同久未見面既朋友難得出黎食DINNER朋友就一早BOOK左呢間出名食丼飯既居酒屋同我慶功聽講好似都喺區內相當有人氣 ٩(ˊᗜˋ*)و 記得要提早預約哦 ~聽佢之前話食過覺得好出色所以介紹埋我去一去到入面已經坐左好多人 得返卡位提供俾我地坐 店面地方唔大 位置比較逼卡位對住刺身凍櫃 左邊對正出入口因為近門口 人流又多 出面又有客人等位感覺好擠擁所以坐得唔係幾舒服 ( ∵  `) ..-♪ 嵐橋豐盛丼丼飯擺盤好精緻 有朵小菊花同蝦頭襯托有牡丹蝦 松葉蟹鉗 穴子 中拖羅 油甘魚 深海池魚 三文魚籽 松葉蟹肉入面仲會有啲用醋(?)整成既金色啫喱仔刺身種類豐富 同好新鮮 壽司飯係落左赤醋去整不過當日赤醋飯有啲失準 成碗飯都好乾 米飯散修修令整體分數失色不少 (´ε`;)另外我地加錢將麵豉湯升級左做𩶘魚湯奶白色既𩶘魚湯上枱熱辣辣 飲得出冇加味精加埋入面既本菇令到魚湯非常鮮甜 (‘ ∇‘ ) 推薦 !!-整體黎講嵐橋既丼飯味道不俗刺身鮮美 𩶘魚湯亦味道鮮甜不過當日赤醋飯有啲失準所以比較失望希望有機會再去 為赤醋飯平反 (っ'ヮ'c)-嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD
同久未見面既朋友難得出黎食DINNER
朋友就一早BOOK左呢間出名食丼飯既居酒屋同我慶功
聽佢之前話食過覺得好出色所以介紹埋我去
一去到入面已經坐左好多人 得返卡位提供俾我地坐
店面地方唔大 位置比較逼
卡位對住刺身凍櫃 左邊對正出入口
因為近門口 人流又多 出面又有客人等位
感覺好擠擁所以坐得唔係幾舒服 ( ∵  `) ..
♪ 嵐橋豐盛丼
丼飯擺盤好精緻 有朵小菊花同蝦頭襯托
入面仲會有啲用醋(?)整成既金色啫喱仔
刺身種類豐富 同好新鮮 壽司飯係落左赤醋去整
不過當日赤醋飯有啲失準 成碗飯都好乾 米飯散修修
令整體分數失色不少 (´ε`;)
另外我地加錢將麵豉湯升級左做𩶘魚湯
奶白色既𩶘魚湯上枱熱辣辣 飲得出冇加味精
加埋入面既本菇令到魚湯非常鮮甜 (‘ ∇‘ ) 推薦 !!
整體黎講嵐橋既丼飯味道不俗
刺身鮮美 𩶘魚湯亦味道鮮甜
不過當日赤醋飯有啲失準所以比較失望
希望有機會再去 為赤醋飯平反 (っ'ヮ'c)
嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