資訊:

🍱餐廳:LAB EAT Restaurant & Bar (尖沙咀)🍽️類別:西餐💯推薦指數:11/10作為Openrice的最優秀西式餐廳開飯熱點,果然沒有讓人失望,在這次到訪後已成為小編其中一間我最喜愛的西餐廳。≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦2人set dinner🍑 ≡※≡※≡※≡※≡Starter▪️法國直送生蠔生蠔有半隻手掌大,頗有誠意。Appetizer▪️日本拖羅蓉及三文魚魚子醬鹹酸味交織在一起,帶點鮮香味,開胃一流。▪️香煎法國鵝肝及青森縣果酒蘋果蓉鵝肝的口感豐腴油潤,入口即溶,滿滿脂香在口中爆發,沾果酒蘋果蓉吃令其鮮味大大提升。Soup▪️意大利小島海鮮湯其色澤紅潤,口感濃稠,淡淡精華,是小編喝過最濃郁的番茄海鮮湯。▪️泡沫黑松露菌濃湯上菜時,香濃黑松露味撲鼻而來,讓人垂涎三尺。將黑松露泡沫與湯拌勻喝,能使口感更加順滑綿密。Main Course▪️澳洲M6和牛西冷及日本野生黑舞茸菇M6和牛超大塊,肉質極為嫩滑,帶有豐富的脂肪紋理,溶點極低,入口即溶,油香味超濃郁。配菜方面,小編非常喜歡舞茸菇,這是小編吃過最香濃的菇菌之一。▪️西班牙龍蝦意大利飯讓人驚艷的是,其龍蝦比小編的拳頭還要
🍽️類別:西餐
💯推薦指數:11/10

Starter
▪️法國直送生蠔
生蠔有半隻手掌大,頗有誠意。

Appetizer
▪️日本拖羅蓉及三文魚魚子醬
鹹酸味交織在一起,帶點鮮香味,開胃一流。

▪️香煎法國鵝肝及青森縣果酒蘋果蓉

Soup
▪️意大利小島海鮮湯

▪️泡沫黑松露菌濃湯

Main Course
▪️澳洲M6和牛西冷及日本野生黑舞茸菇

▪️西班牙龍蝦意大利飯
讓人驚艷的是,其龍蝦比小編的拳頭還要大隻,實在是太足料了吧。意大利飯燉得恰到好處,外表軟滑但中心仍保留些微硬度,掛滿濃郁的海鮮汁,鹹鮮味適中,質素好高。

Dessert
▪️紫薯味pudding
外層為巧克力脆片,中層為布丁,最裡面為忌廉,口感層次非常豐富

雖然每道菜都充滿熱量炸彈,罪惡感十足,但看著那麼精緻的擺盤和高質素的食材,怎能抗拒到呢?還是吃完再去做運動吧!(有空的話😚)

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※

餐廳以Tiffany Blue為主調,感覺既高雅而又富品味,加上採用一面落地玻璃設計,讓整間餐廳的空間感大大提升,感覺好舒適。

‼️重大優惠‼️
透過Openrice訂位可享有75折優惠,折後只需平均每人$558+10%,相當抵吃。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-02-28 58 瀏覽
📍LAB EAT Restaurant & Bar (尖沙咀)尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號午市套餐有六款包括沙律 主菜 甜品 餐飲擺盤挺精美 性價比高✨餐包 脆卜卜熱辣辣 出奇地好食✨餐湯 味道較淡✨沙律 橄欖油同醋調味 開胃清新✨炭燒西班牙伊比利亞黑毛豬鞍✨炭燒澳洲有機草飼肉眼扒牛扒煎至Medium 切開有肉汁油脂豐富 肉質軟嫩 十分juicy豬鞍味較濃郁 口感鬆軟碟邊均配有鹽及黃色芥辣醬✨是日甜品整體用餐體驗✨味道(3/5)✨環境(4/5)✨服務(4/5)
✨抵食(4/5)
尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號

豬鞍味較濃郁 口感鬆軟
碟邊均配有鹽及黃色芥辣醬
✨是日甜品

整體用餐體驗
✨味道(3/5)
✨環境(4/5)
✨服務(4/5)
✨抵食(4/5)

