2024-02-05 196 瀏覽
今日同朋友去相馬打邊爐,好多野食又好滋味,仲有我鐘意的羊肉食,食到肚滿腸肥!😼我哋食嘅係暖羊羊海鮮火鍋放題,有花膠湯,任食羊腩煲,海鮮鍋和任食火鍋。😽🐑任食惹味羊腩煲極有味道,羊腩煲入邊有羊腩肉,枝竹和生菜,全部都係我好鍾意食嘅食材。油脂十足,羊肉炆到軟腍又充滿油香,每一啖都係羊肉香味。🐑🍲跟住整返個蒸海鮮鍋先,用咗蒜頭去蒸,有好香嘅蒜蓉味,海鮮新鮮有鮮甜,大大隻啖啖肉。鮑魚超好味😋肉厚多汁。扇貝浴室柔軟,本身已經好鮮甜,吸咗啲蒜蓉味更加滋味。貴妃蚌煙靱有咬口,越嚼越有勁多,好好味。蟹柳一大保啖啖肉。青口新鮮鮮味十足。沙巴蜆爽甜又大隻。🍲🍱收尾當然要黎個任食肉類海鮮火鍋,豐富材料有各種肉,菜,海鮮,炸物,燒物都有得食。牛肉,雞肉,豬肉唔少得。菜有冬瓜,金菇,蘿蔔,生菜🥬。炸物最正,可口香脆,有炸吉列蝦,炸蟹籽丸,炸午餐肉和炸米網蝦春卷。🍱