大角咀愈嚟愈多好嘢食🤫連印度crossover 意大利菜都有今日就同朋友嚟到呢間小店鋪面唔算大,堂食數埋應該得十個位左右外賣客比較多我同朋友就選擇坐低慢慢歎.我哋分別揀咗2款前菜、2款主菜、1款甜品同埋2杯飲品:落完單,店員就會送上一道餐前小食,係蕃茄salsa配意大利嘅bruschetta同埋印度嘅poppadoms~簡單得嚟又好味👍🏻.前菜方面,我哋揀咗Tikki Chaat同埋Tuna Carpaccio,Tikki Chaat嘅主要材料有薯仔同埋鷹咀豆,香料就有茄醬、乳酪同埋自家製酸辣醬,係一道好健康嘅素前菜🌱另一款Tuna Carpaccio都唔錯,薄片嘅吞拿魚配芝士同埋火箭菜,加埋酸酸哋嘅檸檬汁同埋capers,好fresh好開胃啊!.主菜方面,我哋揀咗Pizza Margherita同埋Octopus Ravioli,Pizza幾有口感,焗到外層好香口,自家製蕃茄醬同埋Basil係絕配,令人食唔停口😋而自家創嘅Octopus Ravioli都幾特別,入面嘅餡都有八爪魚蓉混入咗芝士度,別有一番風味👍🏻.飲品同埋甜品方面,我哋就叫咗兩杯無酒精飲品,分別係Plain 同埋Man
大角咀愈嚟愈多好嘢食🤫
連印度crossover 意大利菜都有
今日就同朋友嚟到呢間小店

鋪面唔算大,堂食數埋應該得十個位左右
外賣客比較多
我同朋友就選擇坐低慢慢歎
我哋分別揀咗2款前菜、2款主菜、1款甜品同埋2杯飲品:
落完單,店員就會送上一道餐前小食,

飲品同埋甜品方面,我哋就叫咗兩杯無酒精飲品,分別係Plain 同埋Mango Lassi,

口感好滑溜厚實,唔錯👍🏻而甜品方面,我哋叫咗粉絲布丁😆

食落幾得意,唔係平時食嘅布丁固體質感,而係糊狀嘅,

好香濃嘅奶味,仲有啲果仁碎喺面,食落唔太甜,唔錯😋

2023-01-06 143 瀏覽
去開富榮花園,見到呢間小店有pizza意粉食,裝修又幾精緻,就吸引左入去!店內職員都係由南亞裔人士經營,估計可能係印度人,令我更期待食物質素,感覺更正宗!Menu有頭盤、意粉、pizza、咖喱、甜品及各式飲品選擇今日想拎返屋企食,就係外賣menu中揀,$158有一份頭盤、一份主菜及一份甜品揀,好抵食頭盤揀左布拉塔芝士,感覺會幾正宗特別!不負所望,芝士係軟身,creamy,配雜茄及蘿勒,好夾既配搭主菜揀左烤鷄提卡pizza手工自己整,少少辣,好香口,薄餅皮都做得好好味!甜品揀左Chocolate Tiramisu有酒香味,cream打得夠傑身!好鐘意呢間小店有驚喜,下次會再幫襯
Menu有頭盤、意粉、pizza、咖喱、甜品及各式飲品選擇

頭盤揀左布拉塔芝士,感覺會幾正宗特別!

主菜揀左烤鷄提卡pizza

手工自己整,少少辣,好香口,薄餅皮都做得好好味!
甜品揀左Chocolate Tiramisu
有酒香味,cream打得夠傑身!好鐘意

呢間小店有驚喜,下次會再幫襯
2023-01-03 99 瀏覽
Set Lunch幾豐富,✨一份頭盤+意大利麵/ 薄餅+一份甜品,😘兩個人勁中意~頭盤/STARTER🧀布拉塔芝士/Burrata,超正濃郁奶香,配上蕃茄,🌱羅勒葉,酸甜意大利香醋,更加開胃。黑松露薄餅,🍄幽香松露配上芝士,薄餅有驚喜。dessert選擇咗,朱古力意大利芝士餅,Chocolate Tiramisu🍫質地creamy,手指餅有layer。咖啡同🧋傳統奶茶都非常有特色,環境舒服。

