最近朋友話想食日式串燒,問我邊度好,我就真係唔知,於是上網搵下邊間高性價比,就搵到大埔呢度有間好似幾平,又大份,遠就遠左少少,但感覺上好似平過市區好多,所以就由錦上路搭巴士過黎試下,一程車就到。LUNCH HOUR黎到已經有好多檯客,真係估佢唔到LUNCH都咁多人係度CHILL。由於朋友佢係主力想食串燒,所以都無叫太多其他立雜野。賣相都好靚仔,食指大動~~~同佢合照先~~~我地點左兩款酒,一款係Little Creatures Pale Ale 啤酒 $49,味道較苦,唔算易入口,不過食完咸野再飲就清爽好多,去油膩感!另一款係Margarita 雞尾酒,杯邊全部都係鹽,我朋友話好鍾意好好味好正,但我飲左一啖,嘩杯邊D鹽好多咸到死,D酒又好濃烈,痴線,我睇黎應該飲返汽水算......唔識欣賞。睇返串燒,賣相好好,價錢都唔算貴,所以可以放膽咁叫。先黎介紹下燒日本博多雞子$29我咁大個仔第一次食雞子,因為平時無乜機會食,呢度居然有,所以一試!原來燒起好好食,咬開裡面好多好似魚子咁嘅感覺!好香好食!令我愛上左雞子!豬頸肉$22不過不失,驚喜唔大,正常。日本博多雞心$33呢串雞心好好食,好香,但

由於朋友佢係主力想食串燒,所以都無叫太多其他立雜野。
賣相都好靚仔,食指大動~~~

同佢合照先~~~

睇返串燒,賣相好好,價錢都唔算貴,所以可以放膽咁叫。

先黎介紹下
燒日本博多雞子$29

豬頸肉$22
不過不失,驚喜唔大,正常。

日本博多雞心$33
呢串雞心好好食,好香,但乾左少少,可能因為太細粒唔多水份,但$33就感覺好似細份左D,不過日本博多黎嘅,可能真係得咁細粒。

車里茄雞脾肉串$24
我覺得呢個雞肉好好食,好嫩滑,雞肉味濃,但衰在唔夠大串,唔夠大滿足,真係要一人一串,唔可以SHARE

芝士雞脾肉串$23
芝士雞脾肉呢個就多D雞肉,SHARE都OK,但芝士味好搶好香,但變左雞肉味淡左,反而車里茄個配搭食得出多D雞肉味,真係各有各好。

見完唔夠喉,再追加左一份燒年糕+燒白鱔

燒紫菜年糕$26
呢個係我朋友堅持要點,佢個醬油甜甜地,有少少紫菜,食落幾惹味。
我就覺得麻麻,但佢覺得好黏糯好好味,我食左一啖係OK嘅,但我平時自己唔會考慮呢個單品。

鹽燒鮮白鱔串$58
超好食呀!!!!! 痴線好食到癲左,勁厚肉勁嫩滑多汁,雖然佢好貴58蚊串,但其實我去街市睇過白鱔一條尾都要HK$100,所以成本真係好高,反而可能利潤最低係呢個,真係好大串好好食!原來鹽燒咁好食,平時多數都係食照燒,因為照燒係用甜醬油,鹽燒有另一番味道,好鮮!

見到佢有好多款牛串,唔放過都要試一兩款!

安格斯牛肉露荀串$38
牛肉唔厚,露荀好爽脆,幾好食,但有少少貴。

鹽燒牛舌芯$33
呢個都有少少厚切,幾爽,有鹽同黑椒味,味道簡單唔複雜,食到好重牛舌香。
不過都唔算好JUICY,未夠厚,再厚D先可以好JUICY咁鎖住肉汁。

之後再點左一堆飽肚野

睇餐牌見到呢個炸厚切薯片串,咁得意所以點左。
$19黎講係OK,其實好似食緊炸薯角,唔算特別,正常。

特濃芝士薯條$98

真心我對呢個芝士好唔滿意,因為佢只係用左一塊卡夫芝士,正常你應該用Mozzarella Cheese,焗完會有拉絲效果同感覺,咬落要有彈牙嘅口感,但佢只係得一片芝士,芝士亦滲唔到落下面底,而且要100蚊一碟,計落其實唔平,Mozzarella Cheese其實都唔係好貴唧,點解唔用Mozzarella Cheese????? 呢個薯條好扣分。

