2023-12-20 55 瀏覽
近排揾到一間真心性價比高嘅餐廳🍴一個價錢竟然可以食到超多款食物😚仲要係可以有大閘蟹任食放題💦真心覺得係超級抵食啊✨我地係四人一齊去食所以有得送開邊龍蝦🦞龍蝦都好新鮮而且其他海鮮都可以任叫自己再蒸黎食🫶🏻海鮮包括有蝦,青口,鮑魚,蠔🦪帶子,蜆等等🤤款式真係多到不得了而個人最鍾意係蠔🤭蒸完之後仲可以食到鮮味大閘蟹方面都係可以任食🦀都幾大隻下但我就唔識點樣分幾兩了但每隻都係好多膏真係大愛❤️另外仲有炸物串燒打邊爐放題😚但講真真係食唔到咁多嘢😂😂

另外仲有炸物串燒打邊爐放題😚但講真真係食唔到咁多嘢😂😂
依家有啲餐廳好早收🕘,有時 想同朋友食飯傾計, 傾到興起時,餐廳就要收舖,搞到好唔盡興。友人係附近返工,知道有晚市唔限時任食,可以一路eat一路chat💬💬💬。去到發現開始有大閘蟹任食,一個價錢包哂 大閘蟹任食, 火鍋,極上 蒸海鮮,串燒炸野, 即叫即蒸點心,甜品  同飲品,勁抵🤑🤑🤑。 咁啱我哋幾個都會食大閘蟹,不過又至於係專家,所以唔太識分係咪靚蟹,不過就咁食落肉質係厚實,唔會好散,蟹🦀️膏份量都好多,我哋一人食幾隻都差唔多回本💰。 極上🔝蒸海鮮入面仲有龍蝦🦞,帶子,蜆嗰啲。火鍋任食啲牛肉🐄唔係普通頹肥牛,係牛肩胛,肉質比較彈口,而且肩胛位置唔會過肥過瘦。火鍋任食嘅海鮮又係好豐富😊,鮑魚蟹棒聖子帶子蠔青口等等樣樣有,而且啲海鮮都好鮮味。食海鮮食到咁上下又可以叫啲串燒 一路eat一路chat,因為我哋揀左無限時⏱️, 可以慢慢eat慢慢chat💬唔洗急,食吓停吓唔洗倒啲嘢入口,真心💓享受到食物同埋同友人👯‍♀️一齊暢所欲言。
極上🔝蒸海鮮入面仲有龍蝦🦞,帶子,蜆嗰啲。
火鍋任食嘅海鮮又係好豐富😊,鮑魚蟹棒聖子帶子
蠔青口等等樣樣有,而且啲海鮮都好鮮味。
食海鮮食到咁上下又可以叫啲串燒 一路eat一路chat,
2023-12-18 17 瀏覽
呢間既放題真係岩晒大胃王去挑戰,我同老公食完真係攬住果肚走🤰🏻🫃🏻蒸海鮮係一次性既,但都有6款🤑開邊琵琶蝦,鮑魚,扇貝,蜆,魚塊,鮮蝦,款款大隻新鮮,鮮味十足,加埋蒜蓉,味道再提升,不得之了!大閘蟹係任食既,超級過分‼️‼️‼️重要任食都質素好好,大隻有膏,係黃油既蟹膏,好香濃好甘香,綿滑細密,啖啖膏啖啖肉🤡真係要放肆一餐咁去食呀!火鍋配料當然都任食,一般既海鮮同肉都齊晒,款式又多又高檔,仲要質素好夠新鮮👹啲牛肉鮮嫩到滑入喉嚨咁,肉味又重,生蠔果啲又夠肥美,真係無野挑剔!仲有任食既點心串燒炸物,款式多到食到食唔晒,炸物既長春卷同炸魚餅一定要食🤡炸物都係夠晒脆夠晒熱,唔油唔肥膩,夠乾身,絕對係炸物天花板🤫
✨ 到大閘蟹的當造季節,係品嚐的最佳季節。要和男朋友放肆大吃一餐!✨💫~~任食大閘蟹 隻隻都肥美多膏。⾦⿈⾊蟹膏鮮甜⽢香,味道⼀流!蟹膏🦀好香,味道似蛋黃味。蟹開邊一半,已經見到滿瀉既蟹黃膏!💫~~一次性極上蒸海鮮又點少得海鮮!海鮮類也豐富,其中有蟹棒、青口、海蝦、大頭蝦、水魷、鮑魚等,全部上碟都晶瑩剔透。就算唔點任何醬汁都食得出佢既鮮甜無比!💯💫~~開邊琵琶蝦從未食過琵琶龍蝦😂,平時出面都好少有的。食落去好鮮甜入味!💫~~優質雞腿肉腿肉鮮嫩,淥完出嚟都好嫩滑。肉味夠濃,好有嚼勁,勁中意呀!🥰💫~~美國特選牛肩胛紋路好靚!🐮 牛肉肉汁四溢!💫~~日式串燒炸物燒得好脆好入味,款式夠多,一定要試😛🔸小總結:餐廳食物質素超讚💗最難得的是無限時無限量的大閘蟹和海鮮追加項目,名副其實方方正正的放題任食🥰相當有水準👍建議客人預先訂座,餐廳服務態度良好,貨真價實,會再回訪!
💫~~任食大閘蟹
隻隻都肥美多膏。⾦⿈⾊蟹膏鮮甜⽢香,味道⼀流!
💫~~一次性極上蒸海鮮
又點少得海鮮!
💫~~開邊琵琶蝦
從未食過琵琶龍蝦😂,平時出面都好少有的。食落去好鮮甜入味!
💫~~優質雞腿肉
腿肉鮮嫩,淥完出嚟都好嫩滑。
肉味夠濃,好有嚼勁,勁中意呀!🥰
💫~~美國特選牛肩胛
紋路好靚!🐮 牛肉肉汁四溢!
💫~~日式串燒炸物
燒得好脆好入味,款式夠多,一定要試😛

