2024-02-23 169 瀏覽
78一個margarita超抵食 ,一開始有兩塊麵包仔做開胃菜,有湯或沙律做前菜,湯會可能有唔同,margarita個餅皮係有小小香氣之餘仲幾薄,芝士絕對夠,飲品係似泰奶但唔會好甜,香氣係有啲殘係鼻竇入面,在芝士之後可以平和口中嘅thick taste。甜品tiramisu 係唔太甜,十分好食,佢咁嘅質素出面賣40我都肯買。個portion 係男仔食哂全部野都有啲難。超級扺,一定要幫襯。Hkcc 放 lunch 不二之選

個portion 係男仔食哂全部野都有啲難。
超級扺,一定要幫襯。Hkcc 放 lunch 不二之選
2023-10-16 338 瀏覽
Casa Di Thali地址: 大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖大角咀新開咗間印度菜fusion菜,見唔洗排隊就走咗入去試試佢個Package🇮🇳$198/人~前菜:椒餅同多士+ Meatballs 🐷🐐 + Tikki chaat🫕椒餅同多士香脆再配上番茄粒同洋蔥粒,鹹鹹酸酸好開胃🤣。呢到啲肉丸係羊肉+豬肉一齊咁整,食落口感真係都好特別,啖啖都食到有羊肉香,但又唔會太騷,再加上佢啲自家制蕃茄汁,令人越食越開胃呀,正~😋另一個前菜Tikki chaat原來係一個印度傳統薯餅,薯蓉入面有鷹嘴豆,再加自家製嘅乳酪酸辣醬,酸酸地口感非常豐富,估唔到會比想像中夾想像中好食😏。主菜:Parma Ham pizza🍕+ Tagliatelle truffle mushroom🍝Pizza一上場真係比佢個份量嚇咗一跳🤣!餅底焗得非常鬆脆,再配上Parma Ham; 火箭菜; 蕃茄同滿滿芝士,睇落真係好邪惡😏,但美中不足係個Pizza乾咗少少。如果你係一個黑松露愛好者咁就一定要叫Tagliatelle truffle mushroom🥴,意粉麵質煮得啱啱好,口感煙韌而且意粉面上仲要鋪滿咗好多
Casa Di Thali
地址: 大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

Pizza一上場真係比佢個份量嚇咗一跳🤣!餅底焗得非常鬆脆,再配上Parma Ham; 火箭菜; 蕃茄同滿滿芝士,睇落真係好邪惡😏,但美中不足係個Pizza乾咗少少。如果你係一個黑松露愛好者咁就一定要叫Tagliatelle truffle mushroom🥴,意粉麵質煮得啱啱好,口感煙韌而且意粉面上仲要鋪滿咗好多黑松露片☺️,真係好重黑松露香氣,完全係將成意粉再昇華至另一個層次🤤😚😋,正!

甜品:Rasmalai 🧆+Mango lassi🍹+$28
Rasmalai 印式甜奶球真係第一次試,兩粒牛奶球口感淋淋地😜,一咬就已經滿口都充滿甜牛奶,好甜,糖水較重。Mango lassi芒果加開心果碎,甜甜地口感又好特別,可以試下🤤。

#nicefoodie大角咀

🔥🔥請追蹤我 @nice.foodie 你哋既讚/留言/追蹤 真係好重要㗎😘

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #hk #香港 #香港美食#美食 #大角咀美食 #打卡 #大角咀 #香港口味 #大角咀餐廳 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #印度 #印度菜 #印度餐
2023-08-06 738 瀏覽
琴日係eatigo望下屋企附近有咩食 有間小店由兩個印度人用心經營 竟然除咗印度菜仲有其他西餐fusion菜選擇 相當多元化❣️𝒯𝒰𝒩𝒜 𝒞𝒜𝑅𝒫𝒜𝒞𝒞𝐼𝒪 金槍魚生牛肉片 $82火箭菜 酸豆同櫻桃蘿萄合成嘅沙律🥗帕馬森芝士嘅鹹香被酸味味嘅🍋汁中和返 芝士味相當濃烈夾雜蔬菜嘅清新味道 最後以檸檬汁做結尾 層次十分豐富❣️𝐿𝒜𝑀𝐵 𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 羊肉咖哩 $95加入洋蔥番茄同香料煮嘅無骨🐑脾 非常入味 而且濃郁非常 辛辣程度好惹味+ 𝒫𝒜𝑅𝒜𝒯𝐻𝒜 (𝟤𝒫𝒞𝒮) 印度麵餅(2件) $20比平時食開嘅烤餅卷餅厚啲 外脆內軟中層帶有空氣感 唔係食落硬刮刮個隻🫓將羊肉咖喱夾心咁裝係中間 硬脆餅皮同軟腍羊肉夠match❣️𝒮𝒯𝑅𝐼𝒫𝐿𝒪𝐼𝒩 𝒮𝒯𝐸𝒜𝒦 西冷牛扒 150𝒢 $150烤蘆筍 翠玉瓜 番茄 咖喱薯蓉 係我目前見過最多種類伴碟嘅牛扒全部蔬菜原汁原味就咁烤熟好健康 軟嫩多汁嘅牛扒配撘自製印度酸辣醬 薄荷淡淡芫荽味提升鮮肉香❣️𝒞𝒜𝐿𝒵𝒪𝒩𝐸 $110造型特別嘅半月形pizza🌙包住Nduja腸 辣肉腸 以馬斯卡彭芝士同水牛芝士墊低 混合微量黑松露香氣撲鼻 搽