最後叫左個飯埋尾,因為佢LUNCH有飯可以點。
點左呢款照燒豬扒飯$78,味道係甜醬油燒豬肉,都幾好食,夠飽肚。

整體黎講,串燒做得出食過小食類,串燒整體都唔錯,最驚喜係雞子+鹽燒白鱔,而芝士薯條最令人失望。
下次再黎要主打雞子同白鱔
2022-04-10
  • 燒雞子
  • 燒白鱔
2022-01-28 124 瀏覽
嚟到呢度一定要試佢啲串燒,種類不單止好多,配合埋佢哋啲醬汁,佢唔會燒到窿,好好可以鎖住肉汁,除咗有肉類串燒,更會都有好多蔬菜類型嘅串燒,亦都唔會燒到好油,除此之我都有時都試啲晚市定食例如有啲黑松露飯,黑松露味香濃,份量好大
2022-01-09 467 瀏覽
今日約咗個住太埔嘅朋友吹水,佢介紹嚟到”芝加哥串燒酒場”無諗過6:30pm 左右入座已有幾枱,另外跟住一半以上坐位已被人book 左,我哋坐到近7點差唔多爆場,但食飯嗰日係星期二都咁旺場,確係勁場內坐位約30人左右。牆上面擺放左不少同一牌子嘅酒做裝修。冷盤menu 串燒menu 有好多選擇,仲可以自選不同辣度1. 左:Kirin Black Currant ($82-Happy Hour) 入口好香嘅黑加侖子味,好適合女士飲用。 右:Kirin Osmanthus ($82-Happy Hour)初初入口似原味,飲多幾啖D 桂花味慢慢從口中散發,另一款適合女士飲用嘅啤酒3. XO 醬燒廣島蠔(6隻)($188),蠔好大隻,咬落好Juice,加左XO 醬更加帶出蠔嘅鮮味4. 原條燒茄子($35),上枱時香味十足,茄子肉同樣juice,加上孜然粉,令人食唔停口第一輪串燒(下至上): 安格斯牛肉露筍串($38)、石燒 Prime 牛小扒(份)($148)、雞肉軟骨串($28)第二輪(左至右): 蒲燒鰻魚肝($26)、燒阿波美雞肝($29)、黑糖雞脾肉串($22)、燒日本博多雞心($33)
今日約咗個住太埔嘅朋友吹水,佢介紹嚟到”芝加哥串燒酒場”

場內坐位約30人左右。

牆上面擺放左不少同一牌子嘅酒做裝修。

冷盤menu

串燒menu 有好多選擇,仲可以自選不同辣度

第二輪(左至右): 蒲燒鰻魚肝($26)、燒阿波美雞肝($29)、黑糖雞脾肉串($22)、燒日本博多雞心($33)、風味燒雞腎串($18)、羊肉串(23)、鹽燒雞皮(16)。

