littlemy8

littlemy8

我是 littlemy8
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
5分鐘 (堂食)
2021-12-24
JAN 22

即叫即炸的油炸鬼,再配凍冰冰的雪糕。是個完美的配搭。口味眾多,我們選擇了三款不同口味,包括有士多啤梨、Oreo及半熟香烤棉花糖。味道剛剛好,甜度適中,油炸鬼完全不膩,絕對值得encorelike
2021-11-25
NOV 21

值得再試的餐廳👍🏾 首先即叫即整嘅Pizza已經好值得推介,韓國烤肉芝加哥薄餅,餅底鬆軟,中間有濃濃的芝士,再配韓式烤肉是一個新穎的食法,但又意外的驚喜。另外,還叫了香芒海鮮pizza,這款Pizza比較清新,海鮮為主,完全沒有油膩感like炸雞和薯條同樣出色,熱辣辣的上桌,夠香口,再配合醬汁,簡直不得了wow
2021-11-17
NOV 21

平時經過呢間日本料理好多人排隊,今次終於比我排到。叫咗豬軟骨烏冬、海膽壽司同芥辣八爪魚壽司🍣、煎雞軟骨餃子同埋三文魚腩刺身。食物質素係唔錯㗎,刺身新鮮,豬軟骨夠入味,不過我想讚佢嘅雞軟骨餃子🥟外皮脆、而且唔油膩dislikelol
2021-11-08
NOV 21

朋友推介大埔呢間既串燒酒場,呢間係第二間分店,雖然位置唔多,但環境一樣舒服like叫咗黑松露芝士玉子燒、雞泡魚乾同茄子等等。當中覺得最好食嘅係玉子燒,令我有驚喜嘅係燒粟米,因為粟米上面嘅醬未食之前以為同粟米唔會夾,點知係會令人一口食完又一口excited最後梗係唔少得叫酒啦🍻分別叫咗梅酒同響likewow
2021-11-13
NOV 21

麻辣川喺米線群組都頗出名,於是同朋友去試下。叫咗豬軟骨蘿蔔酸辣米線,小辣湯底係惹味既,夠酸夠辣!likewow蘿蔔同直播份量都幾多,蘿蔔係鮮甜嘅,但係豬軟骨就未夠淋,而且米線份量都唔算多,可能大食啲嘅人未必夠飽啦🙈
NOV 21

Beans的全日早餐係食極都唔厭,非常豐富。有鬆軟既窩夫🧇、鮮甜既蕃茄🍅、茄汁豆、腸、黑松露炒蛋、同煙三文魚。最好味既係熱辣辣嘅窩夫,切完再點少少cream likewow另外黑松露炒蛋好滑,一食落口充滿松露香cry再飲番杯黑糖薑母茶,呢個早餐食得好滿足呀tongue
Top