曾經獲選「最優秀九龍城區開飯熱店」的漁吉海鮮丼,自從九龍城食過兩次之後,因為疫情嚴重搞到變左九龍死城...☠️所以九龍城閉店後...成人個九龍城就無左丼飯店食...嗚~😢呢晚工作關係,放工與同事順便來到漁吉嘅掙扎求存新分店試試,隱世嘅小店位於鄰近創紀之城的毅力工業中心,上到8樓一望就認到佢地門面的藍色大招牌,長型木枱木凳的工廈簡約風裝修,簡單一幅日系壁畫點綴餐廳氣氛。MENU主打新鮮刺身丼飯共12款、亦有壽司卷物及輕食炸物等。丼飯全用日本產米作為主材料。店內設有自助區,提供玄米茶及熱水沖調。三文魚親子丼 $168推介:⭐️⭐️⭐️⭐️水準平均,雖然說不上會心心眼的驚豔,但用料新鮮,厚切三文魚份量是同級丼飯店的較多的用料,大大件漁吉甜玉子加三文魚籽鮮味送飯一流。北海帆立海老丼 $188推介:⭐️⭐️⭐️⭐️食材有帆立貝,牡丹蝦,赤蝦,甜蝦及三文魚籽,炙燒厚身的帆立貝最吸引,鮮甜香口。呢款有齊三款刺身蝦,係蝦迷必叫的大愛,每款丼飯同樣有大件漁吉甜玉子,如果想清新D可以壓少少青檸汁提升清香鮮味。整體刺身丼飯質素算唔錯,座位空間寬敞,性價比算是一般,可能始終忘記唔到九龍城店的整體日系氣氛,最可惜當晚平日夜晚用餐

曾經獲選「最優秀九龍城區開飯熱店」的漁吉海鮮丼,

呢晚工作關係,放工與同事順便來到漁吉嘅掙扎求存新分店試試,
隱世嘅小店位於鄰近創紀之城的毅力工業中心,
上到8樓一望就認到佢地門面的藍色大招牌,

三文魚親子丼 $168
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
水準平均,雖然說不上會心心眼的驚豔,
但用料新鮮,厚切三文魚份量是同級丼飯店的較多的用料,
大大件漁吉甜玉子加三文魚籽鮮味送飯一流。

北海帆立海老丼 $188
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
食材有帆立貝,牡丹蝦,赤蝦,甜蝦及三文魚籽,
炙燒厚身的帆立貝最吸引,鮮甜香口。
呢款有齊三款刺身蝦,係蝦迷必叫的大愛,

整體刺身丼飯質素算唔錯,座位空間寬敞,
性價比算是一般,可能始終忘記唔到九龍城店的整體日系氣氛,
最可惜當晚平日夜晚用餐可能有點晏,全部炸物停售未能分享到比大家,
如果朋友仔經過呢頭工作的話試到炸物好味話聲我知啊。
2020-07-26 564 瀏覽
小編都好中意去食日本野 因為有海鮮🤤今次呢間未食過就試下啦 可惜當日並冇小食😢⁣⁣1. 麵豉湯⁣一坐低以為枱面上係一壺茶但原來一壺麵豉湯比客人自己倒黎飲 味道不錯😚唔會太鹹 ⁣⁣2. 漁吉特選丼($198)🍱⁣友人揀左呢個丼 分別有三文魚/油甘魚/星鰻(火灸)/帆立貝/海膽/三文魚籽/櫻花魷魚/赤蝦/蟹籽/左口魚邊/鮮魚(當日係吞拿魚) 有選擇困難症🧐既人好岩叫呢個 👍🏻因為咩都有D 友人對星鰻冇咩好感都覺得好食 其餘既都覺得唔錯而且仲係厚切 ⁣⁣3. 豪快海鮮丼($138)🍱⁣而小編揀左呢個 仲要叫左少飯🙈如果一般既女仔食少飯都夠 因為正常既話都好多飯🍚呢個丼有三文魚/油甘魚/鮮魚(當日係吞拿魚)/帆立貝(火灸)/甜蝦同蟹籽 味道鮮甜同埋D刺身係厚切🤩不過小編冇食到吞拿魚比左友人食🤭佢話不過不失 ⁣⁣由於當日冇小食😔就唯有叫左刺身😏⁣帆立貝刺身($48/4隻)⁣都幾鮮甜好食 都有一定既厚度 因為有D係好薄 而且唔算貴⁣⁣💫Hints:由於鋪面較細 可能食飯時間都要等位 所以預早d去好 同埋係排隊等位🤗⁣