🔸小總結:
2023-12-08 150 瀏覽
🦀️任食大閘蟹嘅體驗簡直係天堂般嘅享受😋!首先,大閘蟹嗰迷人嘅外表,金黃色嘅殼同埋堅實嘅爪子,已經足以令人垂涎三尺。而一旦打開嘅話,裏面滿載嘅鮮美蟹肉同埋蟹黃,簡直係美食界嘅黃金組合💖。坐喺餐廳舒適嘅環境當中,慢慢嘆忘返外面嘅煩憂,全心投入去品嚐每口蟹肉嘅細緻滋味。非常講究嘅食客更可以用專業工具,一點點咁將蟹肉挑出嚟,細嚼慢嘗。而且,任食大閘蟹嘅套餐仲可以隨心所欲嘅試吓唔同煮法,可能係清蒸保持原汁原味,又或者酒蒸增添風味,口感層次豐富得令人心曠神怡。當然,最令人心動嘅係可以盡情享用,唔使怕食少咗,反正就算食到飽,餐廳都會源源不絕咁供應新鮮大閘蟹。每當夾起一隻剛蒸好嘅大閘蟹,聞到果陣蟹味道,感覺就好似整個世界都靜止咗一樣,只剩下你同嗰盤子裡面嘅蟹,純粹嘅美食魔法🌟。總之,去到一間提供任食大閘蟹嘅餐廳,你可以放心嘆食,體驗既真摯又滿足嘅味蕾歡愉,揀自己鍾意嘅煮法同食用節奏,係一場值得一試嘅美食盛宴。🍲一次性極上蒸海鮮,蒜蓉蒸蜆,大頭蝦,帶子,青口,魷魚,鮑魚,螺肉,聖子,每一樣都好好味,雖然呢個冇得任食,但係其他都係任食嘅,絕對唔會唔夠飽!仲有粉絲喺入邊吸晒蒜蓉和海鮮味,超正🦞開邊龍蝦一邊蒸