2024-02-21 67 瀏覽
訂咗位,見出面有位,但帶位坐最入,唔緊要,坐低之後無人理水同menu 都無擺低,叫人黎先俾兩人食飯,擺低一個set lunch menu就走無講餐湯,頭盤,沙律係咩諗住食個chill lunch ,已經無心情因為等緊朋友先有時間打大篇野,平時都無打開食評,信不信由你幫佢講返啲說話,可能啱啱lunch hour 啱啱開舖未warm up,見之後其他客人都有介紹呢個價錢,呢個服務質素附近有大把選擇,完
訂咗位,見出面有位,但帶位坐最入,唔緊要,坐低之後無人理
水同menu 都無擺低,叫人黎先俾
兩人食飯,擺低一個set lunch menu就走
無講餐湯,頭盤,沙律係咩
諗住食個chill lunch ,已經無心情

因為等緊朋友先有時間打大篇野,平時都無打開食評,信不信由你

呢個價錢,呢個服務質素
附近有大把選擇,完

2024-02-02 154 瀏覽
尖沙咀韓國街最盡頭有一小角落,隱藏一間隱世fine dining 西餐廳。餐廳內裏燈光柔和,遠離繁忙街道多了一份寧靜,好適合好友情侶到訪。餐廳好好送了welcome drink, vodka西柚洋甘菊,入口西柚味和甘菊甘甜味突出,伏特加酒味濃烈二人晚市套餐包括兩碗湯、前菜、兩款主食及甜品:🌟蕃茄鱸魚湯和蘆筍湯自己飲了蕃茄鱸魚湯,另一碗是朋支的。可能因為有鱸魚,味道似龍蝦湯般重海鮮味🌟意式芝士蕃茄意式醋蕃茄和芝士微微酸味和芝士相吃不膩之餘可以開開胃,配搭牛油烤麵包🌟日本野菌意大利飯意大利飯質感煙韌,野菌味濃🌟法國烤黃雞烤雞燒到外皮超薄脆,雞的油份涉晒出嚟,裏面肉質嫩滑🌟脆皮士多啤梨椰子杏仁敲開外皮見到慕絲,口感軟滑

二人晚市套餐包括兩碗湯、前菜、兩款主食及甜品

🌟蕃茄鱸魚湯和蘆筍湯

🌟意式芝士蕃茄

🌟日本野菌意大利飯
意大利飯質感煙韌,野菌味濃

🌟法國烤黃雞
烤雞燒到外皮超薄脆,雞的油份涉晒出嚟,裏面肉質嫩滑

🌟脆皮士多啤梨椰子杏仁
敲開外皮見到慕絲,口感軟滑
三五知己逛到尖沙咀,唔可錯過呢間意外發現嘅餐廳!🍴🎉首先,個Welcome Drink嘅橙味cocktail,真係醒胃又開心!飲完之後,啲前菜撲面而嚟—法國生蠔正!鮮到出水,我咬一啖就知係蚵仔出身。🦪接住個田螺,欸!嘜西!牛油香撲鼻,個口感似珍珠咁滑,正中下懷。然後厚!呢個吞拿魚拖羅蓉真係豐腴得滯,同埋新鮮海魚蕃茄濃湯,嚟一碗熱辣辣,魚味啱晒秋冬嘅氣氛。🍲唔好睇只係細細碗西班牙海鮮飯啊,食落去個海鮮味爆晒,個飯粒都話比你聽佢卡得好食。嚟到重頭戲,澳洲M5和牛西冷牛扒啊!同樣唔洗多講,肉質巨好,入口即化,收工!🥩最後尾聲以手工創作綠茶蛋糕作結,完美!真心推介呢間餐廳給大家,無需太過拘謹,又可以享受頂級美食,禮拜天咁滋潤食一餐,講真,值得!👍🏼

2024-01-18 154 瀏覽
「LAB EAT Restaurant & Bar」地舖高級西餐,走西式玩味設計風格,有格調又浪漫! 揸車嘅朋友就直接泊美麗華停車場,想泊街錶既要到金巴利道或者漆咸圍、柯士甸路附近。 🔥法國生蠔及魚子醬『 配上魚子醬嘅生蠔更提鮮,100% perfect match😋』🔥傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片『澳洲產地和牛配上火箭菜一齊食更入味』🔥火烤半熟北海道帆立貝及白松露油『帆立貝入口即溶,仲有海膽醬味淡淡滲出』🔥日本黑毛茸菇濃湯『菇味濃烈,值得推介』🔥法國青蘆筍湯『蘆筍味極濃,罕有餐湯配搭』🔥西班牙紅蝦海膽意大利麵『紅蝦汁非常掛麵,紅蝦仲有半生熟囗感極爽,有食刺身嘅感覺,蝦頭好多羔,極之惹味』🔥澳洲M5和牛西冷『三成熟食落有咬口冇喳,脂肪分佈比例完美,質量介乎日本和牛A4區問』🔥青蘋果烏龍茶慕斯蛋糕『連粒的都可以食嘅青蘋果甜品』🔥DAWN『意大利佛手甘酒味道濃鬱,入口過後蜜柑味慢慢浮出嚟, 有多層次嘅柚子感覺』🔥FONDNESS『紅蘋果白蘭地配蛋清有飲果汁感覺,串燒無花果甜甜地,酒精濃度偏淡』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍👍食物質素:👍👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍 彩蛋:情

