2020-01-17 53 瀏覽
我一直以為九龍城淨係得泰菜出名😂原來仲隱藏住咁浮誇咁美味嘅日式料理小店!佢地主打足料丼飯 用料唔止新鮮 仲好捨得首先不得不提既係佢哋嘅麵豉湯真係好好飲!絕對唔係開粉飲到成口怪味個種 飲得出佢係煲出黎重點係佢仲係自助任飲!我未開始食就飲左2碗😚我地叫左2個前菜蒜香厚切牛舌 好香淋嫩滑 配埋炸蒜好香口另外仲叫左漁吉蒸蛋除咗外表優秀佢仲好有內涵上面舖滿左海膽同三文魚子食到裡面仲有 松葉蟹肉,雞肉,冬菇,銀杏同埋鳴門卷每一啖食落去都有驚喜😋講到主角 我食嘅丼飯係龍王丸龍蝦超浮誇😂好特別!上面有舖滿滿嘅蟹子裡面嘅三文魚仲好肥美 入口溶化三文魚子同帆立貝亦都好鮮甜肥仔食嘅期間限定 蟹三味 都好吸引裡面有香箱蟹肉,松葉蟹肉同埋蟹腳我對蟹其實一般般 但係了咗肥仔一啖蟹肉 好鮮甜!而且蟹肉嘅份量超多!了到好深都仲有絕對唔係大碗飯少少餸塞飽你個種呢個對我真係好surprise 即刻決定我要再黎挑戰😂因為我自己好怕腥 所以我對魚生同海產嘅味道好敏感但佢地呢度所有食材都好新鮮 味道鮮甜☺感覺太幸福
我一直以為九龍城淨係得泰菜出名😂
原來仲隱藏住咁浮誇咁美味嘅日式料理小店!
佢地主打足料丼飯 用料唔止新鮮 仲好捨得
首先不得不提既係佢哋嘅麵豉湯真係好好飲!
絕對唔係開粉飲到成口怪味個種 飲得出佢係煲出黎
重點係佢仲係自助任飲!我未開始食就飲左2碗😚

我地叫左2個前菜
蒜香厚切牛舌 好香淋嫩滑 配埋炸蒜好香口
另外仲叫左漁吉蒸蛋
除咗外表優秀佢仲好有內涵
上面舖滿左海膽同三文魚子
食到裡面仲有 松葉蟹肉,雞肉,冬菇,銀杏同埋鳴門卷
每一啖食落去都有驚喜😋

講到主角 我食嘅丼飯係龍王丸
龍蝦超浮誇😂好特別!上面有舖滿滿嘅蟹子
裡面嘅三文魚仲好肥美 入口溶化
三文魚子同帆立貝亦都好鮮甜

肥仔食嘅期間限定 蟹三味 都好吸引
裡面有香箱蟹肉,松葉蟹肉同埋蟹腳
我對蟹其實一般般 但係了咗肥仔一啖蟹肉 好鮮甜!
而且蟹肉嘅份量超多!了到好深都仲有
絕對唔係大碗飯少少餸塞飽你個種
呢個對我真係好surprise 即刻決定我要再黎挑戰😂

