2024-04-08 202 瀏覽
好耐冇打邊爐,今次黎試吓呢間火鍋放題🍲餐廳裝修以日本赤鬼做特色,主打熊本牛,級數由lv 1-9,最貴可以任食A4霜降和牛,湯底總共有9款選擇,我哋係門口等咗一陣揀咗套餐同湯底就可以入座啦🙆🏻‍♀️我哋揀咗lv 2 餐,中間仲有自助區,有各式配菜包括丸類,魚腐,粉麵等,仲有少少熟食如壽司,沙律,響鈴,雪糕機同甜品,隔籬仲有個雪櫃提供各款飲品,選擇都算多港式特濃沙嗲湯沙嗲味非常香濃,之後加湯都係本身嘅湯底,保持濃郁博多美人骨膠原啫喱雞白湯湯底比較清加上赤鬼個樣做成嘅啫喱,睇住佢慢慢溶入牛肩胛,油花平均,肉味較重,有預先解凍牛肌腹,脂肪比較多但都唔會好油膩溫泉蛋牛摩飯,紫菜牛肉撈埋蛋汁,口感不錯炸雞塊同洋蔥圈,即叫即炸

港式特濃沙嗲湯
沙嗲味非常香濃,之後加湯都係本身嘅湯底,保持濃郁

博多美人骨膠原啫喱雞白湯
湯底比較清加上赤鬼個樣做成嘅啫喱,睇住佢慢慢溶入

牛肩胛,油花平均,肉味較重,有預先解凍

牛肌腹,脂肪比較多但都唔會好油膩

溫泉蛋牛摩飯,紫菜牛肉撈埋蛋汁,口感不錯

炸雞塊同洋蔥圈,即叫即炸
2024-04-06 85 瀏覽
平時見佢勁多人排隧,今晚見早收工,專登早啲去拎位,未到七點,果然好快入得。入去坐低後,好快就黎咗兩個湯底啦,我地一個叫咗壽喜燒,另一個就叫咗昆布清湯。今次我地就叫咗level 2 牛肩胛,除咗牛,仲有雞髀肉,豬肉片,牛舌片,羊肉等等任食,啱晒我地呢啲食肉獸。😍😍除咗跟餐既肉類,出面仲有個自助區比我地拎蔬菜,丸,菇類,麵食等等,食物選擇都算幾多。 🤩🤩攞完第一輪,終於可以坐低食下野。首先牛肉雖然唔算肥,但都幾嫩滑,帶淡淡牛肉味。而豚肉同雞肉都好出色,都係嫩滑可口。配埋我最鐘意既壽喜燒湯底,啲肉滲出淡淡甜味。如果黎到記得要出去攞響鈴呀。我朋友係飯桶黎,佢叫咗個牛摩飯試下,啖啖紫菜加埋牛肉碎同温泉蛋,佢都大讚出色。😊😊食完唔夠喉出面仲有壽司,各式甜品,仲有大大部爆谷機同埋任擠既雪糕呀,黎到記得食返杯先走!😍😍

2024-03-19 137 瀏覽
最近天氣凍凍地,所以約左朋友收工一齊去打邊爐暖下個肚。我地兩個簡左lv3 阿古豚梅肉啦~~$$258一位牛摩呢度係一人一鍋的,咁就可以同朋友試到兩種湯底啦!趁湯底未黎之前行去蔬菜區同小食區有啲乜野食先😝😝蔬菜真係包羅萬有,另外丸類都有好多選擇,全部望落都好新鮮,所以我都裝到個碗滿哂🤣🤣另外小食方面都有好多種類,沙律、冷麵、壽司、爆谷🥗🍣🍿任君選擇,真係可以吃到飽啊!飲品方面都好豐富,除左罐裝飲品之外,自己可以去果汁機禁鮮榨果汁出黎都得~~朋友揀左長野蘋果湯底,而我就揀左麻辣鴨血湯底,呢兩個精選湯底要加$10,但係都真係物超所值!👍🏼👍🏼蘋果清甜無比,潤喉之選😌麻辣鴨血湯味濃郁,鴨血份量都多😍打邊爐最緊要梗係肉肉啦,呢隻牛肌腹肉質夠哂嫰滑,而且脂肪分佈好平均😋😋至於牛肩胛牛味突出,質地又唔嚡口,性價比堅高👍🏼👍🏼阿古豚梅肉切得好薄身,咬口煙韌肉味濃!雞肉質素都好高,肉質扎實又滑嫰😋😋最後想食甜品既話都可以去雪糕機自製雪糕添,有乳酪雪糕同朱古力雪糕,兩溝亦得🤤🤤
最近天氣凍凍地,所以約左朋友收工一齊去打邊爐暖下個肚。

我地兩個簡左lv3 阿古豚梅肉啦~~$$258一位

牛摩呢度係一人一鍋的,咁就可以同朋友試到兩種湯底啦!