頭盤/STARTER

黑松露薄餅,🍄幽香松露配上芝士,薄餅有驚喜。

咖啡同🧋傳統奶茶都非常有特色,環境舒服。
2022-12-03 221 瀏覽
無論大人 小朋友都啱食 非常好味道價錢唔貴,食物新鮮,出乎意料之外咁好味。份料偏少 但賣相精緻 味道一流店內裝飾如高級餐廳 小店座位雖少 誠意推介下次一定要返嚟,試吓個午餐同晚餐
無論大人 小朋友都啱食 非常好味道

價錢唔貴,食物新鮮,出乎意料之外咁好味。
份料偏少 但賣相精緻 味道一流
店內裝飾如高級餐廳 小店座位雖少 誠意推介
下次一定要返嚟,試吓個午餐同晚餐
2022-12-03
$50 (早餐)
2022-09-02 492 瀏覽
我哋今日既午餐比上次再行遠啲,喺富榮花園向西九政府合署方向再行落啲,會見到呢間印度人開,做意大利菜,亦做印度午餐既小店 《Casa Di Thali 》。其實,八卦左呢間咁特別既小店好耐,今日特登行遠啲嚟試吓。首先,行入嚟真係小店間隔,一眼睇曬;三張四人枱,一兩張二人座已經係小店極限,想有位坐所以放晏晝真係早啲到。雖然 Casa 午餐有好多意菜選擇,但咁啱今日四枱人同見啲外賣都揀左印菜選擇。侍應全為南亞人,服務點菜全英語對答。等左十分鐘先上前菜《印式薯餅》,基本上用薯蓉比較貼切,有大量鷹嘴豆,乳酪,灑上大量麵粉粒,微辣開胃。主菜我揀左 Lamb Biyani , 侍應介紹為炒飯,我理解更加似燴飯吧。Biyani 用印度紅黃米煮,跟幼細洋䓤粒,印度香葉,七八件羊肉粒一併煮,分量不大,跟飯有乳酪中和辣味。羊肉粒軟冧,一口size , 仍有小量羊羶味剛剛好。今日呢碟biyani 比傳統版本「濕」,亦多左半只蒸蛋,估計師傅在傳統Biyani 加以「港式」改良 😅總結: 奧運大角嘴獨有印度 crossover 意大利餐廳。價位較高,上菜時間亦較長。印菜味道豐富,甜品 Tiramisu 具水準;正

Tikka  Chatt

Lamb  Biyani

印菜味道豐富,甜品 Tiramisu 具水準;正式3 course lunch 與附近屋苑甚至奧海城內既餐廳與別不同。

Lamb  Biyani
2022-08-01 421 瀏覽
見到食評全部都好好,決定lunch試下買外賣返公司食。$45 咖哩雞飯,有湯及飲品,感覺價錢合理。點知返到公司滿心期待咁打開,個份量少得可憐個湯(右下格),少到我以為我倒瀉左,4啖飲完。個咖哩雞(右上格),只有3小塊仲要肉質又鞋又柴,d咖哩汁同個湯既份量相若,導致一開頭都要諗一諗邊個係湯邊個係汁,定係兩個都係汁。份量最多係白飯……味道的話,個咖哩汁的確幾香濃同豐富,食得出有好多種唔同香料。整體真係好失望,可能堂食真係如其他食評咁好,但係外賣既體驗真係非常差,應該唔會再幫襯。
見到食評全部都好好,決定lunch試下買外賣返公司食。