串燒夠熱,味道亦出色,特別係串蠔、茄子、牛小扒都係必點嘅食物

而當晚未知是否人客太多,第二輪食物要一小時才上枱。

整體來講,食物美味,酒場環境適會合朋友、同事一齊吹水的好地方,可以一試再試。
2021-12-28
🍽️🍴今個冬天不太冷呀 我都鍾意放工食串燒飲啤酒嘅我未到呢一間大埔嘅串燒酒場真係感覺好似返咗屋企咁呀,佢面播住廣東歌座位唔多感覺好closey餐牌上面嘅菜式好多 好多款揀總有一樣啱你酒精類都好多我梗係鍾意飲啤酒啦我點咗個澳洲出嘅beer 🍻🍺🍻little creature ipa同埋apple cider 飲凍飲食串燒真係好正 💗🍚叫咗個飯飽肚啲安格斯牛板腱珍珠飯🥢牛肉🥩🍚 鋪滿咗 成個 唔該曬仲係珍珠米好好咬口 加咗佢哋嗰個燒肉汁真係好正 💞🍚蒲燒原條鰻魚珍珠飯🪱🪱🍚鰻魚肉 配上珍珠米感覺好日式 大滿足 珍珠米好好咬口 鰻魚燒到好香👌🥓煙肉年糕卷煙肉煎到好香年糕好煙韌 一吋油三條幾抵食 真心推介呢個 ❤️🍗燒雞翅包肉 第一次是 雞肉好易咬開好淋包住裏面嘅肉好香 🍗🌻🦋香蔥燒蟶子皇 不嬲都係我嘅最愛98蚊有兩隻 好彈牙好厚用加上蔥蒜嚟燒好正🍺🦪🦪🥢 🦋🦪香蔥燒牛殼扇貝兩隻 燒到好多肉汁好香同埋好新鮮 送啤酒一流 🍺🦋炭燒法國鵝肝 邪惡大好香口嘅燒鵝肝 高級食材嚟呀 一吋有四大嚿鵝肝 香口肥美 滿口都係鵝肝嘅油 🦋燒羊架 用香草嚟燒燒到好香 羊肉唔騷好鬆脆啖啖肉 仲係厚切㖭有 一支骨滿滿嘅

little creatures IPA

apple cider

蒲燒原條鰻魚珍珠飯

🦋燒羊架 用香草嚟燒燒到好香 羊肉唔騷好鬆脆啖啖肉 仲係厚切㖭有 一支骨滿滿嘅肉

💗芝士燒廣島蠔 芝士分量好多 蠔味香濃好有海水味 一口一隻 非常新鮮 仲可以逐隻order同埋 有唔同嘅口味,適合顧客口味
住喺大埔嘅街坊真係 好幸福呀

• 燒羊架
  • 椒鹽鮑魚
  • 保雲酥羊架
2021-12-14 100 瀏覽
今日收工嚟到太和食串燒,食串燒最緊要係有啤酒飲。呢度都算有幾多款唔同種類嘅啤酒,今次我就叫咗一個特別嘅味道,係桂花味。桂花味嘅啤酒但係有少少甜味,好啱女仔飲💓另外都叫咗一大堆全消,包括燒玉子、燒翠玉瓜、燒雞翼、燒三文魚、燒京蔥、燒八爪魚等等。當中我最鍾意食嘅係燒翠玉瓜同埋燒三文魚,呢兩款食物燒完之後係特別好味,燒三文魚更加係好juicy😋最後因為今日都好肚餓,所以叫咗一個圖燒鰻魚飯。鰻魚飯比想像中出色,佢啲飯係珍珠米,碗飯有兩大塊燒鰻魚,絕對夠食晒成碗白飯💓喺串燒店食到一碗好味嘅飯真係好意外💓💓

• 蒲燒鰻魚
作為一個大埔lady有一間梗係喺區內消費啦到支持街坊小店我鍾意呢呢一間 dragon Bar & Restaurant 藍色嘅燈光加上杯中物令我沉醉於香港嘅音樂世界 一路飲下酒聽下歌食下宵文真係週末一大樂事 一杯蘋果cider 感覺清心好好飲啲相我點解串燒 配搭真係好好 點咗個紐西蘭羊架珍珠飯 鮮蘆筍羊肉燒得十分香 啖啖肉 非常嫩滑juicy另外點咗個佢哋出名嘅燒原條香蒜茄子 鋪滿整條茄子燒到裏面好淋好juicy 蒜香配搭茄子真係好夾 最適合同人分享 厚切牛舌灑上七味粉啖啖肉感覺有日式感覺 人氣雞軟骨串好易咬口 冇骨 鮮雞味香 有肉汁 另外芝士煙肉燒生蠔 新鮮亦都幾大舊 有重海水味非常好食 特別嘅蒲燒鰻魚 都幾特別 埋單唔貴幾百蚊一個人點即燒熱辣辣上枱 聽歌食串燒一流