趁湯底未黎之前行去蔬菜區同小食區有啲乜野食先😝😝

至於牛肩胛牛味突出,質地又唔嚡口,性價比堅高👍🏼👍🏼

阿古豚梅肉切得好薄身,咬口煙韌肉味濃!

雞肉質素都好高,肉質扎實又滑嫰😋😋

2024-03-15 89 瀏覽
見天氣凍,就決定同朋友去牛摩擦打吓邊爐。餐廳環境都頗大,卡位為主。裝修編日本風,仲有一個位係比啲人掛繪馬, 好得意。今次就揀咗佢個Level 1牛肌腹個餐。湯底我就揀咗壽喜燒,而朋友就揀咗昆布鰹魚清湯。壽喜燒湯底仲配搭一隻蛋俾你沾蛋汁食肉,唔錯。我哋嗌最平嗰個肉餐,啲牛肉質素都幾好,脂肪同肉嘅比例都平衡,而質地亦都唔會好嚡口。而雞肉就好出色,一啲都唔會有陣雪味,仲要件件雞件都好嫩滑好好食。呢個餐仲包咗出去自取多種火鍋配料,同平時一樣都會有唔同嘅丸仲有蔬果。今次好想讚吓佢嘅蔬果,尤其芋頭、南瓜、蕃茄同粟米,全部都好甜,加埋壽喜燒湯汁,真係好好食。最特別係呢間會有一啲壽司選擇,當中仲有三文魚壽司,質素都唔錯。而佢嘅甜品都幾抵讚,有藍莓芝士蛋糕、朱古力/吉士泡芙,吉士/朱古力糯米糍,全部都唔係頹整,食得出係有心機整,口感同味道都好好。另外亦都有一個位俾你整雪糕加配料,雪糕有朱古力味同低脂牛奶味,兩隻款都偏向沙冰質感,清爽得來唔會有負擔,好啱打完邊爐食。成餐都食得好飽好滿足,如果一個人嚟打邊爐,牛摩係一個好選擇,因為可以一人一鍋同多配料同甜品選擇。
見天氣凍,就決定同朋友去牛摩擦打吓邊爐。

壽喜燒湯底仲配搭一隻蛋俾你沾蛋汁食肉,唔錯。

2024-02-28 186 瀏覽
星期一Blue Monday, 梗係要食好啲為自己打氣🤭約左朋友食一人任飲任食火鍋,盡情放肆下🤣🤣有六款餐,今次就揀左精選牛肩胛。一嚟到除左馬上落單叫肉食外,一定唔好錯過出邊蔬菜區同小食區。我次次食親都覺得佢啲蔬菜好新鮮、款式又多👍仲有啲肉丸、獅子狗任食。冷盆區亦都有沙律、壽司、泡菜食完飯一定唔可以錯過嘅甜品區,除咗有蛋糕泡芙等,呢度仲有雪糕、爆谷🍿同雞蛋仔㗎,未打邊爐前已經食咗兩杯爆谷同雞蛋仔😂😂除咗食物之外,呢度飲品仲好豐富,正呀👍今次叫咗蟲草花雞白湯,湯底滋潤及清香雞湯味。打邊爐當然唔少得壽喜燒湯底啦,百搭湯底整咩都好食。呢度仲有另一個驚喜,就係響鈴啦,碌兩秒食落去脆卜卜家!牛魔當然重點係牛肉啦,佢個牛肩胛嫩滑,食落去好有牛肉味👍另外都仲有豚肉同羊肉,岩曬食肉控🤣整體嚟講職員太多優先,會主動加湯同收碟👍環境亦都好舒服☺️