$45 咖哩雞飯,有湯及飲品,感覺價錢合理。

點知返到公司滿心期待咁打開,個份量少得可憐

個湯(右下格),少到我以為我倒瀉左,4啖飲完。

2022-05-15 604 瀏覽
有次行過聞到好香嘅咖喱同pizza 味,見店面細細地,但係裝修得好骨子,乾淨企理有心思,今日終於同屋企人黎試吓。我地叫左兩個set, 有麵包,前菜,主菜同甜品,好似加錢就有杯嘢飲。一黎就係有薄餅同麵包,中間有d番茄+ 香草點黎食。一食真係不得了,薄餅同個包都係熱嘅,極度新鮮!而蕃茄係切碎粒,調過味,入口新鮮又清新,配喺薄餅同埋烘到剛剛好,熱辣辣嘅麵包上面,嗰種美味係難以形容!跟住上前菜,分別叫左一個龍蝦蟹肉湯同布拉塔芝士。先講龍蝦蟹湯!真係出乎意料咁好飲!龍蝦味極度濃郁,但係又唔會好漏,絲絲蟹肉真係食到蟹嘅鮮味!係鮮味!佢面頭加左d唔知咩菜,同個湯嘅味道極度配合!!最重要係個湯嘅熱度!飲得非常舒服!另一個係布拉塔芝士,一上我以為自己去左咩嘢高級餐廳,無論食材嘅新鮮度,擺盤,調味都係落足心機,當然味道都係一流!食得出每樣食材都係非常之新鮮!味道亦都係配合得好好!主菜叫左個Parma Ham pizza 同印度早午brunch。先黎嘅係印度早午brunch,係個三種唔同嘅咖喱配印度米飯,味道獨特,香料味好香,特別睇個擺盆同隻碟都已經值回票價!!到個pizza,未出都聞到香!一上真係嚇一跳!

主菜叫左個Parma Ham pizza 同印度早午brunch。先黎嘅係印度早午brunch,係個三種唔同嘅咖喱配印度米飯,味道獨特,香料味好香,特別睇個擺盆同隻碟都已經值回票價!!到個pizza,未出都聞到香!一上真係嚇一跳!d料多到滿瀉!餅底非常鬆脆,上面嘅配料有三種唔同嘅芝士,火箭菜,蕃茄,同埋Parma Ham!食得出用了上升,無論係主角Parma Ham,芝士、火箭菜,甚至配角蕃茄,我覺得係精心挑選嘅。

未講兩杯飲品,一杯熱情果梳打,一杯Mango lassi,唔飲睇個杯都賞心悅目,當然係非常好飲,芒果lassi 上面仲放咗啲開心果碎增加顏色、香味同口感,真係無得輸!

最尾係甜品,叫左個米粉布丁,Tiramisu,個米粉布丁好得意,其實唔係我哋食開嘅布丁,係熱嘅,入邊有啲米粉同埋甜甜地嘅牛奶,好香甜,Tiramisu 好香滑,為呢一餐畫上完美嘅句號。

真係超級咁推介,不過餐廳細細,座位唔多,只有四枱,所以有心去最好先book位。

最後要讚個外籍侍應,專業有禮,服務到位!比到你好舒服嘅餐飲體驗!

埋單兩大一細食到飽飽三百幾蚊,性價比真係超級高,非常推薦!

龍蝦🦞蟹湯
  • Parma  ham  pizza
  • 龍蝦蟹湯
  • mango  lassi
2022-05-11 483 瀏覽
公司附近新開了家餐廳,之前疫情只做外賣,現在放寬了就去試一試本來無睇清楚,見係皮膚黑既人開,外賣又有咖哩,以為係印度菜,入到去原來主打係意大利菜,睇真D餐牌,印度菜得一句,仲要問店員先知有乜食。價錢算中上,點知坐低驚喜陸續來(食評基本上都在相片裡面)首先送個頭盤,見到咁用心既擺盤先知原來佢地係走精緻路線,菜逐道逐道上,唔會一次過堆比你Cold大堆頭落重本,主菜精緻份量足,而且咖哩有用印式金屬盤,最後Tiramisu驚喜正宗,唔係港式風味結論係呢間原來真係意大利餐廳,印度菜唔差但唔及意大利菜咁勁兩個人食都係226,有齊電子支付,咁既擺盤、服務、食味,係意大利餐廳食隨時貴一半缺點是,檯面有點細,而且長期放左隻幾大既side plate,其實無用可以收左佢另外如果趕時間就可以唔得啦,食一餐大既預一個鐘我食果日全間鋪得兩台客,其實成條街都無乜人;我知多數人都過左奧海城果面,其實呢面仲多野食啦,尤其呢 D咁有心機誠意既小店一定要支持!!