🔥日本黑毛茸菇濃湯『菇味濃烈,值得推介』
🔥法國青蘆筍湯『蘆筍味極濃,罕有餐湯配搭』
🔥青蘋果烏龍茶慕斯蛋糕『連粒的都可以食嘅青蘋果甜品

揸車出入:👍👍
帶小朋友:👍👍
食物質素:👍👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍

彩蛋:情調氣氛嘅西餐,拍拖一流,cocktail嚟講喺香港算得上係高水準。

又係時間同大家分享下自己都可以調配嘅西式cocktail「GOD FATHER」,材料好簡單,只需要揀支「Blend Whisky」加 「Amaretto Liqueur」,再用到大量冰塊攪勻直到冰塊接近80%溶解,enjoy.. 乾杯 🍻

LAB EAT Restaurant & Bar |
📍尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

2024-01-17 85 瀏覽
已經到聖誕節啦!一到呢個佳節,好多餐廳都已經充滿聖誕佈置,極度有聖誕氣氛。好似呢間位於尖沙咀嘅西餐廳甘,大大嘅落地玻璃窗,好靚,再加上大大嘅聖誕樹🎄同雪人公仔☃️,點聚成好溫暖嘅環境。而且餐廳座位好闊落,用餐嘅時候完全無拘束感🤗我同朋友揀左喺窗邊嘅座位,可以一路享受晚餐,一路望住窗外嘅街景都算係好寫意!💗小食:🧈海膽魚子多士 + 醬多士🥂我同朋友每人仲送左一杯好靚嘅welcome drink🌟沙律:🥗蕃茄及牛奶軟心芝士沙律- 好大舊牛奶軟心芝士🧀 + 集錦蕃茄仔🍅,味道清清甜甜,用嚟做前菜最開胃主菜🍗松露烤焗法國黃雞- 松露味好重,雞肉焗得好嫩滑,份量非常足,三個人食都冇問題😋甜品🥧粟子蛋糕 - 吾算太甜,細細舊,兩個人share食,啱啱好👍整體餐廳環境氣氛都好好,好舒服,無論食飯定飲野都有種好chill嘅感覺🥂

小食:
🧈海膽魚子多士 + 醬多士
🥂我同朋友每人仲送左一杯好靚嘅welcome drink🌟

沙律:
🥗蕃茄及牛奶軟心芝士沙律

主菜
🍗松露烤焗法國黃雞

🥧粟子蛋糕
- 吾算太甜,細細舊,兩個人share食,啱啱好👍

2023-12-26
  • 海膽多士
  • 海膽蒜蓉多士
2024-01-16 77 瀏覽
聽朋友講尖沙咀有間 Tiffany blue主題餐廳, 今日終於去試試😍 餐廳裝修好高雅✨ Tiffany blue顏色嘅牆身好Fancy🫶🫶 好適合女士, 喺呢度用餐感覺自己都elegant啲🤗 今次叫咗個二人晚餐set~頭盤法國生蠔及魚子醬法國生蠔海水味濃👍👍 喜歡金屬味嘅感覺😋😋 加上矜貴嘅魚子醬😍 成件事一加一絕對大於三😍 魚子醬令生蠔嘅鮮味更突出, aftertaste係口裏面良久不散🫶🫶🫶頭盤傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片薄切生牛肉真係切得好薄,食落唔會有負擔😋 面頭鋪滿芝士碎片同埋火箭菜😍火烤半熟北海道帆立貝及白松露油半熟帆立貝食落好新鮮, ,after taste有白松露味, 醬汁好香濃幼滑😋湯日本黑毛茸菇濃湯黑毛茸菇濃湯真係勁濃味👍👍法國清蘆筍湯有帶子係面, 伴以清脆蘆筍片, 用咗好多好多法國蘆筍打成幼滑蘆筍湯, 西湯好少有用 蘆筍主菜澳洲m5和牛西冷澳洲m5和牛西冷油脂分佈好均勻, 牛味極濃😍 三成熟肉質好嫩滑👍👍👍西班牙紅蝦海膽意大利麵喜歡食蝦嘅朋友千祈唔好錯過, 用西班牙紅蝦調出嚟嘅醬汁味道直迫龍蝦🫢 西班牙紅蝦亦都係半生熟, 肉質好爽👍 蝦頭勁多膏✨ 蝦膏極其濃

