有人話食壽司飯會冇咁肥搵日放工去食丼飯 😋嵐橋丼飯專門店最出名梗係食丼飯✨ 嵐橋豐盛丼有牡丹蝦、中拖羅2件、松葉蟹鉗、松葉蟹肉、穴子、油甘魚,深海池魚刺身新鮮鮮味 厚切 肉質肥美 😍另配有麵豉湯✨牛油果蟹肉沙律蟹肉真係一隻蟹拆出黎嘅蟹肉 唔係普通蟹柳沙律菜加入柚子汁調果 加上蟹子同牛油果口感味道好fresh 豐富 😋✨安格斯牛肉薄燒安格斯牛肉燒得好香 剛剛好熟 肉質嫩滑 牛味香濃 入面包住香蔥粒 加埋燒汁更加香口👍🏻✨香煎鵝肝多士鵝肝厚切 充滿油香 多士索哂油香 正啊✨鹽燒三文魚頭鮫表面煎到香脆 肉質好滑 鮫位充滿油香 非常嫩滑香口
有人話食壽司飯會冇咁肥

✨鹽燒三文魚頭鮫
表面煎到香脆 肉質好滑
鮫位充滿油香 非常嫩滑香口
5天前 0 瀏覽
揀食店你會揀新店定舊店?我就喜歡揀舊店因為汰弱留強嘅情況下留得低⼀定有返咁上下今日我就去左尖沙咀嘅嵐橋丼飯專門店呢度招牌就係丼飯睇見花花綠綠嘅魚生已經令人食指大動我揀真味海鮮丼全部魚料都好啱我魚生新鮮美味而最特別係呢度用赤醋飯酸味香醇悠長好啱我口味🤤除左丼飯外呢度都有居酒屋嘅食物天婦羅盛合有兩件炸蝦、炸南瓜、炸茄子、炸冬菇同炸秋葵炸粉睇得出咁透薄👍炸物香脆無油幾唔錯香煎吞拿魚沙律沙律菜新鮮醬汁足夠香煎吞拿魚份量好多👍香煎鵝肝多士未上枱已聞到好香🤤🤤多士香香脆脆鵝肝豐腴肥嫩罪惡但又難以抵抗😈厚牛舌佢無將外皮燒到好脆但牛舌同樣都爽口軟熟❤️田樂燒豆腐呢個好驚喜!燒汁香甜豆腐外脆內嫩💯💯💯⼀定要試!薩摩赤雞肉蔥串雞肉燒完都好juicy香蔥同樣味香帶汁焦糖菠蘿薄薄焦糖結喺酸甜菠蘿肉面⼀啖入口菠蘿爆汁非常鮮美
揀食店你會揀新店定舊店?
我就喜歡揀舊店

🤤

除左丼飯外
呢度都有居酒屋嘅食物

天婦羅盛合
有兩件炸蝦、炸南瓜、炸茄子、炸冬菇同炸秋葵
炸粉睇得出咁透薄👍

菠蘿爆汁
非常鮮美

2024-04-11
5天前 0 瀏覽
今日又喺尖沙咀發掘到性價比高嘅居酒屋!餐廳喺K11轉入去,主打多款刺身、串燒同丼飯,餐品價錢都唔算貴!餐廳唔算好大,用上多款日式海報,有少少復古嘅和式風格,座位之間間隔唔錯,坐得幾舒服~------------------------------🥗◖鯛魚薄切沙律◗ $138有六大片厚切鯛魚片,仲有好多沙律菜,加上大大粒魚子同油醋作簡單調味,酸爽開胃!🦐◖真味海鮮丼◗ $268有原隻鮮北海道帆立貝、磯燒鮑魚、中拖羅、油甘魚、鯛魚、甘蝦、松葉蟹肉、三文魚籽同松葉蟹鉗,成個丼飯好豐富,望落色澤已經好靚好吸引!魚片厚切鮮甜,整體水準都唔錯,個飯係赤燥飯,滿滿嘅醋香,撈勻魚子蟹肉嗰啲一齊食,正!🐠◖汁煮油甘魚鮫◗ $148用醬油煮油甘魚鮫,大大隻超厚肉,肉質細嫩好鮮,仲有啲蘿蔔、冬菇 、京蔥呢啲配菜,索晒啲汁好入味,必點!🍙◖三文魚松葉蟹肉卷◗ $138蟹肉卷擺盤好精緻,赤醋飯包裹青瓜、蟹柳,上面放上三文魚蓉同魚子,成個飯卷口感好豐富🐂◖牛小排青蔥卷◗ $58用牛小排包裹住青蔥,然後拎去汁燒,醬香味夾雜着濃郁嘅牛味,咬落去一口爆汁,包住清爽脆口嘅青蔥,好食!🐖◖鹿兒島黑豚蘆筍卷◗ $46黑豚肉片
🥗◖鯛魚薄切沙律◗ $138

