2023-07-22 670 瀏覽
今晚星期五真是快樂呢,happy Friday 💓💓我和朋友去了 Shake Shack 用晚餐。我點了兩個漢堡包🍔,一份芝士薯條(好邪惡😈),一枝啤酒和一杯士多啤梨奶昔。這裡的漢堡包真是美味,肉質鮮嫩多汁,口感十分豐富,讓人食指大動。芝士薯條也很好吃,薯條炸得酥脆,上面的芝士味道濃郁,讓人回味無窮。啤酒和士多啤梨奶昔也十分開胃解渴,非常適合搭配這道美食。但我個人覺我個奶美食外,這裡的位置也很優越,中環IFC可以看到美麗的維港景色。用餐如你選擇outdoor side 食,可以看到維港!環境舒適,讓人感到非常放鬆。整體來說,這是一個很棒的用餐體驗,而且快捷方便,食物也很好吃。我非常滿意這次的晚餐,期待下次再來享受美食和風景。性價比高!
今晚星期五真是快樂呢,happy Friday 💓💓

2023-07-21
2023-07-21 431 瀏覽
今天剛好在IFC附近,想起最近見到Shake Shack的開心果奶昔廣告,便和朋友來到Shake Shack。作為一個開心果控,我一直想嘗試這個甜品。本來我們打算各點一杯,但擔心會太甜,最終決定兩人分享一杯。當奶昔準備好時,我們已經很雀躍。第一口喝下去,感覺到濃郁的香氣和口感,開心果味道十分突出,而且奶昔中還夾著一些碎開心果,增添了口感。最驚喜的是,奶昔上面還鋪了一層麥片,讓整個奶昔更有層次感,口感也更豐富,非常好吃。不過,隨著喝的次數增加,開始覺得有點太甜了,特別是在喝到後段的時候。如果你是個甜食愛好者,這個奶昔可能會很合你的口味。但如果你不太喜歡甜食,最好還是和朋友分享一杯,這樣剛剛好。最後,這裏Shake Shack的無敵海景真的是非常棒,讓整個用餐體驗更加美好。如果你也是個開心果控,不妨來試試這個開心果奶昔,或許會讓你的心情更加開心哈哈!

開心果奶昔

2023-07-20
$63 (宵夜)
開心果奶昔
呢一間來自美國紐約嘅人氣漢堡品牌 @shakeshackhongkong 平時已經好鐘意食佢既薯條同漢堡 今期出咗勁岩我既開心果奶昔😍一定要試吓‼️▫️SmokeShack呢一款用左芝士牛肉漠堡配美國全天然蘋果木燻煙肉、樱桃辣椒粒及自家秘製 ShackSauce🥰味道帶點香辣 口感層次一流~▫️Chicken Shack有兩款選擇 想食滑啲就叫左香脆雞腿 配生菜、醃青瓜和牛油奶酪香草蛋黃醬 雞肉嫩滑唔鞋 熱辣辣好juicy 味道清新唔膩 香脆又好食‼️▫️Pistachio Shake頂層有厚厚既鮮忌廉 自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖 再灑上開心果碎及薄脆片 香甜又濃郁 creamy既奶昔配埋開心果碎既咬口 好正 加埋薯條食真係一流🥰▫️招牌香脆波浪紋薯條金黃酥脆 外脆內軟 熱辣辣食真係好惹味👍🏻

▫️SmokeShack

▫️Chicken Shack

▫️Pistachio Shake

▫️招牌香脆波浪紋薯條
金黃酥脆 外脆內軟 熱辣辣食真係好惹味👍🏻
2023-06-30
2023-07-08 346 瀏覽
上網見到 @shakeshackhongkong 出咗開心果奶昔!身為開心果狂粉嘅我點可以錯過!拉埋朋友陪我去食🫶🏻 🍭Pistachio shake對於我嚟講份量係超級多,覺得2個人飲一杯都好夠😂 呢杯奶昔有自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,上面灑上開心果碎及薄脆片,口感豐富,好有飽足感!🍭Shack Burger佢地啲麵包都有塗上牛油,好香口鬆軟,漢堡扒係100%全天然安格斯牛肉,絕無添加激素和抗生素~ 麵包配上香濃芝士,並加 入新鮮番茄,生菜,再淋上自家 出品Shack Sauce,好味!🍭Shroom Burger第一次食佢呢款vegetarian burger! 有我愛嘅大啡菇!大大件炸得香脆,同樣配搭新鮮蕃茄同生菜~🍭炸薯條經典的波浪紋薯條,啖啖薯仔香!

