呢間食印度 x 意大利菜嘅小店已經 Bookmark 咗好耐啦今日終於試到了 ✌🏼Lunch Set 非常多選擇 份量極大 性價比超高* 我同老闆講不如試下加價或者減份量 🤣Starter 有印度脆餅同多士配 Coriander Green Sauce 好清新是日餐湯係南瓜湯 好 CreamyTikki Chaat 係 Exactly 喺印度食到嘅味道Chicken x Fish Curry with Paratha個人鍾意咖喱雞個汁多啲足足有 3 塊 Paratha超飽肚Handmade Seafood Pizza上枱嗰陣簡直「 嘩 」一聲一個人點可能食得晒餅底喺薄批 好鬆軟面頭仲有好多芝士同蟹肉Sivaiya ( Vermicelli Pudding )香滑嘅牛奶加上粉絲同開心果碎呢個係配合香港人口味嘅減甜版本突然間又好掛住我嘅印度之旅 🇮🇳最後用一杯 Masala Tea 作結煲出嚟嘅奶茶絕對同即沖嘅無得比十萬個滿足之後繼續上班去飲飽食醉之後同老闆傾咗一陣老闆話好多食材好似 Ghee 都係由印度入口份量加大咗但係都唔敢加價不過人流真係好少 ( 可能大家以為呢度淨係食印度菜掛 )下
今日終於試到了 ✌🏼

十萬個滿足之後繼續上班去

飲飽食醉之後同老闆傾咗一陣
老闆話好多食材好似 Ghee 都係由印度入口
份量加大咗但係都唔敢加價
不過人流真係好少 ( 可能大家以為呢度淨係食印度菜掛 )
下次嚟要試下 Biryani 同 Pasta 先
希望大家有機會都嚟幫襯下呢間有 Heart 又有 Quality 嘅小店 🙏🏼
2023-06-19
  • Tikki  Chaat