1. 麵豉湯⁣

2. 漁吉特選丼($198)🍱⁣

3. 豪快海鮮丼($138)🍱⁣

由於當日冇小食😔就唯有叫左刺身😏⁣
帆立貝刺身($48/4隻)⁣
都幾鮮甜好食 都有一定既厚度 因為有D係好薄 而且唔算貴⁣

2020-07-16 764 瀏覽
去九龍城晚飯,多數都會想到去食泰國菜但除了泰國菜以外,這一區也隱藏著各式水準不錯的食店!今次就選擇去吃海鮮丼~~~疫情關係,店內食客不多我們只等一張枱,約5分鐘後就能入座~入座後,店員先送上一壺味增湯,自己斟來任飲!雖然不收費任飲,但也絕不欺場!!意想不到的,味道幾鮮味!!丼飯有10款選擇之多,還能自選飯量,正常飯量 (300克) / 少飯 (200克),細食人士有得揀!!不怕浪費米飯!!惜今晚暫停供應小食,所以只能試丼飯了~~自己比較貪心,選了配料最多的漁吉特選丼姐姐和妹妹都是海膽三文魚子丼,表妹的是豪快海鮮丼!漁吉特選丼,足足有11款海鮮/刺身丼飯附上青檸,擠些青檸汁,更能吊出刺身的鮮甜呢!赤蝦夠大隻,肉質爽口又鮮甜星鰻肉質細膩,味道清爽,醬汁的調味恰到好處,不會像蒲燒鰻魚那樣濃味~其他刺身諸如三文魚﹑油甘魚﹑帆立貝﹑吞拿魚及左口魚裙邊,每款都只有一件,但都切得夠厚身,豐腴味美,令人滿足!三文魚籽﹑蟹籽及櫻花魷魚就增加了丼飯的口感豐富度!海膽只得一片就不太夠喉!每碗丼飯都配了件玉子,玉子燒質感厚質不鬆散,帶微微甜味~~大滿足!!海膽三文魚子丼,滿滿的海膽和三文魚子覆蓋了飯面!惜兩碗
去九龍城晚飯,多數都會想到去食泰國菜
但除了泰國菜以外,這一區也隱藏著各式水準不錯的食店!
今次就選擇去吃海鮮丼~~~

疫情關係,店內食客不多
我們只等一張枱,約5分鐘後就能入座~
入座後,店員先送上一壺味增湯,自己斟來任飲!
雖然不收費任飲,但也絕不欺場!!意想不到的,味道幾鮮味!!

不怕浪費米飯!!
惜今晚暫停供應小食,所以只能試丼飯了~~
自己比較貪心,選了配料最多的漁吉特選丼

姐姐和妹妹都是海膽三文魚子丼,表妹的是豪快海鮮丼!

漁吉特選丼,足足有11款海鮮/刺身
丼飯附上青檸,擠些青檸汁,更能吊出刺身的鮮甜呢!
赤蝦夠大隻,肉質爽口又鮮甜
三文魚籽﹑蟹籽及櫻花魷魚就增加了丼飯的口感豐富度!
海膽只得一片就不太夠喉!
每碗丼飯都配了件玉子,玉子燒質感厚質不鬆散,帶微微甜味~~
大滿足!!
海膽三文魚子丼
海膽三文魚子丼,滿滿的海膽和三文魚子覆蓋了飯面!
惜兩碗飯的蛋黃都不夠完整,稍稍影響賣相~~
海膽大大片的,經灸燒過,口感綿密,海膽味濃郁鮮甜

三文魚子拌飯,魚油爆出,極為滋味!
三文魚子的鹹度夠,完全不用加醬油~~
青檸汁可中和海膽及三文魚子帶來的膩!
豪快海鮮丼
豪快海鮮丼,刺身種類比漁吉特選丼少一半
但每款刺身就有兩件,蝦就用上甜蝦,但也不會太幼細,size都算ok!

大家對於今頓晚飯都覺得滿足,只是可惜今次未能試小食啊!
幸有免費任飲的鮮味味增湯補數!

