資訊:

2024-01-18 160 瀏覽
「LAB EAT Restaurant & Bar」地舖高級西餐,走西式玩味設計風格,有格調又浪漫! 揸車嘅朋友就直接泊美麗華停車場,想泊街錶既要到金巴利道或者漆咸圍、柯士甸路附近。 🔥法國生蠔及魚子醬『 配上魚子醬嘅生蠔更提鮮,100% perfect match😋』🔥傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片『澳洲產地和牛配上火箭菜一齊食更入味』🔥火烤半熟北海道帆立貝及白松露油『帆立貝入口即溶,仲有海膽醬味淡淡滲出』🔥日本黑毛茸菇濃湯『菇味濃烈,值得推介』🔥法國青蘆筍湯『蘆筍味極濃,罕有餐湯配搭』🔥西班牙紅蝦海膽意大利麵『紅蝦汁非常掛麵,紅蝦仲有半生熟囗感極爽,有食刺身嘅感覺,蝦頭好多羔,極之惹味』🔥澳洲M5和牛西冷『三成熟食落有咬口冇喳,脂肪分佈比例完美,質量介乎日本和牛A4區問』🔥青蘋果烏龍茶慕斯蛋糕『連粒的都可以食嘅青蘋果甜品』🔥DAWN『意大利佛手甘酒味道濃鬱,入口過後蜜柑味慢慢浮出嚟, 有多層次嘅柚子感覺』🔥FONDNESS『紅蘋果白蘭地配蛋清有飲果汁感覺,串燒無花果甜甜地,酒精濃度偏淡』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍👍食物質素:👍👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍 彩蛋:情

🔥日本黑毛茸菇濃湯『菇味濃烈,值得推介』
🔥法國青蘆筍湯『蘆筍味極濃,罕有餐湯配搭』
🔥青蘋果烏龍茶慕斯蛋糕『連粒的都可以食嘅青蘋果甜品

揸車出入:👍👍
帶小朋友:👍👍
食物質素:👍👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍

彩蛋:情調氣氛嘅西餐,拍拖一流,cocktail嚟講喺香港算得上係高水準。

又係時間同大家分享下自己都可以調配嘅西式cocktail「GOD FATHER」,材料好簡單,只需要揀支「Blend Whisky」加 「Amaretto Liqueur」,再用到大量冰塊攪勻直到冰塊接近80%溶解,enjoy.. 乾杯 🍻

LAB EAT Restaurant & Bar |
📍尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