2023-12-09 65 瀏覽
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #港女打卡 👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)💸 人均消費: $100-200【2個人食咗啲咩?】- 白郎君 豚骨拉麵($88)- 每日限定 龍蝦拉麵($198)⭐⭐⭐「中規中矩嘅拉麵」不久前,我品嘗了一碗豚骨拉麵和一碗龍蝦拉麵,整體而言,是一個中規中矩的用餐體驗。豚骨拉麵嘅湯底味道濃郁,有豚骨香濃嘅味道配爽口嘅燙四季豆,但無咩特別之處,正正常常,中規中矩。叉燒太瘦,唔夠油香,如果再肥少少,味道同口感都會更好。接下來是龍蝦拉麵,湯底超級濃郁,有啲太濃添,上完菜唔夠幾分鐘裏面啲湯汁已經無曬,如果有更多湯就好啦。至於龍蝦肉就煮得稍嫌老左少少,有啲難咀嚼,有啲令人失望,本身期待想食到龍蝦鮮甜爽口嘅肉質,不過結果無。但係個蛋係幾好食嘅,佢好入味,而且蛋黃流心,令人垂涎欲滴,為成碗麵加番分。店內裝修特別,有be@rbrick坐鎮同你食拉麵,環境乾淨好坐。總而言之,這次的用餐體驗雖然沒有什麼特別之處,但也沒有令人失望。如果你是拉麵愛好者,可以一試,也許你會有不同的感受。希望你也能享受到這次用餐帶來的美食樂趣!
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #港女打卡
👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費: $100-200

【2個人食咗啲咩?】
- 白郎君 豚骨拉麵($88)
- 每日限定 龍蝦拉麵($198)

⭐⭐⭐「中規中矩嘅拉麵」