🦐◖真味海鮮丼◗ $268

🐠◖汁煮油甘魚鮫◗ $148

🍙◖三文魚松葉蟹肉卷◗ $138

🐂◖牛小排青蔥卷◗ $58

🐖◖鹿兒島黑豚蘆筍卷◗ $46
黑豚肉片包住蘆筍,爽脆口感有層次,豚肉片油脂豐富,鹹香肉味濃,又唔會覺得油膩感!

🌟 Encore指數:9/10
2024-04-19 0 瀏覽
呢間🇯🇵日式居酒屋位於尖沙咀K11 斜對面, 西鐵同地鐵站N出口對過面馬路就到,非常方便😉✨🥗和風刺身沙律刺身夠新鮮,而且份量勁多, 配搭沙律菜真係好好食! ✨🐟忌廉芝士吞拿魚卷吞拿魚肉質夠嫩,而忌廉芝士則口感細膩,飯卷底部仲有香濃嘅蛋黃醬,唔洗加豉油已經夠晒味! ✨🍱極上海之幸丼丼飯用料新鮮且豐富,有海膽、拖羅、吞拿魚蓉、牡丹蝦、磯燒鮑魚、三文魚籽等,鮮味十足。✨🍢串燒叫咗雞皮餃子、薩摩赤雞肉蔥串及薩摩赤雞腿肉, 個人最中意食雞皮餃子, 一啖咬落爆晒汁, 好 juicy! ✨🍤天婦羅盛合天婦羅香脆可口, 炸粉又唔會太厚, 仲好豐富tim! 有🦐海蝦、🍆茄子、秋葵、南瓜、菇等, 食落仲完全無油膩感!

✨🥗和風刺身沙律
刺身夠新鮮,而且份量勁多, 配搭沙律菜真係好好食!

✨🐟忌廉芝士吞拿魚卷

✨🍱極上海之幸丼

✨🍢串燒

✨🍤天婦羅盛合
2024-04-17 0 瀏覽
呢間日本嘢喺K11對面, 主打刺身丼, 居酒屋小店格局, 充滿濃厚日本風. 前菜刺身丼串燒天婦羅樣樣都嗌咗啲. 麵豉湯加$28轉咗做立魚湯, 都幾足料, 令我諗返起細個嗰陣喺屋企飲嗰啲魚湯💕 推介二重魚生丼, 天婦羅同埋厚切燒牛舌🫰🏻💛個人必食推介: 鯛魚二重魚生丼, 燒牛舌, 天婦羅盛盒返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#火炙呑拿魚沙律 ($118)#鯛魚二重魚生丼 ($248)#燒牛舌 ($58)#白活鰻 ($88)#焦糖菠蘿 ($32)#田樂燒豆腐 ($32)#鹿兒島黑豚五花腩 ($42)@ranbashi888 ______________________________📍嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #白蘭軒道 #富峰行 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #食好西 #de九龍篇 #嵐橋丼飯專門店 #日本料理 #壽司 #刺身 #日式丼飯 #居酒屋 #串燒 #尖沙咀美食 #香港美食
推介二重魚生丼, 天婦羅同埋厚切燒牛舌🫰🏻

💛個人必食推介: 鯛魚二重魚生丼, 燒牛舌, 天婦羅盛盒

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#火炙呑拿魚沙律 ($118)
#鯛魚二重魚生丼 ($248)
#燒牛舌 ($58)
#白活鰻 ($88)
#焦糖菠蘿 ($32)
#田樂燒豆腐 ($32)
#鹿兒島黑豚五花腩 ($42)