🍭Pistachio shake

🍭Shack Burger

🍭Shroom Burger

🍭炸薯條
經典的波浪紋薯條,啖啖薯仔香!
2023-07-04 310 瀏覽
💡經濟實惠Burger呢間黎自美國嘅人氣漢堡店一直都係人氣高企,唔單止漢堡和薯條做得出色,今次飲品都有創意,推出左開心果奶昔,當然要去試下。🍽Shack Burger🍔牛肉係黎自100%全天然安格斯牛肉。絕無添加激素和抗生素。所以食落好重牛味,好香濃,另外薯仔麵包配上香濃芝士,再配埋生菜🥬、番茄🍅、洋蔥🧅等等,再淋上自家出品Shack Sauce,好滋味。🍟招牌香脆波浪紋薯條係我鍾意食的粗身薯條,熱辣辣炸得金黃酥脆,外脆內軟。🥤Pistachio shake一見到就好有驚喜,因為最上面已經見到有層好厚的鮮忌廉,係自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,香濃幼滑雲呢拿雪糕及食到開心果的碎碎,又唔會太甜,夏天飲一流。
💡經濟實惠Burger

🍽Shack Burger🍔

🍟招牌香脆波浪紋薯條
係我鍾意食的粗身薯條,熱辣辣炸得金黃酥脆,外脆內軟。

🥤Pistachio shake

最近 推岀新品,今次係我嘅至愛--開心果味奶昔,第一時間拉埋朋友去試下🤩‣ Pistachio Shake ($63)呢杯奶昔嘅配搭係自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,灑上開心果碎及薄脆片~奶昔賣相唔錯,上面灑左唔少開心果碎,咁靚可以增加食慾😍 質地都幾傑身,不過飲落就有啲失望,因為開心果味唔夠濃郁🥲甜度都ok~‣ Shroom Burger ($67)炸隻菇好大隻,而且入面仲包埋流心芝士,配生菜/番茄,整體味道都唔錯,但唔會回購了,都係鍾意食肉多d😂‣ Cheese Fries ($37)配上特製車打及美國芝士醬,可選另上芝士醬,佢係一如既往咁好食🍟‣ Chicken Bites - 6 counts ($39)呢款雞塊係採用100% 全雞胸肉,配BBQ醬,整體係正常發揮~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟如果想試個奶昔記得早d去,因為係期間限定架🫶🏻日期:6月6日至7月23日地點:全港 Shake Shack 門店💰Total: $206 ($103pp 無服務費)📍Shake Shack全港多間分店🫶🏻

‣ Pistachio Shake ($63)

‣ Shroom Burger ($67)

‣ Cheese Fries ($37)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
如果想試個奶昔記得早d去,因為係期間限定架🫶🏻
日期:6月6日至7月23日
地點:全港 Shake Shack 門店

💰Total: $206 ($103pp 無服務費)
📍Shake Shack
全港多間分店🫶🏻
2023-05-22 640 瀏覽
Shake Shack 推出新限定「水牛城風味系列」肥妹當然唔會錯過,即刻拉埋朋友仔黎試試IFC Shake Shack有室內外座位而室內牆上壁畫更富有香港特色✾ 水牛城辣雞堡 $63炸雞可選擇雞腿或雞胸肉,肥妹兩款都有揀酥脆雞肉富有肉汁,雞胸肉亦鮮嫩唔乾水牛城辣汁配上秘製牧場醬,中和辣度新鮮生菜同爽脆醃青瓜,令口感更豐富亦帶清爽感,減輕膩感✾ 水牛城脆辣雞粒(6粒)$43雞粒炸至香口乾身,雞肉依然嫩滑多汁一口一粒;外脆內嫩;啖啖肉沾埋水牛城辣汁,更加惹味✾ 水牛城辣芝士薯條 $43波浪絞薯條金黃香脆,外脆內綿密鋪滿香濃芝士醬,更灑上水牛城辣粉芝味中帶點香辣,再沾上秘製牧場醬完全食唔停口✾ Lemonade $27入口酸酸甜甜富檸檬香,開胃解渴清爽冰涼,最岩炎炎夏日飲
Shake Shack 推出新限定「水牛城風味系列」
肥妹當然唔會錯過,即刻拉埋朋友仔黎試試
IFC Shake Shack有室內外座位
而室內牆上壁畫更富有香港特色

✾ 水牛城辣雞堡 $63
炸雞可選擇雞腿或雞胸肉,肥妹兩款都有揀
酥脆雞肉富有肉汁,雞胸肉亦鮮嫩唔乾
水牛城辣汁配上秘製牧場醬,中和辣度
新鮮生菜同爽脆醃青瓜,令口感更豐富
亦帶清爽感,減輕膩感