有六款餐,今次就揀左精選牛肩胛。

冷盆區亦都有沙律、壽司、泡菜

除咗食物之外,呢度飲品仲好豐富,正呀👍

整體嚟講職員太多優先,會主動加湯同收碟👍環境亦都好舒服☺️

2024-02-21 116 瀏覽
天氣凍又想去打邊爐,去左牛摩食一人一邊爐,湯底可以一人揀一款口味,所以可以一次過試2款味道。今次揀左Lv. 3 阿古豚梅肉餐 $258可以一次過食豬肉同牛肉,湯底揀左豚骨濃湯同沙爹湯。阿古豚梅肉因為切成薄片,所以好快就煮熟食得!豬肉片吾鞋,而且都食到肉味。牛肩胛紋理同顏色都好靚,以任食黎講質素都算吾錯,合格!牛肌腹相對牛肩胛,呢款厚身少少,紋理無咁多,但都吾會覺得肥。蟹籽墨魚滑幾好食,有啲墨魚粒,幾有咬口。魷魚圈比較硬身左啲,個人覺得一般。帆立貝比想像中大粒,encore左好幾次!另外出面有自助區,可以拎蔬菜、丸、餃子等等既火鍋食材,款式都多,大約有20款。除左火鍋,仲有少量熟食炸物,例如炸餃子、魷魚圈、小丸子等等。最後甜品方面有啫喱、泡芙、雪糕等等。

今次揀左Lv. 3 阿古豚梅肉餐 $258
可以一次過食豬肉同牛肉,湯底揀左豚骨濃湯同沙爹湯。

阿古豚梅肉

牛肩胛
紋理同顏色都好靚,以任食黎講質素都算吾錯,合格!

牛肌腹
相對牛肩胛,呢款厚身少少,紋理無咁多,但都吾會覺得肥。

蟹籽墨魚滑
幾好食,有啲墨魚粒,幾有咬口。

魷魚圈
比較硬身左啲,個人覺得一般。

帆立貝
比想像中大粒,encore左好幾次!

最後甜品方面有啫喱、泡芙、雪糕等等。

*終於又開始轉涼啦,打邊爐真係啱曬~~今次我地去左食連鎖日式放題火鍋店- 👹牛摩,宜家佢都有好多間分店,想食嗰陣非常方便啊!今次我哋去咗屯門時代廣場分店,而家幫襯仲可以玩轉盤抽獎,隨時可以升級你嘅套餐嘎~***我地嗌左兩個LV1星級牛肌腹套餐,除左牛肌腹之外,仲可以自助下單選擇豚肉 /雞肉 / 溫泉蛋 /牛摩飯 / 溫泉蛋牛摩飯~***至於放題部份,🥬有蔬菜&丸子區、🍿小食區、甜品區、冷料理區、飲品區。各款蔬菜肉丸、爆谷、🍣壽司、炸物、泡芙、🍦雪糕,樣樣都齊啊!打邊爐中途休息食呢啲就啱曬啦^^!大家仲可以調配自己鍾意嘅醬料添~~[ 蟲草花雞白湯 ]🐓🤍如果唔鍾意湯底太濃味,搶咗食材鮮味嘅朋友,呢個湯底就啱曬你啦!清淡白色雞湯再配上藥材蟲草花,簡直係養生之選~[ 博多豚骨濃湯 ]🐖🤍豬骨湯係呢度嘅人氣大熱,同不同嘅食材一齊煮都非常百搭,男女老少都鍾意啊❤️~🥬食材方面,套餐嘅主角牛肌腹👹肉色紅白分明,肥瘦均勻,唔會柴~ 牛味都非常重啊,鍾意食得清爽d呢個就啱曬啦!至於🐓雞肉,佢係連皮嘅,煮熟後肉質都非常鮮嫩~ 🐖 粉紅色嘅豚肉非常靚,片片都好嫩滑~*我地玩完抽獎🎟️中左三獎- 極尚牛小排❤️😭