(食評基本上都在相片裡面)

結論係呢間原來真係意大利餐廳,印度菜唔差但唔及意大利菜咁勁

另外如果趕時間就可以唔得啦,食一餐大既預一個鐘

免費前菜
南瓜湯
千層麵Lasagna
Tiramisù
2022-05-07 1061 瀏覽
Casa Di thali 係一間位於大角咀住宅區嘅小店,舖頭入面得四張細枱(12個座位),所以如果繁忙時間嚟可能未必有位。————————————————————————開返堂食冇耐又適逢母親節,我就帶埋媽媽一行四人過黎試下呢間印度意大利餐廳。但事緣係因為我哋前一日先食完印度餐,所以今日主力都係擺喺意大利菜嗰邊。————————————————————————餐廳本身有做set同a la carte,因為我哋想試多啲嘢所以就揀咗set。set係$198一位,每位都會有一個appetiser,而main course 嘅數量就會按照人數而定,以我哋四個人為例就會有六個main,甜品就會有兩個。 喺Menu嘅嘢都可以揀,除咗牛扒要額外加多$35。而飲品就要另外嗌啦。講咗咁耐都係要講番餐廳嘅食物先。————————————————————————上Appetiser之前,女侍應為我哋送上一人一塊嘅印度脆餅同小多士配salsa醬。Salsa 嘅蕃茄加上芫荽非常清新。————————————————————————📍Buratta cheese本身唔太喜歡balsamic vinegar,但佢
📍Buratta cheese
本身唔太喜歡balsamic vinegar,但佢㗎呢個glaze嘅份量啱啱好,唔會太酸。而且仲用咗綠色嘅蕃茄同紅色嘅蕃茄。成件事又靚又refreshing。
📍Cold cut selection
佢呢個cold cut 份量都好夠,Parma ham 同salami嘅質素都對得住個價錢。不過略嫌水果嘅份量唔夠多,得三粒juicy嘅提子,建議多加幾粒蜜瓜。
📍Tikki chaat
呢個係一個印度式嘅傳統薯餅。一講到薯餅,好多人都會諗係炸嘅。佢呢個係將一個煎咗嘅薯蓉鷹嘴豆餅上面再加左自家製嘅乳酪酸辣醬同蕃茄醬,在喺最面上面灑上脆脆。呢個菜式係一個好新鮮嘅感覺,灑上面嘅脆脆有少少似童星點心麵,加埋下面嘅乳酪酸辣醬,酸酸地脆脆地,又有d薯蓉同鷹嘴豆,口感非常豐富,味道係意想唔到嘅甘夾。
📍Casa Di salad
顧名思義就係呢間餐廳嘅招牌沙律,入面有羽衣甘藍,青瓜,炸過嘅鷹嘴豆,紅洋蔥同巴馬臣芝士。呢個菜式令我最深刻嘅係炸過嘅鷹嘴豆,第一啖食落去同前一個薯餅入邊嘅鷹嘴豆口感好吾同。 好香好好食,其他菜果d都算新鮮,吾錯。
📍Lasagna
新鮮焗起,一”不”起就feel到好濃郁,好cheesy,而且重有拉絲效果。肉同麵嘅比例都非常之合適。
📍Tagliolini Prawn & Carb meat
呢一個係意大利細麵,有別於天使麵,食落去更加有口感。prawn sauce令每啖食落去都會佔有蟹肉。非常不錯。
📍Tagliatelle truffle mushroom
如果你係一個黑松露愛好者, 你一定會好鍾意食呢個,雖然佢唔係嗰種非常高級嘅黑松露香氣,但由於佢加左其他mushroom煮個汁,再加埋麵上面鋪想上一層黑松露片。所以無論味道上,又或者係而家相機食先嘅風氣,呢個都叫做係必點菜式!
📍Truffle mushroom pizza
又係另一個松露愛好者必點嘅菜式,佢係屬於薄批嗰一種。雖然我本人係比較鍾意厚批,但呢個批都非常香脆,廚師亦都不惜工本咁加入大片嘅黑松露鋪面。
📍Striploin steak 150g
