2023-10-26 27 瀏覽
去日本必食拉麵,喺香港都要搵啲出色嘅拉麵店試下先!上星期六我就去咗一嘗日本過江龍嘅「一郎」拉麵店,佢哋專心做好拉麵,有四款不同湯底口味可以揀,分別係「白、紫、黑、紅」!而家仲有每日限量10碗嘅龍蝦拉麵,不過每次去都已經賣晒,所以下次要早啲去啦!鰹魚醬油拉麵,拉麵煮得好彈牙,湯底有鰹魚嘅鮮味,加埋醬油嘅香氣,真係好開胃!一啖落肚,令人回味無窮!🍜🐟🍥😋黑蒜拉麵都係一個較濃郁口味嘅選擇!拉麵同湯底都帶有黑蒜嘅香氣,味道濃郁又香甜!加上彈牙嘅麵條,真係好好味!🍜🧄😍羽根餃子係一個非常受歡迎嘅小食!餃子外脆內嫩,味道鮮美,每一口都好滿足!🥟🤤紫芋薯餅餅皮金黃酥脆,內裡有紫薯嘅香甜味道,好特別!一啖落肚,口感豐富!🥮🍠😊飲品方面,我哋試咗靜岡蜜瓜梳打同元祖波子汽水。靜岡蜜瓜梳打清新甜美,帶有淡淡嘅蜜瓜香氣,非常解渴!元祖波子汽水係一個經典嘅選擇,汽水帶有波子嘅口感,味道獨特又爽口!🍹🍈🥤🍾總括而言,「一郎」拉麵店係一間非常出色嘅餐廳!鰹魚醬油拉麵、黑蒜拉麵同埋羽根餃子都值得一試!如果你想要探索不同湯底口味嘅拉麵,記得去「一郎」啦!🍜🖤🥟🍠🍹😊

1K
2023-10-22 736 瀏覽
位於尖沙咀【一郎 Ichiro】主打九州豚骨拉麵, 以職人精神用心鑽研九州拉麵,希望為客人帶來最正宗的豚骨拉麵風味,每日以超過100斤新鮮豬骨及多種蔬菜熬煮10小時,將豬骨中的骨髓精華烹調出香濃的乳白湯底😋出品亦非常專注只供應四款口味和一款期間限定拉麵及四款小食,包括白郎君(九州傳統拉麵)、柴郎君(鰹魚醬油拉麵)、黑郎君(黑蒜拉麵)、赤郎君(激辛拉麵 )、期間限定❓今期係(原隻澳洲龍蝦拉麵),小食是羽根餃子、唐揚炸雞、溫泉流心玉子冷豆腐、紫芋薯餅,所有都是即叫即做,保持新鮮熱辣👍🏻店舖亦推出定期優惠,包括惠顧拉麵一碗可以用$ 19.9 享用日式煎餃子放題,每月25號為感謝日,只須 $ 50就可以食到一碗白郎君(九州傳統拉麵)非常抵食😋🧄▪️黑郎君(黑蒜拉麵 )$ 98濃香嘅豬骨湯底,入口濃郁帶點黏口,豬骨嘅膠質非常豐富,加了黑蒜油和大量蒜片充滿蒜香,選用粗身拉麵,口感彈牙,特別欣賞這裏的叉燒,厚身半肥瘦夠腍又入味,非常美味👍🏻🌶️▪️赤郎君(激辛拉麵 )$ 98喜歡辣嘅朋友絕對唔可以錯過,辛辣得黎非常惹味,配上粗拉麵,非常掛汁,每碗拉麵除了叉燒之外,配料甚多、溏心蛋做得非常好,一打開就見到流

🧄▪️黑郎君(黑蒜拉麵 )$ 98

🌶️▪️赤郎君(激辛拉麵 )$ 98
喜歡辣嘅朋友絕對唔可以錯過,辛辣得黎非常惹味,配上粗拉麵,非常掛汁,每碗拉麵除了叉燒之外,配料甚多、溏心蛋做得非常好,一打開就見到流心蛋黃😋、筍、木耳、荷蘭豆、京蔥、香蔥、辣椒絲超級豐富,好味得一滴湯都冇剩🤣