雖然座位不算好寬敞,但每張座椅下放有置物籃,所以也不會好擠迫啊!
整體的用餐體驗不錯,會再光顧的~~~
2020-06-19
海膽三文魚子丼
2020-05-23 347 瀏覽
🍱新鮮刺身-好耐冇食刺身啦,呢間朋友bookmark咗好耐今日放假就去九龍城試吓啦!.1️⃣豪快海鮮丼 $138三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝、甜蝦、蟹籽、玉子.2️⃣海賊丼 $128油甘魚、吞拿魚、海膽、櫻花魷魚、蟹籽、玉子.💕刺身們都好新鮮,份量都幾足料、厚切😋帆立貝、海膽分別都有稍微用火燒過,幾特別🐟吞拿魚就有少少筋,係瘦嘅部位嚟,唔係魚腩位.💛門口處有黃色義賣荃扣里手工作品,黃店認證!
🍱新鮮刺身
好耐冇食刺身啦,呢間朋友bookmark咗好耐
今日放假就去九龍城試吓啦!
1️⃣豪快海鮮丼 $138
三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝、甜蝦、蟹籽、玉子

2️⃣海賊丼 $128
油甘魚、吞拿魚、海膽、櫻花魷魚、蟹籽、玉子
海賊丼

💕刺身們都好新鮮,份量都幾足料、厚切
😋帆立貝、海膽分別都有稍微用火燒過,幾特別
🐟吞拿魚就有少少筋,係瘦嘅部位嚟,唔係魚腩位

💛門口處有黃色義賣荃扣里手工作品,黃店認證!
2020-05-22
海賊丼
2020-05-21 265 瀏覽
當晚唸唔到食咩行經見到尼間甘有日本風裝修既餐廳就walkin入左去試。試左佢地個海鮮丼,包左有拖羅、三文魚、鰻魚、燒左口魚、燒帶子!唔好講笑!佢既燒刺身好正正!同埋鰻魚、三文魚都好係唔錯!同時都叫左個明太子雞翼,雖然尼個小食我等左有d耐,但都值得。熱啦啦拎出黎,雞肉汁好juice!最後最有驚喜 竟然 係佢地既 湯呀!好香好香,雖然佢係比個樽你自己想飲幾多就可以拎幾多,唔洗哂野,同埋湯配海鮮丼真係一流。唯一美中不足係 因為佢比個樽你,所以飲唔到入面既料。但尼個湯絕對係我會再去食既好重大原因!

唔好講笑!佢既燒刺身好正正!
同埋鰻魚、三文魚都好係唔錯!

熱啦啦拎出黎,雞肉汁好juice!

最後最有驚喜 竟然 係佢地既 湯呀!
唯一美中不足係 因為佢比個樽你,所以飲唔到入面既料。

但尼個湯絕對係我會再去食既好重大原因!
2020-04-30 198 瀏覽
🦀Crab Donburi蟹三味🍙-九龍城食泰菜好出名,發現呢度嘅日式丼飯都唔錯🤓試咗新出嘅蟹三味,拆咗肉嘅香箱蟹肉同松葉蟹肉,簡直係懶人摯愛,啖啖肉,好鮮味🐠配埋新鮮嘅香檸汁,真係開胃,女仔食曬成碗都冇問題🤫-$238🦀蟹肉落得好足料🦀松葉蟹腳好厚肉🦀蟹籽撈飯好爽口#nataliefooddblog
🦀Crab Donburi蟹三味🍙
🦀蟹肉落得好足料
🦀松葉蟹腳好厚肉
🦀蟹籽撈飯好爽口

#nataliefooddblog
  • 蟹三味
2020-04-17 125 瀏覽
漁吉特選丼配料豐富,有齊三文魚、油甘魚、鮮魚、星鰻、帆立貝、海膽、三文魚籽、櫻花魷魚、赤蝦、蟹籽、左口魚邊,好滿足確實係懶人之選呀😍。刺身新鮮厚切,飯量唔少超飽肚,建議女仔叫少飯。另外,桌上準備好一壺麵豉湯隨便客人享用,可以無限添飲喔~
2020-04-16 134 瀏覽
唔知你地有冇覺得,香港嘅日本野,係有分陀地同日本過江龍?但你並唔好覺得陀地就會比較平,好好香港人開嘅日式食市,絕對唔會比日本人開嘅平好多,但又會有好多捧場客,可能因為口味更貼近香港人,所以長開長有!有時得覺得日本人,對野食嘅品質係有一定嘅追求,飯嘅溫度,調味,擺位上菜嘅精緻度,湯夠唔夠熱,魔鬼在細節,令人覺得重視同溫暖...但香港嘅就講求效率,湯雖然可以無限添飲,但放係一個保溫壺,倒出嚟嗰陣時溫度微暖,老實講,感覺麻麻地我叫咗一個海膽三文魚子飯,飯好似冇咩調味,但我覺得呢個係港式日本野嘅共通點,我覺得大家都咁做,即係代表佢地應該做咗調查,係迎合港人口味!海膽同三文魚子都可以,滿滿一碗,充滿視覺享受!另外一個什錦海鮮丼,賣相亦都吸引,但硬係唔知點解,食完硬係差嘀野咁!可能佢擊唔中我內心,不過影相一流!
唔知你地有冇覺得,香港嘅日本野,係有分陀地同日本過江龍?