燒原條蒜茄子

• 燒原條香蒜茄子
  • 鹽燒牛舌
  • 燒羊架
2021-11-21 470 瀏覽
大埔朋友誠意推介嘅串燒店,終於有時間可以黎食下😄今次叫左蒙古燒韮菜($16)、燒原隻魷魚串($28)、燒宮崎去骨雞扒($32)、燒蠔套餐($228)、安格斯牛板腱珍珠飯($88)、薄燒安格斯牛肉蔥卷($32)、蜜汁燒黑豚肉($39)、日本博多雞心串($28)、水牛城雞翼($25)、燒原條香蒜茄子($48)、香蒜燒鮮鮑魚(3隻)($72)店內座位唔算多,不過仲有室外座位可以坐,環境唔錯,幾適合同朋友落黎飲返杯CHILL下😎今日電視仲播緊桌球賽事可以欣賞燒蠔套餐:個套餐其實就係有燒蠔6隻同埋1664啤酒2杯,價錢都幾抵,職員先送上2杯啤酒,咁就陣間可以邊嘆返杯邊食野😉安格斯牛板腱珍珠飯:冇諗過串燒店嘅飯類食物又幾出色,有驚喜👍🏻牛板腱肉味香而唔會韌,就咁直接食牛嘅話個醬汁比較濃味,而配埋個飯食就啱啱好,好惹味😋燒宮崎去骨雞扒:雞扒大大塊好足料,燒得少許微焦非常香口,而且肉質嫩滑無比,必食🤤蜜汁燒黑豚肉:黑豚肉本身肉味已經幾香,再塗上蜜汁黎燒,蜜味香甜而且夠JUICY😍日本博多雞心串:唔係好多地方有得食雞心串,呢到燒得唔錯,食落幾有咬口,而且冇血腥味😉水牛城雞翼:燒得皮脆肉嫩,少少辣辣地令個

日本博多雞心串, 水牛城雞翼
水牛城雞翼:燒得皮脆肉嫩,少少辣辣地令個雞翼更加惹味😋

燒原條香蒜茄子
燒原條香蒜茄子:超大條茄子,同前手臂一樣咁長,茄子肉已經煮得軟淋,上面放滿香蒜等調味料去燒,非常入味😍

蒙古燒韮菜, 燒原隻魷魚串, 薄燒安格斯牛肉蔥卷
蒙古燒韮菜:上面加左孜然粉,不過略微多左DD,所以比較重口味,如果減少返DD就幾好
燒原隻魷魚串:魷魚好新鮮,彈牙爽口唔會霉,而且燒得啱啱好,唔會乾晒身,本身有切開左一件件,所以好方便食用👍🏻
薄燒安格斯牛肉蔥卷:用牛肉片包住蔥黎燒,食落去外層香濃肉味而內裡清新蔥香,口味非常之夾😋

燒蠔
燒蠔:呢到嘅燒蠔極力推薦🤩上碟時已經聞到燒得好香,見到D燒蠔亦非常肥美,蠔味本身已經鮮甜,上面加左蔥花香蒜等調料,食落去相當滿足🥰

香蒜燒鮮鮑魚(3隻)
香蒜燒鮮鮑魚:鮑魚同樣燒得入味,肉質厚身而且彈牙,同埋已經處理好移走內臟,夠晒方便😋

呢到D食物無論串燒、肉類同海鮮都非常出色,份量十足,火喉控制得好,燒得勁香口而又唔會乾到柴晒,啖啖肉夠JUICY,打破左我一直認為串燒店又貴又唔飽嘅諗法,值得幫襯👍🏻如果住附近嘅話,真係得閒過黎約朋友食串燒CHILL返杯