🥟▪️羽根餃子(4隻)$ 32
餃子全部即叫即煎,就是日本最傳統的,底部外皮香脆可口,餡料豐富多汁,好味道

🐥▪️唐揚炸雞(4件)$ 38
這個炸雞真是必食推介,外層炸得香口,雞肉嫩滑Juicy得很,不需添加任何醬汁亦很夠味,亦可沾上沙律醬增添風味

⭐️飲品方便我哋點了兩瓶日本特色樽裝飲品,食完拉麵飲就一流,冰凍又解渴⭐️
🍈▪️靜岡蜜瓜梳打 $ 26
🥤▪️抹茶可樂 $ 26
  • 赤郎君
  • 黑郎君
  • 羽根餃子
  • 唐揚炸雞
2023-10-21 21 瀏覽
同朋友去尖沙咀買嘢,之後佢請我去食拉麵,一郎 Ichiro是日本過江龍,主打正宗九州豚骨拉麵,所有原材料都係由日本進口,品質有保證。餐廳裝潢以藝術玩具BE@RBRICK為主題,另外重有老夫子坐鎮!白郎君,豚骨拉麵,湯底每日以超過100斤新鮮豬骨及多種蔬菜熬煮10小時,烹調出香濃的乳白湯底,豚骨湯具有溫和的豬肉味和奶油般的濃稠口感,叉燒口感柔軟多汁,原隻溫泉蛋蛋香份外濃郁,每啖更帶有無可抗拒的幼滑口感,拉麵軟滑爽口,掛上濃湯,每啖都鮮甜美味。柴郎君,鰹魚醬油拉麵,湯底有濃濃鰹魚味、湯清味甜,連帶麵條都有陣陣魚鮮香味。唐揚炸雞,炸雞口感鬆脆,雞肉嫩滑有肉汁。羽根餃子,餃子皮薄餡鮮,外脆內軟味道不錯。靜岡蜜瓜梳打,碳酸味中滲出淡淡的清新蜜瓜味,香甜可口。可樂

唐揚炸雞炸雞口感鬆脆,雞肉嫩滑有肉汁。

羽根餃子,餃子皮薄餡鮮,外脆內軟味道不錯。

靜岡蜜瓜梳打,碳酸味中滲出淡淡的清新蜜瓜味,香甜可口。
可樂
2023-10-18 17 瀏覽
(黑郎君)黑蒜拉麵🍜每條拉麵都被濃濃既黑蒜湯汁包裹住,掛湯力強,混雜住厚薄適中既豚肉片加上岩漿般既流心蛋,豐盛既味道充盈口中(赤郎君)激辛拉麵🍜食第一啖好似好辣,但辣味好快就散,令你吾經吾覺食哂成碗麵,除咗豚肉片,配菜我都一樣鍾意🥰唐揚炸雞🍗熱辣辣炸起,鹹酥香脆,肉質滑嫩👍好味羽根餃子🥟煎得卜卜脆,煙韌有口感餐廳都有好多位可以影相📸😊餐廳唔多位lunch 時間去都已經坐滿人,出邊仲有人等位
(黑郎君)黑蒜拉麵🍜

