全店只有四張枱,真係名乎其實嘅「小店」!枱嘅數量少,所以環境都幾清靜,同姐妹店「芝加哥酒場串燒」熱鬧嘅氣氛完全唔同,真係啱摸住酒杯底談心。齋飲酒好傷胃架,梗係要食返啲野墊下低啦😜,海鮮真係幾正,仲比我試埋上次係芝加哥酒場串燒無試到嘅茄子添😎。🌗麒麟血橙、麒麟提子 $63🍻:麒麟啤🍺味道比較淡口溫和,血橙同青提味一開始唔係好出,飲到最後就飲得出分別,兩款都容易入口又唔會特兀。血橙顏色比較鮮豔特別,啱打卡用😁。🌖椒鹽鮑魚(3隻) $72:出色!鮑魚彈牙唔會過老,椒鹽鹹度適中,必點!🌖燒生蠔 $26/隻:總共叫左四隻口味,分別係黑松露、地獄辣椒、醬爆京蔥同香濃沙嗲。黑松露味道比較平庸;醬爆京蔥、香濃沙嗲配蠔呢個組合都幾新奇不過唔太夾;最正係地獄辣椒,夠曬香濃,配埋爆汁嘅生蠔🦪味道啱啱好!唔好比佢個名呃左以為好辣,其實真係十小辣都無,講起都覺得正🤤。🌖燒豬頸肉串 $19:爽口有咬口,唔會油淋淋。🌖紐西蘭羊架 $36:無乜羶味,唔多肥肉,生熟度控制得剛好,唔會太乾太韌。🌖燒招牌鵝肝 $68:肥美油潤又無渣,好彩底下墊左件菠蘿🍍balance 下。🌖燒原條香蒜茄子🍆 $42:面頭超多蒜!怕口臭記得

麒麟血橙、麒麟提子

椒鹽鮑魚(3隻)

燒豬頸肉串
🌖燒豬頸肉串 $19:爽口有咬口,唔會油淋淋。

燒招牌鵝肝

燒原條香蒜茄子
🌖燒原條香蒜茄子🍆 $42:面頭超多蒜!怕口臭記得要早有準備😆。茄子原條咁燒,燒到裡面軟綿綿勁juicy,淡味茄子肉+蒜蓉等於一個字,正👍🏻。

芝士黑松露大啡菇
🌗芝士黑松露大啡菇 $48:我明明係叫芝士黑松露,點知黎左個煙肉大啡菇😮,不過個菇都juicy 嘅,又唔會有噏味。

金銀蒜燒扇貝(2隻)
🌗金銀蒜燒扇貝(2隻) $36:扇貝有少少overcooked,同炸蒜唔太夾,可能因為偏愛蒜蓉較多。

生燒蜜椒鴨舌
🌗生燒蜜椒鴨舌 $25:鴨舌拎黎做串燒真係第一次見,味道正常唔會有怪味,不過個蜜椒係咩意思,完全失左蹤。

厚切牛舌
🌗厚切牛舌 $28:牛舌偏韌,食唔到午餐肉果種鹹香同柔軟(我知自己食緊牛舌架!但之前食到好味嘅牛舌都係好似午餐肉咁,你有無試過呀?不過…如果係咁…燒午餐肉咪得囉🤔🤔🤔)

