2024-01-23 170 瀏覽
今次嚟到嵐橋丼飯專門店,一啖丼飯就嚟個高海拔食感🚀,令我心情大好咁飛上雲霄。首先講吓個北海道丼,裡面嘅牡丹蝦新鮮到夠哂彈,三文魚、吞拿魚呢啲海鮮,都係冰得剛好,食落去嘅滋味,簡直夠晒飽滿🤤。中間嘅鮮甜帆立貝同那爽口嘅磯燒鮑魚,真係完美組合,酸酸甜甜柚子檸檬啫喱一撻,即刻令人清新一捽!再嚟講講嗰個安格斯牛肉眼壽喜燒,個牛肉嫩滑而且juicy到講唔出,啖啖肉,全程都攝入好滋味。最後,盛八點裡面,特別讚嘅係帆立貝,同你講,嗰口感真係食到停唔到口!其他海鮮都幾好食,尤其係海膽同吞拿魚蓉嘅組合,嘆為觀止,真係夠震撼!講到這,聽教你唔郁都唔得了,快啲嚟試下,呢度嘅丼飯,實在夠晒曬煲又涮乎!🍣🌊🔥