(赤郎君)激辛拉麵🍜

唐揚炸雞🍗熱辣辣炸起,鹹酥香脆,肉質滑嫩👍好味

羽根餃子🥟煎得卜卜脆,煙韌有口感

放工時間同朋友去咗尖沙咀一郎拉麵🙌🏻舖頭裝修風格好日系乾淨👍🏻👍🏻首先我要講龍蝦拉麵。佢嘅湯底好濃郁,有龍蝦嘅鮮味,真係令人垂涎三尺。而且佢嘅麵條都好彈牙,入口即化。加埋上面嘅龍蝦肉,幾正😍黑蒜拉麵嘅黑蒜味道好濃郁,好香。麵條同湯底嘅配搭真係絕配!再係羽根餃子。佢嘅餃子皮薄脆,內裡有豬肉同蔬菜。每一口都好多汁,好好食!🩷🩷紫芋薯餅嘅外皮香脆,內裡軟綿綿,加埋紫薯嘅香甜味,真係好好味!💜💜💜最後係波子汽水同Sapporo玻璃樽啤酒。波子汽水好清甜,幾解渴。Sapporo玻璃樽啤酒就更加係絕配啦!冰涼嘅啤酒搭配熱辣辣嘅拉麵,真係太過癮!💖一郎拉麵嘅食物真係幾好食,每一樣都有獨特嘅風味 埋單大約$400每人人均$200左右❣️❣️❣️

黑蒜拉麵嘅黑蒜味道好濃郁,好香。麵條同湯底嘅配搭真係絕配!

見到呢間拉麵店做緊優惠凡惠顧一碗拉麵 另加$19.9就可以任食日式煎餃❗️😳 一於就試下佢!拉麵店到處都見到足球小將同Be@rbrick嘅蹤影仲有高橋陽一老師親筆繪畫同簽名嘅波衫 同埋可愛嘅壁畫🍴黑郎君 - 特製黑蒜拉麵 ($98)將黑蒜油加入豚骨湯底 再加上炸蒜片 蒜香十足🧄湯底十分濃稠 麵條掛湯能力都唔錯叉燒選用慢煮西班牙黑豚肉不過略嫌脂肪比例太少 令到肉質有點兒柴 肉味尚算香濃 但口感就麻麻🥹🍴柴郎君 - 鰹魚醬油拉麵 ($88)以鰹魚乾炮製而成嘅高湯加入日式醬油味道幾鮮甜 我個人比較中意呢款湯底😆柴郎君撘配嘅拉麵比起黑郎君嗰隻更幼身 比較適合呢款湯底除左每款拉麵都有嘅溏心蛋、蘆筍、竹筍、木耳、紫菜之外呢款仲有撘配魚乾仔🐟🍴任食日式煎餃 (+$19.9)平時佢地嘅餃子4隻都要$32 即係食一碟都已經回本!🤯餃子即叫即煎 冰花底煎到金黃色👌🏻餃子皮做得夠薄 豬肉椰菜餡都幾多 而且咬落仲好多汁!正!❤️呢間嘅拉麵中規中矩估唔到任食嘅餃子比拉麵更出色🤣 另外 店員見到餃子食哂會主動問駛唔駛再添👍🏻最後食完仲有刮刮卡玩😆刮中嘅優惠可以下次使用各位大胃王千祈唔好錯過呢個咁扺食嘅餃子放題呀🫰🏻
見到呢間拉麵店做緊優惠
凡惠顧一碗拉麵 另加$19.9就可以任食日式煎餃❗️😳
一於就試下佢!

拉麵店到處都見到足球小將同Be@rbrick嘅蹤影
仲有高橋陽一老師親筆繪畫同簽名嘅波衫 同埋可愛嘅壁畫

🍴黑郎君 - 特製黑蒜拉麵 ($98)
將黑蒜油加入豚骨湯底 再加上炸蒜片 蒜香十足🧄
湯底十分濃稠 麵條掛湯能力都唔錯
叉燒選用慢煮西班牙黑豚肉
不過略嫌脂肪比例太少 令到肉質有點兒柴
肉味尚算香濃 但口感就麻麻🥹

黑郎君

🍴柴郎君 - 鰹魚醬油拉麵 ($88)
以鰹魚乾炮製而成嘅高湯加入日式醬油
味道幾鮮甜 我個人比較中意呢款湯底😆
柴郎君撘配嘅拉麵比起黑郎君嗰隻更幼身 比較適合呢款湯底
除左每款拉麵都有嘅溏心蛋、蘆筍、竹筍、木耳、紫菜之外
呢款仲有撘配魚乾仔🐟
柴郎君

