本身好鍾意食拉麵 ,上網見到人哋有呢張相"原隻澳洲龍蝦拉麵 "所以專程過嚟試下。 原來每日限定十碗, 所以食唔食到都睇緣份 。一上場嘅時候就已經好吸睛👀 店員仲好好咁介紹,畀個碟你放低隻龍蝦,其他材料就要攪勻嚟食。 龍蝦酒新鮮啖啖肉,但係本身個拉麵都好好食,係好濃嘅龍蝦湯底,配料有啲櫻花蝦,溏心蛋,紫菜,最特別係個面條。佢唔同嘅拉麵有夾過唔同嘅湯底,用唔同嘅面條。 呢一款龍蝦拉麵,佢選用嘅麵條係比較粗身少少,近乎生烏冬嘅粗幼度,食落有咬口煙韌嘅。 另外我哋就叫咗個黑蒜拉麵,好香嘅黑蒜味。 佢今次配嘅拉麵呢就係曲身幼面, 比較掛湯,再配多兩塊叉燒 。佢叉燒同平時拉面店食嗰隻有啲唔同,平時出面食叉燒肥肉比較多,會有入口 即化嘅感覺。佢哋呢一款有少少似火腿,淋身嘅但係有咬口有肉食嗰隻感覺。我哋仲叫咗個炸雞同埋餃子 。炸雞好出色外脆內軟又juicy 。餃子一份有四隻 煎得非常靚,來仲可以加20蚊任叫,好抵 。飲品方面我哋專登試喺啲特別啲嘅,我揀咗綠茶可樂,朋友揀咗哈密瓜梳打。綠茶可樂味道唔似綠茶唔似可樂,味道有少少似特別版嘅可樂味道,不過係幾好飲嘅,大家可以試下。 哈密瓜梳打,我就覺得偏甜咗少

原來每日限定十碗, 所以食唔食到都睇緣份 。

我哋仲叫咗個炸雞同埋餃子 。

綠茶可樂味道唔似綠茶唔似可樂,味道有少少似特別版嘅可樂味道,不過係幾好飲嘅,大家可以試下。 哈密瓜梳打,我就覺得偏甜咗少少 。總括嚟講,成餐飯都好滿足。