2024-03-14 65 瀏覽
尖沙咀細細間嘅拉麵小店大家都好有耐性排隊等每月逢25號白郎君拉麵都係半價~咁就嚟試下~好唔好食先白郎君九州傳統拉麵~有:荷蘭豆、筍條、黑木耳絲、紫菜、流心蛋、叉燒片、蔥花~豬骨湯底濃~拉麵比較鍾意食軟身嘅~份量少~湯底都唔多~圖中嘅蘆筍冇咗變咗荷蘭豆~好似唔係好夾喎~圖中嘅兩大塊叉燒又變細咗~唔知係咪半價嘅關係~同原本嘅拉麵有唔一樣羽根餃子四件煎得幾香口配醬汁~不過個皮好硬半生熟~唔知係唔係急凍貨味道麻麻哋免收加一
尖沙咀細細間嘅拉麵小店

大家都好有耐性排隊等

每月逢25號白郎君拉麵都係半價~咁就嚟試下~好唔好食先

白郎君豚骨拉麵

羽根餃子
免收加一
2023-11-25
💙《普普通通日本拉麵》- - 一郎本身是慕名而來去食餃子放題,可惜已經完結了,但一場嚟到,就食拉麵同一份餃子啦😍不過食物口味唔係太適合我地🙈🍲特製黑蒜拉麵 ($98)🙋🏻‍♂️好鐘意食黑蒜拉麵,湯底濃厚,但覺得黑蒜味道唔太出,不過不失。叉燒要彈一彈,口感有d 硬,較為普通🍜鰹魚醬油拉麵 ($88)鏗魚湯底不錯,有魚湯味道,但未到驚喜,但糖心蛋的蛋殼清理得唔乾淨,廚房步驟有啲失望🥲🥟羽根餃子($32)餃子普普通通,但煎既時間唔夠耐,個底皮煎得唔夠脆口☻味道:6/10☻環境:6.5/10☻服務:7/10☻價錢:6.5/10☻回頭率:50%☻人均消費:$100📍 一郎(尖沙咀)尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖
💙《普普通通日本拉麵》- - 一郎
🍲特製黑蒜拉麵
🍲特製黑蒜拉麵 ($98)
🍜鰹魚醬油拉麵
🍜鰹魚醬油拉麵 ($88)
🥟羽根餃子
🥟羽根餃子($32)
餃子普普通通,但煎既時間唔夠耐,個底皮煎得唔夠脆口

☻味道:6/10
☻環境:6.5/10
☻服務:7/10
☻價錢:6.5/10
☻回頭率:50%
☻人均消費:$100

📍 一郎(尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖
推介💖🍜(白郎君)豚骨拉麵濃郁豚骨湯底😍勁大塊叉燒,溏心蛋整得好靚🥟羽根餃子(4隻)$19 4 隻😨勁抵,仲要煎得好靚✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 5個為大🈵️分好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤靚環境:😍😍😍😍Chill 指數:🌿🌿🌿🌿推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔖 一郎 (尖沙咀)尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖
推介💖

🍜(白郎君)豚骨拉麵
濃郁豚骨湯底😍勁大塊叉燒,溏心蛋整得好靚

🥟羽根餃子(4隻)
$19 4 隻😨勁抵,仲要煎得好靚

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
5個為大🈵️分
好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤
靚環境:😍😍😍😍
Chill 指數:🌿🌿🌿🌿
推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔖 一郎 (尖沙咀)
  • 羽根餃子
  • 白郎君
2023-12-30 42 瀏覽
食咗個黑蒜拉麵, 太咸, 唔飲湯只食麵都太咸配料同麵身正常會起客人面前批評其它客人, 話其它客人叫一個麵, 又要用銀聯, 如果覺得成張單太平唔可以用電子支付, 可以起門口寫明我叫咗加麵, 個阿姐係咁望住我,我食到一半,佢就上麵, 真係有咁趕?個麵涼咗少少, 影響味道
食咗個黑蒜拉麵, 太咸, 唔飲湯只食麵都太咸