由於媽媽食開well done嘅牛扒,所以我哋唯有就佢叫全熟。講真一開始牛扒嚟到嘅時候冇對牛扒太有期望,但以well done黎講,點埋佢嗰醬係非常之夾。佢跟嘅醬係一個印度式嘅mint sauce,食落去同牛扒幾夾。呢個嘅side dish更出色,有烤zucchini同asparagus,同印度式嘅Mashed potato。與其話呢一個係西餐,我更加覺得呢個牛扒係一個fusion 菜。
📍Calzone
係一種意大利式嘅餡餅,容易啲去理解其實係將一個Pizza摺埋 ,然後入邊包埋對應嘅餡料,最後焗成一個pizza版嘅大餃子。呢個calzone 有辣肉腸,蘑菇,拉絲嘅芝士。雖然食到最後一個dish 都有啲飽,但都入口覺得好好味。相比起平日可以搵手嘅Pizza,calzone就係一個要襯熱用刀叉享受嘅pie。
📍Chocolate tiramisu
高質,冇太甜,份量啱啱好,不過食落同正常Tiramisu冇乜分別,主要都係espresso 味,冇chocolate 味。
📍Rasmalai
最後最後就係印度甜奶球。淨係睇呢個名你唔會估到係啲咩。食落去第一個感覺係一個冇咖啡味嘅Tiramisu蛋糕用啲奶浸住。我哋問返店員製作方法先知,係一啲煲咗好耐嘅奶,浸住蛋糕,加埋一d開心果碎。雖然我嘅家人都冇好鍾意,但我覺得味道正常,貪新鮮可以試吓嘅。
————————————————————————
埋單每位$198再加牛扒嘅$35,餐廳唔使加一。店員嘅服務非常之好,有嗰種家庭式小餐廳嘅感覺,除咗不時會嚟問我哋啲菜式味道O吾OK之外,每次上枱仲會同我哋介紹每一樣嘢係啲咩,仲會主動幫我哋影相,不停為我地加水。所以成餐飯食得非常之開心。非常之推介大家嚟食。
Burrata  cheese
  Cold cut selection
Tikka  chatt
Casa  di  salad
Lasagna
Tagliolini  prawn&  crab  meat
Tagliatelle Truffle
Truffle mushroom pizza
Strip loin  Steak
Calzone
Chocolate tiramisu    ,rasmalai
2022-05-07
$206.75 (晚餐)
母親節
Truffle mushroom pizza
Calzone
  • Tagliatelle  truffle
2022-05-06 205 瀏覽
Casa di Thali呢間餐廳係可以食到印度同埋意大利菜🇮🇳🇮🇹,夠哂多選擇,又岩哂初嘗印度菜嘅朋友👍🏻,Casa有屋企嘅意思🏠,呢度餐廳細細只係得三四張枱度,店員好親切,會同你介紹吓身體嘅菜式,餐廳係好溫馨真係俾客人有家嘅感覺💕,而且lunch set好抵食,性價比超高,佢有前菜+主食+甜品/飲品餐前小食🍅🧅佢有熱辣辣嘅餐包+胡椒薄餅,個胡椒脆餅,夠哂薄同香脆,鹹鹹地好香口,如果啲調味左嘅蕃茄洋蔥,係凍嘅啱晒夏天食,配埋熱餐包🥖有冰火嘅感覺😝印度傳統薯餅 Tikki Chaat🥔呢個係前菜,但係份量都幾多,顏色夠晒豐富,見到都食慾大增,底下係啲調味好有d咖喱味薯仔🥘🥔同鷹嘴豆,會有香濃嘅香料味同辣辣地,再加埋佢自家製嘅辣醬同乳酪,口感creamy,呢個前菜酸酸辣辣,好開胃,面頭仲有炸香左嘅米粉,脆而不膩👍🏻,增加菜色嘅口感同層次😊扁意粉Tagliolini🍝 ($98)唔好睇小佢個外表好似好單調㗎,咁簡單嘅材料反而突顯咗佢個意粉香味,實而不華,絕無花巧野,佢d意粉係純手工嘅,一食就知係al dente,新鮮同彈牙,仲帶有蛋香同麵粉香,只係有啲蒜頭香草辣椒🧄🌿🌶已經好足夠,仲有啲蝦