京蔥一口和牛串
🌗京蔥一口和牛串 $28:可能太後先食,所以有肥膏「瓊」左係度,要評論佢好似唔太公平😂。

2021-10-20
椒鹽鮑魚(3隻)
燒招牌鵝肝
燒原條香蒜茄子
  • 地獄辣椒燒生蠔
  • 椒鹽鮑魚
2021-10-26 35 瀏覽
同男朋友去大埔玩, 見到一間位於屋苑入面的串燒店, 細細間但裝修企理。 食完之後都覺得串燒質素高, 如果之後再入大埔,都會再食。因為我哋咩都想試下,所以都嗌咗幾多款式,包括有海鮮。當然唔少得燒蠔, 我哋叫咗芝士煙肉燒生蠔, 芝士味十分濃郁。 而蒜香燒生蠔,蒜粒燒得香軟,放入口,整個口腔都充滿蠔的鮮甜和蒜味 。金銀蒜燒扇貝亦一樣,扇貝大大粒,食落去好滿足。而肉方面,我哋亦叫了孜然味濃的雞腎串,完全唔乾,真係好正。生燒鴨舌亦十分驚喜,軟熟得來,鹹味十分得宜,令人不禁一啖接一啖。燒厚切五花腩更加係高質之作,本身五花腩已經肥瘦相間,邊邊燒得脆身之餘,亦將油脂味道逼了出來, 亦都充滿肉汁。蔬菜類都不容忽視,蒙古燒韭菜同新鮮露筍條真係誠意推介,韭菜食味道,蘆筍條有口感,好彩兩樣都有叫。食得串燒當然唔少得飲品嘅陪伴,我哋嗌了蘋果酒,味道不錯,可以降低食串燒的膩嘅味道,喚醒一下味雷,迎接下一味串燒。其實除咗串燒,呢間店亦都做好多熟食,例如燒春雞配薯條,性價比極高, 燒雞皮脆肉嫩是基本, 配角薯條亦十分出色, 外脆內軟,薯仔味重。另外亦有椒鹽鮮魷,拍得住地道大排檔味,叫人一試難忘。整體來說,用餐體驗十分

整體來說,用餐體驗十分良好,食物質素仍上乘之作,價錢卻意外地相宜。 另外,餐廳環境乾淨,亦都會播好多廣東歌。所以綜合好適合同朋友一齊宵夜談心!!!
大埔都係一個出名多好野食既地方🤤細細個就已經係度食魚旦粉食到大😬今日繼續捐窿捐罅搵野食 搵到呢間串燒 眼看周圍 酒吧林立🍻係一個幾熱鬧既地方💃🏼🕺🏼-係門口餐牌睇到佢各類串燒都好齊全 選擇有好多 又可以啤啤佢享受吓😆心動不如行動就行左入去🤣 店舖以高枱為主 因為比較細小 只係得4張枱🥺坐位偏窄 燈光暗黑 絕對係摸酒杯底既地方🤭串燒係即叫即燒 所以係需要等待⏱店舖人手得兩個 係忙既同時店員都會有問有答👍🏼所以大家就多多體諒佢地🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♂️- 叫左好多唔同既款式 因為選擇太多 好想咩都試吓 🤤要特別講講呢幾樣野 本人覺得不得不叫🤩🔸燒安格斯一口牛 🔸燒韓國牛肉串 兩款牛都有少少唔同🐂安格斯既牛味比較出啲🤏🏼韓牛既肉就比較軟腍啲 各有特色😆兩者燒起上黎都係香口無筋 肉汁保持到唔會變牛肉乾 👍🏼🔸燒豬頸肉串  豬頸肉油份較多🐖燒起上黎特別惹味 唔會太薄身🤤有種似食緊五花腩既口感 唔會一味淨係得啲肥膏🤪🔸燒雞皮串  呢個雞皮脆到好似食緊薯片咁 粒粒都係脆卜卜🤩本身雞油香再燒脆咗 係天使都無法拒絕既小食😭 🔸芝士蒜蓉燒大虎蝦  睇住佢燒起 送到面前熱辣辣 香到不得了😋襯熱食既時候啲芝士仲溶溶地
大埔都係一個出名多好野食既地方🤤

價錢唔算太貴 得閒係度chill下都唔錯🥳
🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2021-10-25
2021-10-26 21 瀏覽
今日收工同事話帶我去食串燒,大埔近近地,入到去個酒櫃好靚,播住本地歌😆今次真係好食,掂😍❁德國黑啤鹹豬手拼薯菜 $138豬手焗得好脆,好厚肉,唔會太鹹。薯菜份量係好驚人,超級超級多,夠晒兩個人食,炸得通透,好抵食。❁安格斯一口牛 $33/串好好食 勁香牛味,有少少脂肪,燒過後好香口好好食,停唔到。❁ 京蔥雞肉串 $22/串蔥、雞肉比例剛剛好,味精感覺唔會好重,正。❁ 黑松露燒珍寶帶子 $68/3粒帶子燒得剛剛好,內裏仲係好軟熟,好滑。黑松露落得好多、好香。❁ 汁燒百花釀甲羅 $46蟹蓋裡滿滿的蟹膏,鹹甜適中、鮮味濃郁。❁ 燒生蠔 $26/隻勁多唔同口味,有地獄辣、黑松露、京蔥等等。❁ 椒鹽鮑魚 $72/3隻三隻大大隻,爽口。