配料同麵身正常

2023-12-21 39 瀏覽
在OpenRice 上看到這間餐廳有原隻澳洲龍蝦拉麵,想說去試看看,怎知道去到時已經賣完了🥹。但試了他們另外兩款拉麵都不錯,而且餐廳裝修好雅致,有bearbrick擺設,牆上還有顏色鮮明的插畫,靜靜地跟朋友邊吃東西邊聊天也還蠻舒服的😌!🌖 鰹魚醬油拉麵湯頭濃郁,帶著淡淡魚香和醬油的味道,拉麵還蠻彈Q的,除了有軟嫩的豚肉,還有小魚乾哦!別有一番風味👍🏻🌖 黑蒜拉麵湯頭濃郁醇厚,散發著誘人的香氣,每一口的拉麵都掛湯,讓人回味無窮!🌕 靚岡抹茶可樂:看到名字覺得很特別,喝起來有很淡很淡的抹茶味,可以一試😆📍 一郎|尖沙咀尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖🧧人均消費$110

🌖 鰹魚醬油拉麵

🌖 黑蒜拉麵

🌕 靚岡抹茶可樂:
看到名字覺得很特別,喝起來有很淡很淡的抹茶味,可以一試😆

📍 一郎|尖沙咀
🧧人均消費$110

2023-12-09 56 瀏覽
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #港女打卡 👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)💸 人均消費: $100-200【2個人食咗啲咩?】- 白郎君 豚骨拉麵($88)- 每日限定 龍蝦拉麵($198)⭐⭐⭐「中規中矩嘅拉麵」不久前,我品嘗了一碗豚骨拉麵和一碗龍蝦拉麵,整體而言,是一個中規中矩的用餐體驗。豚骨拉麵嘅湯底味道濃郁,有豚骨香濃嘅味道配爽口嘅燙四季豆,但無咩特別之處,正正常常,中規中矩。叉燒太瘦,唔夠油香,如果再肥少少,味道同口感都會更好。接下來是龍蝦拉麵,湯底超級濃郁,有啲太濃添,上完菜唔夠幾分鐘裏面啲湯汁已經無曬,如果有更多湯就好啦。至於龍蝦肉就煮得稍嫌老左少少,有啲難咀嚼,有啲令人失望,本身期待想食到龍蝦鮮甜爽口嘅肉質,不過結果無。但係個蛋係幾好食嘅,佢好入味,而且蛋黃流心,令人垂涎欲滴,為成碗麵加番分。店內裝修特別,有be@rbrick坐鎮同你食拉麵,環境乾淨好坐。總而言之,這次的用餐體驗雖然沒有什麼特別之處,但也沒有令人失望。如果你是拉麵愛好者,可以一試,也許你會有不同的感受。希望你也能享受到這次用餐帶來的美食樂趣!
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #港女打卡
👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費: $100-200

【2個人食咗啲咩?】
- 白郎君 豚骨拉麵($88)
- 每日限定 龍蝦拉麵($198)

⭐⭐⭐「中規中矩嘅拉麵」

2023-12-08 44 瀏覽
叫左個所謂一日得10碗既龍蝦拉麵首先講麵質同我係超市買係冇分別個湯仲話熬左10個鐘 但係冇味 我自己買返10幾隻蝦整1個鐘都好過佢隻龍蝦就0調味 仲要有小小凍師傅完全唔帶口罩煮野 仲要不停同隔離講波經食拉麵冇凍水 問佢拎冰就話冇冰可以話係香港我食過最難食頭幾間咁樣收$198 不如我教返你煮啦
叫左個所謂一日得10碗既龍蝦拉麵

食拉麵冇凍水 問佢拎冰就話冇冰
可以話係香港我食過最難食頭幾間
咁樣收$198 不如我教返你煮啦
2023-11-10 92 瀏覽
人氣過江龍拉麵🍜▪️黑郎君 特製黑蒜拉麵 $98特製黑蒜拉麵湯頭好濃味 拉麵非常掛汁 每條拉麵都被濃濃既黑蒜湯汁包裹住 配埋兩件厚薄適中既叉燒同流心蛋 味道真係唔錯 又唔會好油膩▪️唐揚炸雞 (4件) $38炸到熱辣辣非常香脆 而且肉質仲保持到鮮嫩店內仲有好多bearbrick公仔 可以一邊食一邊欣賞 而且非常寬敞 係比較舒適既拉麵店😉
人氣過江龍拉麵🍜