✾ 水牛城脆辣雞粒(6粒)$43
雞粒炸至香口乾身,雞肉依然嫩滑多汁
一口一粒;外脆內嫩;啖啖肉
沾埋水牛城辣汁,更加惹味

✾ 水牛城辣芝士薯條 $43
波浪絞薯條金黃香脆,外脆內綿密
鋪滿香濃芝士醬,更灑上水牛城辣粉
芝味中帶點香辣,再沾上秘製牧場醬
完全食唔停口

✾ Lemonade $27
入口酸酸甜甜富檸檬香,開胃解渴
清爽冰涼,最岩炎炎夏日飲
2023-05-15 635 瀏覽
去睇周杰倫演唱會 之前去咗IFC間 Shake Shack 度食個快餐,呢度環境好正😊望住個海,不過落大雨,第一次要用雨傘遮住嚟食漢堡包!🤣🤣🤣🤣 呢度嘅漢堡包不得了!好味道!👍👍👍我覺得係我食過最好味嘅!我哋叫咗水牛城香辣芝士薯條、水牛城辣雞堡、招牌牛肉堡 (雙重果隻)黐線!🙈個牛肉堡包又鬆軟,漢堡扒牛肉味濃,超Juicy,重芝士,配埋個醬汁!Wah 有冇咁好味呀🙈🥹我食晒成個!忍唔到唔食晒law! 我平時樣樣食少少扮食㗎咋!🙈🙈🙈辣雞堡我冇食,所以我唔知味道好唔好,但我見佢個樣好酥脆肉厚!芝士波浪型薯條,啱啱炸起好脆口,有啲粒粒煙肉再加芝士Source !太邪惡la !罪不可恕 !我下次帶朋友泥食多次睇下係咪真係咁好味?🤣🙈😍Ps:呢間野原來禁多分店 @shakeshackhongkong 再講,我第一次落住雨聽演唱會,氣氛竟然咁好!一次好特別嘅經驗!#周杰倫演唱會 #周杰倫 #jaychou #jaychouconcert #shakeshakehk #hongkongconcert #童年回憶大爆發💥 #周杰倫嘉年華世界巡迴演唱會 #漢堡包 #漢堡包關注組 #漢堡包🍔
去睇周杰倫演唱會

Ps:呢間野原來禁多分店
@shakeshackhongkong

2023-05-13
  • Shack  Burger
  • 芝士薯條
2023-05-10 446 瀏覽
網上點餐可以買套餐,如一份漢堡包,兩份小食,一杯飲品。如果到餐廳收銀買,只能買散餐。大大份薯條是必點的,香脆,厚薯肉,少少鹽,超好吃。漢堡包選了shake burger及smoke shake。肉汁多而濃郁,好吃程度不容置疑。

大大份薯條是必點的,香脆,厚薯肉,少少鹽,超好吃。

2023-03-18
2023-04-13 657 瀏覽
今日諗住帶小朋友去坐摩天輪,去之前一齊黎食個quick lunch先😋·Chick’n Shack包好鬆軟,有甜甜地既味道,唔會太厚重。炸雞扒酥脆肉厚,肉裏仲保留到少少肉汁,新鮮炸好好正,加上生菜,酸瓜同香草沙律醬,食落清新得黎有少少酸瓜既酸味平衡番炸雞既油膩,好正·Shack Burger麵包香甜鬆軟,漢堡扒牛肉味濃而入口有油香味,配埋芝士仲有新鮮蕃茄生菜好清新,牛肉加埋配料好balance😋·Single Hamburger with lettuce and tomato叫左呢款俾小朋友食,同shack Burger既分別係可以自選配料,揀左蕃茄同生菜,小朋友都讚好味😋·Crinkle Fries薯條好脆口,波浪形令佢比平時嘅薯條更脆😍口感好好,好上癮😋😋😋好食到想叫多一份😍·Classic shake - Vanilla & Chocolate奶昔濃濃杰杰既口感,好似飲緊雪糕咁,超好飲😍呢兩隻味都似普通雪糕味道,朱古力味都幾香濃,下次試埋其他味先🥰

·Chick’n Shack

·Shack Burger

·Crinkle Fries

• Shack  Burger
  • fries
2023-03-23 558 瀏覽
最鐘意食傳統漢堡,入面有芝士、蕃茄、生菜及Shack sauce。薯條又脆,唔錯👍坐係度同朋友吹水食野幾舒服 但呢度食飯時間都幾多人排隊如果想坐就要早少少黎唔係午飯時間黎實遲