因為我自己好怕腥 所以我對魚生同海產嘅味道好敏感
但佢地呢度所有食材都好新鮮 味道鮮甜☺感覺太幸福
2020-01-16
龍王丸
以前喺九龍城呢邊返學,但細個唔識野,都唔知原來呢頭附近咁多好嘢食,食來食去都係嗰啲,畢咗業先來呢頭搵食!唔知有冇人同我一樣,冬天就好想食刺身,總之就想食日本野!今次來到 @isakichidon 漁吉試吓佢啲海鮮丼先~整體來講,無論係飯定係刺身嘅份量都好多,刺身係真心新鮮甜,唔腥。刺身飯嘅醋味都調得啱啱好,唔會太酸,建議是女仔識嘅話可以少飯。不得不提嘅係佢呢度嘅麵豉湯係自助任飲,我哋每人都飲咗幾碗🤣.studied in kowloon city for 4 years & i didnt even know there was this place 😂 @isakichidon serves high quality sashimi don 😋 overall, the portion sizes are great 👍 the sashimi is fresh and not fishy 🐟 the rice has the right amount of acidity! i would suggest girls to order less rice because the p
studied in kowloon city for 4 years & i didnt even know there was this place 😂 @isakichidon serves high quality sashimi don 😋 overall, the portion sizes are great 👍 the sashimi is fresh and not fishy 🐟 the rice has the right amount of acidity! i would suggest girls to order less rice because the portions are pretty big! oh & also they got all you can drink miso soup 🤣
《蟹三味》$238 😋😋😋
呢個丼令我真正明白到乜嘢叫啖!啖!肉!有勁多拆咗肉嘅松葉蟹鋪晒喺面,有一半仲撈左少少蟹膏,肉質鮮甜,用嚟撈飯一流!松葉蟹腳都鮮甜,三隻啱啱好,非常滋味!另外個飯裏面有啲蟹籽,所以每一啖飯都充滿着蟹肉同埋蟹籽一齊食,口感豐富。食完成個丼好滿足,食蟹唔洗拆肉真係令到成個丼加晒分💯
《漁吉特選丼》$198
呢個丼唔單止賣相一百分,非常吸睛,而且仲超級足料! 裏面有三文魚、油甘魚、鮮魚、星鰻、帆立貝、海膽、三文魚籽、魷魚、赤蝦、蟹籽、左口魚邊。同我一樣有選擇困難症嘅朋友揀呢個就啱晒啦,咩都有!特別想讚下個鰻魚,平時我真係麻麻哋鰻魚,但今次食落真心有驚喜,好滑,最重要係唔係好食得出啲骨啊!另外火炙過之後嘅海膽都一樣有驚喜,鮮甜得來又入口即溶,正~
《明太子雞翼》$38
唔知點解食落覺得呢個明太子雞翼同平時食嗰啲嘅口感唔一樣,感覺上明太子多個雞肉😜非常足料!
魚吉 @isakichidon
📍#BELLYwongs_klncity #BELLYwongs_klntong
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_wongs #黃店 #黃色經濟圈 #懲罰黃店系列
明太子雞翼
以前都會經常黎食,因為魚生又大片又新鮮但呢次改變我既睇法叫咗個漁吉特選 連加一220 hkd但有d咩食呢比以前縮水吞拿魚 一睇顏色 同爭鮮果種同級下等吞拿魚三文魚籽 可能好貴啦 孤寒少到得十幾粒 我相信去食一件軍艦壽司都多過呢度三文魚 size縮晒水 以前差唔到一片size等於壽司既兩倍而家變到比一般壽司大少少 等於爭鮮一碟大少少果d可能來貨貴啦,d野又少又縮水 以前就ok既,而家.....比得220我去其他地方相信會食得更好
以前都會經常黎食,因為魚生又大片又新鮮
但呢次改變我既睇法
叫咗個漁吉特選 連加一220 hkd
但有d咩食呢

