📰位於尖沙咀既「嵐橋」係丼飯專門店,餐牌除左有多款刺身配搭既飯選擇,👹仲有唔少日式料理,例如串燒、炸物、鍋物、小食等等,十分多元化!🏯🍱嵐橋豐盛丼($288)🍱🐠呢款係新登場既丼飯,裏面有2件中拖羅、海膽、日本牡丹蝦、穴子、油甘魚、深海池魚、松葉蟹鉗同松葉蟹肉。🤩一望賣相已經好吸引,材料鋪到密密麻麻,顏色又鮮豔!🎏食落每種都極新鮮,當中個人最愛海膽同中拖羅,海膽口感綿滑,味道鮮甜;🍣中拖羅輕輕一咬就入口即溶,魚油分佈均勻,食完之後吞拿魚既魚香嚮口腔久久唔會散退🤪🦀軟殼蟹牛油果卷($148)🦀🥑一份有6件,軟殼蟹仲係熱辣辣、脆一脆,牛油果生熟度適中,卷物咬落外軟內脆,配上沙律醬+蟹籽食,口感層次豐富🙌🏻🍤天婦羅盛合($128)🍤🍠天婦羅每件炸到金黃色,離遠已經聞到好香。其中炸蕃薯同南瓜做得特別出色,兩款都係甜而不膩👈🥗火炙吞拿魚沙律($118)🥗🔥吞拿魚表面經過火炙,發出既香氣令人聞到都胃口大開,🌱連埋沙律菜食最為滋味,絕對係必點之選啊!😎🐥鮑魚雞翼($78)🐥🍢雞翼燒得靚仔,入面內藏半隻鮑魚,呢個組合夠曬特別!整體夾埋一齊食非常惹味😜🥣田樂燒豆腐($32)🥣☄️豆腐嫩滑,一咬充滿汁水,配

🍱嵐橋豐盛丼($288)🍱
🦀軟殼蟹牛油果卷($148)🦀

🍤天婦羅盛合($128)🍤

🥗火炙吞拿魚沙律($118)🥗

🐥鮑魚雞翼($78)🐥

🥣田樂燒豆腐($32)🥣
☄️豆腐嫩滑,一咬充滿汁水,配上麵豉醬食一流!😌

😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10

🍱House Special Don ($288)🍱

🦀Soft Shell Crab & Avocado Rill ($148)🦀

🍤Assorted Tempura ($128)🍤

🥗Grill Tuna Salad ($118)🥗

🐥Grilled Chicken Wing stuffed with Abalone ($78)🐥

🥣Grilled Tofu with Miso Sauce Skewer ($32)🥣

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
朋友介紹下先知有間丼飯專門店🍣,可自選用赤醋壽司飯/冬菇飯/麻油飯😳,就係咁吸引左去😂😂。餐廳環境雖小但五臟俱全,而店員有笑容又有禮貌,服務同食物都good good🥰,係食得開心既一餐🥳👏🏻-💕 極上海之幸丼 $308大拖羅2件,日本牡丹蝦,磯煮鮑魚,大蟹鉗,深海池魚,真鲷,油甘魚,海膽,蔥花拖羅魚蓉,三文魚籽👅好味指數:8/10丼飯底揀咗赤醋壽司飯😚,帶微微鹹香但又唔會太重搶左刺身既鮮味👍🏻,大拖羅睇色澤已經知好靚好新鮮好肥美!有入口即溶感覺🥰!海膽甘甜質感細膩,磯煮鮑魚同牡丹蝦都好爽彈,份量充足又新鮮!-💕 火炙吞拿魚沙律 $188👅好味指數:9.5/10油脂感滿滿,質感嫩腍😍,沙律夾脆配上酸汁,好清新,中和油膩感。-💕忌廉芝士吞拿魚卷 $138👅好味指數:9.8/10造型好靚💯,忌廉芝士同吞拿魚好夾,忌廉芝士質感細膩配上鮮甜吞拿魚,再加埋蛋黃醬,好滿足😍。-💕天婦羅盛合 $128👅好味指數:9.9/10海老,日本蕃薯,日本南瓜,日本青椒仔,茄子,冬菇,魚塊好驚喜❗️以為天婦羅都係差不多,偏油偏重口味,完全刷新左我嘅認知😂‼️ 平時如果同我一樣好怕食好油淋淋既野,都唔怕一試❗️天婦羅皮