補MENU
2021-11-18
日本博多雞心串, 水牛城雞翼
蒙古燒韮菜, 燒原隻魷魚串, 薄燒安格斯牛肉蔥卷
燒蠔
香蒜燒鮮鮑魚(3隻)
  • 日本博多雞心串
  • 水牛城雞翼
  • 燒宮崎去骨雞扒
  • 蜜汁燒黑豚肉
  • 蒙古燒韮菜
  • 燒原隻魷魚串
  • 薄燒安格斯牛肉蔥卷
2021-11-17 51 瀏覽
有個住大埔嘅朋友推介左間區內唔錯嘅串燒酒吧,今日見得閒就去試吓。舖頭雖然細細地,但裝修別緻,幾有氣氛🥰介紹其中幾樣較特別嘅嘢食:蒲燒原條鰻魚珍珠飯 $118賣相非常好,而且份量幾多,鰻魚汁好香,配上珍珠飯好好味❤️石燒prime牛小排 $148舖頭好有心思,用咗酒樽當碟,勁靚😍牛小排肉質柔嫩,肉燒到粉紅色啱啱好,而且好有牛味,抵讚👍🏻紐西蘭羊架 $72羊架雖然賣相一般,但咬落有驚喜,肉質鬆軟得來又夠林,配上獨特嘅香料一齊燒好好味🥰串燒方面就叫咗幾款,特別要推介嘅係鵝肝串$68,串燒BB露筍$26同牛舌$28,鵝肝好香,入口即溶,蘆筍新鮮細嫩,燒完都唔「柴口」,而牛舌肉質鬆軟,燒得啱啱好😋最後叫咗兩支果酒,好易入口冇咩酒味,好好飲😍慢慢飲酒傾吓計食下串燒真係好寫意😎

蒲燒原條鰻魚珍珠飯 $118
賣相非常好,而且份量幾多,鰻魚汁好香,配上珍珠飯好好味❤️

石燒prime牛小排 $148

紐西蘭羊架 $72

2021-11-15
  • 石燒prime牛小排
  • 蒲燒原條鰻魚珍珠飯
2021-11-16 31 瀏覽
朋友推介大埔呢間既串燒酒場,呢間係第二間分店,雖然位置唔多,但環境一樣舒服叫咗黑松露芝士玉子燒、雞泡魚乾同茄子等等。當中覺得最好食嘅係玉子燒,令我有驚喜嘅係燒粟米,因為粟米上面嘅醬未食之前以為同粟米唔會夾,點知係會令人一口食完又一口最後梗係唔少得叫酒啦🍻分別叫咗梅酒同響
最後梗係唔少得叫酒啦🍻分別叫咗梅酒同響
2021-11-08
2021-11-15 32 瀏覽
芝加哥串燒難得有朋友搵身為酒鬼嘅肥仔去飲酒,肥仔當然會應約啦🤤入到大埔聽佢介紹話芝加哥串燒唔錯,咁肥仔就跟佢去食好西😬一邊飲酒一邊食串燒一邊吹水👍Magners Irish Cider Juicy Apple 有汽 蘋果酒$56蘋果味重,甜甜地但冇果種死甜嘅味道,而且酒味唔重,好岩女仔或者唔太好酒嘅朋友😻健力士黑啤$68黑色嘅酒身,面頭有一層柔滑嘅泡沬🍺係涼爽嘅時候飲,有一種濃厚嘅苦味,並唔係普通啤酒澀味的感覺,風味獨特👍初初未試過仲嫌唔夠凍,飲下飲下先發覺咁飲先有風味🤡碳燒牛扒$49初初以為碳燒會比較乾身,出到嚟又為驚喜喎,柔軟多汁一啲都唔韌,再加埋五香粉唔錯唔錯厚切牛舌👅牛舌厚度味道岩岩好,雖然廚師將牛舌表面燒得好似有啲乾身,但係食落柔軟而且多汁唔乾👍水牛城雞翼辣辣的,一人一隻岩岩好唔使爭人氣雞軟骨棒串雞軟骨加雞蓉製成棒串,再經燒烤,食落口感有雞軟骨嘅爽脆同淋淋嘅雞蓉,幾特別🐔仲有特別醬汁點添香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜$108睇唔出咁大份,蔬菜烤完都保持爽口,三文魚扒配埋醬汁一齊食又幾好味喎😋炸黑松露薯條🍟遠遠都聞到黑松露味,我諗應該係薯條炸起之後再用黑松碎兜炸,口感唔油串味鮮味
芝加哥串燒