比以前縮水
吞拿魚 一睇顏色 同爭鮮果種同級下等吞拿魚
而家變到比一般壽司大少少 等於爭鮮一碟大少少果d

可能來貨貴啦,d野又少又縮水
2020-01-14 14 瀏覽
和風簡約裝修ge 餐廳,牆上有幅手繪畫做點綴,令到成間餐廳簡約得黎,又唔會顯得過於單調🤩.小店以刺身丼飯為主,所以同友人都各自叫左個丼飯加多樣小食😋😋.另外,餐廳會放一壺熱麵豉湯比食客無限添飲,等丼飯黎之前,可以飲住湯先😋加上點餐紙可以✅少飯,啱晒細食ge朋友,又唔會造成浪費,變做大徙鬼👻,非常貼心🔹「蟹三味 」丼飯🦀🍱有蟹腳,香箱蟹肉,松葉蟹肉 每次見到期間限定都抵抗唔住要點黎試🤩個人好鐘意食蟹, 但成日都嫌拆蟹實在太麻煩😖,呢個真係絕對岩哂我, 個蟹肉超超超超超超多!!!!!!!食落啖啖都有蟹肉🤤🤤食落超滿足🔸海膽三文魚子丼飯🍱海膽鮮甜,一D腥味都無, 三文魚子同生雞蛋撈埋飯一齊食,真係不得了🤤🤤🔹海虎蝦天婦羅🍤海虎蝦好大隻又爽口,食落唔會太油.以呢個價錢食到絕對係值ge,D蟹肉同海膽三文魚子份量都好多,一d都唔吝嗇,黎九龍城好多人一定會諗起食泰國菜🥘但係而家泰國菜唔再係唯一嘅選擇啦🤣皆因仲有呢間。

🔹「蟹三味 」丼飯🦀🍱
有蟹腳,香箱蟹肉,松葉蟹肉
每次見到期間限定都抵抗唔住要點黎試🤩

🔸海膽三文魚子丼飯🍱

🔹海虎蝦天婦羅🍤
海虎蝦好大隻又爽口,食落唔會太油
  • 海膽三文魚籽丼
人人也說九龍城是一個美食天堂,在九龍城揾食很易,但要搵一間好食,其實就有難度,特別是日本野,在九龍城咁多年,無什麼日本野好食。常常經過漁吉,也沒有太大興趣入去食。眼見這間好評如潮,那就一試。裝修以日系為主,入座後,侍應會俾ipad你看丼飯的選擇,款式有11款選擇,我叫了海膽三文魚籽丼。海膽三文魚籽丼$208- 丼有海膽、三文魚籽、玉子、蟹籽和溫泉蛋。海膽是加拿大膽,火🔥燒了一下,三文魚籽味道尚可,溫泉蛋來到時巳穿,蛋比較生,我個人麻麻地喜歡生🐔蛋伴魚生。玉子,好難🤯吃⋯哽哽的同無味,最不得了個飯,凍到無朋友,我未食過丼飯是如此凍⋯🤨飯是一個丼的靈魂,魚生已經不用處理,飯也做不好⋯真係令人失望。這間丼飯與我之前寫過尖沙咀的丼飯,真係差一截⋯😟

海瞻三文魚籽丼

這間丼飯與我之前寫過尖沙咀的丼飯,真係差一截⋯😟
2020-01-10
2020-01-11 548 瀏覽
/漁吉🇭🇰/#sa九龍城篇 #sa良心小店篇➖➖➖成就解鎖🔓終於去九龍城食野九龍城一向好出名食泰國菜除咗泰國菜其實都有好多唔同嘅菜式今次就去咗食日本丼飯佢哋嘅丼飯足料 麵豉湯可以無限refill➖➖➖1️⃣龍王丸(少飯) $238 材料有:熟龍蝦、三文魚、左口魚裙邊、帆立貝三文魚籽、蟹籽▪️▪️▪️龍蝦肉爽口彈牙 三文魚厚切肥美最鍾意就係左口魚裙邊有炙燒嘅香味蟹籽嘅份量頗多 將近啖啖都係 爽口三文魚籽充滿鹹香 頗新鮮👻帆立貝嘅味反而冇咁突出 口感較腍最後仲有印咗舖名嘅厚蛋玉子燒💕壽司飯同醋比例剛好 就算少飯 份量幾多下➖➖➖分數: 7.8/10➖➖➖2️⃣期間限定: 天丼 $168 餸係天婦羅多種唔同嘅餸🙆🏻‍♀️每樣嘅存在感都幾突出唔會好厚粉有蝦、日本番薯、茄子、冬菇釀蝦日本番薯鮮甜 蝦肉有嚼口感覺幾新鮮冬菇同樣充滿鮮味但入面嘅蝦膠稍為冧咗啲而size相對冇龍王丸咁大🤔➖➖➖分數:7.5/10➖➖➖3️⃣漁吉蒸蛋 $48蒸蛋超足料 係我食過最豐富嘅蒸蛋每一啖蒸蛋配一款餸 好滿足▪️▪️▪️有海膽、鳴門卷三文魚籽、松葉蟹、銀杏、雞肉同冬菇▪️▪️▪️海膽唔會好苦 但稍為焗熟咗少少三文魚籽同樣充滿鹹香雞肉嫩滑 冬菇鮮甜
/漁吉🇭🇰/
今次就去咗食日本丼飯
佢哋嘅丼飯足料 麵豉湯可以無限refill
麵豉湯