@ranbashi888

📍嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖

• 天婦羅盛合
  • 麵豉湯
2024-04-10 40 瀏覽
尖沙咀做完Facial,想食嵐橋呢間日本嘢。牛油果蟹肉沙律新鮮蔬菜配搭牛油果、蟹肉、蟹籽、粟米粒、蕃茄仔,材料豐富又好味。鯛魚二重魚生丼魚生丼飯內有海膽,帆立貝,三文魚籽、蝦、真鯛肉質彈牙,金目鯛炙烤比較香。黑松露三文魚籽帆立貝卷醬油飯卷內有牛油果同葱,帆立貝上面放上黑松露,味道唔會太濃,三文魚籽鮮甜。野菜天婦羅盛合炸漿唔厚,有香菇、秋葵、大蝦肉質彈牙、南瓜、矮瓜、蕃薯、炸魚嫩滑。鮑魚雞翼雞肉內有鮑魚,入口香濃,醬汁唔咸。田樂燒豆腐炸豆腐塗上醬油,入口香香甜甜。
尖沙咀做完Facial,想食嵐橋呢間日本嘢。

牛油果蟹肉沙律

鯛魚二重魚生丼
魚生丼飯內有海膽,帆立貝,三文魚籽、蝦、
真鯛肉質彈牙,金目鯛炙烤比較香。

黑松露三文魚籽帆立貝卷

野菜天婦羅盛合

鮑魚雞翼
雞肉內有鮑魚,入口香濃,醬汁唔咸。

田樂燒豆腐
炸豆腐塗上醬油,入口香香甜甜。

*💭嵐橋丼飯專門店位於尖沙咀棉登徑的日式餐廳,屹立多年,食物水準依舊保持得好好。►吞拿魚沙律份量很多,吞拿魚四邊微微灸燒過,咬落外香內軟,肉質鮮美,沙律菜新鮮,配上微酸醬汁很開胃。►真味海鮮丼有多款海鮮刺身😍磯煮鮑魚、帶子、油甘魚、三文魚子、吞拿魚、甜蝦、蟹腳和蟹肉等等,份量超豐盛,每一口都吃到海鮮,魚肉厚切新鮮,帶子甜蝦超鮮甜☺️►軟殼蟹牛油果卷軟殼蟹炸得酥脆,內裡肉質鮮嫩,配上帶奶油口感的牛油果和外層的蟹籽,口感十足。►天婦羅拼盤有海蝦、秋葵、茄子、香菇和甜薯等等,輕輕沾上麵粉糊,炸至金黃酥脆🥹►串燒點了田樂燒豆腐、燒和牛脷和焦糖菠蘿,豆腐很特別,外皮較厚有點像港式臭豆腐,但中間的部分卻很幼滑,配上帶甜味的味噌,簡單但很美味😋
💭嵐橋丼飯專門店

►吞拿魚沙律

►真味海鮮丼

►軟殼蟹牛油果卷

►天婦羅拼盤

►串燒
2024-04-05 36 瀏覽
跟朋友行完K11 Art Mall,行到棉登徑見到有間嵐橋丼飯專門店好吸引,店內都有唔少食客,相信都應該唔差,店內面積不大,坐位數量唔多,晚市都容易坐滿人,這裡主要提供刺身、壽司、壽司丼、天婦羅和串燒✨和風刺身沙律 $138刺身份量都很多,材料豐富,有三文魚、吞拿魚、三文魚籽、蟹籽和甜蝦等,生菜和刺身食落爽口又新鮮✨北海道牡丹蝦二重海膽丼 $308壽司飯選用赤醋壽司飯,食起來味道冇白醋咁酸,刺身有牡丹蝦、拖羅蓉、二重海膽和三文魚籽,刺身樣樣都很新鮮,特別是我最喜歡的海膽,入口Creamy順滑,味道鮮甜,食完好滿足✨黑松露三文魚子帆立貝卷 $158帆立貝有輕輕炙燒過,味道鮮甜帶微微嘅焦香味,配上香濃的黑松露和三文魚籽的鹹魚味道,口感豐富,食落充滿層次感✨日本蕃薯天婦羅 $98平時我很怕天婦羅粉漿太厚,食完覺得膩,但這裡外層炸粉很薄薄很酥脆,沒有膩感,蕃薯口感粉糯鮮甜✨鹿兒島黑豚蘆筍卷 $46黑豚肉味道香濃,肉質鮮嫩多汁,蘆筍食落清新爽口,口感豐富又美味✨厚牛舌 $58厚口舌帶點點咬口,味道香濃又Juicy
跟朋友行完K11 Art Mall,行到棉登徑見到有間嵐橋丼飯專門店好吸引,店內都有唔少食客,相信都應該唔差,店內面積不大,坐位數量唔多,晚市都容易坐滿人,這裡主要提供刺身壽司壽司丼、天婦羅和串燒

