2023-05-06 220 瀏覽
🍴肉丸 HK$68我好少食羊,但朋友就好鍾意,佢叫咗呢款由羊肉、豬肉製成嘅肉丸,同混入肥豬肉嘅山竹牛肉球有異曲同工之妙,不過呢款肉丸口感較粗糙,表面仲鋪有羊奶芝士,羊味頗突出,單計肉丸我就頂唔順,好彩餐廳自製嘅香料番茄醬夠酸香醒神,撈埋一齊食幾好。🍴咖喱牛 HK$80咖喱混合咗洋蔥、番茄、香料等煮成,香料層次冇傳統印度菜咁複雜,辣味較溫和,但仍叫人齒頰留香,牛腩鬆軟唔韌,幾入味,送飯送烤餅皆宜。🍴Tagliatelle Truffle Mushroom HK$125以黑松露醬伴入奶油煮成濃而不膩嘅醬汁,再加上黑松露片同雜菇,滿口菌香,手工扁意粉掛汁之餘,口感亦夠al dente,呢個價錢絕對物超所值。🍴印度甜奶球 HK$42香甜牛奶浸有海綿般嘅奶球,表面有開心果碎點綴,奶香十足,食完仲有清新嘅感覺,最初估可能加咗薄荷,但一問之下,原來係加咗薑黃粉。📍Casa Di Thali大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

🍴肉丸 HK$68

🍴咖喱牛 HK$80