柴郎君

🍴任食日式煎餃 (+$19.9)
平時佢地嘅餃子4隻都要$32 即係食一碟都已經回本!🤯

最後食完仲有刮刮卡玩😆
刮中嘅優惠可以下次使用

各位大胃王千祈唔好錯過呢個咁扺食嘅餃子放題呀🫰🏻
2023-10-13 12 瀏覽
🥢(白郎君)豚肉拉麵 💰$88拉麵可以選擇軟硬度配菜有蘿蔔絲、蔥、日式筍乾三大片豚肉,豚肉都厚身,軟硬度適中而豬骨湯底就偏淡🥢(赤郎君)激辛拉麵 💰$98辣湯底唔算好辣,感覺辣椒油嘅味好重食多幾啖就好頸渴依碗拉麵我揀咗軟拉麵而豚肉拉麵我揀咗適中軟硬度嘅拉麵自己食我就覺得拉麵軟硬度可以揀軟好食啲🥢 餃子放題🥟每位$19.9依家推出餃子放題如果要食嘅話首先係每人要叫一碗拉麵然後就要成枱每位一齊加錢先可以叫每次上碟有四隻餃子第一次會每一位都會比一碟之後再叫可以同佢講要幾多碟無限refill 餃子偏向細隻、皮薄、少少脆、少少汁另外有配一個餃子汁如果食兩碟共8隻其實都已經翻本不過我覺得個餃子嘅味道普通而且你食咗碗拉麵之後都唔係食得落好多隻餃子🥟午市去食冇收一服務費💰
🥢(白郎君)豚肉拉麵 💰$88
拉麵可以選擇軟硬度
配菜有蘿蔔絲、蔥、日式筍乾
三大片豚肉,豚肉都厚身,軟硬度適中
而豬骨湯底就偏淡

🥢(赤郎君)激辛拉麵 💰$98
辣湯底唔算好辣,感覺辣椒油嘅味好重
食多幾啖就好頸渴

每次上碟有四隻餃子
第一次會每一位都會比一碟
之後再叫可以同佢講要幾多碟
無限refill
餃子偏向細隻、皮薄、少少脆、少少汁
另外有配一個餃子汁
如果食兩碟共8隻其實都已經翻本
不過我覺得個餃子嘅味道普通
而且你食咗碗拉麵之後都唔係食得落好多隻餃子🥟

午市去食冇收一服務費💰
今次同朋友去左尖沙咀一郎Ichiro去食拉麵🍜先叫左個期間限定既🦞龍蝦拉麵🍜呢個係呢期先有㗎,龍蝦鮮甜味同拉麵湯頭完美融合,配合粗面底,真係啖啖都係都濃郁鮮湯味。麵條彈牙配搭龍蝦肉真係好享受👍🏻👍🏻另外,呢個白郎君豚骨拉麵🍜豚骨湯頭同幼麵條配搭唔錯,濃郁嘅豬骨香加埋叉燒,都係唔錯架👍🏻如果食得辣🔥🔥嘅話仲可以揀赤郎君添 溫泉蛋🥚冷豆腐呢個凍食豆腐柔軟滑嫩,口感非常好,配上溫泉蛋的濃郁蛋黃,味道更加豐富😋😋😋 每一啖都好有口感層次,清淡得黎又係夏天消暑既絕佳選擇🤣羽根餃子🥟餃子皮薄餡靚,搭配著餃子汁蘸食,不錯不錯😁