1️⃣龍王丸(少飯) $238
材料有:熟龍蝦、三文魚、左口魚裙邊、帆立貝三文魚籽、蟹籽
龍蝦肉爽口彈牙 三文魚厚切肥美

分數: 7.8/10
2️⃣期間限定: 天丼 $168
餸係天婦羅多種唔同嘅餸🙆🏻‍♀️
每樣嘅存在感都幾突出唔會好厚粉
有蝦、日本番薯、茄子、冬菇釀蝦
日本番薯鮮甜 蝦肉有嚼口感覺幾新鮮

3️⃣漁吉蒸蛋 $48
蒸蛋超足料 係我食過最豐富嘅蒸蛋
每一啖蒸蛋配一款餸 好滿足
▪️▪️▪️
有海膽、鳴門卷三文魚籽、松葉蟹、
銀杏、雞肉同冬菇
蛋充滿蛋香但用個蓋焗耐左
所以稍為老咗啲🙈即到即食會好啲

分數: 8/10
➖➖➖
📍漁吉(九龍城本店)
九龍城衙前圍道84號地下A舖
麵豉湯
天丼
2020-01-09 25 瀏覽
成日行過九龍城都見到街角呢度有一間專賣海鮮丼飯嘅餐廳今次就嚟咗食晚餐餐廳係以和式小店為主題而且牆壁畫左好多日本漁旗繪畫睇落好有氣氛蟹三味丼飯🦀呢個係時令丼飯上面有齊蟹腳,香箱蟹肉,松葉蟹肉蟹味香濃,用黎送飯真係一流再加埋青檸汁d 蟹味更加出蟹腳已經拆埋肉好容易就成隻食到海膽三文魚籽丼飯🐟呢個丼飯有齊我中意既野海膽同三文魚籽係比得超多!食極都重有😍海膽用火輕燒過帶出陣陣海膽香三文魚籽好新鮮咬落去果下脆卜卜重有一隻蛋黃比大家撈飯撈埋一齊食真係好幸福🥰海膽天婦羅海膽用紫菜用包拎去炸成天婦羅做到外脆內軟既效果海膽重可以保持到軟綿綿好特別😛每一檯都會有味噌湯可以自行加湯🥣最中意係呢到可以揀少飯因為平時既丼飯都好大碗食唔哂又唔想浪費既朋友仔揀少飯就最好👍🏻