[ 蟲草花雞白湯 ]🐓🤍

[ 博多豚骨濃湯 ]🐖🤍

🥬食材方面,

*我地玩完抽獎🎟️中左三獎- 極尚牛小排❤️😭 呢份肉好好食,紅肉上面佈滿雪花紋,每一啖都油脂四溢,非常滿足啊~~*

估唔到除左牛以外,雞同豬都咁出色^^ 呢啲都係可以食完再翻兜嘎!
2024-01-19 146 瀏覽
牛摩屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼L3樓21號舖入去打邊爐之前可以喺門口 轉個圈抽獎Lv4 極尚牛小扒套餐 1人1鍋 自己揀鍾意嘅湯底口味 湯底選擇五花八門 主流主流嘅湯底都有 坐低QR Code落單 趁嘢食未到之前 參觀吓 甜品雪糕 有仙氣嘅火鍋配料凍櫃 火鍋調味料多到用唔哂海蝦 腐皮蝦寶 阿古豚梅肉蟹籽墨魚滑/日式章魚燒/芝士牛肉貢丸/雞皮餃子/炸雞軟骨粒/日本一口芝士 /紫金地瓜丸精選牛肩胛 羊卷肉/牛/半殼青口/帆立貝/魷魚圈/鴨血/枝豆/味噌青瓜/迷你甜薯/洋蔥圈/炸日式餃子/炸雞塊 星級牛肌腹 豚肉/雞肉/溫泉蛋/牛摩飯/溫泉蛋牛摩飯
牛摩

主流主流嘅湯底都有

海蝦 腐皮蝦寶 阿古豚梅肉
豚肉/雞肉/溫泉蛋/牛摩飯/溫泉蛋牛摩飯
2024-01-03 140 瀏覽
諗起任食既牛肉火鍋~其中一間一定係牛摩!出名牛肉選擇多~價錢亦相宜😋今次同男朋友去食~揀左中等價位既晚市極尚牛小排set~每位$278+一入到餐廳比個自助區嚇親😂超多選擇除左蔬菜同麵類都係自取之外~仲有甜品、乳酪、爆谷、壽司、沙律!!望到都覺興奮!!醬料區都係自助既除左一般火鍋店常見既豉油、辣椒、蒜、蔥花之外~最驚喜既係無限任添芝麻醬🤩用黎點牛肉食真係無得輸入返正題先😆湯底我地揀左沙嗲同蟲草膠原雞湯~一坐低店員已經會上黎啲牛比你☺️超貼心可以邊碌邊繼續落單揀野食~唔怕餓親🫶🏻牛肉食落好香牛肉味~望到啲紋路已經知高質!!真係賞心悅目🩷雖然牛肉係招牌~但其他肉類都唔會揸流攤😋唔想食咁多紅肉都可以order雞肉~啖啖鮮味👍🏻響鈴絕對係打邊爐既最佳拍擋🙌🏻另外推介魷魚圈~芝士牛肉丸~墨魚滑全部都好好味😋除左邊爐既生料之外都可以點下炸物過下口癮😎腐皮卷脆卜卜好正仲有紫菜飯配溫泉蛋🥹炸雞軟骨同雞皮餃子都係無限飲添🥳最後淥咗個拉麵作為完美終結~加啲蔥花同炸蒜超惹味😛今餐真係食得好開心冇諗過有咁多種類既野食🥳真係分分鐘可以食到回本!!一定要再黎🖖🏻
諗起任食既牛肉火鍋~其中一間一定係牛摩!
出名牛肉選擇多~價錢亦相宜😋
一入到餐廳比個自助區嚇親😂超多選擇

醬料區都係自助既

入返正題先😆湯底我地揀左沙嗲同蟲草膠原雞湯~

一坐低店員已經會上黎啲牛比你☺️超貼心

除左邊爐既生料之外
都可以點下炸物過下口癮😎腐皮卷脆卜卜好正
仲有紫菜飯配溫泉蛋🥹

炸雞軟骨同雞皮餃子都係無限飲添🥳

最後淥咗個拉麵作為完美終結~
加啲蔥花同炸蒜超惹味😛

今餐真係食得好開心
2024-01-03 124 瀏覽
食放題有限時的話,我會專攻只食牛和豚肉的簡單類別,牛摩的特選美國牛肩胛就啱晒我啦,因為除咗牛肉、豚肉、羊卷肉、雞肉和牛摩飯可以在手機點餐之外,店內仲設有多款不同蔬菜、菇丸類及壽司泡菜等食材,以及多款不同飲品,已經足夠填滿我的胃,最重要係價錢只需$199,抵食呀!湯底揀咗沙嗲湯和壽喜燒,會附送一隻生雞蛋,壽喜燒最適合配牛肉,首先會送上一碟牛肉和一碟豚肉,其他的自行在手機下單,上肉的速度都好快,唔會有漏單的情況,牛肉和豚肉都不錯,牛摩飯味道一般,最後食埋北海道低脂乳酪,乳酪配料非常多,總有一款合心意,我就加埋新鮮爆谷、彩針和朱古力醬,時間剛剛好,夠晒滿足!。