❁德國黑啤鹹豬手拼薯菜 $138

❁安格斯一口牛 $33/串
好好食 勁香牛味,有少少脂肪,燒過後好香口好好食,停唔到。

❁ 京蔥雞肉串 $22/串
蔥、雞肉比例剛剛好,味精感覺唔會好重,正。

❁ 黑松露燒珍寶帶子 $68/3粒

❁ 汁燒百花釀甲羅 $46
蟹蓋裡滿滿的蟹膏,鹹甜適中、鮮味濃郁。

❁ 燒生蠔 $26/隻
勁多唔同口味,有地獄辣、黑松露、京蔥等等。

❁ 椒鹽鮑魚 $72/3隻
三隻大大隻,爽口。

• 一口和牛串
2021-10-24 263 瀏覽
芝加哥串燒 (大埔)大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖芝加哥串燒喺大埔有兩間分店~今次小編揀咗細個間分店~貪佢靜啲啱傾計🙈椒鹽鮑魚 🧂(3隻) $78鮑魚洗得夠晒乾淨~唔會食到有沙!鮑魚唔會燒到乾哂~肉質彈牙~鮑魚本身味道唔突出~配上椒鹽幾惹味!雜菌燒生蠔 & 蒜蓉燒生蠔 🦪($26 一隻)生蠔好新鮮👍🏻 唔會有浸海水味!雜菌味比較清淡~蒜蓉味比較重口味!仲有好幾款味道選擇!安格斯一口牛🥩 $33一口牛燒到大概七成熟~肉質軟嫩~油脂味豐富~有肉汁!輕輕調味已經好正!燒白鱔 🐍 $58燒烤時間掌握得好好~既能夠鎖住鰻魚油脂~又可以燒到魚皮脆卜卜~魚肉夠厚身~肉質爽脆!汁燒百花釀甲羅 🦀$46蟹膏味道濃郁~唔會死咸~配燒多士一流!表面仲有少少蟹肉絲添!日本博多雞心串❤️ $28雞心肉質彈牙~煙煙銀銀幾有咬口!厚切牛舌 👅$28牛舌夠哂厚切~唔會燒到過乾~仲保留到肉汁~肉質爽口!招牌原條石斑 🐟$138原條石斑奉上夠哂誠意~石斑燒到皮脆肉嫩~魚肉仍保持肉汁~魚肉唔會「梅」身~夠新鮮!燒雞軟骨 🦴$15燒雞軟骨冇炸雞軟骨咁油膩~口感豐富~送走酒流!食幾粒真係唔夠喉~煙肉大啡菇🍄 $26煙肉燒得
芝加哥串燒 (大埔)
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖

椒鹽鮑魚 🧂(3隻) $78

雜菌燒生蠔 & 蒜蓉燒生蠔 🦪($26 一隻)

安格斯一口牛🥩 $33

燒白鱔 🐍 $58

汁燒百花釀甲羅 🦀$46

日本博多雞心串❤️ $28
雞心肉質彈牙~煙煙銀銀幾有咬口!

厚切牛舌 👅$28
牛舌夠哂厚切~唔會燒到過乾~仲保留到肉汁~肉質爽口!

招牌原條石斑 🐟$138

燒雞軟骨 🦴$15

煙肉大啡菇🍄 $26
煙肉燒得脆卜卜~唔會乾晒硬身!大啡菇汁感豐富~食落唔會油油的!

蒙古燒韮菜 🌿$16
韮菜夠嫩唔會有「渣」~用類似七味粉調味~夠晒重口味!