金槍魚生牛肉片

❣️𝒯𝒰𝒩𝒜 𝒞𝒜𝑅𝒫𝒜𝒞𝒞𝐼𝒪 金槍魚生牛肉片 $82
羊肉咖喱

❣️𝐿𝒜𝑀𝐵 𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 羊肉咖哩 $95

+ 𝒫𝒜𝑅𝒜𝒯𝐻𝒜 (𝟤𝒫𝒞𝒮) 印度麵餅(2件) $20
西冷牛扒 150𝒢

❣️𝒞𝒜𝐿𝒵𝒪𝒩𝐸 $110
造型特別嘅半月形pizza🌙包住Nduja腸 辣肉腸 以馬斯卡彭芝士同水牛芝士墊低 混合微量黑松露香氣撲鼻 搽上鮮番茄蘸醬略帶鮮甜
𝒯𝒜𝒢𝐿𝐼𝒪𝐿𝐼𝒩𝐼 𝒮𝐸𝒜𝐹𝒪𝒪𝒟

❣️𝒯𝒜𝒢𝐿𝐼𝒪𝐿𝐼𝒩𝐼 𝒮𝐸𝒜𝐹𝒪𝒪𝒟 $108
番茄 奶油同濃湯煮成嘅醬拌入意粉 略帶鮮蝦香氣 螃蟹🦀️絲纏繞每條麵條 每啖都食到螃蟹碎碎 微辣更添風味
雞肉印度香飯

❣️𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝐵𝐼𝑅𝒴𝒜𝒩𝐼 雞肉印度香飯 $85
用左香料香草烹製嘅印度米飯五顏六色非常吸引 同咖喱一齊煮嘅係雞鎚仔 十分足料🍗重口味嘅咖喱配上青瓜粒乳酪醬 酸味味更易入口

❣️𝐹𝒜𝒩𝒯𝐼𝒩𝐸𝐿 𝒫𝑅𝒪𝒮𝐸𝒞𝒞𝒪 氣泡酒 $45
聞落帶水果香氣十分清新 微甜帶酸加上碳酸氣泡去除成餐飯嘅油膩感 將辛辣留喺舌頭上嘅刺激一次沖走 鍾意飲兩杯可以淺嘗下

2023-07-26
金槍魚生牛肉片
羊肉咖喱
西冷牛扒 150𝒢
𝒯𝒜𝒢𝐿𝐼𝒪𝐿𝐼𝒩𝐼 𝒮𝐸𝒜𝐹𝒪𝒪𝒟
雞肉印度香飯
我們全家每隔一兩天便去幫襯一次午餐,全家變了常客。😊😊食材高級,廚師的廚藝很好,總體來說,比我在澳門食的5星酒店意大利餐更好味😋😋,而且價格便宜,平日午餐最便的有68元套餐,這個價錢又有高質素的食材,真係抵到爛呀!本人推介的有:Burrata Cheese (布拉塔芝士):芝士裏面軟軟的,好香滑,又補充鈣質。Cold Cuts (冷切):Parma Ham 優質,加上幾塊香軟芝士和提子,好味。Truffle Mushroom Pizza (磨菇松露披薩) : 黑松露十分香,而且Pizza係手製的,即叫即焗,一流!Lasagna (意大利千層麵) : 芝士香濃,肉醬美味,意粉也是手造。Squid Ink Chittara (墨魚汁意粉): 墨魚汁意粉有濃濃的海鮮味,很特別,一試難忙!最後,也要講講佢哋嘅印度餐,因主廚是印度人,當然也識煮好味的印度餐,Chicken Tikka Masala (雞肉提卡馬薩拉)是我的最愛,也喜歡 咖哩牛肉/咖哩魚肉飯,印度羊肉炒飯也不錯!
我們全家每隔一兩天便去幫襯一次午餐,全家變了常客。😊😊