一邊飲酒一邊食串燒一邊吹水👍

健力士黑啤$68
初初未試過仲嫌唔夠凍,飲下飲下先發覺咁飲先有風味🤡

碳燒牛扒$49

厚切牛舌👅

水牛城雞翼
辣辣的,一人一隻岩岩好唔使爭

人氣雞軟骨棒串

香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜$108

炸黑松露薯條🍟

串味鮮味白鱔
皮脆肉質鮮味彈牙,冇骨絲

蒜香燒生蠔(半打)
十分肥美飽滿,生蠔燒熟之後仲保持鮮甜多汁,加埋蒜蓉一齊食,好鬼正🤤🤤

飲飽食醉之後,仲有啲薯條食唔晒,決定打包拎走😬初初以為會俾個普通膠袋我裝,點知俾左個環保袋我🤣
食物質素又好好,值得返嚟再食
2021-11-11
2021-11-15 33 瀏覽
唔知點解最近真係好想飲酒,搵間好坐、佐酒食物又正既餐廳成為我近期既愛好😂上網睇左好耐,覺得呢間Bar既串燒好似真係幾正,就約左好友黎試下😚呢度酒類選擇都幾多,而且好抵飲下。我地每人揀左一款啤酒,我既麒麟血橙唔係好多地方有得試。啤酒中多左苦澀既血橙味,都幾特別👍🏻串燒選擇都好多,牛類、雞類、豬、海鮮都有,十幾蚊到最貴幾十蚊串,價錢都幾合理。味道真心令人驚喜,皮脆肉juicy,而且調味好香口!每款都好好食,冇中伏。其中最最最推薦係厚切牛舌、燒雞翼同燒豬頸肉,雖然聽落好似周圍都有,但真心好難整得咁好食!!另外仲叫左個主菜德國黑啤鹹豬手拼薯條,估唔到百幾蚊既豬手會咁大份🤣🤣豬手好脆,薯條都好好食,勁抵!呢間bar真係好好食,氣氛都relax,絕對有encore

呢間bar真係好好食,氣氛都relax,絕對有encore
2021-11-11 36 瀏覽
星期一晚同朋友嚟咗大埔呢間巷仔中嘅串燒店,鋪頭細,入面得四張枱,但靜靜地,坐得幾舒服。 睇睇個Menu,選擇都唔少,密密麻麻嘅食物種類,我同朋友先揀咗兩杯走,再慢慢揀嘢食。我揀咗響嘅 whiskey,朋友就揀咗一杯梅酒,果然食串燒都係要配酒先最啱feel。叫完杯酒,我哋就慢慢揀嘢食,我哋叫咗燒粟米、雞翼釀糯米飯、燒茄子、雞泡魚乾、燒菠蘿、黑松露芝士玉子燒、金菇肥牛、燒扇貝、蜜汁燒豬頸肉同燒鱔,真係名副其實嘅叫到一台都係。樣樣食物都好有水準,我特別鍾意燒菠蘿,香甜多汁。燒粟米都好好食,雖然朋友本身話粟米要原汁原味最好食,但食食吓我哋都覺得佢個醬汁同粟米真係好夾,出面食唔到呢個味,值得一試。下次收工要再嚟緊返杯,食佢嘅串燒!

