肉串最好食,好淋好入味。
【單骨雞翼】好多味道選擇,全部都好好食。

2024-02-05 191 瀏覽
今日同朋友去相馬打邊爐,好多野食又好滋味,仲有我鐘意的羊肉食,食到肚滿腸肥!😼我哋食嘅係暖羊羊海鮮火鍋放題,有花膠湯,任食羊腩煲,海鮮鍋和任食火鍋。😽🐑任食惹味羊腩煲極有味道,羊腩煲入邊有羊腩肉,枝竹和生菜,全部都係我好鍾意食嘅食材。油脂十足,羊肉炆到軟腍又充滿油香,每一啖都係羊肉香味。🐑🍲跟住整返個蒸海鮮鍋先,用咗蒜頭去蒸,有好香嘅蒜蓉味,海鮮新鮮有鮮甜,大大隻啖啖肉。鮑魚超好味😋肉厚多汁。扇貝浴室柔軟,本身已經好鮮甜,吸咗啲蒜蓉味更加滋味。貴妃蚌煙靱有咬口,越嚼越有勁多,好好味。蟹柳一大保啖啖肉。青口新鮮鮮味十足。沙巴蜆爽甜又大隻。🍲🍱收尾當然要黎個任食肉類海鮮火鍋,豐富材料有各種肉,菜,海鮮,炸物,燒物都有得食。牛肉,雞肉,豬肉唔少得。菜有冬瓜,金菇,蘿蔔,生菜🥬。炸物最正,可口香脆,有炸吉列蝦,炸蟹籽丸,炸午餐肉和炸米網蝦春卷。🍱
2024-02-02 200 瀏覽
黎緊就到加姐生日👩🏼‍🦰所以我地全家人都會出去慶祝,加姐就話想打邊爐👀仲係要一站式好多野食嗰種,最好仲要係有得食羊腩煲,咁都比佢搵到一間超好食👅又合佢心意家姐對食都有要求👀生日大晒就係要聽佢講,一齊去相馬日式火鍋,呢度真係一站式服務好食物,所有野都一應俱全👄我地食一個海鮮火鍋放題💋要飲湯開開胃先,胡椒花膠湯既花膠好大舊,仲好有胡椒味,成個湯好鮮美,煲得好有料,之後再食羊腩煲,成個煲都係羊肉,好多料好足,而且佢既汁都好好食,羊肉好新鮮好大舊,好滿足😍當然未夠啦,食完羊腩煲😍仲有蒸海鮮😍呢度既海鮮同樣地豐富,種類繁多,件件都咁新鮮😍扇貝,沙白,大蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,各有各鮮味啦打邊爐唔可以缺少既牛肉😍就係美國牛小排,睇下睇下,呢度既牛小排真係好靚架,仲好有厚度口感,食一款牛又唔夠😍仲有美國牛肩胛,仲好食!牛味好好味,好食到爆晒燈😍😍

2024-01-31 166 瀏覽
天氣凍冰冰,就一於去相馬食個暖羊羊海鮮火鍋放題。呢個放題有超多野食,種類豐富,大部分都係任食一定夠飽。🤤呢個套餐有一個胡椒花膠湯,任食惹味羊腩煲,蒸海鮮鍋和任食肉類海鮮火鍋。💜香味十足羊腩煲任食唔嬲,羊肉又軟又腍,有勁香羊味,但係又唔會過分羶。我好鍾意食羊肉,所以食咗勁多。…….蒸海鮮有多種肥美海鮮,新鮮鮮甜食',到舔舔脷,最鍾意食貴妃蚌,又甜又有,咬口越就越好味。鮑魚多汁又鮮甜,肉厚又彈牙。扇貝都同樣好正,橙色部份味道濃郁,白色嘅帶子肉新鮮又柔軟,甜到不得了。🩷任食肉類海鮮火鍋🍲有我最鍾意食嘅美國牛小排和美國牛肩胛,脂肪比例均勻食落去甘香鬆化,仲要係任食堅正!海鮮都可以任食打邊爐有帶子,蟹柳,青口,大蜆和海蝦全部都係我最鍾意食,任食食到飽。之前食咗咁多肉打邊爐當然要食返啲菜啦,有秋葵,蘿蔔,粟米,南瓜,羽衣甘藍🥬🩵喺呢度嘅炸物都超正,種類又多,有炸吉列蝦蝦,炸蟹籽丸,炸午餐肉,炸米網蝦春卷和炸芝士春卷等等😋香脆可口款款都好好味。鍾意食炸米網蝦春卷和炸芝士春卷,米網蝦春卷皮薄非常香脆,入面有有成隻蝦仲有好香米味。炸芝士春卷芝士可以拉絲,又好香芝士味外脆內軟超正。