🦞開邊龍蝦一邊蒸,香味一邊散發出黎,大隻又多肉,四個人食份量都好足夠。
呢籠即叫即蒸點心燒賣,大大粒,入邊有蝦肉和豬肉,真材實料分量十足,直頭好似喺酒樓食咁🤤
日式串燒炸物超多種類,有燒蝦和炸蝦,炸腸仔,炸蠔,炸雞翼等,每樣都好好味,而且份量十足,夾多多都得。
美國特選牛肩胛,優質豚肉,優質雞腿肉都有齊晒,任食唔嬲。我哋平日嘅下晝去食,一個人大約440左右,食得開心又抵食!
2023-12-08 94 瀏覽
真係比起我幾年前來差咗好多,很多,除咗服務可以之外,服務員很多都一問三不知,全場只有一位疑似老闆?店長?的少年可以比到答案。食物選擇少,食材質素差,有些自取食材不新鮮,蘿蔔甚至有酸味,亦有小動物的屍體,上菜慢,尤其是熟食,漏單情況亦都相當嚴重,真係唔知可以講咩好。仲以為開咗咁多間分店質素有所保證,以前全場爆滿,而家只有幾台客。荔枝角這個地段沒有什麼放題食店可以選擇,所以才選擇了這裏,仲未試過兩小時的放題,未夠鐘就埋單
2023-12-05 154 瀏覽
「大閘蟹」上次有朋友話走左去食蟹,佢介紹我去荔枝角相馬,門口好易認一望就搵到,入面既環境好大好闊,冷氣都好涼快,坐既位置都好舒服,呢度係朋友所講,任食放題既火鍋,而呢個任食火鍋本身都跟好多野,有我地必食既大閘蟹,都係任食,大閘蟹好靚好新鮮,超多大閘蟹一定食到夠,打開之後睇到好多膏,仲有好多蟹肉,認真唔差,呢間相馬食得過🌠🌠🎊食過好幾隻蟹,仲想食吓其他,叫咗一串串燒,又燒得幾香好好食,肉質好鮮嫩既,而海鮮都好豐富,螺肉好甜又爽,仲有小蟶子好彈牙,鮑魚同青口都好新鮮,味道確實唔差。另外仲有一啲丸子,響鈴既打邊爐會食既嘢,燒粟米好香甜🎊美國特選牛肩胛基本上係今餐既第二招牌菜,睇到個個枱上都有一碟,好多人食又受歡迎,肉質好靚好柔嫩,男女老少都啱食,仲有好香既牛肉味🎊優質豚肉都係信心保証,肉質夠香,加上火鍋湯底一齊食,味道就更加豐富,今次同朋友一齊都食得好開心,大讚抵食好食,過幾日會食多次
「大閘蟹」
上次有朋友話走左去食蟹,佢介紹我去荔枝角相馬,門口好易認一望就搵到,入面既環境好大好闊,冷氣都好涼快,坐既位置都好舒服,呢度係朋友所講,任食放題火鍋,而呢個任食火鍋本身都跟好多野,有我地必食既大閘蟹,都係任食,大閘蟹好靚好新鮮,超多大閘蟹一定食到夠,打開之後睇到好多膏,仲有好多蟹肉,認真唔差,呢間相馬食得過🌠🌠
一年一度相馬「任食大閘蟹海鮮火鍋放題」又返嚟啦⭐️咁多嘢食,一定要叫多啲朋友一齊食先得🤝🏼⭐️任食大閘蟹⭐️大家都係因為任食大閘蟹而嚟,質素never let you down~蟹膏橙黃色流哂蟹油,食落甘香鮮味,蟹肉清甜,成隻蟹都食得乾乾淨淨💥⭐️一次性極上蒸海鮮⭐️新鮮度100分,海鮮下面鋪埋粉絲,海鮮蒸熟後啲汁滲哂入粉絲到,真係不得了🔥⭐️火鍋⭐️肉類有牛肩胛、豚肉、雞腿肉,其他火鍋料例如芋絲、菇、丸齊備,相馬嘅火鍋一直都係信心保證✨
⭐️任食大閘蟹⭐️
⭐️一次性極上蒸海鮮⭐️
⭐️火鍋⭐️
2023-12-05 56 瀏覽
秋風起🍃 又到食大閘蟹嘅季節🍂約埋幾個鍾意食大閘蟹🦀嘅朋友去咗荔枝角呢間 ♦️相馬日式火鍋 ♦️因為佢做緊 📣任食大閘蟹火鍋海鮮放題📣一睇個名就知勁揪❗️可以任食🔸大閘蟹🔸 之餘 仲可以食到火鍋🍲 又有蒸海鮮 🦐🦑真係一次過滿足哂你多個願望💭💭♦️大閘蟹 ♦️有手掌✋🏻咁大隻 一滅開 嘩🫢 啲膏多啲漏出嚟🫠食到成手黃色 🤣啲蟹肉又鮮甜🤤♨️蒸海鮮♨️海鮮有開邊龍蝦🦞 仲有其他貝殼類海鮮 上面加咗好多蒜蓉🧄🧄🧄下面粉絲墊底 粉絲吸晒啲海鮮嘅鮮味 好好食😋😋😌🍲火鍋🍲我哋叫咗牛肉🥩同埋一啲海鮮 🦪🦑🦐湯底係胡椒花膠 胡椒味好濃 食完成個人暖哂🌞牛肉係牛肩胛 肥瘦均勻 厚薄適中 海鮮有大頭蝦🦐 蜆 魷魚🦑 同 蠔 🦪樣樣都好新鮮😎🍢日式串燒🍢
秋風起🍃 又到食大閘蟹嘅季節🍂
海鮮有大頭蝦🦐 蜆 魷魚🦑 同 蠔 🦪
樣樣都好新鮮😎
🍢日式串燒🍢
2023-12-01 77 瀏覽
相馬的大閘蟹放題真係超抵食🦀🦀🦀除咗大閘蟹任食、仲有送一盤蒸海鮮拼盤、點心及火鍋任飲任食。。。😋😋😋適逢大閘蟹季節,當然首選食大閘蟹先,每次每人2隻,可能食蟹嘅人都多,所以每次叫完5分鐘內就到,蟹大約每隻3両,都鮮味算有膏。首先侍應會叫你飲個胡椒花膠湯先,然後就放盆蒸海鮮拼盤,有蝦、魚柳、鮑魚、蜆及帶子等…火鍋湯底係胡椒花膠湯,湯底味道都濃,花膠都唔錯,仲無限供應。👍👍👍點心就個人認為一般,蒸牛肉球就唔錯,但蝦餃塊皮好厚,可以留返個肚其他嘢😅😅😅整體嚟講都唔錯👍👍👍
相馬的大閘蟹放題真係超抵食🦀🦀🦀