成日行過九龍城
都見到街角呢度有一間專賣海鮮丼飯嘅餐廳
今次就嚟咗食晚餐

餐廳係以和式小店為主題
而且牆壁畫左好多日本漁旗繪畫
睇落好有氣氛

蟹三味丼飯🦀
呢個係時令丼飯
上面有齊蟹腳,香箱蟹肉,松葉蟹肉
蟹味香濃,用黎送飯真係一流
再加埋青檸汁
d 蟹味更加出
蟹腳已經拆埋肉
好容易就成隻食到

海膽三文魚籽丼飯🐟
呢個丼飯有齊我中意既野
海膽同三文魚籽係比得超多!
食極都重有😍

食唔哂又唔想浪費既朋友仔揀少飯就最好👍🏻
  • 海膽三文魚籽丼
  • 海膽天婦羅
2019-12-30 29 瀏覽
係附近返學想試,對學生黨嚟講好貴,梗係引誘一樣中意飯魚生又捨得飯嘅爸爸去,俾咗斷間餐廳佢揀佢一嘢就指住呢間話好正咁🤣漁吉特選丼($198)選擇困難症的人選這個就對了,有十一種海鮮,刺身則每種有一塊。丼飯一到就已經覺得這個價錢值了,外面的單點壽司價錢都不便宜,十一件很多都不止這個價錢了。每款刺身都很新鮮👍🏻而且厚度十足,蟹籽份量多,櫻花魷魚口感爽口,有鹹鮮味,挺特別。海膽鮮甜不腥,帆立貝和左口魚輕輕炙過,有焦香。除了刺身,每碗都有一塊印有店名「漁吉」的玉子燒,厚實微甜,配飯好吃。還有一塊青檸,吃到中段可以擠在刺身上解膩。醋飯味道剛好,夠酸不會蓋過刺身的味道。另外每桌都有一壺味增湯,可以自己倒,記得先搖勻。丼飯的份量比較大🍚而且都有配蔥,有需要少飯或走蔥的記得在點單紙上寫,不要浪費食物。我是能吃完的😗爸爸要少飯龍王丸🦞 ($238)外表已經夠霸氣,龍蝦肉的份量夠多,而且有很多蟹籽魚子,爸爸🧔🏻表示很滿意。

漁吉特選丼($198)
漁吉特選丼

龍王丸🦞 ($238)

2019-12-25 30 瀏覽
昨晚九點幾去到九龍城食野 因這裡不能預約 好彩去到不用等位 只等清理一下就可進心想食海膽但又想食蟹 到最後選了松葉蟹三味丼 二個 份量不小 幾好食 但d飯就覺得一般 但蟹膏蟹肉 好似平時食開軍艦好食好多 不過試下都無妨另外叫海賊丼和海膽三文魚子丼 另二個跟一般差不多 沒特別好彩叫了小飯 有二個小朋友已經食唔哂再叫了海膽天婦羅 這個又係一個期待 之前係openice 見到好靚 但實際就冇咁靚 同埋細舊 同埋 清酒煮蜆 好甜 不過得六隻蜆 但粗粉絲好食
另外叫海賊丼和海膽三文魚子丼 另二個跟一般差不多 沒特別
好彩叫了小飯 有二個小朋友已經食唔哂

2019-12-24
  • 清酒煮蜆
2019-12-21 23 瀏覽
◾️今次要介紹嘅餐廳係位於九龍城嘅漁吉海鮮丼專門店,主打各式日式海鮮丼飯。店內環境舒適,而且服務亦都好體貼,桌邊仲有一壺可以任飲嘅麵豉湯,味道不錯。ISAKICHI is located in Kowloon City, specializes in Japanese sashimi rice bowl. It provides a cozy environment and quality services to customers. There is a pot of miso soup that you can drink as much as you would like, and it tastes quite good.◽️黃金鰻魚丼 (Golden Eel Rice Bowl) $188平時已經好少食到鰻魚嘅丼飯,而依到更係原條上,滿足一眾鰻魚迷嘅慾望。鰻魚肉質厚實,醬汁甜度啱啱好,滑蛋質感嫩滑,中間仲混入黑松露正好減少醬汁嘅膩。值得一提嘅係依到嘅丼飯係我哋食過最大,建議正常食量嘅人叫少飯即可。We seldom see a Japanese rice bowl using e
◽️

We seldom see a Japanese rice bowl using eel, but they served the entire eel here, which is satisfying for eel fans. It is thick and the sauce is giving the adequate level of sweetness. The egg is smooth and mixed with truffle that neutralizes the greasiness of the sauce. The portion of rice bowl here is really large, and we recommend you to order less rice for a normal serving.
蟹王丼 (Crab Rice Bowl) $238

