2021-11-15 32 瀏覽
芝加哥串燒難得有朋友搵身為酒鬼嘅肥仔去飲酒,肥仔當然會應約啦🤤入到大埔聽佢介紹話芝加哥串燒唔錯,咁肥仔就跟佢去食好西😬一邊飲酒一邊食串燒一邊吹水👍Magners Irish Cider Juicy Apple 有汽 蘋果酒$56蘋果味重,甜甜地但冇果種死甜嘅味道,而且酒味唔重,好岩女仔或者唔太好酒嘅朋友😻健力士黑啤$68黑色嘅酒身,面頭有一層柔滑嘅泡沬🍺係涼爽嘅時候飲,有一種濃厚嘅苦味,並唔係普通啤酒澀味的感覺,風味獨特👍初初未試過仲嫌唔夠凍,飲下飲下先發覺咁飲先有風味🤡碳燒牛扒$49初初以為碳燒會比較乾身,出到嚟又為驚喜喎,柔軟多汁一啲都唔韌,再加埋五香粉唔錯唔錯厚切牛舌👅牛舌厚度味道岩岩好,雖然廚師將牛舌表面燒得好似有啲乾身,但係食落柔軟而且多汁唔乾👍水牛城雞翼辣辣的,一人一隻岩岩好唔使爭人氣雞軟骨棒串雞軟骨加雞蓉製成棒串,再經燒烤,食落口感有雞軟骨嘅爽脆同淋淋嘅雞蓉,幾特別🐔仲有特別醬汁點添香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜$108睇唔出咁大份,蔬菜烤完都保持爽口,三文魚扒配埋醬汁一齊食又幾好味喎😋炸黑松露薯條🍟遠遠都聞到黑松露味,我諗應該係薯條炸起之後再用黑松碎兜炸,口感唔油串味鮮味
芝加哥串燒

一邊飲酒一邊食串燒一邊吹水👍

健力士黑啤$68
初初未試過仲嫌唔夠凍,飲下飲下先發覺咁飲先有風味🤡

碳燒牛扒$49

厚切牛舌👅

水牛城雞翼
辣辣的,一人一隻岩岩好唔使爭

人氣雞軟骨棒串

香蒜檸檬牛油燒三文魚扒拼薯菜$108

炸黑松露薯條🍟

串味鮮味白鱔
皮脆肉質鮮味彈牙,冇骨絲

蒜香燒生蠔(半打)
十分肥美飽滿,生蠔燒熟之後仲保持鮮甜多汁,加埋蒜蓉一齊食,好鬼正🤤🤤

飲飽食醉之後,仲有啲薯條食唔晒,決定打包拎走😬初初以為會俾個普通膠袋我裝,點知俾左個環保袋我🤣
食物質素又好好,值得返嚟再食
2021-11-11