▪️黑郎君 特製黑蒜拉麵 $98

▪️唐揚炸雞 (4件) $38
炸到熱辣辣非常香脆 而且肉質仲保持到鮮嫩

巷子終有間係好食的😽難得限定一日10碗 到咗夜晚仲食到佢!! 點過你就知 圖片唔係只供參考 龍蝦真係有咁大 料真係咁足!除咗小食外 啲飲品都幾有特色🤭最難得係同座有老夫子 BE@BRICK陪你🐻🥟龍蝦主題、BE@RBRICK外仲有咩?就係餃子放題😆凡有食碗拉麵 加$19.9就可享用餃子放題 就睇你食到幾多隻kekee。。。🦔👉原隻澳洲龍蝦拉麵 $198一上枱極香櫻花蝦香味!! 龍蝦真係十足模型咁🦞震撼眼球嗰隻!撈勻哂啲櫻花蝦 連埋湯擺入口=極鮮甜🤩不愧係真材實料熬足10個鐘嘅龍蝦湯 絕對值呢個價錢!! Lobster超新鮮 極肥肉鮮甜 唔點真係走寶 呢碗麵底較粗身 掛汁之餘又可索多啲龍蝦味😝有段小插曲係友人遲遲未到😳小妹食咗幾啖又想等埋先開餐 點知最後搞到麵脹脹湯少少 店員so nice主動問要不加湯(無怪我唔尊重佢碗麵🙈實在太好人!。。。🦔👉黑郎君黑蒜拉麵 $98主打九州豚骨拉麵嘅一郎逢每月嘅2️⃣5️⃣號就可以用50蚊❗食到碗「白郎君」 🍜宣揚九州風味 真係要g持下今次我就佢嘅「黑郎君」黑蒜味道一啲都唔假 唔會淨靠精油 飲多幾啖湯底之後都唔會口渴死🤓蒜片顯然可見 豬肉質地嫰滑又入味 整體黎

🥟

👉原隻澳洲龍蝦拉麵 $198

👉黑郎君黑蒜拉麵 $98
今次我就佢嘅「黑郎君」黑蒜味道一啲都唔假 唔會淨靠精油 飲多幾啖湯底之後都唔會口渴死🤓蒜片顯然可見 豬肉質地嫰滑又入味 整體黎講真的滿不錯👍🏿仲有隻靚靚溏心蛋

🧆

👉羽根餃子(4隻) $32
面頭就好似佢個名咁 有塊羽毛咁輕嘅粉皮 4隻小小的 就似珍珠咁 皮薄肉餡靚

👉紫薯薯餅 $22
眾觀食過云云薯餅 佢呢款真係水準以上🤩外脆內精緻 顯然可見嘅栗子粒 係有價值嘅薯餅呀!

🍾

👉抹茶可樂 $26
本身好期待佢嘅抹茶味 但真係飲極都係可樂味🥴但幾得意 食完拉麵想打個嗝歡迎😂
👉靜岡蜜瓜梳打 $26
果然梳打都是最隱陣無死之物 蜜瓜味唔會過假過甜 重點係樽身靚靚🍈
2023-11-02 36 瀏覽
同朋友買完野都成8點幾, 很肚餓了,見到呢間一郎,好想食番碗拉麵,好彩又有位,於是便進入開餐囉🤗。🌶️激辛地獄拉麵,喜歡吃辣的我就要左呢款辛麻豚骨拉麵,豚肉有2大片,肉質軟淋唔太肥又有肉味,配料有筍、蔥、紫菜同半熟蛋,麵質粗幼度剛好,湯飲落有好香的辣味,相當開胃。唔食得辣嘅老友,要左黑郎君豚骨拉麵🍜,餸料都一樣,試左佢啖湯都很香濃,麵仲可以揀選軟硬度。溫泉蛋冷豆腐,豆腐配上溫泉蛋,好滑嘟嘟。紫芋薯餅,炸得香脆可口,紫薯嘅餡料都多的,送啤酒🍻很正☺️。見到有啤酒都只係$28/支,咁抵飲就一於啤啤佢啦☺️。食拉麵加$19.9就有餃子放題,下次黎食下佢至得😉。