💕 極上海之幸丼 $308

👅好味指數:9.8/10

天婦羅盛合

💕天婦羅盛合 $128
👅好味指數:9.9/10
海老,日本蕃薯,日本南瓜,日本青椒仔,茄子,冬菇,魚塊

天婦羅皮薄輕脆,完全冇油嘅感覺,冇油益味,只帶少少鹽味吊味,好乾身,連醬汁都係走偏清香路線😂,唔會太濃味太鹹,整體感覺一啲都唔油膩🥳👍🏻海老大條又彈牙,日本番薯同南瓜都好甜😍 建議不單點,直接試盛合,全都要‼️😂🤣

鹿兒島黑豚五花腩

🍢 鹿兒島黑豚五花腩 $42
👅好味指數:9/10
燒到好香,肉質軟腍又多汁😍,重油脂感但好滿足!
明太子玉子燒

🍢 明太子玉子燒 $32
👅好味指數:9.9/10
超香甜😍質感比較挺身,配上明太子醬鹹甜鹹甜,好惹味,想encore🥰

🍢 田樂燒豆腐 $32
👅好味指數:8/10
豆腐外皮唔會燒到硬晒,內裏保持滑嫩,醬汁甜甜地,特別得黎又幾正🩵!

環境:8.5/10
天婦羅盛合
鹿兒島黑豚五花腩
明太子玉子燒
2024-01-30 276 瀏覽
出開尖沙咀行街,突然之間想食日本嘢,所以就去咗棉登徑搵嘢食,入咗呢一間板橋試下,大大驚喜,雖然買單$900,價錢唔屬於平,但以食物質素同份量嚟講,我覺得非常超值。三百幾蚊,超級大堆頭魚生丼,起碼半版海膽,又鮮又甜勁好食,另外配埋牡丹蝦刺身,,大量魚籽,及吞拿魚蓉,真係超滿足,魚生新鮮,份量又多,下次一定要再嚟食過。吞拿魚丼,有相為證,件件都咁肥美,仲要係厚切,超級滿足。串燒點了兩款,香蔥豚肉卷,豚肉燒至焦香,非常惹味,大葱雞卷,雞肉嫩滑。

吞拿魚丼,有相為證,件件都咁肥美,仲要係厚切,超級滿足。

2024-01-23 171 瀏覽
今次嚟到嵐橋丼飯專門店,一啖丼飯就嚟個高海拔食感🚀,令我心情大好咁飛上雲霄。首先講吓個北海道丼,裡面嘅牡丹蝦新鮮到夠哂彈,三文魚、吞拿魚呢啲海鮮,都係冰得剛好,食落去嘅滋味,簡直夠晒飽滿🤤。中間嘅鮮甜帆立貝同那爽口嘅磯燒鮑魚,真係完美組合,酸酸甜甜柚子檸檬啫喱一撻,即刻令人清新一捽!再嚟講講嗰個安格斯牛肉眼壽喜燒,個牛肉嫩滑而且juicy到講唔出,啖啖肉,全程都攝入好滋味。最後,盛八點裡面,特別讚嘅係帆立貝,同你講,嗰口感真係食到停唔到口!其他海鮮都幾好食,尤其係海膽同吞拿魚蓉嘅組合,嘆為觀止,真係夠震撼!講到這,聽教你唔郁都唔得了,快啲嚟試下,呢度嘅丼飯,實在夠晒曬煲又涮乎!🍣🌊🔥