新鮮蘆筍串 🎋 $26
蘆筍苗爽口夠嫩~

燒京蔥串 🌱$15
京蔥夠嫩唔會有「渣」~

1664支裝啤酒 $45
食串燒🍡啤一啤一流!🍺

2021-10-21
因為探朋友入咗大埔太和一轉, 順道喺附近食啲嘢, 意猶未盡搵咗間酒吧食串燒繼續傾計吹水。越行越入去咗太和人區內搵食地帶。有酒吧, 雞煲, 小菜。。。再行入少少找到這間 Dragon Bar芝加哥串燒 , 主打各款串燒,亦有主食, happy hour 飲嘢食飯都冇問題。店舖面積唔大,有四張枱,座位比較狹窄, 但飲嘢氣氛唔錯~亦有半戶外座位燒鮮蠔套餐$228, 非常抵食!包括兩款自選生啤 和十隻燒蠔。燒蠔香噴噴,放滿許多生熟蒜, 非常惹味。👍👍食串燒點可以冇啤酒~🍻🍻麒麟啤酒 ,1664 , 雖然天氣轉涼,但係冰凍啤酒傾計吹水必備!金銀蒜燒扇貝: 乾身咗啲, 有啲似焗出來,但收乾咗啲水分扇貝味道好鲜甜。燒鰻魚: 肉質肥美夠彈性!椒鹽鮮魷: 鋪滿炸蒜,非常香口, 魷魚煙韌鮮味,配啤酒一流!再叫幾款肉類串燒。安格斯一口牛: 肉質柔軟有肉汁,牛油脂香,放上少許調味粉,少少辣非常美味!京蔥雞肉串: 雞肉juicy 唔會乾, 配清甜的京蔥很夾!燒雞翼: 外皮烤得香脆,非常香囗~燒雞皮串: 點俾鍾意食雞皮的朋友, 評語係好脆口太好食所以冇留畀我哋~~司華力腸: 滿分呀!個皮夠脆燒得啱啱好!燒台灣腸:

越行越入去咗太和人區內搵食地帶。

有酒吧, 雞煲, 小菜。。。

燒鮮蠔

燒鮮蠔套餐$228, 非常抵食!
包括兩款自選生啤 和十隻燒蠔。
燒蠔香噴噴,放滿許多生熟蒜, 非常惹味。👍👍

食串燒點可以冇啤酒~🍻🍻

燒鰻魚

燒鰻魚: 肉質肥美夠彈性!

椒鹽鮮魷

再叫幾款肉類串燒。

京蔥雞肉串: 雞肉juicy 唔會乾, 配清甜的京蔥很夾!
燒雞翼: 外皮烤得香脆,非常香囗~

司華力腸: 滿分呀!個皮夠脆燒得啱啱好!
燒台灣腸: 肉質較司華力腸結實, 但沒有台灣腸嘅酒香和甜味。

厚切牛舌: 牛味濃郁十分香口, 但肉質較硬。
新鮮蘆筍串: 清甜脆嫩, 加上調味粉十分惹味。

烤羊架: 以孜然粉作調味, 肉質夠嫩!

吃得太多肉來點蔬菜串燒。
燒菠蘿: 燒熱後的菠蘿更香甜!

煙肉大啡菇

煙肉大啡菇: 菇味好濃!

德國黑啤咸豬手配薯菜

我們一行四人點了一客主菜~

德國黑啤咸豬手配薯菜
份量好大,滿足到四個人。 咸豬手唔算太肥和太咸, 肉質比較結實 , 已經预先切開,方便多人享用。

各款串燒味道唔錯, 清酒也放了一櫃, 選擇甚多 ,放工happy hour 又多一個選擇。👍🍶🍶

燒鮮蠔
燒鰻魚
煙肉大啡菇
2021-10-19 30 瀏覽
今日入到太和,一行四人搵個地方傾下偈食下嘢,上網見到《Dragon BBQ Bar》,串燒選擇好豐富。燒蠔套餐,10隻蠔,包兩杯啤酒,1664生啤及麒麟啤。德國黑啤咸豬手拼薯菜~咸豬手焗得香脆,豬皮脆卜卜,配菜有鮮冬菇BB露筍,薯條也炸得香口。安格斯一口牛~牛脂肪香味濃郁,豐富肉汁。厚切牛舌~堅厚切,咬落有口感。京蔥雞肉串~雞肉及京葱是好好的配搭。燒雞皮串~香脆可口。鹽燒雞中翼~這個雞翼燒得唔錯,外皮燒得夠脆,雞翼醃得夠味。串燒鮮味白鱔~白鱔好新鮮,肉質鮮香,鱔皮燒得脆卜卜。金銀蒜燒扇貝~扇貝鋪滿蒜粒,入口好香。鹽燒秋刀魚~這個燒得太熟,質地有點實。煙肉大啡菇~大菇好香,同煙肉好夾。仲有新鮮蘆筍串及司華力腸~培根車厘茄卷都美味。 最後來個燒菠蘿~