我叫咗一個海膽三文魚子飯,
海膽同三文魚子都可以,滿滿一碗,充滿視覺享受!
2020-04-03 211 瀏覽
九龍城出名多泰國菜嘅餐廳但今次去左間海鮮丼專門店試試先🤤餐廳以和式小店為主 一入到餐廳就見到人手畫嘅牆.嘩嘩嘩大碗丼 係超足料海鮮丼😍一人一碗超飽肚🙈仲有一壺麵豉湯係枱面俾客人隨便享用💁🏻‍♀️好欣賞麵豉湯嘅味道 超濃郁 又熱辣辣唔會好似平時食嗰啲好淡味咁.蟹三味 $238期間限定嘅丼飯分別有蟹腳 香箱蟹肉 松葉蟹肉 仲肉蟹籽三種蟹 帶出三重滋味厚厚滿滿嘅蟹肉蓋住哂整個米飯🍚啖啖肉嘅感覺😋仲唔洗拆肉添加埋青檸汁 帶出清新嘅感覺🌱🌿整碗丼用料豐富 食落好滿足海膽三文魚籽丼 $208海膽用上加拿大馬糞海膽🥰大約三格嘅份量嘅海膽略略灸燒🤤加上滿滿嘅三文魚籽❤️每一口飯都擁有三文魚籽汁 同埋 爆開嘅口感再拌上超新鮮雞蛋😋幫忙平衡三文魚籽汁味道多重口感💛不同層次海膽天婦羅 $98作為好奇寶寶 未試過海膽炸成天婦羅 唔知味道如何 就點左嚟試試佢攞盤精緻😍口感爽脆配上香噴噴海膽😋正

九龍城出名多泰國菜嘅餐廳

唔知味道如何 就點左嚟試試佢
攞盤精緻😍口感爽脆
配上香噴噴海膽😋正
2020-04-01 219 瀏覽
係九龍城呢啲藍區中要揾間黃店都唔容易終點俾我揾到呢間🤩又黃又好味既丼飯💛真心大碗又足料🐷———❤️蟹三味丼 $238(期間限定🤤)全部都係蟹既丼🤤蟹控必點🦀有蟹腳、蟹籽、蟹肉蟹腳好鮮甜 甜中又帶啲咸個人最鍾意個蟹肉 份量超足 拌飯食真心好正呢間既珍珠米仲帶有略略既酸味 食起黎好開胃🤤❤️漁吉特選丼 $198呢個丼基本上可以一次過試哂唔同刺身👉🏻三文魚、油甘魚、產地直送鮮魚、星鰻、帆立貝、海膽、三文魚籽、櫻花魷魚、赤蝦、蟹籽、左口魚邊有我最愛既左口魚邊🤤呢個真係唔係間間有架 我每次見到都會心心眼🤣每款刺身都好新鮮星鰻大大條 加埋啲醬汁 好好味另外有啲驚喜既係櫻花魷魚質感滑溜溜 鮮甜 又係拌飯佳選💕❤️鹽燒鯖魚 $48燒得好香既鯖魚 鍾意佢唔多骨就算唔點醬汁都好好食 鹹香惹味🤤———平日晚上時間黎食都坐滿不過位置好寬敞 坐得好舒適重點都係黃店💛💛當然要大大力支持😎夜晚影相有啲矇 大家唔好mind😭———温馨提示:強烈建議女仔叫少飯 因為真係好大份 我勁鍾意食飯都剩左少少🥺
係九龍城呢啲藍區中
要揾間黃店都唔容易
終點俾我揾到呢間🤩
又黃又好味既丼飯💛
真心大碗又足料🐷
———
❤️蟹三味丼 $238(期間限定🤤)
全部都係蟹既丼🤤蟹控必點🦀
蟹三味丼
鹽燒鯖魚
蟹三味丼
2020-03-31 79 瀏覽
來到九龍城終於吾食泰菜,食下黃店魚生飯先!佢地的魚生飯可以揀正常或小飯,啱晒細食啲女仔!麵豉湯系用熱壺來裝,好似熱水咁,我就飲左接近2碗啦😌 我地叫左期間限定的蟹三味同埋北海帆立海老丼🦐 仲有一個蒜香牛舌的小食🤪 蟹三味分別系香箱蟹肉、松葉蟹肉同呀拉斯加蟹腳😀 每種都好鮮甜,好有蟹味👍🏻 最好系拆好晒肉,方便我呢啲懶人🙈 蟹膏撈左啲系啲蟹肉到,好好撈飯,吾小心就會食晒啲飯😂 蟹膏的份量亦吾會話太多,令到好膩。整體吾錯,蟹肉新鮮,有淡淡的海水味,份量亦好夠。另一個丼都一樣冇失望😛 帆立貝同🦐都好鮮甜。帆立貝有微微燒過所以更加香!牡丹蝦好大隻,蝦肉彈牙,蝦頭有膏,所以特別鮮甜😋配上成個飯勁多蟹籽,所以就算吾多餸都吾會好dry!❤️ 2個丼都用上醋飯,酸度適中。另外的牛舌小食都ok, 厚度正常,燒過來,配上面頭大量的炸蒜,好香口又肥美。 以魚生丼來講真系吾錯,如果大家想食海膽記得早啲去呀,因為我個日賣晒!去到九龍城以後就有多一個選擇啦😚