今次同朋友去左尖沙咀一郎Ichiro去食拉麵🍜

溫泉蛋🥚冷豆腐
每一啖都好有口感層次,清淡得黎又係夏天消暑既絕佳選擇🤣

羽根餃子🥟
餃子皮薄餡靚,搭配著餃子汁蘸食,不錯不錯😁

2023-10-08 11 瀏覽
哩間拉麵好得意,裝修擺設有玩味,一個人黎仲可以同bearbrick對食🤣今期仲有$19.9餃子放題,大食人士真係要試下。🧑🏽‍🦲柴郎君🧑🏽‍🦲係鰹魚醬油湯底,湯頭清澈,飲落有高湯既感覺,鮮味融合醬油咸香👍🏻配料有銀魚仔,溏心蛋同叉燒。哩款叉燒軟熟有肉香,稍有厚度,口感不錯☑️中意拉麵有得揀硬度,人人口味不同,我同朋友都偏愛硬身麵,食起上黎更有口感。🧑🏿‍🦲黑郎君🧑🏿‍🦲黑蒜湯底濃厚惹味,同柴郎君口味截然不同,除左本身既黑蒜味之外仲加左一堆炸蒜片,湯頭蒜味突出,重口味人士會中意☑️叫左兩款小食。羽根餃子(4隻)有薄脆既圓底,餃子肉餡juicy有肉香,好食! 餃子放題食得過☑️溫泉蛋冷豆腐蛋漿同豆腐好夾,再加埋柴魚香,清爽好味😋靜岡蜜瓜梳打幾得意,真係成陣蜜瓜味,陣味又唔會太假🍈

今期仲有$19.9餃子放題,大食人士真係要試下。

🧑🏽‍🦲柴郎君🧑🏽‍🦲

哩款叉燒軟熟有肉香,稍有厚度,口感不錯☑️

🧑🏿‍🦲黑郎君🧑🏿‍🦲
叫左兩款小食。

羽根餃子(4隻)

溫泉蛋冷豆腐
蛋漿同豆腐好夾,再加埋柴魚香,清爽好味😋

靜岡蜜瓜梳打幾得意,真係成陣蜜瓜味,陣味又唔會太假🍈
2023-10-06 12 瀏覽
好耐冇同臭屁熊食拉麵,咁岩係尖沙咀附近做完野,就去左一郎拉麵醫下舖拉麵癮。佢舖仔細細,裏面既裝修都幾有日本小店feel,仲有隻老夫子Bearbrick坐我對面😂😂 拉麵既選擇唔多,主要係豬骨/黑蒜油/辣味/鰹魚味,最特別係佢有龍蝦拉麵,不過要預早Book定先食到。今次我同臭屁熊就叫左豬骨味同鰹魚味拉麵,再加左啲小食,價錢中等,食物質素唔錯,值得一試_➤柴郎君 鰹魚醬油拉麵🍜$88湯底清徹順喉且唔油膩,帶鰹魚鮮味,仲有堅原條鰹魚仔係湯到。叉燒係比一般拉麵店厚,入口柔嫩。仲有其他配料,甜豆、木耳絲、竹筍、香蔥、紫菜同溏心蛋。溏心蛋水準唔錯,原粒上,生熟程度控制得幾好➤白郎君 豚骨拉麵🍜$88同柴郎君配料一樣,乳白湯底,偏清甜唔油膩,豬骨味濃,拉麵偏幼身➤羽根餃子(4隻)🥟 $32皮薄煙韌,內餡飽滿多汁,煎得幾香脆,水準正常之上➤温泉流心玉子冷豆腐 🥚$38豆腐幼滑厚實,有豆香,平時唔太中意食豆腐既臭屁熊都覺得唔差。滑溜鮮橙色嘅溫泉蛋放喺豆腐之中,表面灑上木魚絲,配搭清爽日本柚子醬汁,入口清涼開胃➤餐廳提供檸檬水➤元祖波子汽水 $24➤靜岡蜜瓜梳打 $26_🍽味道指數:★★★★☆📷環境指數:

_
➤柴郎君 鰹魚醬油拉麵🍜$88

➤白郎君 豚骨拉麵🍜$88

➤羽根餃子(4隻)🥟 $32
皮薄煙韌,內餡飽滿多汁,煎得幾香脆,水準正常之上

➤温泉流心玉子冷豆腐 🥚$38

📍一郎
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖
2023-09-24
2023-10-06 19 瀏覽
黑郎君($98)特製黑蒜拉麵🍜湯底偏向杰身,幼麵非常掛汁~ 黑蒜汁唔會有黑油咁浮喺面,完美咁混合咗喺床底之中,蒜香味突出😋叉燒仲有兩片添溫泉流心玉子冷豆腐 ($38)冷豆腐配上淡醬油加埋流心蛋一齊食非常滑溜😍羽根餃子($32)🥟網狀餃子煎到個底好脆身,凡惠顧一碗拉麵加$19.9仲可以有餃子放題添!男士真係可以諗諗佢,食兩碟都回本喇😝限定君🦞($198)龍蝦拉麵每日限定澳洲龍蝦10碗㗎咋🦞!麵條只會用日本出產,呢款龍蝦拉麵仲特別配上粗條麵條,龍蝦湯底好鮮,而且濃而不渴,旁邊有好多櫻花蝦提鮮😍抹茶可樂($26)喺出面好少會飲到抹茶同可樂呢個配搭,味道偏向百事可樂再加上淡淡的茶味,係幾特別嘅😙靜岡蜜瓜梳打($26)平時好鍾意白桃version,今次飲蜜瓜有另一番風味🍈蜜瓜嘅甜味幾重~果汁有2%
黑郎君

黑郎君($98)

溫泉流心玉子冷豆腐 ($38)
冷豆腐配上淡醬油加埋流心蛋一齊食非常滑溜😍

羽根餃子($32)🥟
限定君龍蝦拉麵

限定君🦞($198)

抹茶可樂($26)

靜岡蜜瓜梳打($26)
限定君龍蝦拉麵
  • 靜岡蜜瓜梳打
  • 限定君
2023-10-05 9 瀏覽
這間位於尖沙咀的拉麵店一郎,晚市主打幾款的特色拉麵及小食,另外還有每日限定拉麵,款式雖不算多,但勝在味道佳。拉麵可以揀軟硬度,適合每位要求。黑郎君特製黑蒜拉麵湯底充滿陣陣黑蒜甜香,入口濃郁,每條粗麵都沾滿了醬汁,糖心蛋呈流心狀,蛋王味濃郁。限定君-原隻澳洲龍蝦拉麵蝦湯底濃稠,有陣陣櫻花蝦香味,而且十分鮮甜濃郁,龍蝦彈牙有蝦膏。木魚豆腐豆腐嫩滑,表面溫泉蛋香滑。羽根餃子餃子煎至皮脆,一咬開肉汁爆出。最後飲返支抹茶可樂及靜崗蜜瓜梳打。

拉麵可以揀軟硬度,適合每位要求。

限定君-原隻澳洲龍蝦拉麵

木魚豆腐
豆腐嫩滑,表面溫泉蛋香滑。

羽根餃子
餃子煎至皮脆,一咬開肉汁爆出。

最後飲返支抹茶可樂及靜崗蜜瓜梳打。

今日想食啲特別啲嘅嘢 。 入到拉麵舖有一般嘅 叉燒拉麵,個d我地唔好講啦。見到有原隻澳洲龍蝦拉麵絕對要try try ! 就算唔食,相機食咗都都抵呀😆🍤 龍蝦的魅力:個湯用煮咗10小時100% 純龍蝦湯底熬製而成 🕙,啲湯加埋麵,令到你每一啖都充滿龍蝦肉味, 佢除咗加咗龍蝦之外,亦都有加咗櫻花蝦。 令到個拉麵有雙重海鮮味。🍲 配料真多彩:溏心蛋、味付筍、紫菜、京葱和青蔥,這些配料讓整道菜更加多彩多姿。「原隻澳洲龍蝦拉麵」的價格為 $198,每日只係得十碗嫁咋!📍 地點:一郎拉麵尖沙咀宜昌街漢宜大廈地下L號舖

🍤 龍蝦的魅力:

🍲 配料真多彩:

📍 地點:
一郎拉麵
尖沙咀宜昌街漢宜大廈地下L號舖

聽聞係日本師傅煮既拉麵,所以今日經過尖沙咀就去試吓一郎拉麵🍜啦!💛黑蒜拉麵 $98充滿黑蒜香味,佢想豬骨湯底!叉燒大大塊,仲有2塊添,湯底香濃,麵質可選正常或軟硬度,兩碗都選了正常的質感,麵質彈牙爽口,正👍🏻🩵豬骨拉麵 🍜豬骨湯底豬味濃郁,再加多一份京蔥一齊食調味份量也超多,仲有糖心蛋、豆、木耳、紫菜🥟餃子也很好吃餃子個底煎得脆口,好味而家做緊推廣活動,惠顧拉麵一碗,可以加$19.9任食餃子😍餐廳環境舒適,比平時既拉麵店寬敞,木系裝修有日本feel