✨和風刺身沙律 $138

蕃薯口感粉糯鮮甜
日本蕃薯天婦羅

✨鹿兒島黑豚蘆筍卷 $46

✨厚牛舌 $58
厚口舌帶點點咬口,味道香濃又Juicy

2024-03-28
和風刺身沙律
黑松露三文魚子帆立貝卷
日本蕃薯天婦羅
2024-04-02 24 瀏覽
終於等謙謙測驗後食好野,佢話想食丼飯慶祝,我即諗起嵐橋,呢間位置唔起眼但高質。火灸吞拿魚沙律 ~ 賣相一流,吞拿魚魚油豐腴,酸醋汁拌勻沙律菜食好清新。天婦羅盛合 ~ 茄子,海老,南瓜,蕃薯,冬菇,魚塊,秋葵,脆漿開得靚,所以夠薄食材新鮮入口香脆。真味海鮮丼 ~ 原隻鮮北海道帆立貝,磯煮鮑魚,松葉蟹鉗2件,中拖羅,油甘魚,真鯛,甘蝦,松葉蟹肉和三文魚籽, 一碗已經完全滿足哂謙謙的胃口,赤醋飯底好滋味,松葉蟹肉拌勻三文魚籽超夾, 帆立貝鮮甜, 油甘魚肥美,中拖羅入口油脂滿滿正呀!和牛 + 和牛肝串燒 ~ 和牛入口軟腍多汁,和牛肝甘香味濃。田樂燒豆腐 ~ 燒到好香脆的豆腐上面塗了田樂醬,味道濃香。焦糖菠蘿 ~ 新鮮菠蘿香甜加上焦糖更夾

田樂燒豆腐 ~ 燒到好香脆的豆腐上面塗了田樂醬,味道濃香。

焦糖菠蘿 ~ 新鮮菠蘿香甜加上焦糖更夾
2024-04-02 20 瀏覽
呢間位於尖沙嘴嘅丼飯專門店除咗提供多款魚類丼飯之外亦有唔少日式料理可以選擇,如刺身、壽司、串燒、炸物等。小店環境唔算好大但座位之間有適合嘅距離,經過試試無妨。前菜有和風刺身沙律,比想像中大份,菜同刺身都夠新鮮,加埋番茄、粟米同魚籽令到整體口感更加豐富。串燒有雞腳筋同牛小排青蔥卷,前者爽脆,後者牛味突出,夾住青蔥可中和油膩感。天婦羅盛合賣相一流,適合打卡,炸至金黃酥脆,外層夠薄,值得叫。黑松露三文魚籽帆立貝卷有六大塊,帆立貝鮮甜美味,入面包住牛油果同青瓜,比較特別,咬落層次分明。最後當然唔少得叫返個丼飯。呢款包含牡丹蝦、海膽、吞拿魚蓉、魚籽等,超級豐富,值得一提嘅係下面竟然唔係用普通日本米飯,調過味後令到整體味道昇華咗,如果可以多啲飯就好啦🍚
呢間位於尖沙嘴嘅丼飯專門店除咗提供多款魚類丼飯之外亦有唔少日式料理可以選擇,如刺身壽司、串燒、炸物等。小店環境唔算好大但座位之間有適合嘅距離,經過試試無妨。

尖沙咀棉登徑呢頭一向係日本菜集中地,而且鄰近K11,非常方便。呢間日本菜仲做緊星期日至四訂座優惠,二人食夠$500就有八折,非常抵食。火炙吞拿魚沙律 $118先叫咗個沙律開吓胃,沙律菜新鮮,面頭有火炙過半生熟嘅嘅吞拿魚。黑松露三文魚子帆立貝卷 $158另外叫咗呢款卷物,面頭有鮮嫩帆立貝刺身、黑松露醬同三文魚子,入面就卷住牛油果同青瓜,食落口感豐富,仲好香黑松露味。天婦羅盛盒 $128盛盒除咗有蝦,仲有魚柳、秋葵、茄子、南瓜、番薯呢d蔬菜。天婦羅衣唔會話太厚身,食落香脆得黎又唔會好油膩。厚牛舌串燒 $58厚切嘅牛舌口感爽彈,牛味好香濃,調味岩岩好。田樂燒豆腐 $32推薦呢款田樂豆腐串燒,豆腐熱辣辣好香好軟熟,面頭嘅田樂醬亦都樂有特色,風味十足。極上海之幸丼 $308最後當然唔少得食個丼飯,揀咗呢款極上海之幸丼,有大拖羅、牡丹蝦、大蟹鉗、磯燒鮑魚、海膽、真鯛、深海池魚、油甘魚、三文魚子、蔥吞拿魚蓉,超級豐富滿足。拖羅油花好均勻入口即融,海膽幼滑鮮味,磯燒鮑魚夠入味,其他魚生都好新鮮。。。嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖。。