燒蠔套餐,10隻蠔,

包兩杯啤酒,1664生啤及麒麟啤。

德國黑啤咸豬手拼薯菜~

安格斯一口牛~
牛脂肪香味濃郁,豐富肉汁。

厚切牛舌~
堅厚切,咬落有口感。

京蔥雞肉串~
雞肉及京葱是好好的配搭。
燒雞皮串~
香脆可口。

鹽燒雞中翼~
這個雞翼燒得唔錯,外皮燒得夠脆,雞翼醃得夠味。

串燒鮮味白鱔~
白鱔好新鮮,肉質鮮香,鱔皮燒得脆卜卜。

金銀蒜燒扇貝~
扇貝鋪滿蒜粒,入口好香。

鹽燒秋刀魚~
這個燒得太熟,質地有點實。

煙肉大啡菇~
大菇好香,同煙肉好夾。

仲有新鮮蘆筍串及司華力腸~

培根車厘茄卷都美味。

最後來個燒菠蘿~

2021-10-18
2021-10-16 26 瀏覽
見到個menu唔明(套餐$39) 問staff話係套餐 諗住試下啦 點知等左半個鐘都無嚟 就問下佢啦 點知佢話我order個個唔係架 套餐係($3xx) 明明係同一個人嚟心諗我等左咁耐 唔問都唔會話我知明白串燒需時 但只係得我一枱客 點解仲要咁耐呢 耐得有啲唔合理openrice book枱話有燒蠔送 又係唔問都唔比 2粒蠔又等左半個鐘 嘢食幾好味都挽救唔到用左2個鐘食得小小嘢 埋單又話無散子找 又唔收卡忍唔住要係度留個負評 無下次
心諗我等左咁耐 唔問都唔會話我知

用左2個鐘食得小小嘢 埋單又話無散子找 又唔收卡

忍唔住要係度留個負評 無下次
2021-10-14
2021-10-12 27 瀏覽
放工去chill 下輕鬆下呢間餐廳除左酒,仲提供多款串燒小食雞、牛、豬、海鮮類、蔬菜類都有除左串燒,都有晚市套餐好似德國咸豬手、厚切西冷、香草牛油燒春雞等等小編最推薦係燒鰻魚,大塊得黎好厚,爆多汁,甜甜地甘煙肉大啡菇都好好味,帶有淡淡煙熏味菇浸得夠淋,咬落去都好濕潤,齒頰留香芥末和牛初初以為味道唔係好夾,食落先知幾特別芥末唔會搶左和牛味,和牛肉質鮮嫩煙肉金菇卷係小編居酒屋必點item金菇減輕煙肉既油膩感,食落都水潤爽D西冷套餐估唔到甘豐盛,四大塊肉加薯條蔬菜,幾抵食不過,雞心同秋刀魚略嫌燒得乾左D另外除左辣粉,建議提供多幾款調味料比客人選擇

放工去chill 下輕鬆下
呢間餐廳除左酒,仲提供多款串燒小食
雞、牛、豬、海鮮類、蔬菜類都有
除左串燒,都有晚市套餐
好似德國咸豬手、厚切西冷、香草牛油燒春雞等等

小編最推薦係燒鰻魚,大塊得黎好厚,爆多汁,甜甜地甘

煙肉大啡菇都好好味,帶有淡淡煙熏味
菇浸得夠淋,咬落去都好濕潤,齒頰留香
芥末和牛初初以為味道唔係好夾,食落先知幾特別
芥末唔會搶左和牛味,和牛肉質鮮嫩
煙肉金菇卷係小編居酒屋必點item
金菇減輕煙肉既油膩感,食落都水潤爽D