本人推介的有:

Squid Ink Chittara 墨魚汁意大利麵
Truffle Mushroom Pizza 磨菇松露披薩
Lasagna 意大利千層麵
  • Tuna Carpaccio
呢間食印度 x 意大利菜嘅小店已經 Bookmark 咗好耐啦今日終於試到了 ✌🏼Lunch Set 非常多選擇 份量極大 性價比超高* 我同老闆講不如試下加價或者減份量 🤣Starter 有印度脆餅同多士配 Coriander Green Sauce 好清新是日餐湯係南瓜湯 好 CreamyTikki Chaat 係 Exactly 喺印度食到嘅味道Chicken x Fish Curry with Paratha個人鍾意咖喱雞個汁多啲足足有 3 塊 Paratha超飽肚Handmade Seafood Pizza上枱嗰陣簡直「 嘩 」一聲一個人點可能食得晒餅底喺薄批 好鬆軟面頭仲有好多芝士同蟹肉Sivaiya ( Vermicelli Pudding )香滑嘅牛奶加上粉絲同開心果碎呢個係配合香港人口味嘅減甜版本突然間又好掛住我嘅印度之旅 🇮🇳最後用一杯 Masala Tea 作結煲出嚟嘅奶茶絕對同即沖嘅無得比十萬個滿足之後繼續上班去飲飽食醉之後同老闆傾咗一陣老闆話好多食材好似 Ghee 都係由印度入口份量加大咗但係都唔敢加價不過人流真係好少 ( 可能大家以為呢度淨係食印度菜掛 )下
今日終於試到了 ✌🏼

十萬個滿足之後繼續上班去

飲飽食醉之後同老闆傾咗一陣
老闆話好多食材好似 Ghee 都係由印度入口
份量加大咗但係都唔敢加價
不過人流真係好少 ( 可能大家以為呢度淨係食印度菜掛 )
下次嚟要試下 Biryani 同 Pasta 先
希望大家有機會都嚟幫襯下呢間有 Heart 又有 Quality 嘅小店 🙏🏼
2023-06-19
  • Tikki  Chaat
  • Handmade  Seafood  Pizza
  • Vermicelli  Pudding
  • Masala  Tea
2023-06-14 108 瀏覽
這是一間以平民價錢能食到的高質意大利菜/印度菜的餐廳。食材高質,有5星級酒店水準,所以近一年,我哋全家都變了常客。所有Pizza和意粉都是即叫即造,意粉和Pizza都是手造的,由印度人主理。* 小店有特式的“黑松露Pizza”,黑松露很香,芝士味濃郁,Pizza皮厚薄適中,十分美味;* “Burrata Cheese”,用上高級的芝士,配上優質海鹽,番茄,令你一試難忘。* 還有很多很多,像Spicy Salami Pizza, Parma Ham Pizza, 牛扒,墨魚汁海鮮意粉,印度皇室咖喱,印度奶茶,羊肉印度炒飯,都是很好很用心的菜式。大家一定要來試試!

大家一定要來試試!
Cold Cuts
  • Royal Thali Curry
  • Salmon Salad
  • Parma Ham Pizza
2023-05-06 217 瀏覽
🍴肉丸 HK$68我好少食羊,但朋友就好鍾意,佢叫咗呢款由羊肉、豬肉製成嘅肉丸,同混入肥豬肉嘅山竹牛肉球有異曲同工之妙,不過呢款肉丸口感較粗糙,表面仲鋪有羊奶芝士,羊味頗突出,單計肉丸我就頂唔順,好彩餐廳自製嘅香料番茄醬夠酸香醒神,撈埋一齊食幾好。🍴咖喱牛 HK$80咖喱混合咗洋蔥、番茄、香料等煮成,香料層次冇傳統印度菜咁複雜,辣味較溫和,但仍叫人齒頰留香,牛腩鬆軟唔韌,幾入味,送飯送烤餅皆宜。🍴Tagliatelle Truffle Mushroom HK$125以黑松露醬伴入奶油煮成濃而不膩嘅醬汁,再加上黑松露片同雜菇,滿口菌香,手工扁意粉掛汁之餘,口感亦夠al dente,呢個價錢絕對物超所值。🍴印度甜奶球 HK$42香甜牛奶浸有海綿般嘅奶球,表面有開心果碎點綴,奶香十足,食完仲有清新嘅感覺,最初估可能加咗薄荷,但一問之下,原來係加咗薑黃粉。📍Casa Di Thali大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