走入嵐橋丼飯專門店,第一啖食入去嘅味覺享受好似直接飛去咗日本。我選擇咗嚟一碗極上海之丼,先講講,個碗裝飾靚七彩繽紛,好似藝術品一樣,對眼都頂唔順!每件魚生嘅質感好得意,拖羅咁潤滑,蝦爽彈牙,鮑魚就香口,蟹鉗又鮮又甜,海膽唔講都知,鮮到出晒水,而啲三文魚籽咬落去啪啪聲,鹽味剛剛好。另一邊廂,謙謙點咗份黑松露火灸魚生丼,焦香撲鼻。帆立貝同火灸三文魚嘅口感好matched,而黑松露嘅濃郁香味攪拌開,同海鮮嘅鮮甜完美對嘴嘅,真係令人唔自覺食多幾啖!心情去到好,仲要黎個芝士竹輪卷,滿口芝士味,炸到啱啱好,外皮鬆脆,真係正到爆燈!而嗰大大塊牛舌,咀嚼之間滿溢肉汁,齒頰留香。嚟到呢度,依家可以話係度過咗一個幸福滿滿嘅生日晚餐,食得開心又滿足。🍣🎉👅 心情好到唔想走啦!

同久未見面既朋友難得出黎食DINNER朋友就一早BOOK左呢間出名食丼飯既居酒屋同我慶功聽講好似都喺區內相當有人氣 ٩(ˊᗜˋ*)و 記得要提早預約哦 ~聽佢之前話食過覺得好出色所以介紹埋我去一去到入面已經坐左好多人 得返卡位提供俾我地坐 店面地方唔大 位置比較逼卡位對住刺身凍櫃 左邊對正出入口因為近門口 人流又多 出面又有客人等位感覺好擠擁所以坐得唔係幾舒服 ( ∵  `) ..-♪ 嵐橋豐盛丼丼飯擺盤好精緻 有朵小菊花同蝦頭襯托有牡丹蝦 松葉蟹鉗 穴子 中拖羅 油甘魚 深海池魚 三文魚籽 松葉蟹肉入面仲會有啲用醋(?)整成既金色啫喱仔刺身種類豐富 同好新鮮 壽司飯係落左赤醋去整不過當日赤醋飯有啲失準 成碗飯都好乾 米飯散修修令整體分數失色不少 (´ε`;)另外我地加錢將麵豉湯升級左做𩶘魚湯奶白色既𩶘魚湯上枱熱辣辣 飲得出冇加味精加埋入面既本菇令到魚湯非常鮮甜 (‘ ∇‘ ) 推薦 !!-整體黎講嵐橋既丼飯味道不俗刺身鮮美 𩶘魚湯亦味道鮮甜不過當日赤醋飯有啲失準所以比較失望希望有機會再去 為赤醋飯平反 (っ'ヮ'c)-嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD
同久未見面既朋友難得出黎食DINNER
朋友就一早BOOK左呢間出名食丼飯既居酒屋同我慶功
聽佢之前話食過覺得好出色所以介紹埋我去
一去到入面已經坐左好多人 得返卡位提供俾我地坐
店面地方唔大 位置比較逼
卡位對住刺身凍櫃 左邊對正出入口
因為近門口 人流又多 出面又有客人等位
感覺好擠擁所以坐得唔係幾舒服 ( ∵  `) ..
♪ 嵐橋豐盛丼
丼飯擺盤好精緻 有朵小菊花同蝦頭襯托
入面仲會有啲用醋(?)整成既金色啫喱仔
刺身種類豐富 同好新鮮 壽司飯係落左赤醋去整
不過當日赤醋飯有啲失準 成碗飯都好乾 米飯散修修
令整體分數失色不少 (´ε`;)
另外我地加錢將麵豉湯升級左做𩶘魚湯
奶白色既𩶘魚湯上枱熱辣辣 飲得出冇加味精
加埋入面既本菇令到魚湯非常鮮甜 (‘ ∇‘ ) 推薦 !!
整體黎講嵐橋既丼飯味道不俗
刺身鮮美 𩶘魚湯亦味道鮮甜
不過當日赤醋飯有啲失準所以比較失望
希望有機會再去 為赤醋飯平反 (っ'ヮ'c)
嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
2023-07-09 545 瀏覽
1️⃣ 極上海之幸丼 $268 呢個丼有大拖羅2件、日本牡丹蝦、磯煮鮑魚、大蟹鉗、深海池魚、鯛魚、油甘魚、海膽、三文魚籽、蔥花拖羅魚蓉材料新鮮,性價比好高!😋😋😋👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟴/𝟏𝟎2️⃣ 壽喜燒 安格斯牛肉眼 $168 冬天食呢個一流😍呢個湯底偏甜,食到後尾會有啲重口味,安格斯牛唔會好乾,份量多,配菜方面溫泉蛋、金菇、娃娃菜,重點仲有粗粉絲,好入味😋👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟳/𝟏𝟎𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 味道: 𝟳.𝟱/𝟏𝟎抵食指數: 𝟳.𝟱/𝟏𝟎環境: 𝟳/𝟏𝟎𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗬𝗲𝘀!😋
1️⃣ 極上海之幸丼 $268
材料新鮮,性價比好高!😋😋😋
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟴/𝟏𝟎