2023-12-30 44 瀏覽
每次行過都聞到好香嘅邊爐味,今次終於可以試下啦~我同朋友都揀咗PRIME美國頂級牛肩任食放題($268),湯底都幾多款,我哋就揀咗壽喜燒及麻辣鴨血湯湯底,鴨血都幾大舊~不得不說頂級牛肩肉食落都幾重牛香味👍🏻,牛肩胛、羊卷肉、極上黑豚肉都推介👍🏻預食試咗炸雞塊同炸日式餃子,質素都可以飲品選擇眾多大路,總有一款啱你心水😆 有沙律、壽司、泡菜等等嘅選擇🤩🤩最尾有爆谷、乳酪、甜品作結尾,爆谷係焦糖味,都幾好食😋
每次行過都聞到好香嘅邊爐味,今次終於可以試下啦~

飲品選擇眾多大路,總有一款啱你心水😆

有沙律、壽司、泡菜等等嘅選擇🤩🤩

最尾有爆谷、乳酪、甜品作結尾,爆谷係焦糖味,都幾好食😋

2023-12-23 51 瀏覽
屯門嘅牛摩火鍋,真係一間好抵食嘅好地方,長期排隊,難怪高人氣。佢哋提供嘅Lv 1到Lv 6套餐,滿足唔同預算同口味需要。我哋今次揀咗Lv 2嘅精選牛肩胛,每人198蚊,價錢真係好合理。講到湯底,牛摩就更加出色。佢哋有好多款湯底選擇,包括傳統嘅博多豚骨濃湯、港式蕃茄薯仔湯、特濃沙嗲湯,同埋更加清新嘅昆布鰹魚清湯同關東風壽喜燒,甚至仲有滋補嘅蟲草花雞白湯。想轉個口味嘅話,可以加錢揀長野蘋果湯、麻辣鴨血湯,或者博多美人骨膠原啫喱雞白湯,每款湯底都各有特色,可以根據自己嘅喜好選擇。一人一鍋,我地今次揀咗「博多豚骨濃湯」& 「關東風壽喜燒」,湯底好夠味,肉放喺2個唔同湯底個味真係差好遠,豬骨咸,壽喜燒甜,各有特色,個人中意壽喜燒多d, 配埋生蛋好正😋小tips 好免費追加溫泉蛋,繼續點肉,正😋😋至於食材,除咗精選牛肩胛,仲有好多其他選擇。例如羊肉卷質地重味,牛舌味道薄有口感,半殼青口同帆立貝都新鮮得嚟好味。魷魚圈彈牙,鴨血滑嫩,每樣食材都處理得好好。另外,佢哋仲提供好多小食,例如枝豆、味噌青瓜、迷你甜薯、洋蔥圈、炸日式餃子同炸雞塊,這些小食都非常適合同火鍋一齊食,增加食慾。牛摩火鍋嘅服務態度都好

小tips 好免費追加溫泉蛋,繼續點肉,正😋😋

牛摩火鍋嘅服務態度都好好,員工親切友善,環境舒適,適合各種聚會。價格合理,質素上乘,絕對係屯門一帶食火鍋嘅好選擇。下次想食邊爐,記得要去牛摩試吓,保證唔會失望!
2023-12-03 77 瀏覽
今日lunch time諗問到食乜,決定凍凍地去打邊爐,牛摩裝修完都未食過,一於食呢間🫶🏻我地平平地叫左特選美國牛肩胛(139HKD一位)雖然佢好平,但啲牛肉質素都非常OKAY,本來以為只有豬牛雞,點知睇隻Apps仲提供埋羊肉!!!139HKD黎講都可以叫做物超所值湯底我哋叫咗:博多美人骨膠原啫喱雞白湯:有個牛摩公仔頭,超級可愛!侍應又好體貼咁睇我哋,開咗火就會慢慢溶化昆布鰹魚清湯:呢個湯係最食到食物嘅原味同鮮味牛肉:肥瘦適中,紋路very good!焯5秒左右,點醬汁嚟食非常滑口羊肉又冇臊味!因為keto關係配菜主要食菜!好surprise佢有供應沙律,佢沙漠個新鮮度比得上食西餐嘅餐廳!而且仲有勁多吞拿魚可以加😍其他蔬菜同埋丸類,驟眼係係更換得好快,而且非常新鮮又有甜品同其他爆谷供應,食物種類都多元化行231,lunchtime or teatime食個打邊爐,我第日仲輕左!好開心🫶🏻