💛黑蒜拉麵 $98

🩵豬骨拉麵 🍜
豬骨湯底豬味濃郁,再加多一份京蔥一齊食調味
份量也超多,仲有糖心蛋、豆、木耳、紫菜

🥟餃子也很好吃
餃子個底煎得脆口,好味
而家做緊推廣活動,惠顧拉麵一碗,可以加$19.9任食餃子😍

餐廳環境舒適,比平時既拉麵店寬敞,木系裝修有日本feel

呢間拉麵店我推薦大家一定要去食😋性價比超高!我係俾佢$198 原隻澳洲龍蝦拉麵吸引咗🤩每日限量10碗,咁矜貴就一定要試吓!🔸原隻澳洲龍蝦拉麵- 激鮮價$198(原價$396)佢嘅賣點係10小時煎熬特濃龍蝦湯底,真心嘅,個湯底好濃好杰,不過上菜一陣間就好似吸晒啲湯,變咗無乜湯😅不過好彩個拉麵質地都係硬身嘅,唔會話太淋👍🏻原隻龍蝦佢幫你切埋啲殼,但又可以原隻連殼咁上,只要我拎開個殼就有成條龍蝦肉可以食,廚師真係好好功夫,而且超方便我哋,唔使搣蝦殼搣到成手都係😊龍蝦肉係非常新鮮,勁鮮甜,而且又彈牙!整體呢碗拉麵我10分推薦,價錢非常便宜,食物質素高🙏🏻🔸黑蒜拉麵(黑郎君)$98顧名思義個湯底係黑蒜湯底味,拉麵質地同龍蝦拉麵有少少唔同,不過都係硬身嘅,唔係淋!呢碗拉麵所自裏面會有兩塊叉燒,薄薄地一塊,肉質非常嫩滑!仲會有一粒糖心蛋係入邊~🔸日式煎餃子 $32餐廳做緊優惠,只要惠顧一碗拉麵就可以以$19.9任食餃子🥟餃子都做得唔錯,煎到外脆內軟,甚至四個為一排冇分開咁等難原,卜而且個包皮唔會話太厚身,所以會食到淡淡肉!🔸溫泉蛋冷豆腐 $37.6豆腐一磚磚,有啲似百福豆腐花,配上溫泉蛋,呢個豆腐好
呢間拉麵店我推薦大家一定要去食😋性價比超高!
我係俾佢$198 原隻澳洲龍蝦拉麵吸引咗🤩
每日限量10碗,咁矜貴就一定要試吓!

🔸原隻澳洲龍蝦拉麵- 激鮮價$198(原價$396)
龍蝦肉係非常新鮮,勁鮮甜,而且又彈牙!
整體呢碗拉麵我10分推薦,價錢非常便宜,食物質素高🙏🏻

🔸黑蒜拉麵(黑郎君)$98

🔸日式煎餃子 $32

🔸溫泉蛋冷豆腐 $37.6
豆腐一磚磚,有啲似百福豆腐花,配上溫泉蛋,呢個豆腐好有口感及滑!呢間拉麵店我推薦大家一定要去食😋性價比超高!
我係俾佢$198 原隻澳洲龍蝦拉麵吸引咗🤩
每日限量10碗,咁矜貴就一定要試吓!廿

🔸靜岡蜜瓜梳打 $26
呢款已經相對地比較好飲,甜甜地有蜜瓜味,梳打就冇味嘅,所以中和返個甜,變得岩岩好

🔸抹茶可樂 $26
其實抹茶配可樂,呢個配搭都有啲奇怪
抹茶味唔係咁突出,可樂就令到成杯飲品好甜