蟹王丼嘅鮮拆蟹肉鋪滿半邊丼飯,味道新鮮富蟹膏味,略加少量青檸汁更能引發出蟹肉嘅鮮味,而且啖啖都係肉好有滿足感。另一半鋪上三文魚子,質感結實,味道帶微鹹。值得一提嘅係海膽微烤過後,表面乾身內裡滑溜嘅質感好特別。
Half of the crab rice bowl is covered with fresh crab meat. With just few drops of lime juice, it further elevates the refreshing flavour. The other half of the rice bowl is covered with salmon roe, which tastes slightly salty and with a bouncy and juicy texture. The texture of the sea urchin is quite special as it is slightly roasted.
◽️
海膽天婦羅 (Sea Urchin Tempura) $98

估唔到海膽都可以做天婦羅,質感脆而不膩。天婦羅可配上柚子鹽或加上蘿蔔蓉嘅天婦羅汁食,柚子鹽嘅味道唔算鹹,反而有柚子皮嗰種微苦味,頗為特別。
It is the first time we tried sea urchin tempura. It has a crunchy texture, but it won't taste greasy. You can eat together with either yuzu salt or tempura sauce. For the yuzu sauce, it is not really salty, in fact, we could taste some bitterness like the skin of yuzu.
漁吉海鮮丼專門店
ISAKICHI
📍九龍城衙前圍道84號地下A舖
📍Shop A, 84 Nga Tsin Wai Road, Kowloon City
#fooodninja_hk_kowlooncity
真的很喜歡九龍城這個地區,人流不多又有好多好野食,單是日本野已經超多選擇今次來到這間丼飯專門店,差不多一時入去餐廳只坐了一半人。打開MENU選擇超多,我就叫了漁吉特選丼,岩晒多心的我!有三文魚、油甘魚、星鰻、帆立貝、海胆、三文魚籽同赤蝦,全部刺身都好新鮮好肥美,唯獨是個油甘魚有少少筋,呢度D麵豉湯係任飲,不過都唔會飲太多因怕太咸呢!埋單連加一二百蚊到,我覺得不算太太太抵,但呢度勝在係坐得舒服同埋好多選擇,整體黎講都算不錯!

漁吉特選海鮮丼
2019-12-06
漁吉特選海鮮丼
高質丼物 鮮味味美兼食得安心這家餐廳位於九龍城一帶,位於因工程醜聞而無法順利通車的沙中線宋皇臺站其中一個出口附近,即使是平日夜晚又位於老區,人流卻不斷,到訪當日餐廳幾乎滿座,等了一回方能就坐。店子一面牆上的漫畫風壁畫,以日本漁夫捕魚為題材,色彩鮮明亮麗,如此氣氛在了無生氣的老區中可謂十分突出。黃金伊勢海老丼 ($238)一送到已感感受到海老的份量,原隻送到,大大隻視覺效果已經一流,而且散化着陣陣的海鮮香味,龍蝦肉配上滑蛋,增添了口感,既嫩滑又爽口,真正精華在龍蝦頭中,釀入了飯,加上龍蝦膏和海鮮的香氣,完美!龍王丸 ($238)另一款就是龍王丸,由龍蝦肉,帶子,三文魚等組成,相比之下,較伊勢海老細份,不過食材花款更多,主要由各色刺身取代大份龍蝦,刺身常見的類型,質素不俗,但不算特別,當然,龍蝦才是主角,爽口,還略帶海鮮的鮮感。清酒煮大蜆 ($42)勁足料蜆多到滿哂,蜆肉鮮味,也較坊間的大隻,另外伴有粉絲,盡吸湯底和蜆的精華,非常入味,值得推薦,我湯和粉絲都無放過,一啖不留,必食!餐廳三款食品質素均好,而且作為良心小店,We connect協助學生,食得開心又食得安心,何不一去再去,難怪人
高質丼物 鮮味味美兼食得安心

黃金伊勢海老丼 ($238)

龍王丸 ($238)

清酒煮大蜆 ($42)

餐廳三款食品質素均好,而且作為良心小店,We connect協助學生,食得開心又食得安心,何不一去再去,難怪人流不斷!!

