今日嚟到大埔,朋友話想飲杯嘢傾吓計但又想食吓嘢,於是我見到呢間串燒酒吧好似唔錯咁,一於就試吓!餐廳有六張吧枱,唔算大,有兩張放咗喺餐廳外面。我就選擇咗坐喺出面,講嘢可以大聲啲😝呢度嘅食物唔同出面普通串燒店一樣,全部食物都用同一種調味料,因此會同一個味道,而佢地嘅食物係會有返各自唔同嘅味道,令我喜出望外🤩另外我想講呢度嘅店員都非常有禮貌,值得一讚👍🏻🔸雞泡魚干 $58飲酒必備小食,非常香口,送酒一流😍🔸蒙古燒韮菜 $16韮菜鮮嫩,一d都唔老,讚👍🏻🔸串燒鮮味白膳 $58白膳啖啖肉,外脆內軟,加埋少少辣,好味道,值得一試!🔸蒜香燒生蠔 (半打) $138生蠔嘅size一d都唔細,有驚喜!上面啲蒜蓉都非常足夠,一啖食落去,好滿足🥰🔸玉子燒 $33玉子燒上下都燒過,有誠意,但略嫌中間嘅蛋有啲實,唔夠嫩滑🥚🔸金菇牛肉串 $26燒得好juicy,完全唔覺得乾,如果大串啲更好!🍡🔸碳燒牛扒 $49牛扒啲肉一啲都唔實,調味亦好好,份量亦唔少,不過係多咗啲筋🐄🔸鹽燒雞翼串 $21雞翼皮燒得焦脆香口,但裡面又唔乾,正!🔸赤燒黑松露大戰 $58呢個就無咩特別,帶子亦比較細粒,個人一般😝🔸煙肉大啡菇 $26大

另外我想講呢度嘅店員都非常有禮貌,值得一讚👍🏻

🔸雞泡魚干 $58
飲酒必備小食,非常香口,送酒一流😍

🔸蒙古燒韮菜 $16
韮菜鮮嫩,一d都唔老,讚👍🏻

🔸串燒鮮味白膳 $58
白膳啖啖肉,外脆內軟,加埋少少辣,好味道,值得一試!

🔸蒜香燒生蠔 (半打) $138

🔸玉子燒 $33
玉子燒上下都燒過,有誠意,但略嫌中間嘅蛋有啲實,唔夠嫩滑🥚

🔸金菇牛肉串 $26
燒得好juicy,完全唔覺得乾,如果大串啲更好!🍡

🔸碳燒牛扒 $49

🔸鹽燒雞翼串 $21
雞翼皮燒得焦脆香口,但裡面又唔乾,正!

🔸赤燒黑松露大戰 $58
呢個就無咩特別,帶子亦比較細粒,個人一般😝

🔸煙肉大啡菇 $26
大啡菇燒得一啲都唔乾,仲非常juicy,上面隻蛋仲浪下浪下咁,非常過癮😆

🔸燒芝士年糕 $29
我嘅至愛♥️,燒得外脆內軟,非常好食,連我朋友唔食芝士嘅都讚不絕口!

🔸燒原條香蒜茄子 $42
茄子非常大條🍆,一上檯就嘩左一聲!茄子上舖滿左蒜蓉🧄,充滿蒜香,蒜蓉嘅調味都非常之好,唯一建議係茄子可以再燒耐少少,可能因為條茄子太大條,所以燒得未夠透徹🤪

🔸生燒鴨舌串 $25
呢個有驚喜,鴨舌燒得好香口,上面嘅辣椒粉同孜然粉令到我食到停唔到口😂

🔷1664 及 麒麟 $121
一邊食串燒一邊飲啤酒,簡直係絕配🍻