早排去九龍城見到呢間日本野 裝修幾靚 走日本風 於是就試試佢啦🥰一坐低店員就會提我地 暖壺入面有味噲湯 無限任飲 飲落唔似係平時沖粉個啲 我都忍唔住飲左幾碗🤣———🍱蟹三味(期間限定) ($238)入面有香箱蟹肉,松葉蟹肉, 蟹腳🦀全部都係蟹😍🥰 最適合我呢啲蟹控😆3隻剝左殼松葉蟹腳 好新鮮 仲有少少海水味 正啊🥰香箱蟹肉混入左蟹膏, 香味濃郁 咸咸的 配飯一流😋松葉蟹肉又係另一番味道, 肉質非常鮮甜😍蟹肉同蟹籽佈滿成碗飯, 唔洗拆肉就可以享受啖啖蟹肉, 撈埋蟹籽一齊食, 好幸福好滋味🥰🍱漁吉特選丼 ($198)有三文魚,油甘魚,星鰻,帆立貝, 赤蝦, 產地直送鮮魚, 左口魚邊, 三文魚籽, 櫻花魷魚, 蟹籽🦑🦐🦀🐟本身仲有海膽 但因為個日冇晒🥺 所以改左帆立貝呢個飯一次過滿足你N個願望, 岩晒啲選擇困難症既人🤣件件魚生都大大件, 一啲都唔腥, 再加上少許青檸汁, 突顯出魚生既鮮味😋帆立貝同左口魚係炙燒過, 帶點焦香一整條長長既星鰻好吸引, 係香港比較少食到, 肉質比鰻魚腍同薄, 配上鰻魚汁帶點甜, 很不錯👍🏻成個飯好足料, overall都幾新鮮 超級滿足😌🥢蒜香厚切牛舌 ($4
早排去九龍城見到呢間日本野
裝修幾靚 走日本風 於是就試試佢啦🥰

一坐低店員就會提我地 暖壺入面有味噲湯 無限任飲
飲落唔似係平時沖粉個啲 我都忍唔住飲左幾碗🤣

———
🍱蟹三味(期間限定) ($238)
入面有香箱蟹肉,松葉蟹肉, 蟹腳🦀
全部都係蟹😍🥰 最適合我呢啲蟹控😆
3隻剝左殼松葉蟹腳 好新鮮 仲有少少海水味 正啊🥰
香箱蟹肉混入左蟹膏, 香味濃郁 咸咸的 配飯一流😋
松葉蟹肉又係另一番味道, 肉質非常鮮甜😍

🍱漁吉特選丼 ($198)
本身仲有海膽 但因為個日冇晒🥺 所以改左帆立貝
呢個飯一次過滿足你N個願望, 岩晒啲選擇困難症既人🤣
帆立貝同左口魚係炙燒過, 帶點焦香
成個飯好足料, overall都幾新鮮 超級滿足😌

🥢蒜香厚切牛舌 ($42)
牛舌有一定既厚度, 厚薄適中, 食落肉質鮮嫩爽口 值得一試😋👍🏻
上面鋪左好多炸蒜, 好香口 不過略嫌炸蒜大粒左少少
另外有配佢地自製既辣醬, 本身以為係wasabi 仲搽左好多, 點知辣到痴左線🔥係帶點柚子味既辣醬 所以唔食辣既朋友要小心啦😂

溫馨提示: 丼飯可以自行選擇少飯同走蔥, 建議女仔可以叫少飯, 因為我真係剩左好多飯😣
  • 蟹三味
  • 蒜香厚切牛舌