清酒煮大蜆

2019-12-15 59 瀏覽
呢間舖頭開左一段時間,一直都想試,剛開既時候唔多人幫襯,而家見佢多左人食,今日原本去食食開果間但無位,醒起呢度就黎試下,叫左個漁吉特選丼,一上枱覺得唔係好精神,唔知係咪燈光問題,麵豉湯係任飲,不過我唔好,無試, 有加一服務費蝦: 樣子麻麻,食落正常三文魚: 正常星鰻: 可以帆立貝: 都ok鮮甜直送鮮魚: 今日係劍魚腩,油香ok, 但可惜有筋油甘魚: 正常櫻花魷魚,蟹籽,三文魚籽,蛋:無特別海膽: 全碗最欣賞,香,鮮甜食完當了左個心願,無乜特別,不過不失,回頭機會唔大

蝦: 樣子麻麻,食落正常
三文魚: 正常
星鰻: 可以
帆立貝: 都ok鮮甜
直送鮮魚: 今日係劍魚腩,油香ok, 但可惜有筋
油甘魚: 正常
櫻花魷魚,蟹籽,三文魚籽,蛋:無特別
海膽: 全碗最欣賞,香,鮮甜

食完當了左個心願,無乜特別,不過不失,回頭機會唔大
2019-12-15
2019-12-10 40 瀏覽
真係估唔到九龍城都有好野😎成日以為淨係得泰國菜😂今次竟然比我搵到間筍野,冇理由唔介紹比大家😁店面唔算係好大,足夠坐3-40人,枱與枱之間唔會迫👍🏻空間感足夠!我同老公去嘅時候大約晚上八點鐘,都坐左2/3嘅食客😲上菜速度都好快!唔使十分鐘就有得食啦😎🔹櫻花蝦炸豆腐(期間限定):見到隔離叫左,又忍唔住想食😆加上櫻花蝦同豆腐呢個組合又真係好少見🤩豆腐外層加左櫻花蝦一齊炸,出黎效果超香嘅蝦味,外層香脆,而入面嘅豆腐就好滑溜😍簡直係兩個唔同層次嘅享受👍🏻🔹黃金鰻魚丼(期間限定):店員推介我地試呢款期間限定,呢間店用嘅係海鰻,比起平時食嘅鰻魚更厚肉更肥美🤤食落肉質係爽口,唔會淋pat pat👍🏻條海鰻仲有我手臂咁長!!好痴線呀🤣再配埋個黑松露炒滑蛋,又香又滑溜🤩真係可以撈晒成碗飯!果然係冇介紹錯😎🔹漁吉特選丼:超級豐富🤩入面包括左有三文魚、油甘魚、星鰻、帆立貝、海膽、櫻花魷魚、赤蝦、三文魚籽、蟹籽、左口魚邊🤣足足有成十樣材料咁多呀😍全部都好新鮮,真係堅足料!而其中三文魚同油甘魚刺身仲要係厚切🤤好正👍🏻完全係值回票價!仲有兩樣嘢係必須要讚下!店員服務態度好好,介紹得好詳細👍

仲有兩樣嘢係必須要讚下!店員服務態度好好,介紹得好詳細👍🏻而另一樣都幾特別,店內嘅麵豉湯係任你飲,係呢個凍冰冰嘅天氣,有碗熱湯真係好緊要👍🏻

味道:5/5

• 黃金鰻魚丼
  • 櫻花蝦炸豆腐
  • 麵豉湯
2019-12-04 27 瀏覽
漁吉海鮮丼專門店,九龍城原來都有高質魚生飯,漁吉 ,3點落場,2點半last order, 除基本各款魚生飯外,更有幾款期間限定飯,叫了天婦羅飯,和海鮮飯,就新鮮,好味,可以再去