我地平平地叫左特選美國牛肩胛(139HKD一位)

湯底我哋叫咗:
博多美人骨膠原啫喱雞白湯:

昆布鰹魚清湯:
呢個湯係最食到食物嘅原味同鮮味

牛肉:

羊肉又冇臊味!

其他蔬菜同埋丸類,驟眼係係更換得好快,而且非常新鮮

又有甜品同其他爆谷供應,食物種類都多元化

2023-11-30 61 瀏覽
牛摩環境舒適,岩晒同朋友家人一齊享受火鍋嘅樂趣。佢嘅SRF美國牛肉任食,牛肉好重口味 薄薄一片,淥一淥就食得。仲提供多款肉類任你盡情享受。你可以揀選嫩滑嘅豬肉片、多汁嘅雞肉片、海鮮方面就有蝦同帶子。每一款都係鮮美滋味!唔止肉類同海鮮,牛摩仲有各式各樣嘅蔬菜同豆腐等配料供你選擇。有新鮮嘅時蔬、口感豐富嘅豆腐甜品區有有芒果布甸﹑雪糕等等之外,仲有爆谷食 質素同喺戲院食ge 一樣,絕對係完美總括而言,牛摩係一個絕對讓你食得盡興嘅火鍋店。無論係牛肉、海鮮、肉類定係配料,佢都絕對有你想食嘅選擇。快啲嚟牛摩一試la

2023-11-26 37 瀏覽
今日陪媽咪去市廣場配眼鏡,順道食埋晚飯!天氣涼涼地,大家都想食火鍋,諗起之前朋友介紹過”牛摩”就去試試!睇完餐牌,揀左💰$239 美國IBP牛板腱餐原來平日夜晚7點前入坐仲減$10😬先點牛板腱及牛肩胛兩款脂肪比例平均,牛肉味濃。牛板腱肉質較結實,牛肩胛較嫩口再來牛舌及豚肉牛舌富有嚼勁,媽咪都話正豚肉有驚喜,肉嫩帶甜除左餐入面主食任點,出面仲有好多食物可以任拎,種類仲好多有蔬菜、丸類、瓜類菇類、麵食大量款式飲品醬料區乾淨、企理試左幾款丸、粟米🌽、菜、響鈴薯粉、九菜、腐皮、蓮藕、翠玉瓜、菇仲有甜品區架小朋友至愛爆谷、雪糕我地試左泡夫、日式菓子總結:地點方便,環境舒適,抽氣很好,難得無論配菜區、甜品區、飲品區或醬料區都保持乾淨企理、員工在上菜或收碟亦跟得很足,食物新鮮。這個任食價錢絕對值得一試!
睇完餐牌,揀左💰$239 美國IBP牛板腱餐
原來平日夜晚7點前入坐仲減$10😬

先點牛板腱及牛肩胛
兩款脂肪比例平均,牛肉味濃。牛板腱肉質較結實,牛肩胛較嫩口

再來牛舌及豚肉
牛舌富有嚼勁,媽咪都話正
豚肉有驚喜,肉嫩帶甜

除左餐入面主食任點,出面仲有好多食物可以任拎,種類仲好多
有蔬菜、丸類、瓜類

菇類、麵食

大量款式飲品

醬料區乾淨、企理

試左幾款丸、粟米🌽、菜、響鈴

薯粉、九菜、腐皮、蓮藕、翠玉瓜、菇

仲有甜品區架
小朋友至愛爆谷、雪糕

我地試左泡夫、日式菓子

2023-11-21
  • 精選牛肉