坐係度同朋友吹水食野幾舒服
但呢度食飯時間都幾多人排隊
如果想坐就要早少少黎
唔係午飯時間黎實遲
2023-03-01 775 瀏覽
店面裝潢簡潔,裝備主要以金屬物料架設,予人專業、專注的感覺。若咖啡店會傳出研磨時的豆香,那這店便是散發出優雅而誘人的味道。 Shack Burger傳統漢堡:芝士、蕃茄、生菜及Shack sauce。牛油融化整個漢堡,又保留烘烤的口感。 Smoke Shack芝士漢堡配煙燻煙肉、櫻桃辣椒粒及Shack sauce。煙肉做得香脆而沒有一滴多餘油份。 Bacon Cheese Fries芝士波浪薯條配上粒粒脆煙肉,每條薯條亦完整無缺。若薯條有等級之分,屬AA級。 Classic Shakes – Vanilla 店員推薦的口味。個人認為味道偏甜,但奶昔的濃稠程店值得嘉許。 曾被喻為全紐約最好吃漢堡,實屬當之無愧。硬要比較,相比起紅白雙間的漢堡店,更勝一籌。

Shack  Burger

Smoke  Shack
Bacon  Cheese  Fries
  • SmokeShack
2023-01-21 1127 瀏覽
假日晚上到 Shake Shack,人流不多。頗欣賞店內方便的洗手設備,加以善用。嘢飲叫咗 Fifty/Fifty L。相當大杯,夠晒送 fast food。雖然飲品中一半內容係有機紅茶,但飲唔慣汽水者可能仍然會覺得 Fifty/Fifty 偏甜。 Black Truffle Burger:黑松露蛋黃醬本身味道不錯,幾塊菜葉正好為蛋黃醬配搭肉類嘅濃味增添清新感。個人不欣賞炸紅蔥頭,因為太油膩,而紅蔥頭本身嘅香味又被油味掩蓋;炸紅蔥頭嘅好處只在於增加 burger 嘅口感層次。此圖可見呈粉紅色的安格斯牛肉。SmokeShack:煙肉唔算煎煮得最焦香乾身,保留一定濕潤度,沒有過份的咸。櫻桃辣椒粒為整個 burger 帶嚟 highlight,配合味濃嘅芝士同牛肉,相信唔食得辣嘅朋友都會接受到呢個 burger。 Black Truffle Fries黑松露蛋黃醬配合薯條味道不錯,但整體食落有點肥膩。Shake Shack 的主打為 burgers,而當中的安格斯牛肉不錯,不太乾、味道好。再光顧的話,未必會再試期間限定 menu,食經典款已滿足了。

Fifty/Fifty L

[期間限定] Black Truffle Burger:黑松露蛋黃醬本身味道不錯,幾塊菜葉正好為蛋黃醬配搭肉類嘅濃味增添清新感。
Black Truffle Burger

Black Truffle Burger

SmokeShack

[期間限定] Black Truffle Fries

黑松露蛋黃醬配合薯條味道不錯,但整體食落有點肥膩。
Black Truffle Fries

2022-12-11
$100.5 (晚餐)
  • SmokeShack
2023-01-15 685 瀏覽
啱啱去完離島,好肚餓,淨係想快啲有嘢食,就打算食快餐。去到金融中心,Shake Shack竟然有位!即刻坐低睇吓食咩好!太多選擇啦,樣樣都想食,諗食咩都諗咗幾個字。最後叫咗個double cheese burger, strawberry milkshake仲有cheesy Fries!!!朋友就叫咗個chicken Burger(冇影到)! 塊肉都好厚身!兩個個burger都好Juicy!!! 好好食!然後薯條點Milkshare係一流!即刻一洗當日嘅疲勞呀!
啱啱去完離島,好肚餓,淨係想快啲有嘢食,就打算食快餐。
  • Cheese Fries
  • Shack Burger (Double)
2022-12-24 751 瀏覽
🍔ShackBurger $50朋友仔怕double會太重負擔所以就嗌咗比較平嘅single兩者分別應該在於漢堡肉係1塊/2塊漢堡肉選用100%全天然安格斯牛肉 肉質好軟熟 鹹味都幾突出芝士片味道唔濃存在感較低配搭新鮮多汁嘅生菜 番茄感覺都幾清新🐔Chick'n Shack $56我比較鍾意食雞肉所以每次都會encore呢款!選用嘅頂級雞腿肉肉質嫩滑炸完都唔會乾雞皮炸到超級脆然後完全唔會油膩香脆嘅雞皮同鬆軟嘅麵包形成超強對比🤣

🍔ShackBurger $50
兩者分別應該在於漢堡肉係1塊/2塊
芝士片味道唔濃存在感較低
配搭新鮮多汁嘅生菜 番茄感覺都幾清新

🐔Chick'n Shack $56
我比較鍾意食雞肉所以每次都會encore呢款!
選用嘅頂級雞腿肉肉質嫩滑炸完都唔會乾
雞皮炸到超級脆然後完全唔會油膩