🍴肉丸 HK$68

🍴咖喱牛 HK$80

🍴印度甜奶球 HK$42

📍Casa Di Thali
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖
2023-05-03 109 瀏覽
將風馬牛不相及嘅兩款菜式融合,結果會係點呢?呢間由印度人主理嘅意大利餐廳Casa Di Thali,就話你知,將兩款極端嘅菜式放埋一齊,得出創新感覺,讓意大利風格帶有印度風味喇!麵包籃一坐低之後,店員就送上麵包籃,入面有法包同印度薄脆片片。簡單將兩款烘焙放埋一齊,仲配有特製嘅蕃茄羅勒紫洋蔥碎同意大利醋俾你,絕對跟住矛盾去旅行啦!Meatballs頭盤方面,我哋就揀咗肉丸。呢個Meatballs係由羊肉同豬肉製成,羊肉嘅肉香味,加上豬肉嘅油香味,兩者比例啱啱好,羊肉味香而不羶。而蕃茄醬汁加上羊奶芝士,食得到嘅印度風味。Tagliatelle Truffle Mushroom Pasta意粉我偏向喜歡黑松露,所以都揀咗呢款黑松露pasta。雖然整個意粉入面無肉,不過完全唔覺得單調,因為個奶油味好香濃,而且意粉非常掛汁,每一啖都食到黑松露嘅香味。Spicy Salami Pizza 食意大利菜又點少得pizza呢!Spicy Salami Pizza除咗辣肉腸仲加上辣椒片,同時充滿意印歡情,特別適合中意辣嘅朋友。餅底厚薄適中,又脆又有口感,仲可以拉絲㗎!

麵包籃

Meatballs

Spicy Salami Pizza
這間店子細細,只容納得四枱客,是間印度意大利餐廳。他們的set brunch 由$108起,已包餐湯/沙律,主菜及餐飲/甜品。落單後會有印度薄餅及脆多士配蕃茄羅勒沙沙。餐湯是個很濃郁的蕃茄濃湯,酸酸咪咪很開胃。值得加錢點海鮮沙律,因為份量頗大,除左有新鮮沙律菜,更配上熟蝦,章魚粒及蟹肉絲。主菜有墨魚麵,不是墨汁麵,不會食到一口黑色,爽口而彈牙的墨魚麵配上辣椒蕃茄醬,微辣開胃,還有數隻八爪魚仔,賣相不錯。店內一直充斥著很香的咖哩味,所以他們的印度咖哩是必點的。一個金屬圓盤內盛著三款不同的咖哩,配上印度米飯及薄餅來食,很傳統的。當中牛咖哩是比較微辣惹味,中間的鷹咀豆咖哩是素咖哩,而咖哩雞則比較重奶油,不辣的。
這間店子細細,只容納得四枱客,是間印度意大利餐廳。

落單後會有印度薄餅及脆多士配蕃茄羅勒沙沙。

餐湯是個很濃郁的蕃茄濃湯,酸酸咪咪很開胃。

2023-05-01
2023-04-23 71 瀏覽
富榮花園有間Casa di thail食特式印度菜,款式幾多價錢唔貴,都幾岩港人口味。餐前小食先來蒜蓉麵包,味道幾濃郁蒜香,亦有脆薄片夠脆身,可以on top加洋葱粒,蕃茄碎,香草,令成件事更清新更清爽。印度傳統薯餅,topping有好豐富既配料,餡料主要有鷹嘴豆和薯餅整成,醬汁有乳酪,蕃茄醬,自家制辣醬,味道香辣惹味得黎夠清新!質感帶creamy嫩滑。幾岩口味!Calzone pizza有別於普通pizza, 形狀似個大麵包,内面放滿餡料!放了紀款唔同種類既芝士,亦有水牛芝士可以拉到絲,而且芝士味道好突出!辣肉腸惹味咸香!另外還有特制蕃茄汁醬可以調味,整體口感豐富夠熱辣辣,即叫即整,pizza質感帶煙煙unun幾得意。黃油蕃茄咖哩雞,咖哩醬汁帶點蕃茄,腰果香!送飯一流唔會太辣!雞肉都嫩滑唔乾身,米飯用上印度米,保持番傳統感覺。