溫泉蛋冷豆腐,豆腐配上溫泉蛋,好滑嘟嘟。

紫芋薯餅,炸得香脆可口,紫薯
嘅餡料都多的,送啤酒🍻很正☺️。

見到有啤酒都只係$28/支,咁抵飲就一於啤啤佢啦☺️。

食拉麵加$19.9就有餃子放題,下次黎食下佢至得😉。
本身好鍾意食拉麵 ,上網見到人哋有呢張相"原隻澳洲龍蝦拉麵 "所以專程過嚟試下。 原來每日限定十碗, 所以食唔食到都睇緣份 。一上場嘅時候就已經好吸睛👀 店員仲好好咁介紹,畀個碟你放低隻龍蝦,其他材料就要攪勻嚟食。 龍蝦酒新鮮啖啖肉,但係本身個拉麵都好好食,係好濃嘅龍蝦湯底,配料有啲櫻花蝦,溏心蛋,紫菜,最特別係個面條。佢唔同嘅拉麵有夾過唔同嘅湯底,用唔同嘅面條。 呢一款龍蝦拉麵,佢選用嘅麵條係比較粗身少少,近乎生烏冬嘅粗幼度,食落有咬口煙韌嘅。 另外我哋就叫咗個黑蒜拉麵,好香嘅黑蒜味。 佢今次配嘅拉麵呢就係曲身幼面, 比較掛湯,再配多兩塊叉燒 。佢叉燒同平時拉面店食嗰隻有啲唔同,平時出面食叉燒肥肉比較多,會有入口 即化嘅感覺。佢哋呢一款有少少似火腿,淋身嘅但係有咬口有肉食嗰隻感覺。我哋仲叫咗個炸雞同埋餃子 。炸雞好出色外脆內軟又juicy 。餃子一份有四隻 煎得非常靚,來仲可以加20蚊任叫,好抵 。飲品方面我哋專登試喺啲特別啲嘅,我揀咗綠茶可樂,朋友揀咗哈密瓜梳打。綠茶可樂味道唔似綠茶唔似可樂,味道有少少似特別版嘅可樂味道,不過係幾好飲嘅,大家可以試下。 哈密瓜梳打,我就覺得偏甜咗少

原來每日限定十碗, 所以食唔食到都睇緣份 。

我哋仲叫咗個炸雞同埋餃子 。

綠茶可樂味道唔似綠茶唔似可樂,味道有少少似特別版嘅可樂味道,不過係幾好飲嘅,大家可以試下。 哈密瓜梳打,我就覺得偏甜咗少少 。總括嚟講,成餐飯都好滿足。
2023-10-29 32 瀏覽
期間限定的龍蝦拉麵每天只有10碗,令人好期待。湯頭鮮美,充滿了龍蝦的滋味。面條較粗,硬度適中,與湯頭的搭配恰到好處,龍蝦有成手掌咁大,好易拆開,蝦肉夠爽滑同鮮嫩,正!(赤郎君)激辛拉麵湯頭熱辣,一試就知道其名不虛傳。面條口感比較煙韌,吸收左香辣湯底好惹味,配合肥瘦適中的叉燒同溏心蛋,別有一番風味唐揚炸雞一份有4件,雞肉鮮嫩,外皮酥脆,每一口都充滿了滿足感😝羽根餃子餃子皮薄而有彈性,內餡豐富,仲要加價19.9元便可以享用放題任食,好抵!靜岡蜜瓜梳打口感清新,蜜瓜的甜味與梳打的氣泡形成對比,讓人覺得好解渴抹茶可樂則是一種新奇的嘗試,抹茶的香氣與可樂的甜味相混合,口感特別#一郎 #ichiro #拉麵 #Ramen #日本過江龍 #尖沙咀 #九州傳統拉麵 #鰹魚醬油拉麵 #特製黑蒜拉麵 #激辛地獄拉麵 #限定拉麵
期間限定的龍蝦拉麵