抵食指數: 𝟳.𝟱/𝟏𝟎
環境: 𝟳/𝟏𝟎
𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗬𝗲𝘀!😋
2023-06-29 392 瀏覽
喺附近行完街想食日本嘢,就嚟試下一直都想試嘅嵐橋丼飯極上海鮮幸丼 - 有大拖羅、日本牡丹蝦、磯煮鮑魚、大蟹鉗、深海池魚、真鯛、油甘魚、海膽、蔥花拖羅魚蓉同三文魚籽,大拖羅完全冇筋,幾乎入口即溶;鮑魚咬口好好;海膽香濃;所有刺身都新鮮,飯好特別,撈咗啡色嘅醋,仲有啲啫喱狀嘅醋粒,味道好開胃,而且米飯好煙韌,愈食愈想食;刺身嘅款式同份量都好多,食得好滿足嵐橋豐盛丼 - 有日本牡丹蝦、松葉蟹鉗、穴子、中拖羅、油甘魚、深海池魚、海膽同松葉蟹肉,刺身嘅款式同份量同樣多,蟹鉗同蟹肉一絲絲;穴子汗加埋芝麻好香口;款款都新鮮同好味丼飯嘅賣相好吸引田樂燒豆腐 - 燒到皮脆內嫩,皮入邊嘅豆腐好滑好濕潤,面頭嘅醬汁甜甜咸咸好惹味鹿兒島黑豚五花腩 - 五花腩本身半肥瘦,燒到又香又脆,咬落去可以食到滿滿嘅肉汁,加少少檸檬汁,食落更清新薩摩赤雞腿肉 - 雞腿肉鮮嫩,面頭嘅醬料味道濃而不膩,高質轉立魚湯 - 魚味濃得嚟完全唔腥,而且好滑口,仲有菇同埋海藻,令湯嘅味道同口感更豐富嵐橋丼飯好新鮮,串燒好惹味,份量亦足,的確好食同抵食,值得一試
喺附近行完街想食日本嘢,就嚟試下一直都想試嘅嵐橋丼飯

丼飯嘅賣相好吸引

薩摩赤雞腿肉 - 雞腿肉鮮嫩,面頭嘅醬料味道濃而不膩,高質

2023-06-23 282 瀏覽
尖沙咀咁多嘢食,有時間都眼花撩亂,行到棉登徑,見到有間居酒屋氣氛幾好,賣相又好靚😍😍啱啱出完糧就一於食好啲啦🤸🏻‍♂️💥極上海之幸丼( $308 )🐟🐠🦐🍚呢個丼真係極之豐富,材料好大方,真係一大碗好似成個海洋係你個碗入邊咁🤤🤤包括左有大拖羅2件,日本牡丹蝦🦐磯煮鮑魚,大蟹鉗,深海池魚🌊真鯛,油甘魚,海膽,蔥花拖羅魚蓉,三文魚籽,每一樣都好鮮甜,大拖羅入口即溶,滿口油香,而且佢哋嘅飯係用咗赤醋,調味甘甘甜甜仲可以解膩😗壽司盛八點( $358 )🍣🍣呢個壽司盛包括有三文魚腩、油甘魚、中拖羅、甘蝦🦐帆立貝、日本直送白魚、拖羅蓉魚籽海膽杯,呢個壽司盛最吸引嘅就係中間嘅拖羅蓉魚籽海膽杯😍😍🍵每件壽司都係勁厚切,好大件,帆立貝勁大粒,亦都好鮮甜,亦都有附送左紫菜,可以包住海膽黎一啖擺入口,諗起都流口水👅👅除咗壽司之外,嚟到居酒屋🏮點少得食返幾樣串燒呢,我哋嗌咗薩摩赤雞肉蔥串($38)、免治雞肉棒($58)🐓同厚牛舌($58)🐂特別鍾意佢個雞肉蔥串,日本大蔥加上鹿兒島走地雞,雞肉嫩滑,大蔥又甜又多汁💦師傅手勢燒得好好啊,如果多人啲就好啦,可以再嗌多幾樣串燒🍡🍢