2020-03-31 99 瀏覽
店面小小的,也頗有日本風格,但更似個飯堂吧,食完就要走不抗算長留的那種餐廳。.三文魚海鮮丼$158說實在的的確是有點貴用料方面這個價錢當然不會太差,三文魚也是片片厚切三文魚子也頗多不過這個價錢我就不覺得是十分超值.枱面上放了一個茶壺,一開始我以為是茶把它倒落茶杯,原來這是無限添飲的麵豉湯。
三文魚海鮮丼$158
說實在的的確是有點貴
用料方面這個價錢當然不會太差,三文魚也是片片厚切
三文魚子也頗多
不過這個價錢我就不覺得是十分超值
2020-03-29 201 瀏覽
去九龍城走一趟,區內多以小店為主,除泰國菜外,也有特式cafe,一路走不難發現hidden gem💎,選了這間海鮮丼專門店去試🦞🍤二人點了兩個丼飯加一個小食🥢「蟹三味」蟹肉丼🦀為期間限定🤩!可一次過試勻三種口味,有松葉蟹肉、香箱蟹肉、蟹腳連蟹籽,蓋滿整碗飯,足料又啖啖蟹味,可擠點青檸汁提鮮,蟹迷不可錯過🤩「特選丼」配料豐盛💖,有三文魚/油金魚/吞拿魚/星鰻/帆立貝/櫻花魷魚/左口魚邊/赤蝦等🍣🍤,份量毫不吝嗇,刺身魚生新鮮,最特別是燒汁星鰻和櫻花魷魚,尤其美味😋小食「櫻花蝦炸豆腐」新鮮即炸熱辣辣上,櫻花蝦香撲鼻🦐炸豆腐醬汁一端上枱一路熱得出煙♨️,店家先預熱醬汁,以及每枱都有一壺又熱又美味的味噌湯任斟任飲,店家此等舉動令人吃得窩心🥰值得一讚👍🏻

櫻花蝦炸豆腐
味噌湯
櫻花蝦炸豆腐
味噌湯
2020-03-28 128 瀏覽
今次難得黎九龍城 唔係食泰國菜 而係食日本菜 呢間海鮮丼專門店 裝橫簡約 走典型和式小店既風格 牆上有一大幅壁畫 繪畫左漁夫捕足龍蝦既情節 又幾有feel🍲漁吉味噌湯味噌湯係免費任斟架 每一枱都有個暖壺 搖匀倒岀黎就飲得 想飲幾多就斟幾多 本身好怕會好似 岀面用粉開好鹹既麵豉湯 但入口有驚喜 味道比想像中濃郁帶鮮味 重點係任飲 超有誠意▪️北海帆立海老丼 $178牡丹蝦✖️赤蝦✖️甜蝦 隻隻都好鮮甜牡丹蝦好大一隻 入口彈牙 帆立貝經燒炙 香口鮮甜 印有店名既玉子燒 厚實微甜 唔會太乾 成碗飯都舖滿蟹籽 仲有粒粒三文魚子 增添左唔少口感▪️蟹三味 $238想食蟹但係又唔想剝殼 呢個飯完全滿足到懶人蟹腳✖️香箱蟹肉✖️松葉蟹肉蟹肉預先拆好 份量毫不吝嗇 鋪滿成個碗 完全啖啖肉 肉質鮮甜 有一半蟹肉仲撈左蟹膏 更滋味 加埋青檸汁 蟹肉鮮味更突岀 底下仲有蟹籽 令口感更豐富 蟹肉蟹籽撈飯真係一流 足料到完全唔洗怕唔夠餸撈飯▪️清酒煮大蜆 $42大蜆肥美 入口鮮甜無沙 仲有條條粉絲 粗身煙韌有咬口整體而言 丼飯選擇多 足料澎湃 味道唔⁣錯 建議細食既女仔可以叫少飯