(赤郎君)激辛拉麵

唐揚炸雞

一份有4件,雞肉鮮嫩,外皮酥脆,每一口都充滿了滿足感😝

羽根餃子

靜岡蜜瓜梳打
口感清新,蜜瓜的甜味與梳打的氣泡形成對比,讓人覺得好解渴

2023-10-27 1468 瀏覽
啱啱去完日本九州旅行,好掛住當地嘅拉麵,一見到社交平台 post 一郎拉麵推出嘅原隻澳洲龍蝦拉麵極為吸睛,一定要約埋朋友過嚟打下卡先。今日放工極速趕過嚟,因為佢限量賣10碗,點知咁啱前一檯已經賣埋最後一碗😭😭😭無辦法啦,一場嚟到,咁唯有試下其他拉麵。 餐廳擺滿好多隻潮人BE@RBRICK公仔,我哋揀咗張檯係可以同BE@RBRICK × 老夫子嘅公仔一齊撐檯腳,共進拉麵🍜 朋友揀咗黑郎君黑蒜拉麵,賣相都相當之吸引,有2塊鹹脆紫菜🧂、嫩滑溏心蛋🥚、木耳絲、香葱同大量蒜片和黑蒜油,味道香濃。呢度嘅叉燒用咗西班牙黑豚肉,慢煮烹調嘅叉燒咬落鬆軟多汁💦,脂肪豐盈得嚟分佈均勻,叉燒入口即化😋,亦令拉麵湯頭更加順滑有層次。 我自己就揀咗「白郎君」,呢款拉麵絕對係店舖最受歡迎嘅拉麵款式,湯底呈乳白色,豬骨味極濃郁🍖,口感濃稠,掛湯能力恰到好處,配上西班牙黑豚肉嘅日式叉燒,咬落鬆軟又Juicy,拉麵軟硬度按照客人需要,整體質素同日本九州嘅拉麵不相伯仲🍜! 凡惠顧任何拉麵一碗,再加$19.9,可享限時60分鐘餃子放題,任食日式煎餃🥟,保證你食到捧住個肚仔。呢度嘅餃子全部即叫即煎🔥,外皮金黃香脆可口😋,充滿冰

凡惠顧任何拉麵一碗,再加$19.9,可享限時60分鐘餃子放題,任食日式煎餃🥟,保證你食到捧住個肚仔。呢度嘅餃子全部即叫即煎🔥,外皮金黃香脆可口😋,充滿冰花,豬肉餡料豐富多汁💦,再配合不同調味料,真係令人食指大動。

唐揚炸雞亦炸得金黃,雞肉嫩滑多汁,加少少檸檬汁同蛋黃醬,真係滋味十足!

飲品叫咗個抹茶可樂同靜崗梳打,味道都相當唔錯。
2023-10-18
大家唔好好似我咁傻豬豬搵唔到🤣,記得餐廳門口喺漢宜大廈門口隔離。來自東京涉谷既過江龍拉麵店!環境都幾得意,有幾隻bearbrick坐喺凳上面陪大家食麵。用QR code落單,麵條可以揀軟身/普通/硬身,又可以隨個人口味走葱/荀/木耳或者追加配料。分別揀左白郎君同黑郎君。🍜(白郎君) 豚骨拉麵$88即係九州傳統拉麵,白底既豚骨湯底濃郁!🍜(黑郎君) 黑蒜拉麵$98我食出前一丁都最愛黑蒜味嘅,呢個黑蒜拉麵真係冇得頂!濃郁湯底,係略嫌有少少油膩jei兩碗麵嘅拉麵都係用上幼身面,爽滑煙韌彈牙,又掛湯❣️👍兩大片紫菜,要趁熱趁脆快d食❣️兩大塊叉燒,都好軟稔美味❣️荀都好濃好味❣️一大隻溏心蛋,蛋黃橙紅鮮艷,令人勁回味❣️😋🥟羽根餃子(4隻)$32煎得好靚!🥢温泉蛋冷豆腐$38溫泉蛋超香蛋味❣️篤穿之後,蛋汁撈埋豆腐食,簡簡單單又好味😋👍🥤靜岡蜜瓜梳打、元祖波子汽水飲品識揀梗係揀啲日本飲品配襯一下😎好耐冇飲過波子汽水啦,勁懷念😍蜜瓜梳打好香甜蜜瓜味!推介!👍📝原來每逢25號九州傳統拉麵特價50蚊❣️📝凡惠顧拉麵加$19.9就可以日式煎餃放題❣️
大家唔好好似我咁傻豬豬搵唔到🤣,
記得餐廳門口喺漢宜大廈門口隔離。