頭盤

法國清蘆筍湯

主菜
澳洲m5和牛西冷

西班牙紅蝦海膽意大利麵
喜歡食蝦嘅朋友千祈唔好錯過, 用西班牙紅蝦調出嚟嘅醬汁味道直迫龍蝦🫢 西班牙紅蝦亦都係半生熟, 肉質好爽👍 蝦頭勁多膏✨ 蝦膏極其濃郁, 真係好味都停唔到口😋😋

青蘋果烏龍茶慕士蛋糕
賣相好靚成個青蘋果咁嘅樣, 烏龍茶mousse令到成件事唔會好甜, 食落好舒服💖

Cocktail
Dawn
意大利佛手甘酒,琴酒, 君度橘酒,蜜柑, 橙味同蜜柑味混合嘅酒精cocktail,好特別, 呢個配搭好新穎✅

Foundness
無花果,紅蘋果,法國蘋果白蘭地,蛋清, 好fresh嘅感覺, 酒精味道比較濃🫶

總括黎講,千零蚊喺尖沙咀食到咁高質素嘅Fine Dine 好超值😋 估唔到質素咁高,食材用料高級, 下次一定會試埋其他菜式🤗🤗
性價比低  食物質素對唔住個價錢 睇到咁多好評諗住試下 點知就出事公眾假期 下午可以一個人都無 😂真係包場原來係有原因架 ! 入到去Lunch set 話完左 ,都算照叫野食啦,反正都入左去。食物質素對唔住個價錢 如果收呢個價錢嚟講,呢個食物質素我覺得係直頭係差 講唔上係好食 ,完全對唔住啲食物🙂 都係果句 收服務費沒有服務的🙂所以香港業飲食成日話點解冇人嚟食係有原因㗎, 服務零分食物零分🙂比好評果啲擺明係 有問題架 啦 👍🏽啲食物相唔影靚啲 個心都唔安樂 比800幾蚊食啲咁嘅嘢。。。。
性價比低  食物質素對唔住個價錢
睇到咁多好評諗住試下 點知就出事

公眾假期 下午可以一個人都無 😂真係包場
原來係有原因架 !
食物質素對唔住個價錢

都係果句 收服務費沒有服務的🙂

比好評果啲擺明係 有問題架 啦 👍🏽

2024-01-01
2024-01-07 66 瀏覽
位於尖沙咀同旺角都有分店嘅LAB EAT Restaurant & Bar🧪餐廳秉承實驗精神,由資深嘅西餐主廚團隊坐鎮👨🏻‍🍳為客人帶嚟一系列多元化菜式🤩餐牌亦會不時更新,由前菜小食、主菜、甜品,以至特調自家制雞尾酒都充滿創意🥳今次我就同Joanne試咗二人晚餐🍽️非常豐盛😍🌟頭盤🌟法國生蠔及魚子醬(4隻)法國生蠔口感爽脆🦪味道鮮甜,肉質肥厚, 結實有彈性😚上面仲魚子醬,香醇甘美🖤傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片砌到好似花一樣🌺和牛生牛肉片保持咗原汁原味,再散發牛肉嘅香味🐮上面仲有芝士碎同火箭菜,口感豐富😛火烤半熟北海道帆立貝及白松露油面頭係一層濃厚芝士🧀帆立貝肉厚彈牙, 半熟口感鮮甜滑嫩,加上白松露油香氣撲鼻🤩🌟湯🌟日本黑毛茸菇濃湯口感creamy滑順,濃郁菇菌味🍄湯入面有好多毛茸菇添🤩法國青露筍湯另一款湯係法國青露筍湯,同樣口感creamy, 味道清甜,露筍口感脆嫩💚🌟主菜🌟澳洲M5和牛西冷主菜之一係澳洲M5和牛西冷🥩和牛肉質香濃軟嫩🥩牛肉味較濃,入口有韌性🐮脂肪平均,夠肉汁💦西班牙紅蝦海膽意大利麵每一啖都可以品味到紅蝦嘅濃烈風味🦐同海膽嘅精緻滋味,入口即溶😋兩樣都好吸引😍紅蝦肉質彈牙🦐