整體嚟講都唔錯👍👍👍

蒜蓉蒸海鮮拼盤
胡椒花膠湯(火鍋湯底)
火鍋配料
乾蒸牛肉球
蝦餃
蒜蓉蒸海鮮拼盤
胡椒花膠湯(火鍋湯底)
火鍋配料
乾蒸牛肉球
  • 海鮮拼盤
2023-11-30 115 瀏覽
收工約咗朋友一起去食<相馬>任食大閘蟹海鮮火鍋放題套餐,朋友提醒我唔好係lunch食得太飽,如果唔係…要後悔😝一黎就先食個大閘蟹,大閘蟹中等size,有豐富的蟹膏,啖啖滋味誘人,肉質都很清甜,我哋4人食食下食咗20隻😹任食火鍋可以去自助吧揀,有好多食物選擇,我就攞咗少少新鮮嘅蔬菜🥬秋葵、粟米🌽翠玉瓜。而點肉類就有美國特選牛肩胛,都幾厚身,入口易咬,唔會癡牙😳;仲有優質豚肉,肉質幼嫩,爽滑無比,肉身都比較薄,更加索味👅Menu有即叫即蒸點心,我哋就叫咗籠蝦餃試下😝嘩~熱辣辣咁岀現,食落好似酒樓咁好食,皮薄餡靚👍🏻而一次性極上蒸海鮮🦞,好大鍋又多海鮮,有龍蝦、帶子、鮑魚…隻隻都好大😻上面仲有蒜蓉粉絲,鮮味更岀!食到好飽,個肚都凸咗出嚟,滿足!

食到好飽,個肚都凸咗出嚟,滿足!
2023-11-24 115 瀏覽
有個朋友食過兩次都話好味兼抵食, 咁啱有個朋友想生日飯 食大閘蟹,所以訂咗位無限時任食,大家滿心期待,點知....每次攞嚟嘅大閘蟹都唔熱,我哋張枱已經係最近蒸爐, 而且冷氣唔大,唔明點解上枱嘅蟹唔係熱辣辣嘅, 之後每次叫侍應攞蟹都要再叮囑要熱啲,亦聽到其他食客 落order攞蟹時都話要熱啲。舖頭送嘅蒸海鮮 就不得不提, 全個蒸鍋內嘅海鮮只有蒜蓉味,但冇海鮮鮮甜味。 龍蝦沒有鮮味 ,蝦不新鮮,肉質梅,每粒蜆都有沙,魚肉都極腥。胡椒花膠湯底係幾好味, 火鍋料牛肉丶 豬肉片 ok, 好多菜同菇菌選擇,秋葵同粟米仔都係珍寶裝。串燒方面,菠蘿燒到好乾,無哂汁,豬牛雞冇乜特別,迷你紫薯最穩陣好食。單骨雞翼叫咗孜然味,夠味。榴槤味雪條 幾好味。以大閘蟹丶蒸海鮮鍋為主題的話, 真係比較失色。不知何解 當天海鮮質素咁差,令人失望!
單骨雞翼叫咗孜然味,夠味。
榴槤味雪條 幾好味。
以大閘蟹丶蒸海鮮鍋為主題的話, 真係比較失色。
不知何解 當天海鮮質素咁差,令人失望!