來自東京涉谷既過江龍拉麵店!
環境都幾得意,
有幾隻bearbrick坐喺凳上面陪大家食麵。

用QR code落單,
麵條可以揀軟身/普通/硬身,
又可以隨個人口味走葱/荀/木耳或者追加配料。
分別揀左白郎君同黑郎君。

🍜(白郎君) 豚骨拉麵$88
即係九州傳統拉麵,
白底既豚骨湯底濃郁!

🍜(黑郎君) 黑蒜拉麵$98
我食出前一丁都最愛黑蒜味嘅,
呢個黑蒜拉麵真係冇得頂!
濃郁湯底,係略嫌有少少油膩jei

兩碗麵嘅拉麵都係用上幼身面,
爽滑煙韌彈牙,又掛湯❣️👍
兩大片紫菜,要趁熱趁脆快d食❣️
兩大塊叉燒,都好軟稔美味❣️
荀都好濃好味❣️
一大隻溏心蛋,蛋黃橙紅鮮艷,令人勁回味❣️😋

🥟羽根餃子(4隻)$32
煎得好靚!

🥢温泉蛋冷豆腐$38
溫泉蛋超香蛋味❣️
篤穿之後,蛋汁撈埋豆腐食,
簡簡單單又好味😋👍

🥤靜岡蜜瓜梳打、元祖波子汽水
飲品識揀梗係揀啲日本飲品配襯一下😎
好耐冇飲過波子汽水啦,勁懷念😍
蜜瓜梳打好香甜蜜瓜味!推介!👍

📝原來每逢25號九州傳統拉麵特價50蚊❣️
📝凡惠顧拉麵加$19.9就可以日式煎餃放題❣️
2023-10-26 26 瀏覽
去日本必食拉麵,喺香港都要搵啲出色嘅拉麵店試下先!上星期六我就去咗一嘗日本過江龍嘅「一郎」拉麵店,佢哋專心做好拉麵,有四款不同湯底口味可以揀,分別係「白、紫、黑、紅」!而家仲有每日限量10碗嘅龍蝦拉麵,不過每次去都已經賣晒,所以下次要早啲去啦!鰹魚醬油拉麵,拉麵煮得好彈牙,湯底有鰹魚嘅鮮味,加埋醬油嘅香氣,真係好開胃!一啖落肚,令人回味無窮!🍜🐟🍥😋黑蒜拉麵都係一個較濃郁口味嘅選擇!拉麵同湯底都帶有黑蒜嘅香氣,味道濃郁又香甜!加上彈牙嘅麵條,真係好好味!🍜🧄😍羽根餃子係一個非常受歡迎嘅小食!餃子外脆內嫩,味道鮮美,每一口都好滿足!🥟🤤紫芋薯餅餅皮金黃酥脆,內裡有紫薯嘅香甜味道,好特別!一啖落肚,口感豐富!🥮🍠😊飲品方面,我哋試咗靜岡蜜瓜梳打同元祖波子汽水。靜岡蜜瓜梳打清新甜美,帶有淡淡嘅蜜瓜香氣,非常解渴!元祖波子汽水係一個經典嘅選擇,汽水帶有波子嘅口感,味道獨特又爽口!🍹🍈🥤🍾總括而言,「一郎」拉麵店係一間非常出色嘅餐廳!鰹魚醬油拉麵、黑蒜拉麵同埋羽根餃子都值得一試!如果你想要探索不同湯底口味嘅拉麵,記得去「一郎」啦!🍜🖤🥟🍠🍹😊