🌟頭盤🌟

法國生蠔及魚子醬(4隻)
法國生蠔口感爽脆🦪味道鮮甜,肉質肥厚,
結實有彈性😚上面仲魚子醬,香醇甘美🖤

傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片

火烤半熟北海道帆立貝及白松露油
面頭係一層濃厚芝士🧀帆立貝肉厚彈牙,
半熟口感鮮甜滑嫩,加上白松露油香氣撲鼻🤩

🌟湯🌟

日本黑毛茸菇濃湯
口感creamy滑順,濃郁菇菌味🍄湯入面有好多毛茸菇添🤩

法國青露筍湯

🌟主菜🌟

澳洲M5和牛西冷

西班牙紅蝦海膽意大利麵
每一啖都可以品味到紅蝦嘅濃烈風味🦐同海膽嘅精緻滋味,入口即溶😋兩樣都好吸引😍紅蝦肉質彈牙🦐意大利麵口感彈牙🍝鮮甜味十足😚

🌟甜品🌟
季節時令創作甜品
今次嘅甜品係栗子榛子蛋糕🌰賣相精緻🤩外層係栗子蓉,香甜栗子味,加上榛子,口感層次豐富😛

紅白餐酒兩杯
二人餐會包埋紅白餐酒兩杯,紅酒醇厚,絲絨般嘅質地🍷白酒口感清新,濃厚嘅花果香氣同清爽口感🥂

2023-12-24 76 瀏覽
好耐無食過呢間餐廳,質素依舊,餐包係送既,然後叫左海膽多士,都好新鮮,薯蓉焗田螺超香,都好好味😋如果多d牛油味會更好😚鵪鶉髀有6隻,好嫩滑,仲叫左豬扒,都好林😋遲d有機會會再幫襯
餐廳位於尖沙咀內街,有D隱世;但門口係落地大玻璃窗,非常開陽,坐位又寬敞,枱同枱之間相隔都有距離,坐得好舒服,傾計傾得開懷D都唔驚撞到隔離枱;而且餐廳已經佈置得非常有聖誕氣氛!👍食物都算多選擇,望落都幾吸引,我地order左🔹海膽魚子醬多士🔹蕃茄及牛奶軟心芝士沙律🔹松露烤焗法國黃雞甜品🥧粟子蛋糕嘢食都幾好味😋,當然吾少得要有酒,我同朋友一人叫左一杯紅酒同白酒,餐廳環境氣氛都好好,喺同朋友放工一齊去消遣嘅好選擇!✨️
餐廳位於尖沙咀內街,有D隱世;

食物都算多選擇,望落都幾吸引,我地order左
🔹海膽魚子醬多士
🔹蕃茄及牛奶軟心芝士沙律
🔹松露烤焗法國黃雞

🥧粟子蛋糕

2023-12-10
  • 海膽多士
2023-12-14 79 瀏覽
LAB EAT Restaurant & Bar地址:尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖LAB EAT Restaurant & Bar是一家西式的高級餐廳,提供多種精緻菜餚,非常值得推薦!餐前麵包LAB EAT Restaurant & Bar的麵包是開始餐點的完美開胃菜,麵包非常新鮮烘焙,外皮金黃酥脆,內部鬆軟。海膽魚子醬吐司海膽和魚子醬味道豐富而奢華。吐司脆口,海膽鮮甜,魚子醬帶來了淡淡的鹹味。法式鵪鶉腿這道菜以法式鵪鶉腿為主,搭配了精心調製的醬汁。鵪鶉腿烹飪得恰到好處,肉質嫩滑多汁。Maitake蘑菇燉飯這道菜是一道經典的意大利美食,以蘑菇為主要成分。蘑菇經過烹調後,保持了它們的鮮嫩和香氣。燉飯的米飯煮得恰到好處,帶有濃郁的蘑菇風味。米飯的口感綿密,整道菜的味道豐富而濃郁。西班牙伊比利亞豬排這道菜使用了優質的伊比利亞豬肉,烹飪得非常出色。豬排肉質鮮嫩多汁,表面烤得金黃酥脆。伴隨著豬肉的獨特風味,這道菜給人留下了深刻的印象。抹茶白巧克力慕斯這道甜品是以抹茶和白巧克力為主要成分。慕斯口感綿密細膩,抹茶的苦甜味和白巧克力的甜美完美結合。這道甜品提供了豐富的口感和美味,是
LAB EAT Restaurant & Bar
地址:尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖

餐前麵包

海膽魚子醬吐司

法式鵪鶉腿

Maitake蘑菇燉飯

西班牙伊比利亞豬排

抹茶白巧克力慕斯
這道甜品是以抹茶和白巧克力為主要成分。慕斯口感綿密細膩,抹茶的苦甜味和白巧克力的甜美完美結合。這道甜品提供了豐富的口感和美味,是一個完美的結尾。

Gancia
知名的意大家族品牌的氣泡酒。這款氣泡酒搭配餐點非常出色,它帶有清新的氣泡和水果香氣,為整個用餐體驗增添了一絲奢華感。
2023-12-13 81 瀏覽
踏入聖誕節月份,外出食飯都想深切感受聖誕氣氛,這天朋友帶我到LAB EAT Restaurant & Bar,探索令人驚艷的菜單,享用十分精緻的美食,帶來了一場獨特的味覺饗宴。首先,讓我們來品嚐Urchin & Caviar Toast。這道菜以多士為基底,搭配新鮮的海膽和魚子醬,味道鮮美且豐富。麵包的烘焙度剛剛好,外皮酥脆,內裡鬆軟,與海膽和魚子醬的鮮味相得益彰,給人一種奢華的感覺。接下來是French Quail Leg,一道以法式鵪鶉腿為主角的菜品。鵪鶉腿烹調得剛剛好,肉質鮮嫩,外皮烤得金黃酥脆。配搭上香氣四溢的醬汁,增添了菜品的層次感和豐富的口感。Iberico Pork Rack是一道以伊比利亞豬排為主角的菜品。豬排烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,入口即化。搭配上醬汁和配菜,豬排的豐富風味得到了充分的展現,給人一種令人難以忘懷的美味體驗。Maitake Mushroom Risotto是一道以舞菇為主角的意式燴飯。舞菇的鮮香與燴飯的濃郁完美結合,每一口都散發出一股深厚的香氣。米飯的口感煥然一新,煮得剛剛好,軟硬適中,與舞菇的質感互相襯托,令人回味無窮。在這次的用餐過程中,我搭配了

在這次的用餐過程中,我搭配了Gancia Prosecco氣泡酒,它的清新口感和微微的果香為整餐增添了一份愉悅的氛圍。氣泡酒的清新口感和微微的果香與菜品搭配得恰到好處,提升了整體的用餐體驗。

最後,讓我們來品嚐Matcha White Chocolate Mousse,這是一道以抹茶和白巧克力為主要成分的甜點。甜點的質地輕盈,口感綿密,抹茶的苦甜與白巧克力的香甜在口中交織出美妙的味道,給人一種獨特的享受。

總體而言,LAB EAT Restaurant & Bar
以精緻的美食為食客帶來了一場美味的旅程,展現了廚師們的專業技巧和對食材的深度理解,給人留下了深刻的印象。

LAB EAT Restaurant & Bar
地址:尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖
2023-12-08 69 瀏覽
呢晚來尖沙咀食好西,來到呢間西餐廳打卡😎入去見到Tiffany blue環境即刻心心眼😍.點了二人dinner set,超豐富好吸引💕餐包擺盤好靚!雲石盤上放上麵包和牛油脆脆,見到都好開心🥰.➡️starter:法國生蠔好新鮮🦪一人兩隻開心🥳濃濃海水味加上魚子醬,再配白酒,享受😎.➡️ Appetizer :傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片味道濃厚,簡單黑椒調味,火箭菜同埋芝士🧀,已經超級正😋另一碟火烤北海道帆立貝一樣高質,半熟口感一流,滿滿芝士和白松露油,好好食🤤.➡️soup:日本黑毛茸菇湯味道濃厚口感creamy大愛😋 法國青露筍湯口味清新👍🏻.➡️ Main Course澳洲M5 和牛西冷好厚身😍牛味濃厚有咬口,好味到覺得一件太唔夠喉🤣西班牙紅蝦海膽意大利麵煮得十分出色👍🏻口感彈牙,超大隻蝦😍勁鮮味食到停唔到😋.➡️ Dessert呢晚甜品係粟子榛子蛋糕🍰口感細滑creamy味道出,大滿足😌.呢間真係好高質👍🏻環境不錯坐得舒服,dinner set仲有紅白酒開心🥳令食物味道更提升一個層次,餐桌禮儀也好好👍🏻店員友善親切,滿欣賞食完會問每位客人comment,真係好有心的餐廳,值得再訪💕

➡️starter:

➡️ Appetizer :