火炙吞拿魚沙律 $118

黑松露三文魚子帆立貝卷 $158

天婦羅盛盒 $128

厚牛舌串燒 $58
厚切嘅牛舌口感爽彈,牛味好香濃,調味岩岩好。

田樂燒豆腐 $32

極上海之幸丼 $308

嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖

📰位於尖沙咀既「嵐橋」係丼飯專門店,餐牌除左有多款刺身配搭既飯選擇,👹仲有唔少日式料理,例如串燒、炸物、鍋物、小食等等,十分多元化!🏯🍱嵐橋豐盛丼($288)🍱🐠呢款係新登場既丼飯,裏面有2件中拖羅、海膽、日本牡丹蝦、穴子、油甘魚、深海池魚、松葉蟹鉗同松葉蟹肉。🤩一望賣相已經好吸引,材料鋪到密密麻麻,顏色又鮮豔!🎏食落每種都極新鮮,當中個人最愛海膽同中拖羅,海膽口感綿滑,味道鮮甜;🍣中拖羅輕輕一咬就入口即溶,魚油分佈均勻,食完之後吞拿魚既魚香嚮口腔久久唔會散退🤪🦀軟殼蟹牛油果卷($148)🦀🥑一份有6件,軟殼蟹仲係熱辣辣、脆一脆,牛油果生熟度適中,卷物咬落外軟內脆,配上沙律醬+蟹籽食,口感層次豐富🙌🏻🍤天婦羅盛合($128)🍤🍠天婦羅每件炸到金黃色,離遠已經聞到好香。其中炸蕃薯同南瓜做得特別出色,兩款都係甜而不膩👈🥗火炙吞拿魚沙律($118)🥗🔥吞拿魚表面經過火炙,發出既香氣令人聞到都胃口大開,🌱連埋沙律菜食最為滋味,絕對係必點之選啊!😎🐥鮑魚雞翼($78)🐥🍢雞翼燒得靚仔,入面內藏半隻鮑魚,呢個組合夠曬特別!整體夾埋一齊食非常惹味😜🥣田樂燒豆腐($32)🥣☄️豆腐嫩滑,一咬充滿汁水,配