都幾岩港人口味。
餐前小食先來蒜蓉麵包,

味道幾濃郁蒜香,

雞肉都嫩滑唔乾身,米飯用上印度米,保持番傳統感覺。
2023-04-16 49 瀏覽
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》今次嚟開大角咀夜晚行過見到呢間小店望入去環境唔錯餐廳名”casa”原來解home意思喺屋企煮嘅嘢食好fresh又好味同係用passion煮🤔餐廳由印度人主理👳🏿原來唔止食印度菜仲有意大利菜食😲而且價錢仲好親民 性價比幾高👍叫咗個頭盤、1個套餐同1個pizza加埋都係$400有找Tuna Carpaccio $82Carpaccio係其中一個風行世界嘅意大利名菜😲呢個頭盤以呑拿魚生片代替生牛肉片🤔以橄欖油、檸檬汁、黑椒、pamesan芝士等調味配埋啲平時沙律配料包括火箭菜、橄欖、白蘿蔔味道調配得非常好 好開胃 連平時唔食火箭菜嘅我都食咗唔少🤭🍕Truffle Mushroom Pizza $125又叫咗我最鍾意食嘅黑松露pizza🤭個Pizza底好厚身好有咬口配料除咗黑松露醬同新鮮黑松露片仲有奶油同水牛芝士食落好香黑松露味同好creamy😮‍💨減緊肥都忍唔住食咗2塊半Set Dinner (1份頭盤+1份煮食+1份甜品)$138頭盤係印度薄脆片同法包片配上蕃茄羅勒撈埋紫洋蔥粒同意大利醋食清新美味 將味蕾打開主食揀咗Chicken Tikka
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

加埋都係$400有找

Tuna Carpaccio $82
Carpaccio係其中一個風行世界嘅意大利名菜😲
呢個頭盤以呑拿魚生片代替生牛肉片🤔
以橄欖油、檸檬汁、黑椒、pamesan芝士等調味
配埋啲平時沙律配料包括火箭菜、橄欖、白蘿蔔
味道調配得非常好 好開胃

減緊肥都忍唔住食咗2塊半

頭盤係印度薄脆片同法包片
配上蕃茄羅勒撈埋紫洋蔥粒同意大利醋食
清新美味 將味蕾打開

主食揀咗Chicken Tikka Masala (配印度烤餅)
masala係好出名嘅印度菜

甜品叫咗個 Chocolate Tiramisu
其實無朱古力味🤣
幾好食唔太甜 酒味亦都適中
因為我唔鍾意酒味太重

飲品叫咗凍印度香料奶茶 (套餐+$20)
比我之前飲過嘅好飲
因為香料味唔太重

人均價錢: $200 (Dinner)
味道: 8.5/10
環境: 7/10
服務: 8/10
回頭率: 8/10

📍 Casa Di Thali @casadithali
地址: 大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖
電話: 23900262
2023-03-24 71 瀏覽
上個月行過大角咀見到呢間餐廳係食印度同意大利菜,所以都bookmark 左,今晚早左收工就去試下餐廳細細,有4張檯,裝修都唔錯,食物多數都係一百蚊以下既前菜薄餅乾係印度菜會食到果款,好脆口又帶少少黑椒味,再加埋個番茄洋蔥醬料食,好清新開胃肉丸呢個係職員推介,由羊肉同豬肉整成,仲加左好香既香料,配埋羊奶芝士同醬汁,係有印度同意大利風味黑松露意大利粉意大利粉係自家製,麵條比較幼身,都會有少少咬口,意粉亦都好掛汁,醬汁香黑松露味,加上有唔少芝士,令個意粉更好味咖哩牛配印度麵餅咖喱汁香濃,牛肉炆得夠火候,麵餅比平時食到既印度烤餅硬少少,配埋咖哩食又唔錯原味LassiLassi 上加左開心果仁碎,增加口感,原味lassi 好香乳酪味芒果Lassi同樣加左開心果仁碎,比原味lassi 多左芒果既香甜味,甜度岩岩好,值得一試吓