2023-06-22 155 瀏覽
超正松葉蟹,蟹膏,三文魚,帶子,海膽,三文魚子丼飯,材料非常豐富,刺身質素非常高,味道非常鮮甜,份量又大大碗,食晒成碗,超級飽,仲有其他小食,日本雞皮,咬口卜卜脆
2023-06-19 117 瀏覽
口痕想食魚生丼,上網見到呢間都幾吸引,所以過嚟止口癮😂✨真味海鮮丼 - 諗唔到食咩就叫個人氣推介,裡面有大大隻北海道帆立貝、爽口磯煮鮑魚、松葉蟹肉&蟹鉗、中拖、油甘魚、真鯛、甘蝦,同埋我大愛嘅三文魚籽,樣樣都好新鮮,擺碗亦好靚,令人增添食慾😍✨嵐橋豐盛丼 - 配搭同真味海鮮丼差唔多,但就用左牧丹蝦,大大隻好鮮甜😋仲有穴子,入口即溶!而中拖就油脂滿滿夠晒肥美🤤海膽一食就知新鮮,甜得嚟冇腥味🤩✨鱲魚(立魚)湯 - 本身丼飯跟左麵豉湯,我地加左$28升級做鱲魚湯,呈奶白色,魚味好出,真材實料👍✨厚牛舌 - 好有咬口, 厚切口感滿滿😎✨日本雞皮 - 燒完好香脆,冇左肥膩感幾易入口!✨明太子山藥 - 明太子又係啱晒我,配山藥又幾夾,唔會太dry😸
口痕想食魚生丼,上網見到呢間都幾吸引,所以過嚟止口癮😂

真味海鮮丼

嵐橋豐盛丼

鱲魚湯

✨厚牛舌 - 好有咬口, 厚切口感滿滿😎

✨日本雞皮 - 燒完好香脆,冇左肥膩感幾易入口!

明太子山藥

真味海鮮丼
嵐橋豐盛丼
鱲魚湯
明太子山藥
2023-06-14 89 瀏覽
⬘ 嵐橋豊盛丼 ⬙(日本牡丹蝦,松葉蟹鉗,穴子,中拖羅2件,油甘魚,深海池魚,海膽,松葉蟹肉)非常豐富嘅丼飯,用上赤醋飯底,加上芝麻更加香,魚生新鮮,中拖羅都算幾肥美帶點油脂香,牡丹蝦鮮甜爽口,海膽亦都好鮮甜😋⬘ 壽司盛八點 ⬙(三文魚腩、油甘魚、中拖羅、甘蝦、帆立具、日本直送魚-2款、拖羅蓉魚籽海膽杯)同樣用上赤醋飯底,每款魚生都好新鮮肥美,特別中意拖羅蓉魚籽海膽杯,用香脆嘅紫菜包住黎食,更有口感😋⬘ 薩摩赤雞腿肉 ⬙雞腿肉口感比較結實有彈性,面頭舖上明太子醬,唔會話好咸😊⬘ 厚牛舌 ⬙⬘ 鹿兒島黑豚蘆筍卷 ⬙⬘ 明太子玉子燒 ⬙玉子燒都幾厚身,同埋都幾甜,好似甜蛋咁就咁食已經好食😋 加埋面頭嘅明太子醬,咸咸地又甜甜地☺️

⬘ 嵐橋豊盛丼 ⬙
壽司盛八點 ⬙
⬘ 薩摩赤雞腿肉 ⬙
雞腿肉口感比較結實有彈性,面頭舖上明太子醬,唔會話好咸😊
⬘ 厚牛舌 ⬙
⬘ 鹿兒島黑豚蘆筍卷 ⬙
⬘ 明太子玉子燒 ⬙