🍱嵐橋豐盛丼($288)🍱
🦀軟殼蟹牛油果卷($148)🦀

🍤天婦羅盛合($128)🍤

🥗火炙吞拿魚沙律($118)🥗

🐥鮑魚雞翼($78)🐥

🥣田樂燒豆腐($32)🥣
☄️豆腐嫩滑,一咬充滿汁水,配上麵豉醬食一流!😌

😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10

🍱House Special Don ($288)🍱

🦀Soft Shell Crab & Avocado Rill ($148)🦀

🍤Assorted Tempura ($128)🍤

🥗Grill Tuna Salad ($118)🥗

🐥Grilled Chicken Wing stuffed with Abalone ($78)🐥

🥣Grilled Tofu with Miso Sauce Skewer ($32)🥣

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
朋友介紹下先知有間丼飯專門店🍣,可自選用赤醋壽司飯/冬菇飯/麻油飯😳,就係咁吸引左去😂😂。餐廳環境雖小但五臟俱全,而店員有笑容又有禮貌,服務同食物都good good🥰,係食得開心既一餐🥳👏🏻-💕 極上海之幸丼 $308大拖羅2件,日本牡丹蝦,磯煮鮑魚,大蟹鉗,深海池魚,真鲷,油甘魚,海膽,蔥花拖羅魚蓉,三文魚籽👅好味指數:8/10丼飯底揀咗赤醋壽司飯😚,帶微微鹹香但又唔會太重搶左刺身既鮮味👍🏻,大拖羅睇色澤已經知好靚好新鮮好肥美!有入口即溶感覺🥰!海膽甘甜質感細膩,磯煮鮑魚同牡丹蝦都好爽彈,份量充足又新鮮!-💕 火炙吞拿魚沙律 $188👅好味指數:9.5/10油脂感滿滿,質感嫩腍😍,沙律夾脆配上酸汁,好清新,中和油膩感。-💕忌廉芝士吞拿魚卷 $138👅好味指數:9.8/10造型好靚💯,忌廉芝士同吞拿魚好夾,忌廉芝士質感細膩配上鮮甜吞拿魚,再加埋蛋黃醬,好滿足😍。-💕天婦羅盛合 $128👅好味指數:9.9/10海老,日本蕃薯,日本南瓜,日本青椒仔,茄子,冬菇,魚塊好驚喜❗️以為天婦羅都係差不多,偏油偏重口味,完全刷新左我嘅認知😂‼️ 平時如果同我一樣好怕食好油淋淋既野,都唔怕一試❗️天婦羅皮

💕 極上海之幸丼 $308

💕忌廉芝士吞拿魚卷 $138
👅好味指數:9.8/10

💕天婦羅盛合 $128
👅好味指數:9.9/10
海老,日本蕃薯,日本南瓜,日本青椒仔,茄子,冬菇,魚塊

天婦羅皮薄輕脆,完全冇油嘅感覺,冇油益味,只帶少少鹽味吊味,好乾身,連醬汁都係走偏清香路線😂,唔會太濃味太鹹,整體感覺一啲都唔油膩🥳👍🏻海老大條又彈牙,日本番薯同南瓜都好甜😍 建議不單點,直接試盛合,全都要‼️😂🤣

鹿兒島黑豚五花腩

🍢 鹿兒島黑豚五花腩 $42
👅好味指數:9/10
燒到好香,肉質軟腍又多汁😍,重油脂感但好滿足!
明太子玉子燒

🍢 明太子玉子燒 $32
👅好味指數:9.9/10
超香甜😍質感比較挺身,配上明太子醬鹹甜鹹甜,好惹味,想encore🥰

🍢 田樂燒豆腐 $32
👅好味指數:8/10
豆腐外皮唔會燒到硬晒,內裏保持滑嫩,醬汁甜甜地,特別得黎又幾正🩵!

環境:8.5/10
忌廉芝士吞拿魚卷
鹿兒島黑豚五花腩
明太子玉子燒
2024-01-30 274 瀏覽
出開尖沙咀行街,突然之間想食日本嘢,所以就去咗棉登徑搵嘢食,入咗呢一間板橋試下,大大驚喜,雖然買單$900,價錢唔屬於平,但以食物質素同份量嚟講,我覺得非常超值。三百幾蚊,超級大堆頭魚生丼,起碼半版海膽,又鮮又甜勁好食,另外配埋牡丹蝦刺身,,大量魚籽,及吞拿魚蓉,真係超滿足,魚生新鮮,份量又多,下次一定要再嚟食過。吞拿魚丼,有相為證,件件都咁肥美,仲要係厚切,超級滿足。串燒點了兩款,香蔥豚肉卷,豚肉燒至焦香,非常惹味,大葱雞卷,雞肉嫩滑。

吞拿魚丼,有相為證,件件都咁肥美,仲要係厚切,超級滿足。

2024-01-23 170 瀏覽
今次嚟到嵐橋丼飯專門店,一啖丼飯就嚟個高海拔食感🚀,令我心情大好咁飛上雲霄。首先講吓個北海道丼,裡面嘅牡丹蝦新鮮到夠哂彈,三文魚、吞拿魚呢啲海鮮,都係冰得剛好,食落去嘅滋味,簡直夠晒飽滿🤤。中間嘅鮮甜帆立貝同那爽口嘅磯燒鮑魚,真係完美組合,酸酸甜甜柚子檸檬啫喱一撻,即刻令人清新一捽!再嚟講講嗰個安格斯牛肉眼壽喜燒,個牛肉嫩滑而且juicy到講唔出,啖啖肉,全程都攝入好滋味。最後,盛八點裡面,特別讚嘅係帆立貝,同你講,嗰口感真係食到停唔到口!其他海鮮都幾好食,尤其係海膽同吞拿魚蓉嘅組合,嘆為觀止,真係夠震撼!講到這,聽教你唔郁都唔得了,快啲嚟試下,呢度嘅丼飯,實在夠晒曬煲又涮乎!🍣🌊🔥