🍲漁吉味噌湯

蟹腳✖️香箱蟹肉✖️松葉蟹肉

▪️清酒煮大蜆 $42
清酒煮大蜆
大蜆肥美 入口鮮甜無沙 仲有條條粉絲 粗身煙韌有咬口

早排去九龍城見到呢間日本野 裝修幾靚 走日本風 於是就試試佢啦🥰一坐低店員就會提我地 暖壺入面有味噲湯 無限任飲 飲落唔似係平時沖粉個啲 我都忍唔住飲左幾碗🤣———🍱蟹三味(期間限定) ($238)入面有香箱蟹肉,松葉蟹肉, 蟹腳🦀全部都係蟹😍🥰 最適合我呢啲蟹控😆3隻剝左殼松葉蟹腳 好新鮮 仲有少少海水味 正啊🥰香箱蟹肉混入左蟹膏, 香味濃郁 咸咸的 配飯一流😋松葉蟹肉又係另一番味道, 肉質非常鮮甜😍蟹肉同蟹籽佈滿成碗飯, 唔洗拆肉就可以享受啖啖蟹肉, 撈埋蟹籽一齊食, 好幸福好滋味🥰🍱漁吉特選丼 ($198)有三文魚,油甘魚,星鰻,帆立貝, 赤蝦, 產地直送鮮魚, 左口魚邊, 三文魚籽, 櫻花魷魚, 蟹籽🦑🦐🦀🐟本身仲有海膽 但因為個日冇晒🥺 所以改左帆立貝呢個飯一次過滿足你N個願望, 岩晒啲選擇困難症既人🤣件件魚生都大大件, 一啲都唔腥, 再加上少許青檸汁, 突顯出魚生既鮮味😋帆立貝同左口魚係炙燒過, 帶點焦香一整條長長既星鰻好吸引, 係香港比較少食到, 肉質比鰻魚腍同薄, 配上鰻魚汁帶點甜, 很不錯👍🏻成個飯好足料, overall都幾新鮮 超級滿足😌🥢蒜香厚切牛舌 ($4
早排去九龍城見到呢間日本野
裝修幾靚 走日本風 於是就試試佢啦🥰

一坐低店員就會提我地 暖壺入面有味噲湯 無限任飲
飲落唔似係平時沖粉個啲 我都忍唔住飲左幾碗🤣

———
🍱蟹三味(期間限定) ($238)
入面有香箱蟹肉,松葉蟹肉, 蟹腳🦀
全部都係蟹😍🥰 最適合我呢啲蟹控😆
3隻剝左殼松葉蟹腳 好新鮮 仲有少少海水味 正啊🥰
香箱蟹肉混入左蟹膏, 香味濃郁 咸咸的 配飯一流😋
松葉蟹肉又係另一番味道, 肉質非常鮮甜😍

🍱漁吉特選丼 ($198)
本身仲有海膽 但因為個日冇晒🥺 所以改左帆立貝
呢個飯一次過滿足你N個願望, 岩晒啲選擇困難症既人🤣
帆立貝同左口魚係炙燒過, 帶點焦香
成個飯好足料, overall都幾新鮮 超級滿足😌

🥢蒜香厚切牛舌 ($42)
牛舌有一定既厚度, 厚薄適中, 食落肉質鮮嫩爽口 值得一試😋👍🏻
上面鋪左好多炸蒜, 好香口 不過略嫌炸蒜大粒左少少
另外有配佢地自製既辣醬, 本身以為係wasabi 仲搽左好多, 點知辣到痴左線🔥係帶點柚子味既辣醬 所以唔食辣既朋友要小心啦😂

溫馨提示: 丼飯可以自行選擇少飯同走蔥, 建議女仔可以叫少飯, 因為我真係剩左好多飯😣
  • 蟹三味
  • 蒜香厚切牛舌