2023-01-21 1129 瀏覽
假日晚上到 Shake Shack,人流不多。頗欣賞店內方便的洗手設備,加以善用。嘢飲叫咗 Fifty/Fifty L。相當大杯,夠晒送 fast food。雖然飲品中一半內容係有機紅茶,但飲唔慣汽水者可能仍然會覺得 Fifty/Fifty 偏甜。 Black Truffle Burger:黑松露蛋黃醬本身味道不錯,幾塊菜葉正好為蛋黃醬配搭肉類嘅濃味增添清新感。個人不欣賞炸紅蔥頭,因為太油膩,而紅蔥頭本身嘅香味又被油味掩蓋;炸紅蔥頭嘅好處只在於增加 burger 嘅口感層次。此圖可見呈粉紅色的安格斯牛肉。SmokeShack:煙肉唔算煎煮得最焦香乾身,保留一定濕潤度,沒有過份的咸。櫻桃辣椒粒為整個 burger 帶嚟 highlight,配合味濃嘅芝士同牛肉,相信唔食得辣嘅朋友都會接受到呢個 burger。 Black Truffle Fries黑松露蛋黃醬配合薯條味道不錯,但整體食落有點肥膩。Shake Shack 的主打為 burgers,而當中的安格斯牛肉不錯,不太乾、味道好。再光顧的話,未必會再試期間限定 menu,食經典款已滿足了。

Fifty/Fifty L

[期間限定] Black Truffle Burger:黑松露蛋黃醬本身味道不錯,幾塊菜葉正好為蛋黃醬配搭肉類嘅濃味增添清新感。
Black Truffle Burger

Black Truffle Burger

SmokeShack

[期間限定] Black Truffle Fries

黑松露蛋黃醬配合薯條味道不錯,但整體食落有點肥膩。
Black Truffle Fries

2022-12-11
$100.5 (晚餐)
  • SmokeShack