下次收工要再嚟緊返杯,食佢嘅串燒!
今日嚟到大埔,朋友話想飲杯嘢傾吓計但又想食吓嘢,於是我見到呢間串燒酒吧好似唔錯咁,一於就試吓!餐廳有六張吧枱,唔算大,有兩張放咗喺餐廳外面。我就選擇咗坐喺出面,講嘢可以大聲啲😝呢度嘅食物唔同出面普通串燒店一樣,全部食物都用同一種調味料,因此會同一個味道,而佢地嘅食物係會有返各自唔同嘅味道,令我喜出望外🤩另外我想講呢度嘅店員都非常有禮貌,值得一讚👍🏻🔸雞泡魚干 $58飲酒必備小食,非常香口,送酒一流😍🔸蒙古燒韮菜 $16韮菜鮮嫩,一d都唔老,讚👍🏻🔸串燒鮮味白膳 $58白膳啖啖肉,外脆內軟,加埋少少辣,好味道,值得一試!🔸蒜香燒生蠔 (半打) $138生蠔嘅size一d都唔細,有驚喜!上面啲蒜蓉都非常足夠,一啖食落去,好滿足🥰🔸玉子燒 $33玉子燒上下都燒過,有誠意,但略嫌中間嘅蛋有啲實,唔夠嫩滑🥚🔸金菇牛肉串 $26燒得好juicy,完全唔覺得乾,如果大串啲更好!🍡🔸碳燒牛扒 $49牛扒啲肉一啲都唔實,調味亦好好,份量亦唔少,不過係多咗啲筋🐄🔸鹽燒雞翼串 $21雞翼皮燒得焦脆香口,但裡面又唔乾,正!🔸赤燒黑松露大戰 $58呢個就無咩特別,帶子亦比較細粒,個人一般😝🔸煙肉大啡菇 $26大

另外我想講呢度嘅店員都非常有禮貌,值得一讚👍🏻

🔸雞泡魚干 $58
飲酒必備小食,非常香口,送酒一流😍

🔸蒙古燒韮菜 $16
韮菜鮮嫩,一d都唔老,讚👍🏻

🔸串燒鮮味白膳 $58
白膳啖啖肉,外脆內軟,加埋少少辣,好味道,值得一試!

🔸蒜香燒生蠔 (半打) $138

🔸玉子燒 $33
玉子燒上下都燒過,有誠意,但略嫌中間嘅蛋有啲實,唔夠嫩滑🥚

🔸金菇牛肉串 $26
燒得好juicy,完全唔覺得乾,如果大串啲更好!🍡

🔸碳燒牛扒 $49

🔸鹽燒雞翼串 $21
雞翼皮燒得焦脆香口,但裡面又唔乾,正!

🔸赤燒黑松露大戰 $58
呢個就無咩特別,帶子亦比較細粒,個人一般😝

🔸煙肉大啡菇 $26
大啡菇燒得一啲都唔乾,仲非常juicy,上面隻蛋仲浪下浪下咁,非常過癮😆

🔸燒芝士年糕 $29
我嘅至愛♥️,燒得外脆內軟,非常好食,連我朋友唔食芝士嘅都讚不絕口!

🔸燒原條香蒜茄子 $42
茄子非常大條🍆,一上檯就嘩左一聲!茄子上舖滿左蒜蓉🧄,充滿蒜香,蒜蓉嘅調味都非常之好,唯一建議係茄子可以再燒耐少少,可能因為條茄子太大條,所以燒得未夠透徹🤪