餐前小食🍅🧅

印度傳統薯餅 Tikki Chaat🥔

扁意粉Tagliolini🍝 ($98)
唔好睇小佢個外表好似好單調㗎,咁簡單嘅材料反而突顯咗佢個意粉香味,實而不華,絕無花巧野,佢d意粉係純手工嘅,一食就知係al dente,新鮮同彈牙,仲帶有蛋香同麵粉香,只係有啲蒜頭香草辣椒🧄🌿🌶已經好足夠,仲有啲蝦粒🦐,雖然好細隻但係都夠爽口彈牙

粉絲布丁 Vermicelli Pudding🥛
淨係個餐具已經好打卡able📸,呢個甜品係有啲香料嘅奶,會甜甜地,仲有好多開心果碎碎,加埋啲粉絲,呢款甜品係凍嘅,識落涼浸浸,有香味得來又唔會太甜,值得推介

印度傳統奶茶 Indian Masala Chai☕️ (+20)
有香濃嘅香料味,個濃度應該大部份香港人都會接受到,係會有少少甜,但係飲落係好順滑,而且暖笠笠飲完會好舒服☺️

📍 Casa Di Thali (大角咀)
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖
2022-04-15 252 瀏覽
今天天氣風和日麗,疫情開始好轉心情也豁然開朗,相約朋友聚一聚,就在朋友家附近尋找美食,看見一處印度意大利fusion餐廳〈Casa Di Thali~大角咀)當我們細看menu 時,店內有位年青的女店員走出來介紹美食,我們抱着不防一試心態進去,女店細心問我們想吃什麽,她就為我們推介了幾款美食給我們選擇餐廳窗明几淨,餐廳細細但是五臟區全,而且三五知己聚一聚(疫情後)想心樂事😊1.胡椒餅配多士跟蕃茄粒沙律~胡椒餅和多士脆卜卜,單吃香脆可口,跟蕃茄沙律又另一番滋味,任君選擇😆2.烤雞披薩~雞塊醃得好入味好獨特有少少辣,雞塊味香而有質感再配乳酪醬3.寬麵~寬麵麵質煙韌,再將雞、香草醬、松子和芝士渾入寬麵一齊吃很有層次感4.印度香飯~印度米好特別長長幼幼,而且不粘口,套用印度炒法香料味重,但是按在抬上香噴噴,很有印度style😁5.朱古典力提拉米蘇~蛋糕表面灑上一層層可可粉,口感細膩飽滿,真是很完美一餐

2022-04-15 1976 瀏覽
朋友話想食呢間係大角咀既"Casa Di Thali",係食印度菜fusion 菜。呢邊既大角咀我地好少黎,好衰openrice mark 錯個位置😩,我地行左成大個圈又問人先見到。如果大家要搵就google map 直接打餐廳名。Casa di Salad羽衣甘藍好新鮮好嫩,仲有脆脆既鷹嘴豆、芝士、青瓜、蕃茄仔,配埋酸酸地汁,好開胃。Meatballs 🐷🐐我好鐘意食羊,見到呢個肉丸係羊肉同豬肉整,即叫黎試。有羊肉香但唔會太騷,個自家制既蕃茄汁同肉丸好夾。😋扁意粉大蝦彈牙,醬汁香濃,掛哂落意粉度。呢度有得揀無麩質意大利粉同薄餅,生酮人士都啱黎食。印度傳統午餐跟3款咖喱,有辣啲既,有creamy 啲既,配飯好正。朱古力意大利芝士餅Chocolate Tiramisu呢Tiramisu 好味,好creamy好滑,個咖啡味好濃,又大杯,夠哂兩個人食。左邊呢杯百香果閃耀,好清新,有百香味、青檸香,仲有椰子既清甜。好鐘意個杯呀。