餐廳細細,有4張檯,裝修都唔錯,食物多數都係一百蚊以下既
前菜
肉丸
黑松露意大利粉
咖哩牛配印度麵餅
原味Lassi

芒果Lassi
2023-03-16 74 瀏覽
咁啱行過,見舖面好細但裝修好俾心機就入去試試Waitress(or manager)係一位印度女士,好有禮貌服務周到前菜Tikki Chaat超好食,平時我都唔係特別好啲濃味嘢,但呢個真係好有surprise,小小辣又有啲咬口,好開胃另外叫咗個咖喱,無咁驚喜但都好食 值得一提係雖然個舖面好細,得10個位,但都特登間咗個位出嚟做廁所,而且無乜味唔會影響進食,個廁所亦都非常乾淨清潔,人有三急都唔駛特登去返奧海城
咁啱行過,見舖面好細但裝修好俾心機就入去試試

另外叫咗個咖喱,無咁驚喜但都好食
Tikki  Chaat
Tikki  Chaat
2023-03-15 55 瀏覽
印度菜我地平時真係好少食, 今次食呢間印度菜小店比左個唔錯既印象我地叫完野食就會先黎個餐包, 佢係細size既厚多士同印度薄餅, 兩樣都係鬆脆可口, 特別之處係用洋蔥粒加蕃茄粒配黎食而唔係牛油, 係幾惹味既😉肉丸有3大粒, 係豬肉加羊肉混埋hand made出黎, 之前都冇試過呢種肉味, 有d似硬身既肉醬, 面頭仲有d羊奶芝士一齊整, 所以整體羊味較重😛spicy salami pizza個餅底好出色, 即使邊皮位置都好脆好有口感, 一咬就斷開唔需要用力撕😁咖哩牛配白飯用上印度米, 煮完唔會話痴埋一舊, 食落去好似感覺到食緊每一粒米咁, 好特別, 而個咖哩只係微辣, 但個味道都幾濃, 老少咸宜, 餸飯真係一流😋

2023-03-13 58 瀏覽
📍 📍 📍 Casa Di Thali (大角咀)大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖今日去奧海城買完野,行經富榮花園,發現咗呢一間門面精緻既餐廳!餐廳由印度人主理,主打印度菜同意大利菜,估唔到同一餐牌都可以crossover兩個咁不同嘅菜系❣️❣️❣️我哋叫咗兩個套餐,每個套餐包1個前菜,1個主菜,1杯飲品/甜品💰$168👉🏻印度脆片+脆法包(蕃茄羅勒伴菜)😋😋😋😋/5前菜的脆片同脆法包,配上蕃茄羅勒,紫洋蔥粒,食完呢個前菜味蕾即刻打開☺️👉🏻Tuna Carpaccio😋😋😋😋.5/5另一個前菜我哋叫咗Tuna Carpaccio,薄片嘅吞拿魚配芝士同埋火箭菜,加埋酸酸哋嘅檸檬汁同埋capers,非常之fresh同好開胃啊❣️👉🏻Octopus Ravioli😋😋😋😋.5/5主菜我哋叫咗兩款,其中一款就係意大利雲吞。呢到自家創嘅Octopus Ravioli都幾特別,入面嘅餡係八爪魚蓉混入咗芝士度,別有一番風味!而面頭既八爪魚粒仲好彈牙!🐙👉🏻Beef Biryani 😋😋😋😋.5/5另一個主菜,我哋叫咗印度米飯。Beef Biryani ,用上印度米,修長的印度米是軟腍的而味道香濃,帶
📍 📍 📍 Casa Di Thali (大角咀)
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

💰$168

👉🏻印度脆片+脆法包(蕃茄羅勒伴菜)
😋😋😋😋/5

👉🏻Tuna Carpaccio

👉🏻Octopus Ravioli

👉🏻Beef Biryani
😋😋😋😋.5/5
另一個主菜,我哋叫咗印度米飯。Beef Biryani ,用上印度米,修長的印度米是軟腍的而味道香濃,帶有小小微辣。唧了檸檬汁後,同撈埋佢個乳酪醬,沒有太厚的口感,比較清新,即時解辣。飯內有牛腩非常諗同易咬,呢個飯好有飽肚感。

👉🏻Vermiceli Pudding
😋😋😋😋.8/5
甜品叫左粉絲布丁,第一次食!係印度粉絲加埋濃厚既奶,口感甜甜蜜蜜,加上脆口的開心果碎,多了一份層次。最驚喜係呢個甜品唔會過甜,所有嘢都啱啱好!🥰🥰🥰

餐茶叫咗凍齋啡同埋熱嘅印度傳統奶茶,傳統奶茶唔錯,幾特別!

回頭: Yes!!! 價錢唔貴!食物質素高,而且店內很有溫馨及家感覺!下次會想試吓呢度嘅Pizza 🤭🤭🤭