🔸生燒鴨舌串 $25
呢個有驚喜,鴨舌燒得好香口,上面嘅辣椒粉同孜然粉令到我食到停唔到口😂

🔷1664 及 麒麟 $121
一邊食串燒一邊飲啤酒,簡直係絕配🍻

2021-10-31 40 瀏覽
今次嚟嘅時候轉咗個新Menu,冇左啲定食但係多咗好多唔同種類嘅串燒,因為佢係即叫即整嘅,慢慢同朋友一路傾偈一路食,佢唔會一次過上晒你order嘅嘢食,食落一淡啤酒一淡野食咁chill超舒服😃🔎 雞泡魚干 $58即叫即整上嚟果時熱辣辣,食落好有咬口配埋啤酒一流😆🔎 芝士黑松露玉子燒 $58燒到金黃色玉子燒個外層有一塊薄薄地嘅脆皮,再配埋溶溶地嘅芝士同埋黑松露,玉子燒愛好者表示好好食🤓🔎 日本博多雞腎串 $18@🔎 厚切牛舌 $28🔎 煙肉大啡菇 $26@牛舌厚身食落好有口感,再加埋少少辣味 perfect,另外佢嘅煙肉大飛菇配埋蛋黃咁樣食蛋黃個汁令到煙肉冇咁鹹,唔會太膩,另外賣相都好靚個size岩岩好🤤🔎 串燒雞脾菇 $16@🔎 厚切牛舌安格斯一口牛 $33$33 有4粒牛,佢會幫你界好左,一啲都唔韌,咬落淡淡肉😚😚🔎 炸黑松露薯條 $98份量勁大份同埋啲薯條一啲都唔淋,睇呢張圖啲薯條搭到成座山咁,食到唔停好脆口,另外有個白松露薯條下次都可以試下🤤🔎 燒蠔套餐 $228佢而家做緊嘅優惠期間限定,就係連埋兩杯1664再加六隻蠔都係228,平時散叫一杯啤酒都差唔多6,70蚊一杯,我想加埋佢啲

🔎 雞泡魚干 $58
即叫即整上嚟果時熱辣辣,食落好有咬口配埋啤酒一流😆

🔎 芝士黑松露玉子燒 $58

🔎 日本博多雞腎串 $18@
🔎 厚切牛舌 $28
🔎 煙肉大啡菇 $26@

🔎 串燒雞脾菇 $16@
🔎 厚切牛舌安格斯一口牛 $33

🔎 炸黑松露薯條 $98

🔎 燒蠔套餐 $228
佢而家做緊嘅優惠期間限定,就係連埋兩杯1664再加六隻蠔都係228,平時散叫一杯啤酒都差唔多6,70蚊一杯,我想加埋佢啲蠔都算大隻同埋即叫即燒,再加埋海量嘅蒜蓉,超惹味😋😋

另外打開menu嘅時候仲見到呢排依到做埋shisha,下次如果多啲人食嘅話叫埋都幾chill🤨

📍 芝加哥串燒 (大埔) 💛
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
2021-10-30 38 瀏覽
大埔一直都有好多好野食~今日就揀左呢間Bar,經過見到係門口餐牌睇到佢各類串燒都好齊全選擇有好多整體評分:6.9/10環境:6.5/10服務:6/10人均消費:$100-200地址:芝加哥串燒 (大埔)大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖串燒:係即叫即燒~所以需要等待⌛️其中最推介以下串燒💛燒安格斯一口牛:好正!好惹味!又唔會燒得過亁,安格斯既牛味比較出牛舌:一樣好正好香生蠔🦪:有好多隻味,包括芝士、蒜蓉、黑松露等等~其中最鍾意芝士味燒雞軟骨:好脆身香口燒羊架:油脂豐富,一啲羊嘅腥味都冇啤酒:1664:呢一隻啤酒帶啲花香味,好清新🌼麒麟提子🍇:呢隻反而好香果香,而且偏甜,個人更鍾意呢隻

整體評分:6.9/10
環境:6.5/10
服務:6/10
人均消費:$100-200
地址:芝加哥串燒 (大埔)
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖

串燒:係即叫即燒~所以需要等待⌛️其中最推介以下串燒💛

牛舌:一樣好正好香

燒雞軟骨:好脆身香口

燒羊架:油脂豐富,一啲羊嘅腥味都冇

啤酒:
1664:呢一隻啤酒帶啲花香味,好清新🌼

麒麟提子🍇:呢隻反而好香果香,而且偏甜,個人更鍾意呢隻