2024-03-08 315 瀏覽
成日見到朋友去日本旅行,又提醒咗我好想食日本菜,尤其係日本海鮮。見網上介紹間日式蒸海鮮火鍋放題餐廳,所以特登叫埋同事放工一齊去試下,呢間餐廳叫相馬,餐廳環境乾淨舒適,裝修又靚,仲好多日式擺設,真係好似去左日本💁🏻‍♀️首先好欣賞火鍋材料選擇多,有非常靚仔既蓮藕,舊舊都十分完整,食落拉到好多蓮藕絲添!🙌🏻跟住最吸引係follow ig 有得任食牛舌,真係好抵!牛舌質素高,肉質軟嫩,滑溜可口,配埋火鍋湯好惹味,每食一啖都食到停唔到口,真係越諗越回味啊🙆🏻‍♀️最先食既任食羊腩煲,羊腩油脂細膩,非常香口。配埋大量既蔥,直頭係人間美食,羊肉肉質咬落爽口彈牙,吸收晒煲內既汁,每啖咬落帶有濃濃羊肉味嘅汁流晒出嚟,越食越滋味🙋🏻‍♀️繼續再食蒸海鮮有扇貝、沙白、海蝦、貴妃蚌、魚,食完羊腩煲,再食清蒸海鮮,感覺清新,成個人喚然一新,可以繼續再戰任食火鍋💁🏻‍♀️然後戰鬥任食火鍋,有美國特選牛肩胛、豚肉、雞腿肉。肉類都新鮮又好味,特別最愛美國特選牛肩胛,牛味濃郁,十分香口,帶有牛脂更感美味🤰🏻啱啱睇返啲相又想再戰了,真係超抵食,已經約定同事下次食慶功宴🥳