2023-11-22
2023-11-24 120 瀏覽
忽然媽咪話興起想打邊爐,左搵右搵都唔知擇邊度好,見到一間都幾多好評,睇到環境同食物都唔差,今晚一家四人就係相馬渡過,我地入場時人流算多,不過好快就有位,等一陣就入得,呢度既職員都好有禮貌,態度好好,睇到佢既價錢好抵食,既市既話都係$498,仲要係任食,食物種類選擇多,一落單坐好D野食就好快到!🧡有我最想食既大閘蟹,好大份,又重稱,熟到金黃色,剛整起好夠熱,咬落去有好多蟹肉,好清甜,最開心係任食添!🩷跟住有成兜海鮮,全部放埋一兜勁豐富,裝到滿滿,睇到都流晒口水啦,大頭蝦好清甜,好有肉地,仲有鮑魚,上面都放滿晒蒜蓉,加上海鮮咪道更加香,仲有青口、海蝦等等…..!🧡美國特選牛肩胛已經排得好整齊,一份份咁出比我地,刀工好好,脂肪同牛肉好平均,口感好好,同時散發著陣陣牛味,佢既優質豚肉都好好食,肉質軟腍好滑,都係用上等靚料,早前試過係出面食過好鞋口,呢度係唔會鞋口!❤️最特別又過癮既係好似去咗酒樓咁,有即叫即蒸既點心,有包又有蝦餃,真係好特別,我地都讚同話好好食,媽咪話最鐘意食點心啦!
2023-11-22 96 瀏覽
又到左放飯時間,做野超級累,今日慶祝公司業績創新高,同事就提議去呢一間餐廳慶祝!食物乾淨又衛生,價錢相宜,任食大閘蟹超級正!重點推介@@@@任食大閘蟹海鮮火鍋放題✨全部都以新鮮海鮮為主,可以任食大閘蟹,四人餐可以享用開邊龍蝦。龍蝦肉質非常彈牙,非常新鮮。賣相好正,打卡一流!再來呢個@@@一次性極上蒸海鮮,上臺就覺得好吸引,亦充滿海鮮香氣, 😛 。日本帶子肉質鮮甜,青口就淡淡肉,廣島蠔都值得推介,另外還有海蝦/大頭蝦/水魷/鮑魚等等高級海鮮。之後呢個@@@優質豚肉&優質雞腿肉,果然高質,好新鮮,咬落去沒有渣,證明好新鮮。@@@@即叫即蒸點心, ❤️燒賣輕微金黃色嘅包皮,外皮香脆,入面嫩而多汁. @@@日式串燒炸物令人一食就停唔到嘴!口感豐富,有香脆外層,配上內裏鬆軟多汁,我好鍾意呀!💛食完一餐好既又繼續返工,繼續沖業績!

食完一餐好既又繼續返工,繼續沖業績!
2023-11-17 244 瀏覽
呢間甘抵食既餐廳真係第一次食,4人用餐超級多豐富,so good。任食大閘蟹/////洗得好乾淨,可以放心享用~非常新鮮多膏,好肥美。👅極上蒸海鮮////👅開邊龍蝦師傅貼心地將龍蝦開邊以方便進食,醃得入味,內裏則肉質飽滿,軟腍鮮嫩。❀優質豚肉/////而且全部都超級吸引!!真係睇到都流曬口水😋🍋優質雞腿肉////🍵- 🍋非常新鮮彈牙😍😍🥛 海鮮類:日本帶子/沙日/蟶子/蟹棒/大頭蝦/水魷/鮑魚🍵-好正❤️❤️全部海鮮肉滑汁香,滋味無窮,送酒小菜,簡直一流!😍😍🤤😋💯✌🏻❤️👏🏻👅日式串燒炸物👅////全部都系即刻炸出啦,好新鮮好鬆脆👍🏻👍🏻👍🏻👅 Milktop 雪糕👅////口感幾清新,quite fresh。

👅極上蒸海鮮////👅開邊龍蝦

❀優質豚肉/////
而且全部都超級吸引!!真係睇到都流曬口水😋

🍋優質雞腿肉////
🍵- 🍋非常新鮮彈牙😍😍
🥛 海鮮類:日本帶子/沙日/蟶子/蟹棒/大頭蝦/水魷/鮑魚
👅日式串燒炸物👅////
全部都系即刻炸出啦,好新鮮好鬆脆👍🏻👍🏻👍🏻

👅 Milktop 雪糕👅////
口感幾清新,quite fresh。