西冷套餐估唔到甘豐盛,四大塊肉加薯條蔬菜,幾抵食

不過,雞心同秋刀魚略嫌燒得乾左D
另外除左辣粉,建議提供多幾款調味料比客人選擇
2021-10-08 247 瀏覽
我記得之前呢間餐廳係食西式意粉,但係今次再嚟嘅時候,佢轉變左做串燒,我覺得都幾特別。餐廳本身唔算好大,大概有六張枱,每張枱可以坐到四個人,但我特別想睇嘅係,呢度嘅店員服務態度非常好。一坐低嘅時候,我首先叫咗支1664,真係好耐未飲過白啤,佢呢一隻啤酒在帶點花香味,好清新。之後我哋叫咗碟黑松露薯條,佢呢度都幾揼本,好多黑松露,基本上每一條薯條都沾上左黑松露,佢另外雖然有俾茄汁我哋,但係我自己就覺得,黑松露薯條,唔點茄汁會仲好食。食完薯條,梗係要食少少野解油膩,我就叫咗燒菠蘿, $22 ,菠蘿設成三角形,受熱非常均勻,燒菠蘿燒得非常香,而且非常多汁,咬一啖之後,油膩感會冇晒。再之後就係今日嘅主打,A5鹿兒島和牛,$288,呢一樣野比其他嘢貴出一截,但我想講,真係非常非常非常非常非常非常非常好食。我特別欣賞佢個汁,係意大利黑醋配上檸檬汁,諗都冇諗過原來可以咁樣配搭,再配埋和牛,和牛本身都比較多脂肪,佢咁樣配搭之後,完全冇一種食到好滯嘅感覺。廚師真係有料到。每一啖都係入口即溶,每一啖都非常香。最後我特別想睇喺呢度嘅燒鮑魚,鋪滿左蒜蓉喺上面,然之後慢慢燒,非常香,再加上少少椒鹽,好好食。

廚師真係有料到。

每一啖都係入口即溶,每一啖都非常香。

2021-10-07
咁岩黎開搵朋友就打算搵間bar 飲下野 吹下水餐廳分別都有幾張bar枱冷氣都算幾夠有得聽下歌🎱飲下酒岩曬同知己黎Chill Chill•餐廳用QR code落單 都幾方便💛佢除咗食串燒之外 仲有主食😚唔驚唔夠飽所有食物都即叫即整🤤 熱辣辣•Magners 蘋果酒$56/1好啱女仔飲既一款酒甜甜地既蘋果味🤤👍🏻👍🏻•燒原條茄子🍆($42)雖然價錢略貴 但都可接受好啱我依啲重口味人士食😆超多蒜 好入味👍🏻•椒鹽鮑魚3隻 ($72) & 蒜香🧄燒生蠔$26/1新鮮👍🏻燒完都出奇地一啲都唔乾師傅燒嘢食技巧控制得好好👍🏻•主食分別點咗📌香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜$108📌厚切西冷牛扒拼薯菜$108•三文魚扒較為出色一啲都啱乾 仲有好多汁😆👍🏻•兩份主食都有薯條🍟係超多薯條 大大份 一啲都唔驚唔夠飽😂•厚切牛舌$28京蔥一口和牛串$28燒豬頸肉$19👍🏻👍🏻👍🏻
咁岩黎開搵朋友

所有食物都即叫即整🤤 熱辣辣

Magners 蘋果酒$56/1
好啱女仔飲既一款酒
甜甜地既蘋果味🤤👍🏻👍🏻

燒原條茄子🍆($42)
雖然價錢略貴

• 椒鹽鮑魚
  • 燒原條香蒜茄子
  • 蘋果酒
2021-09-30 29 瀏覽
想食串燒但係又唔想自己燒, 就嚟咗呢一間 大埔芝加哥串燒。 類似酒吧形式, 同朋友過嚟傾下偈,吹下水,飲下酒不失為一個好地方。 首先叫了兩杯酒 The Sexy Monica 及 Little creatures pal ale. 調得也可接受。 用嚟送串燒不錯。 我與一位朋友想吃很多肉類, 便是無忌憚的去狂叫。 一次過下單, 一整碟餸上嚟所以也需時。 但有些溫度不足, 可能少的時間不一所以一些冷一些熱。 鹽燒牛舌心, 十分爽口, 略為覺鹹。​ 炭燒豬頸肉, 啖啖肉十分滋味, 有少少泰國feel。燒豬大腸 , 並不是每人都喜歡, 脂肪率為多了一些。​ 燒雞皮餃子, 我未試過食這個料理十分新鮮。​ 串燒娃娃菜, 清甜可口, 幫助消化。​ 香草芝士焗雜菌, 有芝士味, 愛芝士的人是十分喜愛。​ 茄子燒, 連皮吃十分入味。經過大埔,然後想吃串燒, 這邊不失為一個不錯的選擇😃
​ 炭燒豬頸肉, 啖啖肉十分滋味, 有少少泰國feel。
燒豬大腸 , 並不是每人都喜歡, 脂肪率為多了一些。
​ 燒雞皮餃子, 我未試過食這個料理十分新鮮。
​ 串燒娃娃菜, 清甜可口, 幫助消化。
​ 香草芝士焗雜菌, 有芝士味, 愛芝士的人是十分喜愛。
​ 茄子燒, 連皮吃十分入味。
經過大埔,然後想吃串燒, 這邊不失為一個不錯的選擇😃