Casa di Salad

Meatballs 🐷🐐

扁意粉

印度傳統午餐
跟3款咖喱,有辣啲既,有creamy 啲既,配飯好正。

朱古力意大利芝士餅Chocolate Tiramisu

• meatballs
2022-04-12 218 瀏覽
路經這間小店門口好吸引🥰貌似意大利式西餐廳但menu內是印度菜式,感覺新鮮, 雖然趕時間還是決定外買回去試下😋外籍店員窩心地寫上每款食物的名稱,啲字體重寫得好靚呀!😍頭盤沙律 $55Papdi Chat👍這個頭盤味道好特別酸忌廉醬汁混和的用餅乾做墊底內有一片片的新鮮香蕉蕃茄洋蔥粒及咖哩味嘅豆口感獨特😋龍蝦汁小蝦蟹肉細扁麵 $98龍蝦汁有濃香的芝士味細扁麵條, 軟硬度適中,整體滋味十足😋🍕手工製薄餅 $88揀咗最基本傳統清清地嘅口味Ham & PineapplePizza醬料調味適中,味道清新,厚厚餅底有口感😋
路經這間小店門口好吸引🥰
貌似意大利式西餐廳
但menu內是印度菜式,感覺新鮮, 雖然趕時間還是決定外買
回去試下😋

外籍店員窩心地寫上每款食物的名稱,啲字體重寫得好靚呀!😍

頭盤沙律 $55
蕃茄洋蔥粒及咖哩味嘅豆
口感獨特😋

龍蝦汁小蝦蟹肉細扁麵 $98
龍蝦汁有濃香的芝士味
細扁麵條, 軟硬度適中,
整體滋味十足😋

🍕手工製薄餅 $88
揀咗最基本傳統清清地嘅口味
Ham & Pineapple

Pizza醬料調味適中,
味道清新,厚厚餅底有口感😋
2022-04-12
2022-04-11 173 瀏覽
I walked by this restaurant a few wks ago and noted how special the interior and setting looked. today I got the chance to try their food via takeout and was pleasantly yet unsurprisingly satisfied. The lady there was super friendly and helpful, and the food was undoubtedly one of the best I've ever tried in the area! It was like having fine dining food at very decent prices. Would love to dine in next time to experience food fresh from their kitchen. Highly recommend this place.
2022-04-09 152 瀏覽
While thinking of what to buy home for dinner tonight, I walked past this cafe and was attracted by their menu. Casa Di Thali was located at Charming Garden, Tai Kok Tsui.They served Italian and Indian cuisine such as appetizers, pasta, pizza, curry, desserts and drinks etc. Casa di salad - The chef was generous with the portion, which covered the whole paper box. It consisted of kale, red onion, crispy chickpeas, shaved parmesan, lemon and mustard dressing. Kale was fresh and crunchy, chickpeas

Casa di salad - The chef was generous with the portion, which covered the whole paper box. It consisted of kale, red onion, crispy chickpeas, shaved parmesan, lemon and mustard dressing. Kale was fresh and crunchy, chickpeas was chewy and crispy. Parmesan and lemon helped to make it cheesy and appetizing.

Calzone pizza - This was folded pizza, shaped like a half-moon. It consisted of mascarpone, nduja, spicy salami and mozzarella. The crust was chewy, while salami helped to make it flavourful and spicy. Tomato sauce was provided to dip onto it, complimenting it nicely.

Sev kheer was an Indian dessert, made using vermicelli, milk and crushed nuts etc. The texture was thick and sticky, sweet in taste. Vermicelli was soft and smooth, quite interesting.