2023-06-09 87 瀏覽
天氣愈來愈熱,真係忍唔到想食吓啲生冷嘢🤣 今次平日嚟到嵐橋食晚飯,雖然見佢啲丼飯價錢唔算平,但食完都覺得呢個質素都物有所值👍🏻⭐️真味海鮮丼 ($268) ❤️8.5呢款有原隻北海道帆立貝、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件、中拖羅、油甘魚、真鯛、甘蝦、松葉蟹肉同埋三文魚籽,十分豐富😍 一個人食都可以食到多款魚生,仲要全部都好新鮮✨ 特別鍾意軟腍嘅磯煮鮑魚,同埋鮮甜嘅松葉蟹肉及三文魚籽,撈飯真係一流🤤 呢度嘅飯仲要係赤醋飯,就咁配魚生唔點醬油/山葵都已經好夠味👍🏻⭐️ 黑松露火炙海鮮丼 ($238) ❤️8.8呢款比起真味海鮮丼更惹味,更啱我呢個重口味人士口味🙊 佢有帆立貝四件、三文魚腩兩件、平目魚邊兩件、蔥花拖羅魚蓉、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件,所有魚生火炙後再重魚油香,仲有黑松露調味,真係好正🤤 特別鍾意啲拖蘿蓉,入口即溶又係好好送飯🥰今次一人一個丼都好滿足,下次會想再嚟試其他款式,同埋串燒、炸物等居酒屋嘢食🙊

⭐️真味海鮮丼 ($268) ❤️8.5

⭐️ 黑松露火炙海鮮丼 ($238) ❤️8.8

• 真味海鮮丼
  • 黑松露火炙海鮮丼
2023-06-08 81 瀏覽
同好耐冇見嘅朋友食飯,食高級啲去咗嵐橋丼飯專門店,嗌咗佢哋嘅日本魚生丼同甜品,整體感覺都非常好,味道鮮美,份量適中。日本魚生丼係個好簡單嘅料理,但係嵐橋嘅做法真係好出色,新鮮嘅魚生、鮭魚籽,海膽,仲有鮑魚等等配料,一齊疊落碗中,味道鮮美,吃落去有啲軟綿綿嘅口感,係一個好好嘅選擇。甜品方面,我試咗佢哋嘅雪糕,味道香濃。餐廳嘅環境都好舒適,有日式風格,座位適中,唔會太擠迫,而且服務員都好有禮貌,服務好好。總括而言,嵐橋丼飯專門店嘅日本魚生丼同甜品都好好食,味道鮮美,份量適中,係價錢貴左少少,環境舒適,值得一試。如果你鍾意日式料理,可以一試。

甜品方面,我試咗佢哋嘅雪糕,味道香濃。

2023-06-06 86 瀏覽
今日為大家推薦一間極高水準、性價比極高嘅日式丼飯專門店,位於尖沙咀棉登徑嵐橋丼飯,雖然話係丼飯專門店,但刺身、串燒、小食、炸物應有盡有,樣樣出色重頭戲1 - 嵐橋喜之次丼:招牌丼飯,招牌當然係喜之次,香港極少地方有得食嘅日本頂級魚王,鮮味獨特,肉質細嫩,真係必食推介。另外仲有池魚、真鯛、牡丹蝦等新鮮刺身,仲要有海膽,每樣鮮味獨特,口感豐富,建議以酸薑做間隔,更能食出每樣食材嘅特性重頭戲2 - 真味海鮮丼:焦點係松葉蟹鉗同蟹肉,特別鮮味,中拖羅油脂比例完美,油脂味濃厚之餘,配飯絕對唔漏串燒 - 厚牛舌:識食就知牛舌一定係厚燒,唔好睇少個厚字,香港真係好少地方真係厚切,另外仲叫左雞肉蔥串、田樂燒豆腐,都係一流嘅好食小食 - 自家製免治雞肉棒附溫泉蛋:雞肉棒加溫泉蛋又係日本美食一大發明,雞棒內有雞軟骨,口感豐富,外層滑漏,必食總結,食物係頂尖水平,價錢公道,位置頗為穩世,唔多講,免得之後多人知無得食哈哈