2021-09-10 72 瀏覽
呢到用掃code手機自助點餐,所以可以邊點邊睇,幾方便👍🏻首先黎到既係雞泡魚乾、蒲燒鰻魚串第一次食雞泡魚乾,有種咸鮮味,小小咬口,點埋個沙律醬,真系會一啖接一啖咁食。蒲燒鰻魚串都唔錯,鰻魚唔會太薄,調個醬都剛好👍🏻燒豬頸肉串幾香口同埋爽既燒厚切五花腩串不敗既五花腩🤣👍🏻芝心丸正常燒過既芝心丸芝士黑松露大啡菇呢個大啡菇竟然有一大塊煙肉👍🏻加埋芝士系正既,不過黑松露個味就流流地,唔落可能仲正🤣沙嗲雞肉串冇醬既沙嗲串,諗左好耐先知佢系咩黎,唔夠味🙈鹽燒雞中翼雞翼應該系最失敗既一款,夠大隻,燒得個樣其實都幾靚,但基本上系冇味🙈🙈 好辛苦先食完。蒜香燒生蠔正常,唔特別好食,食完一隻就算個d🤭蒜蓉開邊燒大虎蝦蝦就做得幾好,個蒜蓉好香,一了佢就可以成隻起👍🏻👍🏻芝士燒扇貝扇貝細粒,味道ok最後以串燒鮮味白鱔收尾超好食🤣🤣 火候控制得幾好,個皮仲係脆👍🏻必食
呢到用掃code手機自助點餐,所以可以邊點邊睇,幾方便👍🏻

首先黎到既係雞泡魚乾、蒲燒鰻魚串
蒲燒鰻魚串都唔錯,鰻魚唔會太薄,調個醬都剛好👍🏻

幾香口同埋爽既

燒厚切五花腩串
不敗既五花腩🤣👍🏻

芝心丸
正常燒過既芝心丸

芝士黑松露大啡菇

沙嗲雞肉串
冇醬既沙嗲串,諗左好耐先知佢系咩黎,唔夠味🙈

鹽燒雞中翼

蒜香燒生蠔
正常,唔特別好食,食完一隻就算個d🤭

蒜蓉開邊燒大虎蝦
蝦就做得幾好,個蒜蓉好香,一了佢就可以成隻起👍🏻👍🏻

芝士燒扇貝
扇貝細粒,味道ok

最後以串燒鮮味白鱔收尾
超好食🤣🤣 火候控制得幾好,個皮仲係脆👍🏻必食

2021-09-09 85 瀏覽
After we have cycled for almost half-day, we were already very tired and feeling hungry. Since it was still early for dinner, we decided to have some light food and drinks first. Dragon BBQ Bar was located at Chui Lok Street, Tai Po. Even though BBQ bar was not big, but their menu was very comprehensive, offering a wide range of skewer food such as seafood, beef, lamb, chicken, pork, vegetables, balls and snacks etc. Magners Irish Cider - In this hot weather, this apple cider was refreshing and

Magners Irish Cider - In this hot weather, this apple cider was refreshing and sweet in taste, with strong apple taste and light alcohol content.

Dried puffer fish - It was grilled till chewy and meaty in texture, with mayo sauce provided to enhance the flavour.

We ordered few seafood items as their price was very reasonable. Grilled abalone with salt and pepper was chewy and flavourful, like chewing on rubber. Grilled scallops with garlic was fresh and tasty, with alot of garlic bits on top of it. Grilled oysters with garlic and oysters with onion and ginger were flavourful too, grilled till just nice.

Grilled fresh eel - It was grilled till the skin was really crispy and thin in texture. Eel was chewy and fresh too.
2021-09-08 39 瀏覽
店舖地址不相符,我order咗其中一客吉列豬扒 ,豬扒收費是Hkd88.但係上枱時候只是一小塊切成兩片, 圖片是兩塊吉列豬扒 我追問嘅時候他先說是我order的,雖然最終都冇收這份食物前,但是如果我不追問又不成實告訴客人是有欺詐成分
2021-09-07